Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hohoho horgász

24 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyerekkorom egyik kedvenc könyvének jelenete máig él a fejemben: a szabadságharchoz csatlakozó magyar huszárszázadot Palvicz Ottó csapata üldözi. Összecsapásra kerül sor, Baradlay Richárd a földre kerül, a felé száguldó lovak másodpercek múlva eltapossák. Ekkor Pál úr egész…..
Megdöbbentett a Budapesti Közterület fenntartó Vállalat szóvivőjének Inforádióban tett nyilatkozata: Nem hozza nyilvánosságra a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt., hogy a város melyik részén mikor tart lomtalanítást: erről célzottan az adott körzetben lakókat, illetve a…..
Imádom a fővárost, a helyeket, az eseményeket, az épületeket, szeretek itt lakni. De ettől függetlenül tudom, hogy jó pár dolog bűzlik sajnos. Összeszedtem, mi az azt a tíz dolgot, ami miatt Budapest egy szar hely. A lista személyre szabottan a végtelenségig bővíthető, de az…..
Duna blog Legyen végre Tavasz! 2011.02.21 14:35:17
Emberek!A Duna blog szerkesztősége elérkezettnek látja az időt az egyenes beszédre: Legyen végre tavasz!Nem dughatjuk tovább a fejünket a paplan alá. Szembe kell nézznünk a téllel. Mi, magyarok, európaiak, a kontinentális éghajlat gyermekei kimondjuk: Legyen végre tavasz!Ezért…..
Az önkormányzati lakásokat mára kihalás szélére sodorta az elmúlt 20 év privatizációs kényszere. A lepusztulás és panamázás oltárképévé vált bérlakások önkormányzati tulajdonosai tankönyvi igényességgel bizonyították, hogy az "állam rossz gazda". Ráadásul…..
Duna blog A szivárvány gép 2011.02.07 14:00:00
Tévednek, akik a szíváványt lányosnak vagy buzisnak tartják, majdem annyira, mint akik jóhiszeműen gerjedtek már rá egy bájus arcú nő-férfira. Nem nehéz belátni, hogy a hét színű légköri jelenség a szabadság, a fantázia és a szeretet szimbóluma, ami dísze a…..
Egyik kedvenc fotó és divatblogom a The Sartorialist. Tetszenek a fotókon szereplő emberek az öltözködésük, de leginkább a blog egyszerűsége. Egy kamerával a kezedben sétálsz a városban, és lefotózod, aki tetszik. A budapesti verziót biztos többen próbáltak már, kíváncsi…..
Az elmúlt bő két évtized másról sem szólt (na jó, kis túlzással)  mint a digitális média megállíthatatlan terjeszkedéséről. De ne higgye senki, hogy ez a terjeszkedés akár elvi akár gyakorlati határai közelében járna, sőt.  Építészek, várostervezők,…..
A Duna Stratégiában (így hívják Közép-Európa fejlesztési programot 2011-től)  két területet irányítása között választhat Magyarország: árvíz-aszály-ipari balesetek vizsgálata, illetve a vízminőség javítása. Úgy is mondhatjuk, hogy az első esetében "amit a…..
hohoho horgász 2011.01.11 16:01:54
@aeidennis: @Tuvalu: Köszi az infókat a képekről, jó hogy leírtátok.
hohoho horgász 2011.01.11 21:33:37
@aeidennis: @Tuvalu:

Ismertek hiteles, politikailag elfogulatlan feldolgozását a Bős-Nagymaros vízlépcső történetének?

Szívesen olvasnám, úgy sejtem átlátszik rajta a magyar politikai rendszer minden elbaszottsága.
Duna blog Pécs után Budapest 2011.01.04 01:54:00
 "Több mint száz kulturális rendezvény lesz majd idehaza", mondta Nagy Anna kormányszóvivő a magyar EU elnökség velejáróiról nyilatkozva. Nincs bennem késég, hogy a rendezvények főszereplői nagy részben erős paprikát majszoló huszárnak öltözött…..
Egy ilyen programot szeretnék Budapesten is látni. A lényege, hogy a világ minden tájáról jelentkező iskolai osztályok ellátogatnak Londonba, megismerik a várost, majd a egy egy művész támogatásával alkotni kezdenek: papírra vetik azt, ami nekik átjött. Angol diákok pedig…..
Nem vitatom, imázs videókra szükség van, hátha a texasi parasztlány is tudja legközelebb, hogy minek a fővárosa Budapest, és nem hiszi azt, hogy Európa egy ország. (első 1 perc)   Nézzük, milyen képekkel, atmoszférával, hangulattal izzítják Budapestre a célországot…..
Múlthét csütörtökön előterjesztette az Európai Bizottság a Duna Régió Stratégiáját: fejlesszük a határon átívelő közlekedést, védjük a környezetet, javítsunk a versenyképességünkön, csökkentsük a korrupciót, és tokhalban újra legyen gazdag a Duna. A nagy EU…..
hohoho horgász 2010.12.14 10:03:45
@benevezett versenyző: hacsak nem bulizni mész, vagy nem hiszed a pénzedről, hogy ajándékba kaptad.
Néhány magyar politikus adventi naptára idén december 31-re van kalibrálva, ekkor veszi át Magyarország az EU irányítását. Hogy mit jelent az EU irányítása, nem tudjuk, halandó ember nem értheti azt a kafkai világot, a diplokrácia labirintusát. Azt hallottuk már, hogy "ez…..
Újra itt a tél, letagadhatatlanul megint befagy a seggünk. Hónapokig rimánkodunk, remegünk, alulöltözünk, és panaszkodunk, hol a fűtésszámla, hol az érzéketlenné vált végtagjaink miatt.  Pedig a 19-ik század végéig tartó Kis Jégkorszak, a Dunát is befagyasztó globális…..
hohoho horgász 2010.11.29 21:32:52
@nobilites: köszi, javítva
hohoho horgász 2010.11.29 22:16:16
@pannonfunk @nobilites: :

