Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Judit:

0 bejegyzést írt és 113 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Tisztelt Mt! Elég régen olvaslak benneteket, most…..
Judit: 2011.07.06 19:20:35
@hagyma: ! hét gyes? az durva, annyi idő alatt egy császármetszés sebe be se gyógyul rendesen. mondjuk ott vannak olyan helyek, ahova olyan picin be lehet adni a gyereket(még ha pénzért is). Itthon oviba néha kikötik, hogy szobatiszta gyereket vesznek be(bár ezt hivatalosan nem lehetne, de mégis). Bölcsödébe meg bejutni kész szerencse(nem Bp-ről beszélek, ottani helyzetet nem ismerem).
Judit: 2011.07.06 19:22:37
Judit: 2011.07.06 23:32:48
@dalmata76: Nem arra gondoltam, hogy nem számít, hanem hogy sokan nem hajlandóak ennyit ingázni, hogy legyen munkájuk, inkább otthon maradnak és élnek munkanélküli segélyen.
Szabadnapokon hogy számítana? Olyankor nem mész be a melóhelyedre.
  Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a…..
Judit: 2011.07.01 16:40:04
@shitgun2: Munkaszerződés aláírásakor meg kell kapnod a munkaköri leírásodat(vagy már eleve benne van a szerződésben), melyen ált dátum is szerepel, és ált aláíratják, hogy átvetted. Ha új munkaköri leírást kapsz, akkor elvileg újra alá kéne íratniuk egy papírt, hogy átvetted (némely esetekben új munkaszerződést is kell írni). Tehát ha a főnök nem tud felmutatni ilyen papírt, hogy ő átvette az új munkaköri leírását, és neki van egy az eredetiből, akkor a főnök részéről ez veszett ügy.
Ha meg bármit is aláírt helyette a főnöke, akkor írásszakértői vizsgálatot kell kérni, ha nem profi csaló a főnök, ott úgyis megbukik a dolog.
És a végén még ő indíthatna pert a főnöke ellen okirat hamisítás és jó hírnév megsértése miatt, meg munkaügyi pert a jogtalan elbocsátás miatt.
Judit: 2011.07.03 11:06:45
@hagyma: Magyarországon pisztolyt? Sportcélra vehetsz, de az utcán csak akkor lehet nálad, ha bizonyítani tudod, hogy miért van rá szükséged. És nem bemondással, hanem papírokkal. pl. testőr vagy valami hasonló.
A pisztolytáska meg eléggé látszik egy nőn, kivéve nagy kabát alatt, de abban meg hülyén nézne ki 50 fokban a villamoson.
  Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Tisztelt MT! Az egyik kollégánk mindennapi…..
  Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a…..
Judit: 2011.06.28 15:26:45
@SALE Kálmán: Aki ezt csinálja, az nem kap általában diplomát, nem jut el addig, de legalább a kenyérre valót meg tudja keresni addig. amíg rendes melot talál.
@telkoe: Ezt nem értem.
Judit: 2011.06.28 18:26:37
@telkoe: És ha amúgy meg nem kap munkát, segélyt meg azért nem, mert még nem dolgozott, akkor inkább haljon éhen?
Ez nem a tb miatt kell, azt a párezret bárki leszurkolná, ha kéne. Hanem mert a diákmunka adómentes (egy bizonyos határig, de ez elég sok), és a munkkadónak csak a diákmunkaközvetítő sápját kell kifizetnie, adót nem. Ja, és diákmunkánál nincs táppénz, így arra se kell költenie.
Jóhogy egyszerű munkákhoz diákokat alkalmaznak sok helyen, olcsóbban kijönnek, rugalmas és fiatal munkaerő, ha valaki kiesik, max másvalakit küld helyette a közvetítő, azt meg 10 perc alatt betanítják. Ja, és így meg lehet oldani, ha nem ugyanannyi ember kell egyik héten vagy napon, mint a másikon.
  Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Munkajoggal kapcsolatos kérdéseket a…..
Judit: 2011.06.26 14:58:40
@Cr: Ezt soha nem értettem, minek kell ordibálni. Én se szeretem, ha zavarnak, de annyit mondok "nem érdekel", és leteszem.
Sokan nem azért mennek telemarketingezni, mert az életük álma, hanem mert a következő hónapban is szeretnének enni, és esetlegesen 2 munkahely között vannak, és addig is kell valami, amíg talál az ember normális melot.
Judit: 2011.06.26 20:14:31
@Almaspite: És ha kitörlik az adott adatbázisból, de ugyanaz a cég vesz egy frissített adatbázist egy adatbáziskezelő cégtől, amiben ismét benne vagy, mert onnan nem töröltetted magad, akkor jogszerűen hív téged, nem követ el jogszabálysértést.
Judit: 2011.06.26 20:45:11
@Almaspite: De ha a régiből kitörlik, és az újban meg benne van, akkor újra belekerül. mert nincs benne olyan sor, mint ahogy te is írtad.
