Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsalugater

0 bejegyzést írt és 185 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magas vérnyomás korunk egyik legjellemzőbb tünetei. Nagyon sok kövér ember kénytelen szembesülni azzal a ténnyel, hogy bizonyos súly és életkor felett jelentkeznek nála olyan tünetek, amik eddig talán még nem voltak jelen az életükben. Ezek egyike a magas vérnyomás, ami nagyon sok elhízott ember…..
Zsalugater 2016.01.18 14:43:54
@hiirvi piirvi: Dettó. Magamon kívül is ismerek egy csomó embert, aki sovány, mint a keszeg. mégis egész fiatal kora óta magas vérnyomással küzd. De nyilván sokkal könnyebb ezt is az elhízásra kenni és a "gyógyszer gyártok" érdekeit vizionálni a háttérben
Birtokunk Első disznóvágásunk 2015.12.12 20:52:42
Múlt hétvégén megtörtént életünk első, és talán leginkább vidéki életre jellemző nagy eseménye: levágtuk két disznónkat. (Összesen hárman voltak, így egy nőstény még az ólban várja további sorsát.) Egy kisebb testű nőstényt (Tika), valamint a legnagyobb testtömeggel bíró ártányt* (Hurka) vágtuk…..
Zsalugater 2015.12.14 08:07:41
@tiller foch: Úgy látom, a "Belpesti, grínpíszes, vegán biciklisfutárok hisztije" ezúttal elmaradt. Csalódott vagy, hogy ebben sem lett igazad?
Zsalugater 2015.12.14 12:09:16
@tiller foch: Nem tudom, én ezt tök máshogy látom. Külföldi oldalakon gyakran találkozik az ember vehemens vegán állatvédőkel, és erre kialakult egyfajta válaszreakció, a vegák fikázásának divatja. Tapasztalatom szerint utóbbit sikerült átvenni anélkül, hogy ez előbbi létezne nálunk. Sokan valami képzeletbeli ellenséggel hadakoznak, azzal a bizonyos általad is vizionált grínpíszes rasztahajú szejtánevő belvárosi romkocsma szakos bölcsésszel, aztán tessék, nincs sehol.
VGF Otthon Mivel fűtsek 2016-ban?! 2015.11.19 15:17:54
2016-ban betiltják a hagyományos kazánok beüzemelését. A témáról már beszéltünk, most viszont az alapvető két kérdést próbáljuk megválaszolni.  1. Miért tiltják be a hagyományos gázkazánok beüzemelését? 2. Melyek a megmaradó fűtéstechnikák előnyei és hátrányai? Miben érdemes gondolkoznunk, ha…..
"Már megint ugyanazt a kiszámítható, futószalagon gyártott középszert kaptunk" - hány filmkritika és filmrajongó visszatérő mondata ez, miután lelkesen beültek az éppen 7-8-9. részét taposó franchise aktuális darabjára - és természetesen be fognak ülni a következőre is.…..
A baloldali közvélemény egyre nagyobb megütközéssel figyeli az ATV-t. A gondolkodók sokszor már arra ragadtatják magukat, hogy a Hír TV az új ATV. Ezt mi nem gondoljuk. Mert a bűnbánó maffiózóként saját, jólfelfogott érdekéből immár kormánykritikus Simicska-TV csak a lopott…..
Kim Casipong egy átlagos 17 éves fiatal lány, kedvenc filmje a Jégvarázs és legkedvesebb időtöltése a karaoke éneklés. Munkája azonban nem egy átlagos tevékenység – bár hazájában ez nem meglepő –: többek között kamu Facebook-profilokat hoz létre…..
Zsalugater 2015.07.14 13:27:57
@Androsz: Hát, ha szerinted nem indokolt, akkor nem nagyon van értelme magyarázkodni. Egyébként az én hibám, későn vettem észre, mi ez a blog. Ha jobban figyelek, nem kommentelek ide, az biztos
Zsalugater 2015.07.14 13:28:55
@billy reed: Megszemélyesítésről hallottál már, te szerencsétlen?
Úgy alakult, hogy korán kelő vagyok. Már hajnali fél ötkor veszem a laptopomat, kiülök a teraszra, nézem a várost és a távol-keleti tőzsdék produkcióit. Miközben Pesten az első villamos már elindult a bulizókért - csilingelve, amerre jár - kötök néhány apró üzletet, csak…..