a mam(m)ut gate végére az idevágó wiki szócikkek pontos tanulmányozása tett pontot:
a "mammut"-ot olvasva joggal gondolhatna a poszt olvasója a 10.000 éve kihalt amerikai masztodonra, a mammut neműek egyik fajára. Ám mind a képek, mind az írói akarat sokkal inkább a "gyapjas mamut"-ot kívánta megidézni, mely az mammuthus nem egy 3600 éve kihalt faja volt. Tehát visszatérünk a szimpla m-es verzióra a nagy tanulságok után. Köszi mindkettőtöknek, tanulságos volt.
Moszkva téri peticiónk alig több mint 90 támogatóval máris célt kezd érni! Mi leszünk a legkevesebb tagot számláló, ám leghatékonyabb petició-lista. Vita nyista :)Az infót köszönjük P.A.-nak, a hírcsokrot pedig az Index-nek! Beindult a fideszes lobbiharc a…..
Szép volt az idő múlt hétvégén, úgyhogy a novemberi tavaszban remek alkalom kínálkozott egy kis zöldövezeti sétára a városban. És ha már így volt, akkor miért is ne a Wekerle-telepre essen a választás? Szeptemberben adták át a felújított Kós Károly teret, a…..
Ne csodálkozzunk azon, hogy Budapest sorozatosan az Európai Bizottság feketelistájára kerül a porszennyezettség kritikus koncentrációja miatt, ha a belvárosban autósztrádát üzemeltetünk. A Kossuth Lajos utca forgalma 2x3 sávon ontja a szén-dioxidot a városlakókra, csúcsidőben…..
A gyönyörűen fényképezhető városi műrepülő bajnokság sorozat idén elmaradt Budapesten. Hiába a szervezők kitartó munkája, a nemzetközi figyelem, a magyar sztárpilóta, a verseny nem kapott felszállási engedélyt 2010-re. A döntést azzal indokolta Nemzeti Közlekedési Hatóság…..
Duna blog Vízibiciklizz munkába! 2010.11.10 14:15:00
Vízibiciklit a Dunára! Egy kellemes hétvégi program családoknak, szerelmes pároknak, turistáknak, unatkozó fiataloknak. A Szabadság hídtól a Margitig egy lekerekített vízibicikli sáv a part mentén, a sodrás kezelhető, az életveszély kizárt, a látkép gyönyörű. A puhányabbak…..
Nem csak a névrokonság miatt választottuk az olasz autógyár 1985-ben piacra dobott szedánját. A sportos külső legalább annyira közrejátszott a szerkesztőség választásában, mint a formabontó dizájn. És aki véletlen szóegyezésre gyanakszik, esetleg a duna olasz jelentésére, a…..
Két nemrégiben nyílt kiállítás keltette fel az érdeklődésemet. Nem nyomatom, hogy feltétlenül nézzétek meg, csak akkor érdemes, ha vonzódtok az ilyesmihez. A FUGA-ban bemutatják a XIII. kerület elmúlt 5 évének építészeti termését. (és itt elkerekedik a szemem) Az elmúlt…..
A pasaréti Napraforgó utca és a Szent István park Újlipótban. Két kedves elit környék. Nekem a Duna, a tetőteraszok és helyi kocsmák miatt az utóbbi jön be. De ha szigorúan csak az épületeket vesszük figyelembe, felmerül a kérdés: melyik környék a bauhaus hazai…..
Ezen a nyáron többször is legatyásodtam annyira, hogy az esti sörözéseken is érdemessé vált spórolni. Azt javasoltam ilyenkor barátaimnak, hogy hagyjuk zsúfolt kerthelységeket és a drága sört a külföldieknek, vegyünk pár dobozost és üljünk ki A parkba. A nehéz kérdés csak…..
Duna blog Buda castle mit gulasch 2010.09.24 13:40:00
Nem vitatom, város imázs videókra szükség van, hátha a texasi parasztlány is tudja legközelebb a helyes választ, és nem kell puskázni a szomszédjáról azt, hogy milyen országnak a fővárosa Budapest!   Ez a kínálat, amit 2 óra alatt a youtube-on össze lehetett halászní…..