Mibe is kerül egy határozat elleni fellebbezés? Milyen költségekkel jár? Mik jöhetnek közbe? A. nagyon röviden összeszedte, hogy Vele mi történt, és tételesen leírta a költségeket.Talán mások okulására: 2009. januárban történt közlekedési szabályszegés végett…..
Judit: 2011.06.26 15:05:12
Ilkamilla a jelek szerint még nem találkozott a Tíz étel, amit soha ne rendelj magyar étteremben dolgozattal, amiből az első helyen derül ki, hogy a hortobágyi palacsinta mindig is a konyhai hulladékot volt hivatott feldolgozni. Ehhez mérten kaphatott csirkés helyett halas palacsintát a…..
Judit: 2011.06.17 16:56:38
@hagyma: látszik, hogy nem itt élsz. szerencsére már én se sokáig.
anyukám egy időben konyhán dolgozott, azóta nem eszek étteremben. a nem romlott kaja újrahasznosítása még a finomabb dolgok közé tartozik. tudod, hogy kell a 3 napos, büdös húst ehetővé tenni? én tudom. a végeredményen meg se érzed.
Az alábbi levél érdekes kérdéseket vet fel, kötelezheti-e egy bolt a személyi igazolvány bemutatására a vásárlót? Korábban az is probléma volt, hogy a BKV ellenőr sem kérhette el a személyi okmányokat jogszerűen. Tisztelt Zugügyvéd!Az én kérdésem nem is annyira túl…..
Tisztelt MT! Rengeteg problémám van a munkahelyemmel nincs szabadság,nincs eüszabi,fizetés stb, kérlek olvassátok el és aki tud segítsen abban,hogy mihez kezdjek.Elmesélem röviden a dolgokat. 3 hónapja dolgozom a mostani munkahelyemen, pár napon belül lejár a próbaidőm.Úgy…..
A Zugügyvéd nem klasszikus jogi tanácsadó oldal, és csak azért tesz ki olyan ügyeket, mint az alábbi, mert ez is bizonyítja, milyen szerencsétlen és kilátástalan helyzetbe tud hozni családokat a jogi analfabetizmus, és a jogsérelmek nehézkes érvényesítési lehetősége.Tisztelt…..
Judit: 2011.05.31 15:28:26
@Roy: Nem kilakoltatni kell. Beköltözni melléjük, és folyton üresre enni a hűtőt, meg hajnal 2-kor "véletlenül" valami hangosat csinálni. Hamar kiköltöznek. Amugy szerintem ebben a helyzetben nem is bérlők, mert akkor a posztolónak lenne min még 50 ezer pénze havonta a bérletből. Ha nem fizetnek, nem bérlők.
Tisztelt Terror!   A minap állásinterjún volt balszerencsém részt venni. Tavaly diplomáztam, eddig dolgoztam egy cégnél, amely sajnos tönkre ment, így nekiálltam a keresésnek. Egy multi céghez küldtem el legutóbb az önéletrajzomat, be is hívtak e hónap 19-én 10 órára.…..
Judit: 2011.05.27 18:33:53
Tisztelt MT!! Az eset a párommal a történt meg, még áprilisban. Mindketten egy multinacionális cégnél dolgozunk, vagyis már csak dolgozom, mert a páromat elküldték az állásából! Én 9 éve,a hölgy 13 éve dolgozott a cégnél. Az egyik munkatársa belekötött a műszakváltás…..
Ma Magyarországon csak azok élnek jól,akik beszélni tudnak a munkáról, akik dolgozni szeretnének nem tudják csűrni csavarni a dolgokat, nincs nagy dumájuk, el vannak felejtve. Számtalanszor próbáltam érdeklődni hirdetésekben megadott megadott telefonszámokon, legtöbb soha nem volt…..
Tisztelt Munkahelyi terror blog! Egy nagy multinál dolgozok pénztárosként, középfokú kereskedelmi végzettségem van, ez azt hiszem, ma OKJ papírnak felel meg. 52 éves vagyok, nem nagyon válogathatok, ennek a munkának is nagyon örültem mindaddig, ameddig nem szembesültem vele, milyen…..
Judit: 2011.05.06 20:10:59
@vanvelemenyem: nő vagyok egyébként.
olvasd el, amit az elején írtam, szerintem is táppénzre kellett volna mennie, vagy utólag dokihoz.
a szünetek meg előre le vannak fektetve, amikor az ember aláírja a szerződést tudja(aki meg tudja, hogy neki az kevés, az ne vállalja), sokan meg utólag sírnak, hogy milyen kibaszás, pedig aláírták. és sokan mások helyett sírnak, hogy milyen szar nekik.