Zsalugater 2015.07.03 09:29:18
@Pippike: Hát, unalmában se ugasson. Egyrészt ha rendesen van tartva (ki vannak elégítve kutyaigényei úgymint elegendő testmozgás, táplálék, ingergazdag környezet, a gazda/falkavezér közelsége) akkor nem fog megugatni minden tücsköt-bogarat. Másrészt a zaj ugyanolyan környezetszennyezés, mint a szemét. Én se dobálom át a szomszédba a sz*ros pelenkát, hát ő se törjön be az én lakásomba a riasztójával.
Zsalugater 2015.07.03 09:33:15
@Neida: Én is azt tapasztaltam, hogy az ember minél keletebbre és délebbre megy (kulturális értelemben), annál nagyobb a zaj. Svájcban például régebben még saját mosógéped se lehetett egy társasházi lakásban, mert hangos. Ehhez képest menj végig egy indiai város utcáján éjfélkor...
Zsalugater 2015.07.03 12:11:35
@Andie: Én egyszer próbáltam finoman felhívni a szomszéd (egy nyugdíjas házaspár) figyelmét, hogy zavar, hogy egész éjjel ugat a kutyájuk. Azt mondta a pasas, hogy őt viszont megnyugtatja. Akkor alszik jól éjjelente, ha hallja, hogy ugat a kutyája, mert az azt jelenti, hogy őrzi a házat. Hát egy ilyennel próbálj meg szót érteni.
„Nem vagyok buzeráns” – jelentette ki Kocsis Máté férfias szóhasználattal Ungár Klárának a közéletbe minimum inkorrekt, személyeskedő módon bedobott megjegyzéseire. Férfiasság – ezt a címet adta G. Fodor Gábor az első emberről szóló lírai költeményének, melyben…..
Zsalugater 2015.06.16 10:03:35
@bbjnick: De tudod, mit, valahol tulajdonképpen igazad van. A kétféle gondolkodás között annyira minimális az átjárhatóság, hogy az egyikről a másikra való áttérés szinte felér egy lobotómiával. Nekem se egyik pillanatról a másikra ment.
Zsalugater 2015.06.16 10:15:24
@bbjnick: Rendben, én sem látom értelmét parttalan és meddő vitáknak.
Zsalugater 2015.06.17 14:13:15
@annamanna: Nos, felmerült itt bennem pár kérdés... Először is, hogy vajon miért is válaszolok, meg hogy egyáltalán miről is beszélünk? És vajon miért néztem meg ezt a szörnyű videót?

Én nem tudom, mitől lenne ennek a Száraz Györgynek az adatokkal való példálózása lehengerlő. Egy papírkupac van előtte, abból olvassa őket, és közben hülyeségeket beszél. Úgy kell rászólni, hogy összekeveri a pápát az érsekkel, olyanokat mond, hogy "pálcát tör valaki mellett," ami nonszensz butaság. (A kollégájáról nem is szólva, aki egy műveletlen bunkó, és végigszukszüköli a beszélgetést.) Eleve a felvetés, hogy XVI. Benedek azért mondott volna le, mert világi hatóságok le akarták tartóztatni, komolytalan.

Maga a probléma ott kezdődik, hogy eleve egy összeesküvés-elméletekkel foglalkozó műsorban vagyunk. Aki keres, az talál, és nyilvánvaló, hogy akik titkos összeesküvéseket sejtenek a jelenségek mögött, azok egyrészt összefüggéseket vélnek felfedezni ott, ahol ilyen összefüggések nincsenek, másrészt pedig azt hiszik, hogy valakik titokban, galád módon ártani akarnak nekik. Az első a szkizofrénia, a második a paranoia orvosi esete. Az okkultizmus vég nélkül kínálja a titkokat, a rejtélyes összefüggéseket, és termékeny táptalajt nyújt az irracionális-analógiás-szimbolikus gondolkodásnak, ami már szinte egyenlő az elmebajjal. A legszomorúbb mégis azt látni, hogy szegények téveseszméi mennyire sivárak. Őszintén elszomorodtam, mikor az illető elmondta, hogy az egész szabadkőműveses meg illuminátusos összeesküvésnek a célja csupán a pénz. Ennyire futja az elmebajukból.

Ha jól sejtem, ebbe a beszélgetésbe úgy kapcsolódtál be, hogy megjegyeztem, nem tudom, komolyan venni azt, aki Bácsfi Dianát idéz. Most ezt kiegészítem azzal, hogy még kevésbé tudom komolyan venni azt, aki olyan műsorokra hivatkozik, ahol a résztvevők az azték napkő reprója előtt ülve tényként beszélnek a köztünk élő illuminátusokról és regényes elemekkel kiegészített tényfeltáró szakirodalomnak nevezik sz Angyalok és démonokat.
