Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szivar

1 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Vas Gergely is Budapestet fotózza, mint oly sokan mások, de szigorúan csak a hardvert. A szerkezetet. Olyan, mint amikor a katalógusban le vannak fényképezve az eladó tárgyak, és a mosolyogva füvet nyíró apuka és a kacagva hajat szárító anyuka csak a brossúra címlapján…..
Rákattintva egész képernyőn is...
Szivar 2011.04.21 13:30:26
@novalusz: Az éjjellátó inzertje. De mást is fel lehet rá tenni, lámpát, nagyítót, stb, stb ...
6tila The Mechanic (2011) 2011.02.22 19:22:00
Bár a The Mechanic az azonos című 1972-es Charles Bronson-film feldolgozása, két ok miatt sem fogom leírni a „megint egy szar remake” mondatot: nem láttam anno az eredetit, így semmilyen hozott emlékem nincs róla, ami befolyásolna az új változat meglepően jól…..
Nívó Jó precedens született 2011.03.21 22:24:00
Mégis lehet áramot vezetni egy telken belüli kerítésbe a termény megvédése céljából. Akár ilyen olvasata is lehet a tegnapi bírói ítéletnek a kesznyéteni gazda ügyében. Nagyon helyes! Már az elsőfokú ítélet után is kinyílt a bicska a zsebemben, amikor is felfüggesztett…..
Szivar 2011.03.22 21:29:06
  A fiatal brazil építész, Guilherme Torres eredetileg irodának képzelt 73m2-es otthona Londonban. Nem tudom, a "fiatal" mit takar, de kalkuláljuk bele, hogy  csak a felújítással elszállt 10 év. Mert persze menet közben derült ki, hogy minden szivárog, reped és ráz…..
Az gecijó, hogy Tunéziáról évekig úgy beszéltek emberek, hogy az bezzeg, ott izé, ott nincs demokrácia, izé, meg nincs szabad sajtó, hanem erős elnök van oszt' rend van meg jólét meg süt a nap, izé, izé. A tökéletes ellenpélda a hosszúhajú, kardigános örjöngőknek, majdnem…..
Ez az írás nem a partraszállásról, nem a 101. Légiszállítású Hadosztályról és nem a Band of Brothers (Elit alakulat) által bemutatott Easy Company-ról szól. Nem akarom, mert nem is lehet egy ilyen cikkben bemutatni mindezen alakulatok életét, történetét. Bármilyen utalás vagy hivatkozás rájuk csak…..
Szivar 2011.01.21 14:21:57
@Apafarkas: @GrG: Ajánlom figyelmetekbe a Magyar Arany Vitézségi Érem tulajdonosait. A legénységivel kezdjetek. Nekem sajna nem mindíg működik a link, de ha rákerestek legjobb barátunkkal akkor be szokott jönni: akm.jjsoft.hu/rendjel/adatok/mave.htm

Aki nem lesz libabőrös a történetek olvasásakor az híjján van a katonai erényeknek. :)

Az írás nagyon jó! Igényes, összeszedett szép munka. Örömmel olvastam, köszönöm!
Szivar 2011.01.24 12:46:05
@GrG: Szívet melengető érzés olvasni a történeteket. Voltak keménytökű magyar gyerekek és vannak is! Egyik rokonomat is kitüntették a Donnál a németek vaskereszttel, itthon a "felszabadulás" után meg is lett a jutalma amíg élt. Meg kéne nézni él-e még a kitüntetettek közül még valaki. Ha igen megírhatná valaki.
Más.
A Bokor Péter: Krónika - a II. magyar hadsereg a Donnál című sorozatában is vannak válogatott szép történetek.
Ezen a sztorin igazából nincs mit kommentálni. Az afganisztáni amerikai nagykövet panaszkodik a magyar tartományi újjáépítési csoportra (PRT), hogy csak a túlélésre játszik és nem lép fel a Baglanban elszaporodott ellenállókkal szemben. A távirat szép kereken tartalmazza, hogy…..
Szivar 2010.12.08 00:05:21
@mzperxx: Jól tudod, a katona köteles békeidőben is oda menni ahova helyezik. A Magyar Köztársaság területén. Külföldre nem köteles menni, csak ha vállalja. Mindenhol önkéntesek vannak. Amint pete_r-rel is beszéltük a parancsnok azért tud olyan helyzetet kialakítani ahol az illető önként jelentkezik. Ez elsősorban a jólképzett tiszti állomány tagjainál fordul elő. Ritkán.
Jól tudod azt is, h itthoni alakulatok részeként létező alakulatok vannak kint. De azt már nem, h kerülnek ki ezen alakulatok katonái. Elmesélem. Bivalybürgözdön élsz, 50Km-es körzetben nincs munka. Van érettségid és a középiskolában megtanultál valamilyen szinten egy nyelvet, általában angolt. Már kishíjján éhenhalsz amikor mentőötletként elmész az egyik sorozóirodába és jelentkezel. Ha nincs ismerettséged várhatsz évekig mire egyáltalán behívnak alkalmasságira. Ugyanis bármilyen meglepő, nem te vagy az egyetlen munkanélküli akinek ez eszébe jut. Segít valaki és bekerülsz a lovastengerészethez, alhátramozdítói állományba. Hurrá! Amikor már eleget szoptál, kirafinálódsz annyira, h rájössz külföldön több a pénz. Nosza jelentkezzünk valahova! Lehetőleg valami tökmelengető helyre, pl Ciprus. Hát ez megint nem megy segítség nélkül. Na jó, akkor jó lesz bármi más is. Hurrá fölvettek mondjuk az Afganisztáni kontingenshez. Szépen átvezényelnek az aktuális alakulathoz, oda bevonulsz.
Szivar 2010.12.08 00:19:13
@mzperxx: Részt veszel az előkészítő kiképzésen, végig röhögöd amikor elmagyarázzák a helyi szokásokat. Aztán persze szopsz a helyszinen amikor nem érted miért mogorvák veled a helybeliek amikor meglátják, h zöld alsógatyát hordasz. (Ugye tudod miért?) Szóval már kint is vagy. Tök havaj! Ellébecolunk itt, ha van kedvünk, jól picsánlövünk pár burnuszos balféket. Mert én vagyok Rambó és G.I. Joe egyben. Aztán amikor a burnuszos majmok megkínálnak egy RPG-vel, h a nyakadba hulik a bérelt hámviról az összes festék, pedig el sem találtak, akkor elgondolkodsz, h ez mégsem akkora buli és itt simán be lehet krepálni. Na onnantól nem nagyon akarsz kimenni a bázisról és vágod a centit. Amikor letelt az időd, itthon a pénzt számolgatod és fényesíted a krumplivirágaidat. Aztán újra próbálkozol kimenni, mert ott több a pénz ...
Szivar 2010.12.08 00:23:21
@Kandabula: Hát erről már ne is beszéljünk.
Szivar életéről való blog Első 2010.09.18 10:35:47
 A helyzet az, h nem szeretem amikor valaki elsőzik. De ez a blog nem erről, illetve nem csak erről fog szólni. Nem tervezem, h ez valamilyen tematikus blog legyen, lesz benne minden ami az eszembe jut vagy történik velem. Mostanában sokat járok kórházba. Apám beteg. Egészen…..