Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nemjo

0 bejegyzést írt és 234 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tekintettel arra, hogy elmúlt két hét döntően munkával, rohanással, valamint jelentősebb magánéleti változásokkal telt el, a hétvégére igyekeztem olyan bort keresni, amely mellé jó leülni csak úgy, anélkül, hogy komolyabb figyelmet követelne meg a gyakran csak fogyasztásnak nevezett szabadidős…..
Idén kicsit elhanyagoltam a rejtőzködő borvidékeket - két különkiadásnak tekinthető poszt mellett egy hagyományos - egy borászatot és azon keresztül egy borvidéket bemutató - írás került ki a blogra az idén -, de a sorozat folytatódik, a következő évre már megvannak a kiszemelt témák, most pedig…..
A nem túl stabil, de létező gyakorlati tapasztalataim alapjára helyezkedve állítom, hogy nincsen túlkínálat a magyar színekben induló, érdekes és emlékezetes syrah-mezőnyben. A kereshető-adható indokok szokásszerűen sokfélék, de a legnyomósabbnak talán azt érzem, hogy a fajta…..
nemjo 2018.01.15 21:12:23
@Hepci: utoljára egy ajándékba kapott (talán '13-as?) Merlot kóstoltam a pincétől, a penetráns brett ebből is kinyihogott. Én pénzt ennek a pincének a boraiért mostanában nem adok. Ha már Syrah: - Szekszárdról Németh Janó 2016-os Deviant-ját érdemes megkóstolni ...
Ugyan a piálás nem csak a szervezetünkre, hanem a pénztárcánkra is igen károsan hat, egy-két pohár szép bort azonban én sem vetek meg egy fárasztó, munkával töltött hét után. A minőség (ez alatt borászatban, szőlőből készült bort értek) persze nekem is fontos, viszont…..
nemjo 2015.05.31 22:41:00
@phaszfej: találó a nicked ...
A Borrajongó 2014 az új 2010 2015.04.15 06:00:00
2010 után elég hamar megkaptuk a nyakunkba a következő “évszázad legrosszabb évjáratát”. Tavaly minden összejött: kevés napsütés özönvízszerű esőzésekkel megspékelve. A szüreti időszakban is lehetett már hallani, hogy jó néhány nagy bor nem lesz lepalackozva. Voltak…..
A Borrajongó Újabb Prím 2014.03.21 06:00:00
Planina Borház: Prím 2011 TiBorBarát nemrégiben ismét meglepett egy palack aktuális évjáratú Prím-cuvée-vel. A 2009-es nagyon pozitív meglepetés volt az addig számomra ismeretlen mohácsi pincétől, nézzük most a 2011-est. Friss erdei gyümölcsök, áfonya, fekete ribizli. Édesek, szaftosak és megint…..
PannonBorBlog Why so serius? 2013.10.29 15:15:00
Németh Janó borai iránt mindig enyhe elfogultságot érzek magamban. Egyrészt szekszárdi, minden előnyével és hátrányával együtt, másrészt fiatal, aztán inkább kisebb, családi birtokról van szó, végül pedig, legfontosabb okom és érvem: a pincéjéből rendszerint őszinte, a…..
Évente egy koncertre összeáll a Kispál és a Borz. Mindezt egy pécsi sajtótájékoztatón jelentették be kedd kora délután. A 2014-es Fishing On Orfű nulladik napján csinálják meg hivatalosan először a nagy összeborulást Kispál és a Borz Original néven, amikor a zenekar korai,…..
Ángyán József - az Orbán kormány volt földművelésügyi államtitkára - a minap arról beszélt egy videóban (NolTV), hogy maffiacsaládok nevezik ki a kormánytagokat. Ezen talán néhányan felháborodnak, még többen meglepődnek, de a nagy többség csak legyint, hogy "ezek…..
nemjo 2013.06.01 12:38:03
@ARP: köszönöm a linket!
nemjo 2013.06.01 12:39:57
@magyar ember teli szájjal:
valóban nem a fidesszel kezdődött, de ez már lassan olyan mint amikor a haldokló aranyfogain veszekednek a hullamosók ...
:(
Két előzmény volt, egyszer egy haverommal ittam olyan pálinkát, amiben volt egy piros paprika. Arra nem emlékszem, hogy az mennyire csípett - a másodikra annál inkább. Arról annyit érdemes tudni, hogy az üveg alja úgy három-négy centi vastagon meg volt rakva chilivel, így valami…..
Az ellenzék fellélegezhet. Helyre állt a világ rendje. Végre kibújt a szög a zsákból, kiderült, ami előttük eddig is nyilvánvaló volt: igenis fasiszták ezek mindahányan, nácik valamennyien, rasszisták, antiszemiták, vérszomjas keretlegények, Eichmann és Mengele zsidó- és…..
nemjo 2013.01.09 23:41:21
@chydorus:

