Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Typ3

0 bejegyzést írt és 119 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szinte hihetetlen, de kedves balliberális barátainknak ismét nem tetszik valami, ami az Egyesült Államokban viszont tetszene nekik. Fidesz- és magyargyűlöletüket (ez a kettő egy, és ugyanaz) nem is rejtik már semmiféle álca mögé. Összességében a nyilvánvalóan a magyar…..
Typ3 2014.08.09 22:24:30
@MolnarErik: Az előző hozzászólásodban azt írtad, hogy "a linkelt poszt a megnyitó forgatókönyvének a közönség reakcióinak előre leírását hasonlítja az egykori április 4.-ékhez", úgyhogy most még ellentmondásba is keveredtél saját magaddal.
„...az ősemberek ültek a tűz mellett és vadásztörténeteket meséltek. Az egyikük hazudott. Ő volt az első író.” (Anatole France) A félreértések elkerülése végett le kell szögeznem: nem az irodalom, vagy a művészet ellen kívánnak szólni az alábbi gondolatok. Annál is…..
Typ3 2013.12.04 10:14:59
Lassan három éve tart a folyamatos szabadságharc, hol az EU-val, hol az IMF-fel, hol egyszerre mindkettővel szemben, és bár nem győztünk, a fegyvert sem tettük le. Mondjuk úgy: mintha Windisch-Grätz még mindig Pesten ülne, a tavaszi hadjáratot viszont senkinek nincs kedve vagy ereje…..
Typ3 2013.05.11 08:45:14
@Nemzetstratégia: A jobbikkal nem az a baj, hogy "elhallgatják", hanem az, hogy egy rakás hülyegyerek gyülekezete, akiket képtelenség komolyan venni. És ezzel hatalmas mázlija van a Fidesznek. Soha nem az nyer választást, akit kevesen szeretnek nagyon, hanem az, akit sokan szeretnek egy kicsit. Ez az utóbbi a Jobbikból hiányzik.
Typ3 2013.05.11 19:14:09
@Nemzetstratégia: Akkor most vitázni hívják meg a jobbikosokat a tévébe, vagy nem? Szerintem a "veszekedés" nem más, mint a "vita" egy durvább formája... "Komolyra" fordítva a szót, a Jobbiknak nem annyira médiamegjelenésre lenne szüksége, hanem inkább olyan politikusokra, akik széles választói tömegeket tudnak a párthoz vonzani. Tudod, van az a mondás, hogy ha egy kuplerájban nem megy az üzlet, akkor nem az ágyakat kell benne kicserélni. Orbán 1998-ban úgy tudott választást nyerni, hogy a média 90 százaléka a baloldal kezében volt. Szegény Csurka Pista bácsi meg bármikor képes volt kétszázezer embert kivinni a hősök terére, pedig őt sem nagyon hívogatták annak idején tévéműsorokba. A Jobbik május elsejei rendezvényén meg voltak vagy ötszázan. Röhej.

A mai Jobbikban szerintem egyetlen komolyan vehető politikus van, Balczó Zoltán. Milyen érdekes. hogy ő is a MIÉP-ből megmaradt bútordarab. És az még érdekesebb, hogy ő elég keveset szerepel, inkább olyan nagy formátumú politikusok osztják az észt, mint Zazrivecz Gábor, Novák "Vasággyal" Előd, Túrótorta vagy Szegedi Csa... ja, ő már nem. Morvai Krisztinának is csak arra kellett a Jobbik, hogy kimehessen Brüsszelbe a szeretőjéhez. (Tényleg, mit is keres a Jobbik az Európa Parlamentben? Csak nem pénzt?)

Száz szónak is egy a vége: ezzel a gárdával (kisbetűvel!) aligha van esélye a Jobbiknak, akárhány tévéműsorba hívják is meg. Egy jó politikus pedig meg tudja találni a potenciális szavazóihoz vezető utat, már ha vannak neki ilyenek.
Typ3 2013.05.11 22:59:48
"Más ha a média a másik oldal kezében van, és megint más, ha a magát jobboldalinak hazudó, de valójában feudális-kommunista úri banda kezében. "

Az ugyanúgy másik (nem jobbikos) oldal.

"Valamint: '98-ban volt egy kizárólag orbán-hornnak szentelt miniszterelnök-jelölti vita, ami most biztos nem lesz."

Én ebben nem vagyok teljesen biztos, szerintem sok meglepetés lesz még a választásokig...

"Szegény Csurka Pista bácsi pártja legjobb esetben is a parlamenti küszöb körül ingadozott, vagy bekerült, vagy nem. A Jobbik pedig önállóan 16,7%-ot ért el. Tehát értelmetlen az utcára kivitt emberek számával példálózni."