Egy érdekes cikk jelent meg, mely szerint 2025-re mindennaposak, 2030-ra pedig egyeduralkodók lesznek az önvezető autók, ezzel feleslegessé téve a magánautók használatát. Az önvezető autó kb. olyan autó, amibe beülünk, megmondjuk az uticélt, majd a végállomáson kiszállunk, az…..
Zsalugater 2015.06.15 15:12:56
@vanek ur: Emlékszem egy szemléletes fotóra, ami azt ábrázolta, hogy mennyi helyet foglal el az úton X db ember kerékpárral, autóban, buszon stb. Tanulságos fotó és maximálisan alátámasztja, amit mondasz
Javában tart már a hazai spárgaszezon, és tagadhatatlanul évről évre egyre több rajongója akad ennek a királyi zöldségfélének. Van, aki a fehér, van, aki a zöld típust kedveli, és vannak, akik mindkettőt. Az az igazság, hogy szinte minden spárgás recept elkészíthető bármelyikből. A komoly…..
A félreértések elkerülése végett nem a diploma intézménye ellen akarok szólni. Bár szerintem nem a diploma a lényeg, hanem az ahhoz vezető úton szerzett tudás és tapasztalat. A diploma egy igazolás arról, hogy te tudsz valamit. A rendszerváltás előtt akinek volt diplomája, annak…..
Zsalugater 2015.05.19 15:04:45
@Babette anyó húsdarálója: Ez elég baj. Ha egy egyetem nem tudja betölteni ezt a funkcióját, és profi szakmunkásképzővé silányul, akkor megette a fene az egészet
Zsalugater 2015.05.19 15:09:28
@padisah: Vannak waldorf óvodák is (hogy mennyire jók, arról lehet vitatkozni), de pont az a lényeg, hogy az egyetemen már nem lehet űzni azt a fajta poroszos oktatást, amit itt ma is erőltetnek.
Az nem teljesen világos a kommentedből, hogy mit tartasz "a magyar társadalom betegségének." Azt, hogy a diplomának vízválasztó szerepe van?
B. József volt fideszes országgyűlési képviselő, fülöpházai polgármester, mint az ma már köztudott, alaposan elverte az élettársát. A vérző asszony vagy egy kilométeren, mezítláb menekült a szántáson át, hogy aztán törött arccsonttal, összevérezve menedéket kérjen egy…..
Zsalugater 2015.05.15 11:27:00
@inebhedj - szerintem: Már ne haragudj, de azt honnan vetted, hogy minden héten megöl egy férfit a felesége? Szeritnem ez nem igaz. Vannak statisztikáid vagy csak a levegőbe beszélsz? A valóság az, hogy "A partnerkapcsolati testi erőszakkal kapcsolatos esetek 95%-ában a férfi az agresszív fél, és nőt bántalmaz."
Zsalugater 2015.05.15 13:03:22
@inebhedj - szerintem: Hát, pedig anekdotikus bizonyítékokkal nem sokra megyünk. Értem én, hogy statisztikákat lehet hamisítani, és hamisítanak is, de ennek is megvannak a határai. Ha szerinted egy hivatalos statisztika azt állítja, hogy a testi erőszakkal kapcsolatos esetek 95%-ában a férfi az agresszív fél, és nőt bántalmaz, de te ennek ellenére képes vagy azt állítani, hogy a valóság ezzel szemben az, hogy hasonló arányban követnek el nők erőszakot a férfiak ellen, mint fordítva, akkor nem szívesen élnék abban a mikrokozmoszban vagy elmebörtönben, amiben te. De legalább abban egyetértünk, hogy a probléma sokrétű, és nem árt árnyalni. Ez is valami
Szuperkanok hordája veszi le a lábukról a nőket. Extraférfiasak és imádnivalóak! Ők a favágószexuálisok. Ugyan köztünk élnek, mégis vajmi keveset tudunk róluk. Divathóbortból életformává teszik a magyarul favágószexuálisnak fordítható új irányultságot. És nem a…..
A húsvéti hagyományos ételek közé most valami újat is becsempésztünk: a kalács maradt, de feldobtuk borral és medvehagymával. De milyen bor kerülhet a kalácsba? A szín miatt mindenképpen fehér. Mivel ez egy sós kalács, ezért inkább száraz, de az sem gond, ha van benne…..
Egy év próbaidő próbára bocsátás. Tessék ezt ízlelgetni egy kicsit, nem szarkupac, lehet. Egy év próbaidőt  próbára bocsátást kapott Puzsér Róbert, mert azt mondta Hajdú Péterre, hogy egy szarkupac. Azt is mondta rá, hogy klinikai pszichopata és takonygerincű antihős, de…..
