Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Taxman

0 bejegyzést írt és 171 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hűvös idővel együtt megérkezik a teaidőszak is. Saját magunk felmelegítésére, folyadékpótlásra, kedvező élettani hatásai miatt, vagy „csupán” az íze kedvéért is fogyasztjuk. Az erdei gyümölcsök aromája közkedvelt többféle termékben, így a teák, gyümölcsteák ízében is. Most ezeket vakteszteltük,…..
A tévézés új aranykorában élünk, ennél több minőségi televíziós sorozat még egy évben sem jött ki, évről évre keményebb feladatnak tűnik felállítani olyan listát, amelyen az év legjobbjai sorakoznak. Amíg néhány éve az ilyen típusú listákat évadonként 22-26 részes sitcomok és NCIS-típusú nyomozós…..
Martin Scorsese kérdés nélkül egyike minden idők legjobb rendezőinek. Olyan kiváló alkotásokkal járult hozzá a mozi fennmaradásához és virágzásához, amilyenekkel csak nagyon kevesen tudtak az évek alatt. Egy olyan legenda lett az igazi filmszerető emberek körében, kit egyértelműen a legnagyobbak…..
Taxman 2019.11.23 14:55:06
A U2 biztos csökkenteni akarta az egyre inkább u2-s Coldplay mai albummegjelenésének durranását, és kiadott egy új dalt, ami tisztára olyan, mint az új Coldplay-lemezen lévő világzenei beütésű dalok. Hogy végképp hasonlítsanak egymásra, itt is van vendég, méghozzá az indiai A. R. Rahman, a szám címe…..
A tavalyelőtti Sgt. Pepper és a tavalyi Fehér Album újrakiadás után idén újabb legendás The Beatles lemez kapja meg a maga ötven éves ünnepi verzióját, mégpedig az Abbey Road. Az albumon olyan zenetörténeti örökzöldek találhatók meg többek között, mint a Come Together, a Something, vagy a Here Comes…..
Taxman 2019.08.10 08:25:13
Egy énekes visszaemlékezése Az 50 évvel ezelőtti woodstocki fesztivál egyik fellépői között szerepelt Country Joe McDonald is, aki egy korábban írt dalával itt tudta leginkább megérinteni a közönséget. Ez volt a Fixin’-to-Die-Rag, mely a mai napig a korszak egyik legismertebb háborúellenes száma.…..
Amikor egy konkrét féltétel miatt vásárolunk meg valamit valahol, akkor elég zavaró tud lenni, ha utólag kiderül, hogy az egész valójában csak kamu volt. Olvasónk egy mobilt vett meg, ráadásul drágábban azért, mert 24 hónap garanciával hitegették, aztán jött a pofáraesés.  A napokban olvastam a…..
Taxman 2019.07.13 11:57:08
@Nagykörúton túli magyar:
Ne magadból indulj ki!
  A Reflektor szerkesztőségének rendszeres szórakozása, hogy unos-untalan boldogítjuk egymást akár 10-20 éves politikai interjúfelvételekkel. Ezek egy része legendássá vált az idők során. Ebből jött az ötlet is, érdemes lenne ezen kordokumentumokat fajsúlyuk szerint sorrendbe…..
A The Beatles sokaknak el van könyvelve a szépfiús, gombahajas, szerelmes, netán szerelemről éneklős proto-hippi zenekarnak. Hibásan! A csapat, ahogy az idő változásával egyre inkább szítva magába a... khm... különböző hatásokat, egyre kísérletezősebb dalokat írt, melyek…..
A második évad hatodik részével folytatódott az HBO-n a Westworld című sorozat. Posztunkban spoileresen tárgyaljuk az epizód legfontosabb eseményet...
Taxman 2018.05.29 21:29:51
@Mr. Neutron: Pont ezt gondolom én is. Mellesleg én vagyok a hülye, mert az első széria végén megfogadtam, hogy végeztem a Westworlddel. Erre föl mégis "befaltam" az eddigi 6 új részt is.
Kevés pejoratívabb jelző létezik az egyslágeres csodánál: mintha valamiféle szégyellnivaló lenne abban, ha az adott pop/rock előadó mindösszesen csak egy dalával ért el globális sikert és alapozta meg minden bizonnyal egy életre saját anyagi helyzetét. Pedig zenekarok tízezrei adnák oda kollektív…..
Az információáramlás elromlott. Nemcsak arról van szó, hogy különböző emberek teljesen eltérő következtetésre jutnak ugyanabból a bizonyítékból. Úgy tűnik, különböző intellektuális közösségek többé nem osztják ugyanazokat az alapvető hiedelmeket. Talán többé már senkit nem érdekel az igazság ­…..
Taxman 2018.04.22 18:23:42
Nemrég írtam a rendszerváltás óta készült legjobb magyar filmekről, most még nagyobb fába vágom a kiskésem, minden idők legjobb magyar alkotásait gyűjtöm össze. Mielőtt beleugranánk a listába, szükséges tennem néhány disclaimer-t, elkerülendő az elkerülhetetlent, ha egy mód van rá, legalább…..
Tegnap este Hajdú Péter a Facebokon jelentette be, hogy kösz, de neki ennyi volt az ATV-nél, pontosabban azt, hogy az Esti Frizbit nem forgatja náluk tovább: A csatorna hivatalos közleményt adott ki, ugyanez szerepel benne, csak hosszabban, illetve az anyagi jellegű pletykálkodást csírájában…..
A Queen, a U2 és igen, még a Guns’N’Roses is adott már ki olyan albumot, melyet még most is bánnak. De melyek voltak ezek és hol csúszott félre minden? Utánajártunk, mi vezetett a legsikeresebb zenekarok legcsúnyább bukásához...