Ezzel pont arra akartam utalni, hogy ha llenne a Jobbiknak egy normális vezetője, akkor nem rongyos 16,7%-ot érnének el, hanem komoly esélyeik lennének a választások megnyerésére. Terjedő EU-szkepticizmus, Fidesz botrányok és balfaszságok, stb. Ja, és Csurka idejében a nemzeti radikalizmus nem igazán volt vonzó jelszó, most viszont az, ezért van a Jobbik sokkal jobb pozícióban, mint anno a MIÉP volt.

"Tehát amennyiben a többé-kevésbé demokratikus ("köztársasági") rendszerben hatalomra jutott karizmatikus politikusokat nézzük, nekik is alkalmanként elég hosszú sort kellett kivárniuk, mire a többiek a hibáik révén lejáratták magukat, és így ők is sorra kerülhettek."

Orbán is elfogyasztott három szocialista miniszterelnököt (akik "a hibáik révén lejáratták magukat"), mire újra hatalomra került. És nem (csak) a karizmától lesz valaki jó politikus. Ez egy szakma, mint bármelyik másik. Kell hozzá tehetség, szorgalom és (ez a legfontosabb) gyakorlat. A baloldal is ezért van most meglőve, most is a politikán kívülről akarnak miniszterelnököt hozni, pedig ők igazán tudhatnák, hogy a kívülről jött ember biztos bukó. Orbánnak pedig a politikai tapasztalat és gyakorlat területén fényévnyi előnye van bárkivel szemben. Csekély 23 éve edződik a magyar politika mocskában.

"Aham. Akkor miért nem hívják meg őket? Ha olyan jókat lehet rajtuk röhögni? Tán csak nem azért, mert valós kihívást jelentenének?"

Nem azt írtad, hogy "veszekedni" (bármit is jelentsen ez) meghívják őket?

"Élő vitában eddig kétszer szerepelt, másodszor gyurcsány (!) győzte le, ami önmagában jelzésértékű"

Volt egy kevésbé ismert Orbán-Gyurcsány vita is, amit Gyurcsány kezdeményezett, azt viszont Orbán nyerte meg. És megvolt Orbánnak az az elszólása, hogy ő nem is akarta megnyerni a 2006-os választást, mert tudta, hogy mi lesz utána?

"Ez a legnagyobb illúzió, trükk: mindenki azt hiszei, valami zseniális vonzerejű politikusról van szó, holott csak egy jól felépített csalás áldozatai csupán."

Ezt próbálja elérni a baloldal is Bajnaival, de valamiért nem sikerül nekik, pedig pénzük az van szarásig.

"Egyelőre még kitart a szemfényvesztés meg az osztogatás, aztán majd a megnyert választás után jön a keserves ébredés. 2014 májusában majd kiderül "igen, ez a szar lesz még négy évig", ami elég sok embernél kiveri majd a biztosítékot. Onnantól számítva 1-2 év és valószínűleg kiborul a bili."

Most is állandóan kiderül, hogy mégsem lesz itt Kánaán, de valahogy mégis tudja tartani a szavazóiban a lelket.

"Ha van esze a Jobbiknak, akkor már most elkezdi a trafikügyet úgy kommunikálni, mint "a fideszes trafik, avagy a korrupció kézzelfogható, szemmellátható szimbóluma". Ez lehet a lassan ölő méreg, amelyet folyamatosan elő lehet venni, bele lehet szőni a napi kommunikációba.
Ezzel jó nagyot lehet ütni a fideszen. Az már más kérdés, hogy ebből a teljes médiazárlaton mennyi jut át."

Miféle "médiazárlat"? a balos sajtóban másról sincs szó, csak a trafikbotrányról. Amivel szerintem az lesz a gond, hogy az ügyészség semmilyen egyértelmű bizonyítékot nem fog találni. A fideszesek valamiért nagyon bátran mondják, hogy július 1-től állnak minden vizsgálat elébe. És ők meg majd ezt fogják kommunikálni, amivel kibújnak a hurokból.

Semjén szakdolgozatügye is azért süllyedt el, mert jogilag nem minősült plágiumnak (egy később megjelent cikkből nem lehet plagizálni), és nem azért, mert agyonhallgatták. Schmitt Pálnak meg azért kellett lemondania, mert a doktorija védhetetlen volt, és nem azért, mert őt "nem hallgatták agyon".