Két napot hosztoltam még februárban százhatodik és százhetedik vendégeimet, Konni (25) és Eva (25) német diákokat, akik Hamburgból érkeztek hozzám. Konninak egy referenciája volt, Éva még soha nem próbálta a CS-t korábban. Konni vegán, Éva vegetáriánus. Még a…..
Zsalugater 2015.03.24 09:08:03
@bloghal: Engem nem zavar ha heterók smárolnak, csak könyörgöm, legalább csinálják otthon a négy fal között.
Van az úgy, hogy az ember nassolna valami finomat, vagy esetleg váratlanul bejelentkezik egy családtag, barát, ismerős, hogy 1 órán belül ott van nálunk. Ilyenkor el kezd kapkodni az ember, hogy oké de mivel kínáljam meg az érkezőt vagy hogyan jussak minél hamarabb édességhez. A…..
Puzsér Róbert és Farkas Attila Márton kétfelvonásos drámája már elnevezésében is provokál. A zsidók szégyene, áll a borítón, rajta kép: horogkereszt fonódik össze hatágú csillaggal. A provokációra alapvetően rá lehet húzni a sok másra is igaz alaptézist, hogy akkor…..
Zsalugater 2015.01.15 14:16:06
@Frady Endre: Uram, ön egyre jobb!
Az írás első részében a ligetprojekt történetét vázoltuk fel, ebben a részben a projekt ellentmondásait, a nyitva hagyott kérdéseket vesszük számba.   Párhuzamos dialógusok, avagy hogy beszélnek el egymás mellett a felek Miközben a projekt miniszteri biztosa Baán László…..
Kertkonyha Kérdések és válaszok 2014.07.04 00:12:51
Mitől lesz egy étel vegetáriánus vagy vegán?Mi a különbség a kettő között? Vegetáriánus vagy röviden vega az az étrend, ami nem tartalmaz húst, illetve az állat testének egyéb részeit sem. Ezen belül lehetnek még különbségek attól függően, hogy az ételeknél…..
A Katolikus egyház szerint, Istentől kaptuk az életet, Ő rendelkezik mindenki felett, és csak Ő dönthet sorsunk, életünk felett. Erről az életről lemondani, mások életét elvenni minden formában bűn. Így a "kellemes halál" is gyilkosságnak, bűnnek minősül. Az eutanázia…..
Zsalugater 2014.09.04 23:33:45
@polyvinyl: nekem rémlik. Egy nagy fekete könyvben olvastam, kereszt volt az elején. Azután lapoztam kettőt, ott meg ez állt: "Aki szombaton dolgozik, halállal kell büntetni." (2 Móz 32,2)
Most akkor hogy is van ez?
Zsalugater 2014.09.05 17:07:16
@polyvinyl: Nézd, ha te annyira gyökér vagy, hogy azon tudtál fennakadni, hogy kettőt lapoztam vagy éppen tizenkettőt a Bibliában, akkor tényleg nem érdemes veled vitatkozni. Inkább válaszoltál volna arra a kérdésemre, hogy hogy lehet az, hogy a "ne ölj" parancsolattal élesen szemben áll az a szintén Mózesnél levő törvény, miszerint aki szombaton dolgozik, azt halállal kell büntetni. Te nem látsz itt némi ellentmondást?
Szeptember 1-jével új időszámítás kezdődik az RTL Klubnál, jön az ősz, vele együtt a műsorstruktúra is átalakul. Csak a biztonság kedvéért, a hétköznapi helyzet  most ilyen: 16:50 - Az örökség 18:00 - Híradó 19:00 - Fókusz 19:30 - Éjjel-nappal Budapest 20:50 -…..
Zsalugater 2014.08.18 12:42:50
@sixx: Na látod szerintem itt van elcseszve, hogy neked is az éjjel 1 számít későnek, de pl itt falun ahol én élek, a legtöbb ember 5 körül már télen-nyáron fenn van. Nem akarom azt mondani, hogy kizárólag a késői időpont miatt nézik kevesebben a BK-t, de azt beláthatod, hogy mindent mégse lehet ráterhelni arra az ötletre, hogy "na majd a barik elé berakjuk, az majd felhúzza a rétinget"
Zsalugater 2014.08.18 13:00:35
@sixx: Ez tetszik, de a legtöbb embernek 6-8 óra alvásra van szüksége, így szerintem Samott kolléga pizsamaosztásról tett megállapítása a mérvadó