Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rigeri

20 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„A szeretet... soha nem felfuvalkodó, önző vagy durva. A szeretet nem követeli ki a saját akaratát. Nem lesz dühös könnyen, és nem sértődik meg. Nem haragtartó” (1Kor 13,4–5 TLB fordítás). A legjobb, amit a családoddal tehetsz az, hogy elnéző és irgalmas vagy velük. Az irgalmasság a cselekvő…..
  “A Jézusról szóló hírek csak még inkább elterjedtek. Sok ember eljött, hogy hallják és hogy meggyógyuljanak…, de Jézus gyakran félrevonult, hogy egyedül legyen és imádkozhasson.” (Luk. 5:15-16, CNV fordítás) A legutóbbi üzenetek témája az volt, hogyan kezeljük a stresszt úgy, ahogy Jézus, és…..
“És ahogy elfogadtátok Krisztus Jézust Uratoknak, továbbra is követnetek kell Őt” (Kolossé 2:6, NLT fordítás) A Biblia gyakran hasonlítja az életet az úton járáshoz, mert az élet olyan, mint egy utazás. Nem egy helyben üldögélünk. Az Új Szövetség több helyen mondja,…..
“A legfontosabb parancsolat ez …. Szeretned kell az Urat, a te Istenedet teljes szíveddel, teljes lelkeddel, teljes elméddel és minden erőddel.” (Márk 12:29-30, NLT fordítás)   A Bibliában, a Márk 12:29-30-ben ezt olvassuk: “A legfontosabb parancsolat ez …. Szeretned kell…..
„Az Úr jó mindenkihez, aki bízik Őbenne, tehát a legjobb, ha türelmesen várunk – várunk Őrá, hogy megmentsen minket.” (Jeremiás siralmai 3:25-26, GNT fordítás) Amikor az élet különböző területein problémák és bajok jönnek, a „legszellemibb” döntés, amit csak…..
 ,,Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert a jókedvű adakozót szereti az Isten. Az Istennek pedig van hatalma arra, hogy minden kegyelmét kiárassza rátok, hogy mindenütt mindenkor minden szükségessel rendelkezzetek, és…..
„most azonban vessétek el magatoktól mindezt: a haragot, a dühöt, a rosszindulatot, a rágalmazást, és ne hagyja el szátokat csúnya beszéd.” (Kol.3:8, NIV fordítás) Csak egy bizonyos mennyiségű érzelmi energiával rendelkezel. Egy beszélgetés során, amikor konfliktust…..
Bármilyen tennivalót is talál a kezed, csináld teljes odaadással. (Préd.9:10, NIV fordítás) Ha azt akarod, hogy Isten megáldja a munkádat, a legelső dolog, amit tenned kell az, hogy elkezded lelkesen végezni. A lelkesedésnek nincs semmi köze ahhoz, hogy mennyire jó a munkád vagy…..
Isten sokféle különleges képességet ad nekünk, de ugyanaz a Szellem a forrása mindnek. Sokféleképpen szolgálhatunk Istennek, de ugyanazt az Urat szolgáljuk. Isten sokféleképpen munkálkodik az életünkben, de ugyanaz az Isten munkálkodik mindannyiunkban és mindannyiunkon keresztül.…..
"Uram, nem tudjuk, hova mégy: honnan tudnánk akkor az utat?" (Ján. 14:5)    Hajlandó vagyok előre eldönteni, hogy megteszem, amit Isten kér, bármi legyen is az? Vagy azt mondom, "Istenem, mutasd meg nekem előre, mi is a terved, várd meg, amíg megértem, és…..
"Vegyétek magatokra igámat, és tanuljatok tőlem, mert szelíd vagyok és alázatos szívű, s megtaláljátok lelketek nyugalmát. Az én igám édes, és az én terhem könnyű." (angolból fordítva: "Járj velem és dolgozz velem - figyeld meg, én hogyan csinálom. Tanuld meg…..
"Miért aggódunk? Mert megpróbáljuk azt tenni, amire csak Isten képes. Megpróbáljuk irányítani az irányíthatatlant, megmagyarázni a megmagyarázhatatlant, megtenni a lehetetlent, megállítani a megállíthatatlant, helyrehozni a helyrehozhatatlant, elviselni az elviselhetetlent,…..
"(Legyetek) a szolgálatkészségben fáradhatatlanok, a lélekben buzgók: az Úrnak szolgáljatok. A reménységben örvendezzetek, a nyomorúságban legyetek kitartók, az imádkozásban állhatatosak." (Róm 12:11-12.)Ralph Waldo Emerson, a XIX. századi amerikai esszéíró és…..
„Káléb csitította a Mózessel szembeforduló népet, és ezt mondta: Bátran fölmehetünk és elfoglalhatjuk, mert meg tudunk birkózni vele” (4Móz 13:30) Félelmeinket úgy tudjuk legyőzni, hogy hittel követjük Jézust. A hitünk teszi lehetővé, hogy ne bizonytalanul, hanem…..
"Dicsőség a magasságban Istennek, és a földön békesség, és az emberekhez jóakarat." (Lk 2:14)Békesség Istennel (szellemi) - "Mivel tehát megigazultunk hit által, békességünk van Istennel a mi Urunk Jézus Krisztus által." (Róm 5:1)Isten békessége (érzelmi) -…..
"Ő (József) pedig felkelt, vette a gyermeket és anyját, és Izráel földjére ment. Amikor azonban meghallotta, hogy Júdeában Arkhelaosz uralkodik atyja, Heródes után, félt oda visszatérni. Miután pedig kijelentést kapott álmában, Galilea területére vonult vissza; és amikor…..
Aki szert tesz okosságra, szereti életét, aki hű marad a tudáshoz, az jól jár. (Péld. 19:8)Ha sikeres akarsz lenni az életben, nem szabad abbahagyni a tanulást az iskoláid befejezése után sem. Minden vezető egyben tanuló is, és neked is állandóan tanulnod kell, egészen életed…..
 "Igaz, a testünk edzésének is van valami haszna, de sokkal hasznosabb az istenfélelem és az Isten helyes szolgálatának gyakorlása, mert ez mind a jelenlegi, mind a jövendő örök életben áldásokat eredményez." (1Tim. 4:8) Az istenfélő életbe beletartozik az is, hogy…..
"Akkor aztán nem törődve a törvénnyel, bemegyek a királyhoz, s ha el kell pusztulnom, hát elpusztulok." (Eszt. 4:16) Az utolsó dolog, amit meg kell tenned ahhoz, hogy Isten terve megvalósuljon az életedben az, hogy hittel kötelezd el magad. Nem elég, ha csak beszélsz az…..
"Mert ez a kijelentés meghatározott időre vonatkozik, hamarosan célhoz ér, és nem csal meg; ha késik is, várd türelemmel, mert biztosan bekövetkezik, nem marad el." (Hab. 2:3) Ahhoz, hogy eljuss oda, ahol Isten akar látni téged, több lépést kell megtenned, és a hetedik…..