Taxman 2018.04.02 21:40:43
@Slotyi:
Vitatkoznék. A film a maga módján bukás volt, de a lemez?! Négy top 10-es kislemezt fialt. És igenis dögösek az amerikai hatás alapján írt saját dalok (Desire, Angel of Harlem, Hawkmoon, When Love Comes To Town, Love Rescue Me), továbbá ezen a lemezen van a zenekar történetének egyik legnagyobb nótája az All I Want Is You.
Vanessza két éve él Amerikában, de a távolság ellenére nagyon fontos neki, hogy szavazhasson. Ezt most csak akkor teheti meg, ha négy órát utazik a legközelebbi szavazóhelyiségbe. Ha nem lenne magyar lakcíme elég lenne a postára lemenni neki, hogy levélben leadhassa voksát. Ezt a különbségtételt…..
Taxman 2018.03.15 11:06:07
@Éhesló:
Ne haragudj, ebben a stílusban én nem vagyok partner.
Többiekhez. Várom az intelligens érveket sorakoztató válaszokat. Hátha...
Taxman 2018.03.15 11:45:16
@$pi$:
Azt nagyon jól tudom, hogy a törvény mit tesz lehetővé és mit nem. Erről kár volt továbbképzést tartanod. Az a kérdésem, hogy miért ilyen a törvény. Miért diszkriminál? Az egyik miért kötött személyes megjelenéshez és önmagad igazolásához, míg a másik nem?
Ma láttam egy Facebook-bejegyzést, amelyben valaki kiírta, hogy lekérdezte a beteg-életútját, és a fogorvos, ahol volt párszor, sok olyan kezelést írt be, ami kamu, nem végezte el, az illető ott sem volt. Öt percen belül megjött az első okos, aki kiosztotta, hogy az ő dokija is be szokott írni kamu…..
A címet azért nem kell kihívásnak venni, mert nincs az az élőlény, amit szánt szándékkal ne lehetne jobb létre szenderíteni. Lehet, hogy a legenda szerint a csótány túléli az atomrobbanást is, de neki is van gyenge pontja, egy erőteljes fejbe kólintás a cipőtalppal például megteszi. Hogy szavamat ne…..
Mind elméleti, mind gyakorlati lehetőség van arra, hogy az ország leváltsa az immár túlságsoan is régóta regnáló Fidesz és KDNP irányította kormányt. Persze még a béka segge alatt sincs az ellenzék, de a lehetőség már adva van. Nemcsak a valamilyen módon koordinált jelöltállításra vagy a józan ész…..
Ha tegnapelőtt találkozol velem, valószínűleg kölcsönösen utálnánk egymást. Tegnapelőtt besokalltam, emberundorom volt, az egész napomat kényszerűen mások társaságában, félig-meddig idegenek között kellett töltenem, ájulásig szocializálódtam, közben kicsit még…..
Taxman 2018.02.04 11:25:57
@Hortenz:

Megkíméltél a hosszú fogalmazástól, ugyanis szinte szóról szóra ezt írtam volna.
Erősen introvertált vagyok, viszont ennek ellenére jókedélyű, aki az ilyen-olyan bajok nyűgök és nyavalyák ellenére nagyon szeret élni. Sem általános ember, sem önutálat nem szokott rajtam úrrá lenni.
A különböző összeesküvés-elméletek nagy népszerűségnek örvendenek napjainkban, ám van egy olyan teória, amely évtizedek óta a köztudatban van és híveik kitartanak mellette. 1969-ben röppent fel a teória, mely szerint a legendás Beatles zenekar énekese és basszus gitárosa, Paul McCartney egy…..
Akik a 90-es években születtek még mindig tisztán emlékezhetnek a korszak ikonikus édességeire. Szinte még mindig érezzük a pattogós cukorkák, gömbrágók és PEZ cukorkák ízét. Sajnos ma a finomságok egy része eltűnt a boltok polcairól, pedig sokunk kipróbálná újra ezeket az édességeket. A most…..
A BBC végre levetítette a U2-ról készült új dokumentumfilmet, de a várakozások ellenére a rajongók nem voltak teljesen elragadtatva a látottaktól. Sőt, állítólag Bono annyit beszélt a felvételeken, hogy már fizikai fájdalmat okozott...
Hét résszel folytatódik a Big Little Lies (Hatalmas kis hazugságok), írja a Vulture. Szintén jó hír, hogy Nicole Kidman és Reese Witherspoon is visszatér, a színészkedés mellett folytatják a produceri munkájukat is. Az évadot Andrea Arnold rendezi, és valószínűleg a történet alapjául szolgáló…..
Minden bulin valamiért vannak olyan emberek, akik miatt kinyílik a zsebünkben a (képzeletbeli) bicska. Általában ezek az emberek a viselkedésükkel vívják ki az ilyen irányú "tiszteletet", ezek a tulajdonságok pedig nagyon szépen listába is szedhetők bizonyos sztereotípiák alapján.…..
Taxman 2017.11.28 20:41:21
@mojoking77:
Azért mert rohadt nagy bunkóság. Ha ezt nem érzed/érted, az szomorú.
Taxman 2017.11.29 09:36:51
@mojoking77:
Mondom, hogy nem érted. Olvasd el még egyszer a pontot, amire írtál. Az a baj vele, hogy ahova te pofátlankodsz, már állnak emberek akiket te félreköksz, kiszorítasz totál jogtalanul. Jobb helyeken már elkerítik a küzdőtér elejét, hogy az ilyen tahóságokat kiküszöböljék. Amúgy személy szerint nem nagyon érint a probléma, mert kb. keverőpult távolságban szeretek állni és nem is vagyok kis darab, ha úgy adódik meg tudom védeni magam.