Huhh, ez jó hosszú lett. Köszönöm a beszélgetést, béke veled, szebb jövőt, stb.
IDDQD Heti retro: Deathtrack 2013.04.03 14:59:44
A Deathtrack megint olyan játék, ami csak szűk körben volt kultikus siker, ezért ma már kevés infót lehet előbányászni róla. Pedig sokak gyerekkorának volt meghatározó élménye, itthon is. Én a kilencvenes évek elején találkoztam vele, amikor a „Kaland, Játék, Kockázat”…..
Többször belefutottam már a Games That Weren't című nagyszerű weboldalba (most éppen Plastik Józsinál), aminek gazdái precíz katalógusba szedik azokat a játékokat, amik, ha csak ötlet szintjén is, de készültek C64-re. A hétfős csapat egy Frank Gasking nevű szent őrült…..
Typ3 2013.02.14 18:46:38
@Void Bunkoid: Nem volt az akkora hoax, tényleg meg akarták csinálni, de nem lett belőle semmi:

www.gamesthatwerent.com/gtw64/test-drive-3/

Mifelénk meg tényleg a Grand Prix Circuit terjedt el Test Drive 3 néven.
Egyik első játékcsajunk volt Daphne a Dragon's Lairből, most jöjjön a párja, Kimberly a Space Ace-ből. A két játékot sok minden összeköti: mindkettő fejlesztését az a Don Bluth vezette, aki a Disney-nél volt animátor (később pedig olyan animációs filmeket készített, mint a…..
Volt az a hír, hogy a közelmúlt legdurvább iskolai lövöldözésének hatására nemcsak az amerikai politikusok kezdtek el vakarózni a hétköznapokat behálózó erőszak ügyében, de egy kisváros közössége is. Egy southingtoni csoport kitalálta, hogy minden egyes nekik visszaadott…..
Typ3 2013.01.10 20:13:28
"For the love of Pong, one hoax at a time." Nem tudom még eldönteni, hogy örüljek-e neki, de az biztos, hogy meg fogom nézni: Angry Video Game Nerd filmet forgat. AVGN (polgári nevén James Rolfe) évek óta szórakoztatja a nagyérdeműt remek játékkritkáival (legutóbb a Ghosts'n…..
Régen volt toplista, ezt a hiányosságot pótoljuk egy gyalázatos oldalletöltés-vadászattal, ami miatt biztos megkapjuk a kommentekben, hogy már megint túlfűtjük a bulvárkemencét. Pedig az igazság az, hogy ezt a témát már 2009-ben a blog indulásakor kitaláltuk, csak nem akartunk…..
Typ3 2012.10.18 19:55:17
@RegularZombie: Abban csak nyögés volt meg egy szmájli, nem?
Nemrég megjelent ugye Borderlands 2, igen kellemes folytatás lett. A játék hazai forgalmazója meglepett egy sajtóajándékkal (amiért sajnos csak múlt héten küldtem futárt), és míg a játék kritikájának az Indexen volt a helye, ennek inkább az IDDQD-n van, mert mind a retro-, mind a…..
Nem vagyok egy érzékeny lélek, a bébifókaagyonverő brigádban is csak Lelketlennek hívtak, de megkönnyeztem Risztov Éva győzelmét. Nem tudom ennek okszerű indítékát felmutatni, liberális társaságban nem is fogom elmesélni.  Mind gondolom a kedves olvasó is értesült róla,…..
Typ3 2012.08.13 21:47:02
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Risztovot ugyan nem ekézte senki, de Gyurta győzelmét többen is. Aztán úgy a negyedik aranyérem magasságában rájöttek, hogy ez vérciki, és abbahagyták.
IDDQD Hétvégi játékcsaj: Scotia 2012.07.07 18:01:00
Tudom, hogy Mother Brainnel már a múltkor kitoltam veletek, de most ráteszek egy lapáttal: megint nem csinos/dögös játékcsaj következik, hanem egy emlékezetes főellenség (aki mellesleg át tud alakulni dögös csajjá is, ha éppen ahhoz van kedve). Scotiáról van szó, a Lands of Lore…..
Régenmindenjobbvolt-rovatunk mai adásában elmesélem, hogy nagyjából másfél-kétévente rendszeresen előveszem a Starcraftet, és újra végigjátszom. Kívülről tudom már az összes pálya minden pixelét, hogy Kerrigan mikor mit mond, melyik átvezető animáció melyik pálya után…..
IDDQD A nap videója 2012.06.06 09:55:07
Agni's Philosophy, nem egy játék, hanem a következő generációs Final Fantasy grafikai motor techdemója, simán az E3 eddigi legnagyobb villanásainak egyike. Úgy öt másodpercenként kéne bevillantani a "realtime, nem render!" feliratot rajta a teljes hatás kedvéért.   ..
Kötöttségek nélkül Barter 2012.04.30 12:58:00
Ami elsőre úgy tűnt, hogy nem több figyelemelterelési és szarterítési próbálkozásnál, válaszul a Schmitt botrányra, úgy néz ki, még sincs minden alap nélkül.Gyurcsány szakdolgozatáról egyre több érdekes momentum derül ki, maga Fletó pedig egyre jobban elmerülni látszik az…..
  Csupa izgalom volt az Egymillióan a sajtószabadságért Facebook-csoport tegnapi elnökválasztó ceremóniája. A Schmitt Pált nem minden alap nélkül vállalhatatlannak tartó kreatív fiatalok október 23-án hirdették meg programjukat: „Válasszunk alternatív…..
Egykori kollégám mondása, „hogy csak a káröröm az igazi öröm, mert nincs benne irigység.” Ennek ellenére nem szép dolog, még ha nehéz is önuralmat gyakorolva tárgyilagosan szemlélni azt, hogy valaki Hummerrel megy a balatonakarattyai jégre és az beszakad alatta.  A…..
IDDQD Tankcsapda prüntyögve 2011.10.25 08:30:00
Még mindig a postafiókunkból mazsolázok, egy nyári emailben találtam ezt a zenét, ami talán sokaknak szentségtörésnek tűnik majd, de én nagyon el tudom képzelni mondjuk egy nyolcvanas évekbeli Double Dragon-klón aláfestésének. Mennyország tourist, 8-bites verzió: A dalt…..
IDDQD Eladó a Britannia Manor 2011.10.20 14:48:00
Na, mennyire kell nyugdíjas RPG-rajongónak lenni ahhoz, hogy kapásból vágjuk, mi az a Britannia Manor? Segítek, ez egy gyenge közepes vityillió Austin-külsőn, Texasban, amit Lord British, alias Richard Garriot, alias a világ hatodik űrturistája, alias az Ultima-sorozat atyaúristene…..
Legutóbb a Total Eclipse-et szavaztátok meg, ami teljesen megérdemelten kerül a rovatba, viszont nem lehet róla úgy írni, hogy ne említenénk meg a Drillert és a Dark Side-ot. Ezek a játékok ugyanis ugyanazt a Freescape nevű motort használták, ami korábban nem látott 3D élményt…..
Typ3 2011.10.17 18:09:46
@hallari: Azért a Fighter Bomber ENNÉL gyorsabb volt... A Space Rogue-ról már nem is beszélve. mondjuk az a zűrben játszódott, nem volt felszín, amit mozgatni kellett volna...
Belsőség Autót a semmiből 2011.10.08 08:00:00
A formája remek, majd meglátjuk, mi lesz belőle Minden valószínűség szerint ön egy folytatásos reality-show első részét olvashatja/láthatja most, érezze át a pillanat nagyszerűségét, főszerepben egy autóra emlékeztető tárgy, két hülye és kazalnyi szórakozás. - Arra…..
Typ3 2011.10.08 11:02:24
@streetsta: Vagy lehetne indítani a Kisautó mintájára egy "Játszósautó" blogot...
Kubában újra szabad magánszemélynek új autót vásárolnia. Ez a hír felért egy sokkal, hiszen a szigetországot nosztalgikus hangulatához ugyanúgy hozzátartoztak az 1959-től tákolt nagy, amerikai hodályok, mint a Ladák, Moszkvicsok és Uralok pöfögése. Sokan ugyan azonnal sírni…..
Typ3 2011.10.02 18:48:47
@Typ3: Említi a magyar is:

