Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Addsa

0 bejegyzést írt és 105 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két hete rengeti az olasz közvéleményt az a botrány, amiről a büdös életben nem hallottam volna én sem, ha nem akadok rá egy angol nyelvű összefoglalóra, és amely sem a hazai, sem a nemzetközi média ingerküszöbét nem érte el. Pedig elég kemény történetről van. Talán a…..
Addsa 2015.10.11 00:36:15
Elszakadt a cérna. Érzékeny lelkűek itt hagyják abba az olvasást, káromkodni is fogok. Rondán.  Agyafúrt kormányunk kitalálta, hogy szúrhatnak ki velünk még jobban. Keresztény gyökerek eszement ötlete nyomán vasárnap zárva fognak tartani a boltok. Persze, lesznek kivételek. A…..
Addsa 2015.01.07 17:08:57
@kavezacc: Egyetértek és én is biztos elvetettem a sulykot.

Egyébként a te véleményed erről is felsőbbrendűnek hat... :)
Addsa 2015.01.07 17:12:10
@Szinácsek: Vissza a Hagyó Miklósokkal, Molnár Gyulákkal, Gyurcsányokkal, Welsz Tamásokkal, Simon Gáborokkal.

Ha tudsz más kormányképes erőt, akkor kivele, mert nagy szükség van az információdra, hogy végre legyen alternatíva.
Addsa 2015.01.07 18:34:58
@Myrath: Pl. az USA szerinted ilyen szociális állam? :)

Hány országban van szerinted ilyen eü. ellátás és családtámogatás?
Az, hogy a kormány most a sportot ennyire tolja, nagyon-nagyon fontos dolog. Ez eredményezi jó esetben azt, hogy a gyerekeink már egy egészségesebb, sportosabb életet fognak élni. Ami 90 óta történt a sporttal az siralmas!
A stadionok mellett úgy általában a sportot is nagyon pénzelik.

Pont ez a szokásuk (ti. a sport támogatása) szerintem az egyik legjobb irány, amit tehetnek.

