Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tomlaker

2 bejegyzést írt és 126 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Feltárjuk a kiinduló okot miért küszködik a magyar buszgyártás, és miért öregek az utakon közlekedő buszok. Összehasonlítási alapul a Visegrádi országokat vesszük...
Örömhír a dél-francia borok szerelmeseinek, hogy a blogon is már sokszor emlegetett, lassan ikonikus státuszra emelkedő gigondas-i top borászat, a Chateau de Saint Cosme borai immár itthon is elérhetőek a Finewines.hu, azaz Tar Feri jóvoltából. A pincéről remek posztot írt akov…..
Nem jellemző, hogy a Tescoban vásárolnék borokat, de időnként lehet olyan vételekre bukkanni, melyek több, mint érdekesek. Mostanában is ez történt és be is vásároltam néhány dolgot. Első körben két aszúról írnék, melyekre feltétlen érdemes rápróbálni. Ch. Megyer:…..
Nagyon régi törzsolvasó küldött a minap levelet, amelyben leírta, hogyan is keveredtek fél évvel ezelőtt Lotaringiába. Hari Seldon és családja azon ritka emberek közé tartozik, akik (noha a nyelvtudás miatt kézenfekvő lett volna) nem Angliát választották – hogy miért és…..
TComment Menyit ér a szervizkönyv 2013.09.16 06:15:00
Odasétálok, bemondom a rendszámot, lekérdezi a számítógépből, hogy az elmúlt öt évben összesen kicsit több, mint 950.000 forintot hordtam ide időszakos szerviz címén. Megérte? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
tomlaker 2013.09.16 09:43:40
@Mérges 1234:
pont így jártam a rönómmal.
cascós volt. megúszták annyival, hogy állhaták az önrészemet :)
Vastagbőr Végzés 2013.03.23 15:02:00
A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal legfőbb célkitűzése: "A magas színvonalú szakértői tevékenységünkkel hatékonyan hozzá szeretnénk járulni a fogyatékos és megváltozott munkaképességű emberek egészségügyi, szociális és foglalkozási rehabilitációjához…..
    Eléggé megy manapság a Sandahl-téma, konkrétan nálunk is már többször szerepelt az elmúlt hetekben. Ígérem, részemről ez lesz jó darabig az utolsó, de a helyén-kezelés érdekében meg kellett, hogy nézzem őket nemzetközi kontextusban is. Koncepció, vesszük a két top Sandahl-rieslinget,…..
tomlaker 2012.09.18 08:48:52
@drbarta: persze
hogy lehet 6 p egy szép,semmi extra jelzővel illetett bor the stamp?
tomlaker 2012.09.18 12:42:47
@drbarta: igy ok
No, és mit tartogathat a Pingus-üveggömb a jövőre nézve? Nem rég a The Drink Business hasábjain jelent meg egy érdekes interjú Peter Sisseckkel, akinek érdeklődése középpontjában mostanság a hozzáadott kén nélküli „természetes bor” áll.[1] “A természetes bor ötlete…..
A bevezető után térjünk vissza Quintanilla de Onésimo álmos, de kincsekkel kecsegtető kis falvába. Délután két óra körül érkezem a megadott helyre, ahol egy hófehér, diszkréten modern homlokzatú házat találok. Vágyott célom sem házszám, sem felirat nem jelzi. Az ajtó…..
A Vega Sicilia látogatást bemutató monstre poszt-sorozat záró epizódja következik. Megismerhetjük végre a Valbuena és az Único titkait, sőt meg is kóstolhatjuk őket. Ehhez egy pihe-puha tejes báránynak is át kellet költöznie az örök gyapjúmezőkre, de utólag ezt egy pillanatra sem bántuk. A kóstolóra…..
tomlaker 2012.08.23 22:06:09
Vezessük rá őket arra, hogy autóst csak akkor állítsanak meg, ha annak valódi oka van. A fennmaradó időben eredjenek a tulajdon elleni szabálysértések elkövetői után. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
tomlaker 2012.05.09 09:10:09
@szenon:
Én végigcsináltam. a rendörők össze vissza elentmondásosan tanuskodtak. a bírónő nekem adott igazat, de helybenhagyta a bírságot,az indoklása szerint, ha a rendvédelmi szervek által előadottakat meg lehetne kérdőjelezni, az nem szolgálná a közrendet. majd mondta, hogy bocs.
Azt hittük mi naívak, hogy a tengerből kiugró Boeing gépeket reggeliző Megacápánál nincs mélyebb! De van! Itt van a Megapiranha, ezek is a partra ugrálnak meg helikoptereket esznek az égből. Reméljük hamarosan még több jelenet lesz publikus! ..
Hatszor két 2011-es villányi (plusz egy alföldi) oportón túl, de egy centivel sem előrébb. Sőt. A kép homályosabb (ha nem sötétebb), mint egy hete volt. Ítéletet mondani fajta, évjárat, borvidék felett nem volna komilfó, de szerintem úgy jöttünk ki ebből (nem jól), hogy…..
Szőlőművelés Rosti bora 2011.12.12 15:07:00
Rostiról már írtam, Pécsen hobbiborászkodik, és amikor valamit el akarok rontani, akkor őt szoktam felhívni, aki segít lebeszélni a hülyeségről. Szokott Cirfandli fajtabort is hozni, ami pár évvel ezelőtt is elkápráztatott mesés, gesztenyés ízvilágával, teltségével,…..