"1825 júliusában X. Károly francia király 14 hajóból álló flottát és csapatokat küldött a sziget visszafoglalására. Függetlenségének megóvására Boyer elnök megállapodott a franciákkal, hogy Franciaország elismeri Haiti függetlenségét, cserében Haiti 150 millió frankot fizet Franciaországnak. (Ezt az összeget 1838-ban 90 millió frankra csökkentették)."

Szóval ez még a 19. században volt, nem a Duvalier-k idején.
Typ3 2011.10.03 09:54:50
@Gomulka Béla: Nosza, költözzünk ebbe a csodálatos országba, amíg nem késő! Sőt, mindjárt Észak-Koreába is költözhetünk, ők ugyanis olyan szintre fejlesztették ezt a "környezettudatosságot", hogy ott közvilágítás meg jelzőlámpák sincsenek (vagy ha vannak, nem működnek), csak hogy spóroljanak az árammal. És valószínűleg ott is virágzik a "biokultúra" :).

Viccet félretéve: én sem szándékozom a hat éve használtan vett, idén nyolc éves kocsimat lecserélni még vagy tíz évig, mert ha vigyázok rá, addig még autó lesz (igaz, hogy én nem teszek bele évente százezer km-t).
Typ3 2011.10.03 16:00:47
@calibra91: A Wikipédia az ember legjobb barátja... :)