Egyébként meg melyik stadionra gondolsz, amit az állam épít?
Szőke hajú lányok Anna (2) 2013.10.26 07:34:00
..
Karla Spice egy Daihatsu Terios-szal tolja...
Addsa 2013.10.10 16:02:57
Fekete hajú lányok Lanny Barbie 2013.04.06 07:30:00
..
Addsa 2013.04.07 00:43:33
Úgy gondolom a tegnapi nap után ki kell osztani már megérdemelt és elégszer el nem hangzott köszönömöt. Tehát, én köszönöm az összes civil önkéntesnek, akik: - Pörgették a közösségi oldalakon, mikroblogokon a percre kész infókat, rondán beégetve és helyettesítve ezzel a…..
Addsa 2013.03.16 18:36:53
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: Már csak te maradtál ezen a szinten... Elég szánalmas.
Addsa 2013.03.16 18:38:12
@Vérnyúl a Szent Kézigránát Igazi Őrizője: És ebben (a földrengéses téma) nagy egyetértés van a nép és az állam között. :)
Addsa 2013.03.16 19:42:54
@Mariann19: Tehát készüljünk úgy a hóra, mint ők a földrengésre. Nekem ez nem tűnik túl arányosnak.
A Hülye Járások Minisztériumában ez a péntek nem olyan volt mint a többi. Ezen a pénteken dolgozni kellett. Gyorsan be is pötyögte a szolgálati Nokia 3210-esbe, hogy "Segítünk! Sál, sapka, kesztyű! Belügyminisztérium”, aztán hátradőlt a székben. Légrugó, gázliftes…..
[Update 11:08 Megjött Lyonból is a megerősítés: a hír szerencsére nem igaz!][Update 10:30 Mivel se Párizsból, se Lyonból senki sem erősítette meg, ezért egyre biztosabb, hogy csak egy álhírről van szó, hiába terjed az egész világon, megelehetősen komoly forrásokban is!][Update…..
Addsa 2012.06.04 14:44:59
Az elmúlt héten a kétharmad azzal próbálta enyhíteni ikonikus bábjának ledőlése miatt érzett tűrhetetlen lelki kínjait, hogy rávetette magát Gyurcsány egyetemi szakdolgozatára. A gondolatmenet roppant egyszerű: bármilyen disznóságot is követ el a jobboldal bármelyik prominens…..
A tévében és filmekben látható meztelenségre szakosodott MrSkin.com idén is díjazta az előző évben bemutatott filmekben és tévésorozatokban látott legjobb meztelen jeleneteket, természetesen komoly díjhoz méltón kategóriákba rendezve - ha már csinálunk valamit, csináljuk…..
Mandiner blog Norvég minta 2011.12.26 08:01:00
    Szeretjük a norvégokat: a gyönyörű országukat, a kies tájaikat, az ódon alkotmányukat és királyságukat, görcsmentes hazaszeretetüket a pislákoló északi Nap alatt. Ezt még a nyomorult tömeggyilkos tette sem tudta megváltoztatni, hiszen ott is felcsillant a remény…..
Addsa 2012.02.13 00:24:14
Subba Malév 2012.02.08 11:29:18
Micsoda gesztus a hölgytől!..
Végre egy őszinte képviselő, aki vagyonbevallásában nem hagyja üresen az ajándékozási rovatot. (A 386 országgyűlési képviselőből jó ha tíz követője van.) A bonyhádi fideszes Potápi Árpád bevallja, hogy kapott 5 üveg bort 10 ezer forint értékben, 3 üveg pálinkát 2 ezer…..
Addsa 2012.02.01 09:58:30
@will: Tranyák
Tegnapi bejegyzésünkben azt vizsgáltuk, mennyire gyakori a koalíciós kormányzás Európában. Összevetve 28 ország (EU27 és Norvégia) 1990 utáni kormányait, arra a következtetésre jutottunk, hogy a kormányzás ilyen fajtája egyáltalán nem ritka, sőt, van ahol ez számít…..
Addsa 2012.01.06 10:55:26
@simonmondja.: Ja egyébként nagyjából egyetértek. Úgy tűnik sem a Gyurcsánnyal sem az Orbánnal nem.

De akkor nem tökmindegy, hogy mit teszünk? Most van egy megfogható oka a siralmas állapotunknak. Orbán egy fasz. Ez az ok. Franya.

Ha jól tudom ez állapot nem 2010 óta áll fent.
Addsa 2012.01.06 12:08:35
@reccs: Én lennék a bérblogger? :)
Addsa 2012.01.09 21:26:07
@Cinkes: Nem tudom él-e még ez a fórum, azért válaszolok. Köszönöm, hogy ennyi energiát fektettél a válaszba.

Tényleg nem értek a közgazdasághoz. Úgy látom, hogy a közgazdasághoz érteni nem igazán lehet, inkább érezni lehet. Ki így, ki úgy. A Tied csupán egy vélemény, egy érzés.

Az én érzésem az, hogy ennek az egésznek üzenete van. Egyrészt kifelé: vége a mézesbödönnek, tessék korrekt ajánlatokat tenni. Másrészt befelé: tessék végre felnőni. A hitel a mozgatórugója a kapitalizmusnak. A vadkapitalizmusban pedig a kiszolgáltatásnak, a szerencsétlenkedésnek, a bedőlésnek. Nincs itt ennek kultúrája.

Gondolja meg mindenki a bank és az ügyfél, hogy vesz-e fel hitelt. Alkalmas erre a cége? Alkalmas erre az ötlet/cél? Alkalmas erre ő?