"Viszontellenben engem (és talán nem csak engem) érdekelne, hogy ha mondjuk Franciaországba megyek síelni, melyik webshopból és milyen borokat lenne érdemes a szálláshely címére rendelni?" - vetette fel egy kommentelőnk a minap. Nos, minden kívánságunk így teljesüljön,…..
tomlaker 2011.11.19 18:41:23
a
www.1855.com

szerintem ne maradjon ki
A Prosecco elképesztő világsikerré nőtte ki magát, nő a mennyiség, nem csökken a minőség, ezt isszák az emberek mindenfelé, elsősorban nyáron, de akár télen is. Egyre-másra nyílnak a pezsgőbárok, ha Champagne-ra nem futja, megteszi ez a nagyon jól kitalált északolasz habzó…..
tomlaker 2011.08.15 21:18:56
@bestpixel: egy palack sámpány 15 eurónál kezdődik. a prosecco/frizzante 2-nél. egyébként szerintem is 2-3 éven belül robban a co2 bomba idehaza is.
osztrák spárokban baromi jó áron hatalmas választékból lehet válogatni
A múlt heti Tokajjal kapcsolatos értekezés arra a nem egészen triviális kérdésre kereste a választ, hogy mit is várhatunk el a muzeális boroktól, kimondatlanul is feltételezve, hogy egyáltalán szerencsénk adódik ilyen tételeket kóstolni. Ez akár bekövetkezik, akár nem,…..
tomlaker 2011.08.13 12:34:34
@vigbor: forrás!
anélkül üres szvak
Fiaimat mindig megpróbálom a lehető legjobb módon nevelni, az atyai hagyományokat követve, saját apámtól tanult intelmeket figyelembe véve. Tudom jól: evvel minden szülő így van, mindenki azt gondolja magáról, hogy ő a legjobb és az ő nevelési stílusában nincs hiba. Szóval…..
A Művelt Alkoholista Malatinszky 2011.01.07 06:00:00
Kritikus hangvételű cikkem a felsőkategóriás magyar vörösökről meglehetősen nagy felzúdulást keltett Magyarországon (a parázs vita itt olvasható), és ennek eredményeként több magyar borász is fölvette velem a kapcsolatot. Vagy azért, hogy elmondja, mekkorát tévedtem, vagy…..
tomlaker 2011.01.08 16:52:45
@Kölpény: a végéhez: én máig nem tudok mit kezdeni a tizen-huszon tételes termékskálával. szvsz a víziód számomra ok.
tomlaker 2011.01.10 08:50:23
@dagadtos: Mndig úgy képzeltem, hogy a pontozás egy piramis, ahol a dolgok természeténél fogva minnél magasabb pontszámmal illetünk valamit, annál szűkebb szegmensről beszélünk. A(iható) bor esetében SZERINTEM a 3-6p közötti tartomány a legszélesebb aztán szűkülni kezd, és a 10 pont már épphogy csak látható vastagságú(sajnos magyarországon az 1-2pont a mennységileg legnagyobb szegmens, de hát azért vagyunk, hogy ez változzon).
Persze ha jobban érteném a 10pontos rendszert lehet hogy másként látnám...
tomlaker 2011.01.10 10:10:29
@Parci: újra elolvastam a cikket.
szerintem nem ír rosszat egyik borról sem, sőt kifejezetten pozitív hangnemben ír, de a számára fontos hiányosságokat korrekten megírja.
én továbbra is inkább pozitív írásnak tartom, mint negatívnak.
(Köz)szempont Itt a lé a tét... 2011.01.07 20:33:00
Nemigen hiszem, hogy bárkinek is nagy meglepetést okozott volna azzal a Médiahatóság, hogy az első eljárást pont az RTL Klub ellen indították el. Az okokat, vagy inkább csak a sejteni vélhető indítékokat nagyjából ismerjük is, sokszor rálépett már a jobboldal tyúkszemére a…..
Negyvenhatszor kezdtem el írni ezt a posztot, és negyvenhatszor hagytam abba, de most befejezem, tényleg. Mindig valami polémia után volt kedvem megmondani a tutit, legelőször talán Isabelle Legeron kapcsán, aztán akkor, mikor Matt Kramer borús képet festett a tokaji aszú jövőjéről,…..
tomlaker 2010.11.23 19:20:47
@BZoltan:
sokan mindent gurmannak mondnak, de nem minden az.
a gurman az aki az evés öröméért eszik
de (számomra) sokkal sokkal értékesebb a gurmé, aki az izek által okozott örömöt keresi.
itt kell még sokat tanulnunk
tomlaker 2010.11.23 19:24:25
@mistinguett:
mindkét szám töredéke annak amit írtál, de az arányok stimmelnek
Az alábbiakban Wojciech Bonkowski válasza olvasható a Magyar kórság című poszthoz érkezett kommentekre: Köszönöm az írásom kapcsán érkezett hozzászólásokat. A XI. Pannon Bormustrán bemutatott borok némelyikével kapcsolatos kritikai észrevételeim a magyar borok iránti őszinte…..
60 napja, március 31-én adták át a friss-ropogós-többszázmilliárdba került autópályát, az M6-ost. Bevallom, én azt hittem, az alagutakkal lesznek majd problémák, mert  ugye ott van az a pár méter vizes lösz az alagutak felett ... de nem, nem ez történt. Az M6-os…..