Regisztráció Blogot indítok
Adatok
chiba

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez egy vitaposzt lesz - talán először a blog történetében. Sajnálatos módon válság van, nekünk meg termelni kell a GDP-t, és mint azt megfigyelhettétek, időnként kimarad egy - egy frissülés. Igyekszünk, hogy ez ne így legyen. Mi a f.. van? Ma egy hajmeresztő interjút olvastam…..
chiba 2010.09.17 00:03:28
Hú!
Én azt hittem eddig, hogy van valami fogalmam erről a témáról, de olvasgatva a bejegyzéseket, hát bizony erősen gondolkodóba estem ezzel kapcsolatban!
... és miközben kezd kifolyni a szemem a monitor miatt, ha most hirtelen nagyon röviden kellene összefoglalnom a lényeget, ez az egy szó jutna az eszembe: "gondolkodni".
Mert első látásra bármennyire is egzaktnak szeretnénk tudni ezt a témát, hát nyilvánvaló, hogy félelmetesen nem az, és épp ez a szép benne.
Nem lehet, hogy - akár még a kiinduló pontot, a nyelvrokonságot is ideértve - csak bizonyos szintig lehet és szabad meghatározni egy nemzet identitását? Azon túl talán az a legjobb, ha mindenki maga dönti el, hogy milyen, honnan származó, milyen kultúrkörből eredő stb magyarnak szeretné látni/tudni magát, ha egyáltalán magyar, de ha nem az, az sem baj!?
Ennek eldöntéséhez viszont már gondolkodni kell picit (már akinek van erre igénye), és ehhez kiváló adalék, iránymutató ez a fenti diskurzus.
A felvetett kérdésekbe a legtöbben bele sem gondolnak, mikor kijelentik, hogy magyarok...
Szóval: talán csak elragadott a hevület a fejemben cikázó sok érdekes gondolat miatt, de meggyőződésem, hogy sokan szivesen olvasnák a fenti palávert nyomtatásban is! Bizisten én legalábbis minden érettségizőnek könyv(ecske)formájában a kezébe adnám azzal, hogy "na ezután fogalmazd meg magadnak öregem, hogy kiféle-miféle magyar vagy", már amennyiben érdekel ez a téma (ha nem, az sem baj, de nem árt majd elővenned akkor, amikor épp az aktuális kormány megpróbálja megmondani neked, hogy ki is vagy...).
Nincs kedvetek - persze kicsit átfésült formában legalább az ÉS-ben megjelentetni? De én egy kibővített könyvalakra is tutira tudnék jónéhány vevőt!