Én legalábbis így fogom ezt fel és szorgosan gondolkodunk a cégnél, hogy min változtassunk, hogy hatékonyabbak, okosabbak, technológiailag versenyképesebbek legyünk.
De nem első ötletünk most az, hogy keressünk egy "nagybácsit".
Az ultraortodox haszid zsidók New York-i lapja, a Brooklynban szerkesztett Der Tzitung (más átírásban: Der Zeitung) című napilap addig kozmetikázta az Oszama-hadműveletet élőben követő Obama-kabinet elhíresült fehér házi fotóját, hogy Hillary Clinton külügyminiszter, valamint az…..
Tegnapi írásunk arról szólt, mit nem bír egy ügyfél a masszőröknél.Máris itt a válasz, egy masszőr összegyűjtött néhány dolgot, amit ők, a szakmabeliek nem szeretnek a vendégekben.Tanulságos és igaz is.A masszőr vagy masszőz is ember és ne mondja senki senki, hogy ebből…..
Addsa 2010.08.26 19:18:20
@Hozzá Szóló: Imádom, amikor belekeverik, hogy "magyar", aztán meg hogy "náci", meg hogy elmenni ebből az országból.
Addsa 2010.08.26 19:20:58
@Hozzá Szóló: Ja egyébként tudod, hogy a borosta az is szőrre utal, csak a rövid és szúrósra? Ergo, nem a hiányára utal vele.

Van ez így. Biztos jó régen vagy már külföldön, testben v. lélekben.
Azt gondolnánk, hogy a biciklitolvajlásnak két iránya van, a trükkös és a brutális. A trükkös az, amikor például filctoll házával nyitnak ki lakatot, a brutális, amikor flexszel esnek neki a láncnak. Most a két iskolát ötvöző, igazán piszkos trükk jelent meg Budapesten. A…..
Egy iciri picirit kiakadtam. Nem úgy az új ügyfelünk. Ő nagyon kiakadt. Mint korábbi bejegyzéseimből látható volt a legtöbb programot tisztességesen írták meg, azaz egy új áfa kategória vagy egy új partner vagy egy újabb számla kiállításához nem kell új programot venni…..
Addsa 2010.01.05 00:07:59
Szerintem egy számlázó vagy bármilyen ügyviteli program fejlesztendő folyamatosan. Elvárható, hogy elérhető legyek később is.

Ezt meg kell fizetni. Ha a cég nem fizetett követést, akkor gyakorlatilag megszakította velem a kapcsolatot.

Én éltem az életem, fejlesztettem a szoftvert, ő meg élte az övét: használta egy 4 évvel ezelőtti verziómat.

Ha most 4 év után jön, hogy kellene tudni ezeket módosítani és akkoriban ez nem volt benne, de azóta beletettük, akkor lehet, hogy nem két sor módosításával jár az ügyfél igényének kielégítése, hanem oda kell adnom neki a 4 évnyi fejlesztés eredményét.

Ha nem számlázom ki ezt neki, függetlenül attól, hogy nem kell neki semmi más, csak ez, akkor a többi ügyfelemet károsítom meg: feltehetik a kérdést, hogy nekik miért kellett követést fizetni, amikor a 4 éves fejlesztésből csak erre meg erre volt szükségük.

Mi két éves követés kimaradása esetén úgy tekintjük, hogy már nem ügyfelünk és ha meg kívánja vásárolni az új verziót, akkor új licenszet kell venni, nem pedig a kedvezményes követésest. Ha csak egy évet hagy ki, akkor ki kell fizetni azt az első éves és a második éves követési díjat.

Ez az 1,8 millió nem tudom sok-e vagy kevés azért a szoftverért. Ha ennyibe kerülne, ha most vásárolná, akkor szerintem 4 év után nem kötelező bazi nagy kedvezményt adni, mégha mégoly kis módosításról is van szó. 4 év alatt lehet, hogy mindent lecseréltek a szoftverben és a régivel nem éri meg bajlódni.

Ha egy ilyen szoftver már kezdetben 800.000,- Ft-ba került az Öné pedig ennek tört részébe, akkor az a szoftver már akkor nagyon túl volt árazva, vagy többet tud. Árban tehát nehéz összehasonlítani az Ön megoldását, ami most 1/10-e lenne a másikénak.

Vannak lehúzások, de azért ennyire egyoldalúan nem kellene nyalni a vevők fenekét... :)

Egyébként a blog szuper!