Judit: 2011.05.06 20:12:10
@vanvelemenyem: nő vagyok egyébként.
olvasd el, amit az elején írtam, szerintem is táppénzre kellett volna mennie, vagy utólag dokihoz.
a szünetek meg előre le vannak fektetve, amikor az ember aláírja a szerződést tudja(aki meg tudja, hogy neki az kevés, az ne vállalja), sokan meg utólag sírnak, hogy milyen kibaszás, pedig aláírták. és sokan mások helyett sírnak, hogy milyen szar nekik.
Ági óvatosan kérdezi, hogyan lehet 6000 forintnál olcsóbban tömegközlekedni, ha pénztár nincs és az automata sem működik? Esetleg direkt erre épült az ágazat? A Homár az utóbbi időben nem figyelte a jegyautomaták állapotát, úgyhogy a kommentelőknek kell dönteniük az…..
Judit: 2011.05.04 13:45:17
@Adani: Ezzel a tökönverös izével meg az lenne a baj, hogy hogy a fenébe tuszkolsz át rajta egy babakocsit? És akkor ikerbabakocsiról még nem is beszélve.
Az alábbi történet is tipikus esete annak, hogy egy jogszabályt, céljával ellentétesen kizárólag az állampolgárok vegzálására használnak fel.Tisztelt Zugügyvéd! Egy érdekes eset: Budapest, IX. Ecseri út, 2011.04.29. péntek 15.30., középiskolai ballagás: Korábban a…..
Tisztelt Munkahelyi terror blog! Sok történetet végigolvastam már az önök oldalán, most eljutottam odáig, hogy én is leírom a saját történetemet. 46 éves nő vagyok, már benne vagyok a korban, ami a munkakeresés nehézségeit illeti, pedig nem érzem magamat öregnek. Az…..
Meg aki ott dolgozik, így én is...Hiteles story alant:   Édesanyámmal közös munkáltatónál álltunk alkalmazásban. Édesanyám jogviszonya 1986-ban kezdődött, az én jogviszonyom 1994-ben kezdődött a jelenlegi munkáltatónk jogelődjénél. Idén március elején édesanyám…..
Judit: 2011.04.14 15:54:19
@dr_freak: Te sose segítettél semmiben anyukádnak, amiben te jobban otthon voltál, mint ő?
Sziasztok!   Friss élményeimmel szeretném gazdagítani a blogot. Mivel közeledik a vizsgaidőszak és nem kell annyi időt az egyetemen töltenem, ezért az egyik diákszövetkezethez mentem , hogy adjanak valami melót. Nem válogattam, mert kell a "zsebpénz", az élet drága, a…..
Üdvözlet mindenkinek!   2006 szeptember 15-én Léptem be a munkahelyemre. Bejelentve október 1-től lettem.Előre kell bocsátanom, hogy 50 %-os egészségkárosodott vagyok 2001 óta. Vidékről jöttem Budapestre, mert vidéken az egészségeseknek sincs munka.Alkalmazásomra azért…..
Judit: 2011.04.03 18:18:38
@nyíregyházi betti: Én még csak 20-as vagyok, tehát egy más generáció. valószínű azért nem tudom ezt elképzelni. Mondjuk a szüleim generációjánál tényleg látom, hogy sokan nem mernek vagy nem tudnak kellőképpen kiállni magukért. Beléjük azt nevelték, belénk mást.
Judit: 2011.04.03 20:07:13
@nyíregyházi betti: az, hogy valakinek van-e akaratereje, vagy sincs, nálam sehogy se jön össze azzal, hogy valaki sérülten (úgy, hogy még orvos se látta) dolgozik, fájdalmak közepette. Ezt a 2 dolgot neked hogy sikerült összerakni?
Munkahelyi (T)error Kussolj kurva! 2011.03.24 11:46:00
A segítségeteket szeretném kérni!   2 évig dolgoztam az egyik legnagyobb bevásárló központban egy ékszerpultban. Szerettem a munkámat, nem is volt semmi baj mindaddig, míg a külföldi tulaj egyre gyakrabban látogatott el hozzánk. (Régebben maximum fél évente egyszer jelent…..
Judit: 2011.03.25 12:40:41
@az igazi Sipi: Egy szóval sem mondtam, hogy munkát keresek. De látom ezeket. Az miért kifogás, hogy valahova csak diákokat alkalmaznak? Vagy az, hogy ma már a legutolsó xar melóhoz is gyakorlatot kérnek?
Judit: 2011.03.25 21:51:17
@Xezs: Melyik városban volt? Én csak azt ismerem, ami itt van.
Egy éve elvették a rokkant nyugdíjamat az akkori törvények szerint. Bár állapotom nem változott, levették 50%-ra, ami azt jelenti, hogy rehabilitálható vagyok. Csak azt nem tudom, hogy, amikor pszichikailag jobban tönkretettek. Eleinte bizakodva néztem a jövőt. Ami az életemben a…..