Marian Cosma, Bándi Kata és most az MTK-s fiatalok, akik kivételesen túlélték.
Kinek kell még ahhoz meghalni hogy felébredjen a többségi társadalom (beleértve a lelkes jogvédőket is akik lassan szitokszóvá devalválják a liberalizmust) és életképes választ adjon a CIGÁNYBŰNÖZÉSRE ?
Az általános szupermarketek  kínálata nem nagyon különbözik az otthonitól, a helyi specialitásokat leszámítva. Az itteni kínálatban nagyon tetszik, hogy szép számmal vannak delikatesz boltok, illetve egy delikatesz lánc, az Alma.  A máshol is beszerezhető, jó minőségű áruk…..
Ahogy a blog indulásakor is bevallottam, nem vagyok a cseh csapat alapos ismerője. Azoknak a nevében és azoknak blogolok, akik az Eb előtt rokonszenvalapon választanak csapatot maguknak. Hosszú ideje a magyarok elleni meccsen láttam újra a válogatottat. Elég szarok voltunk, de nagy torna…..
A kadarka nagy szerelem, valószínűleg sokkal nagyobb, mint amekkorát a fajta alapesetben megérdemelne, de hát mekkora hülyeség lenne, ha a ráció mindenhová betehetné a lábát. A lényeg az, hogy az évtizedekig tartó érdektelenség után termelők tömkelege igyekszik kihozni belőle…..
Kezembe került a Borigo magazin aktuális száma, pinot noirokat és kadarkákat tesztelt a kollektíva, azt állították örömmel, hogy világklasszisokhoz is szerencséjük lehetett. Nem nagy kunszt, mondhatnám, ha cinikus lennék, könnyű ebből a fajtából épp nekünk elkészítenünk a…..
Ki ne fektetne be??!!Kérek egy hallelúját!  ..
nemjo 2011.04.23 08:38:33
Az oké, hogy begördül egy Diablo Roadster VT, ennek tud örülni az ember, 12 henger az 12 henger még ilyen ótvar felniken is. De ami aztán következik, na az a non plus ultra miaf.. videó. Aki tudja, hogy miért csöcsörészi meg egy harsonára kötözött felfújt gumikesztyűvel a…..
nemjo 2011.02.26 10:25:40
Orbán Viktátor levelet írt a nyugdíjasoknak. Hogy mi?! A nyugdíjasoknak?! Miért pont nekik?! Nem a magánnyugdíj-pénztártagoknak írt?! Nem elírás?!Nem kérem, nem csalás, nem ámítás, nem elírás, tényleg a nyugdíjasoknak írt (legalábbis nekik is). Azaz mégiscsak csalás, és…..
testmódosítás Nem tudhatod 2010.11.18 15:22:00
Lehet, hogy épp a buszon veled szemben ülő szemüveges könyvtároskisasszony külsejű lány viseli ezt? Lehet, hogy a pedáns főnökasszonyé az irodából? Vagy azé a nővéré aki vért vett tőled?Nem tudhatod. Ha viszont csak gyűlölködni tudsz a kép láttán, akkor inkább nézz…..
Eberhardt György egy időben közel járt ahhoz, hogy országos ismertségre tegyen szert, vagy tíz évvel ezelőtt termékei egy része bekerült a Bortársaság választékába, ám később valamiért kikoptak onnan. Nem is tudom, ez idő szerint kaphatók-e a dolgai Budapesten, 2007-es…..
nemjo 2010.10.10 17:07:41
@lackó:
Köszi!
Ezek szerint neked is volt szerencséd a borához!
Egy Aranykacsa-beli bormustrán sokat beszélgettünk, nagyon értelmes pasas...
nemjo 2010.10.10 17:10:26
@Szomjas Gödény:
Nincs mit, csak megerősíteni tudom amit Albert írt, véletlenül vetődtem a pincébe (egy esküvőt fotóztam és a pár valami rokonság okán ott akart képeket) kellemesen meglepődtem a boraikon!
A HDR technika nem csak csilli-villi, káprázatos és lenyűgöző tájképek, utópisztikus világok bemutatására alkalmas, ha mi emberek kerülünk górcső alá egészen új dimenzióját mutatja be az ápoltság fontosságának. Egy bizonyos Protomesh nem túl hízelgő fotósorozatot…..
nemjo 2010.10.10 09:50:37
@Zed is dead:

pedig ezek bizony fotográfiák...
Nem azt mondom hogy tetszik, de véleménye van - és azt meg is mutatja nekünk - ellentétben sok - a neten található üres, jól exponált éles képpel.
A készítőjük ilyennek látja az embereket és itt most mellékes hogy az extrém nagylátószög vagy az utómunka miatt lett ilyen a kép!
Segítséget kérek minden, a férfivonzerőre fogékony olvasótól. Cikket rakok össze ugyanis a választásokon induló legdögösebb pasikról, és ugyanaz a problémám, mint korunk Fenyő Miklósának, Inkei Bencének és korunk Beach Boysának, a Népi papa és a haveroknak: Szóval…..
Albert gazda Vylyan Montenuovo 2007 2010.09.30 09:00:00
A Vylyan nemcsak dél-pannon, országos szinten is a kedvenc pincészetem volt a 2000-es évek elején. Debreczeni Pál érdekeltsége eleve igen szép borokkal indított, majd három egymást követő évjárattal (1998, 1999, 2000) pláne elkapta a ritmust. A nem különösebben dicsérhető…..
Subba Ki kukucskál ott? 2010.08.14 11:11:00
Ki kukucskál 31:18-nál ilyen kiváncsian ezen a nem túl gusztusos gang-bang partyn? Sokan felfedeztétek Szigeti művész urat is. ..
nemjo 2010.08.15 10:06:16
@sanche: aha ..... hallottuk a politika nagy büdös igazságát ..... biztosan így van ..... és ennek mi a fasz köze a csoportosan elkövetett gusztustalankodáshoz? Vagy Orbán Viktort is felfedezni vélted a hátsó sorban Kiszely művésznő mögött?