Regisztráció Blogot indítok
Adatok
komment2010

0 bejegyzést írt és 241 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Vastagbőr szúrta ki az utóbbi napok köztévés Híradóiból, hogy az emberek kifejezetten boldogok, amiért bevezették az új matricarendszert. Igaz összevágott felvételről van szó, de az valahogy nem került bele a műsorba, hogy például miért kell annak is 5000 forintos éves…..
Új videóval jelentkeztek a Kormányváltás erői. Az Orbán-rezsim károkozása egy percben című műalkotás az MSZP, az Együtt és a DK csatornáján is elérhető, tehát alighanem közös szellemi teljesítményről van szó: Az egyperces hosszúságú, az Orbán-kormány okozta…..
TComment Ehhez azért pofa kell 2014.01.29 06:19:01
Az állam idén közel 3 milliárd forinttal többet húz ki az autóvásárlók zsebéből. Íme a módszer. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
komment2010 2014.01.29 10:36:26
@c231737: nem vagyok képbena dolgokkal ezért első körben csak kérdezem:
1., Itthon vett használt autóra van regadó? ha van tárgytalan a második kérdésem
2., Nem elég nekik a regadó??? egy külföldi autó után? mert ha mindkettőt rádobják a külhonból behozott autóra akkor ugye még testvérek között sem fair az eljárás..
Üdv:
Komment2010
Annyira ott lettem volna, mikor megszületett ez a nagyszerű gondolat az új házszabályról: Kezdésként az ülést vezető elnök elnöki emelvényre érkezésekor az ülés résztvevői felállva köszöntik a választópolgárok közösségét. Nem tudni, hogy ezt maga a házelnök…..
komment2010 2013.12.05 12:15:20
Tetszik amikor a fidesznyikek itt verik a mellüket, hogy nem rinyálni kell hanem választást nyerni. Teljesen igaz, a focit is gólra játszák, nem szépségre vagy kapufára. De azért emlékezzetek arra a rinyálásra amit rendeztetek amikor az mszp 2-szer is behúzta a tutit. vikike majdnem beleőrült! :) Emlékezzetek arra is hogy: elsőkből lesznek az utolsók és utolsókból az elsők. A magyar ember meg különös állatfajta, nem felejt! Szerintem már most kezdhettek rettegni mert a baloldal sem felejt nektek semmit! Én amúgy special annak örülök hogy van M.o.-on egy olyan 1,5-2 milliós mag aki tűzün vizen át összetart!! Ez jó, bár hogy ezek kik és milyen célt szolgálnak na attól már a mosoly lelohad az arcomról. De jó kezdet! Az itt vitézkedő narancsidióták meg arra verik csak magukat hogy az mszp-t mint mszmp utódpártot illetve általában az egész szocialista politikai modellt az emberek még mindíg jobban elutasítják, mint a fideszt. Ez de facto nem azt jelenti hogy szeretik a fideszt, csak szólok! De ahogy a magyar embert ismerem (ez vikike is jól látta pár éve) fog itt még jobban is dübörögni az orbánc takarodj! Szóval csak gyorsan a TEK meg a parlamenti sameszok felfegyverzésével mert fog még kelleni a lőszer attól tartok! Ne így legyen!!! Ja és nem vagyok libsibolsi bérenc, csak balközép érzelmű, aki utálja a fideszt meg a seggnyalóit! Én kérek elnézést...!!! Szép napokat!
Orbán Viktor már sokszor hivatkozott történelmi szerepére. Már előző kormányzását is ekként értékelte, akkori kormányzati propagandája is erre épült, ahogy korábban kiadott könyvének címéből is ez derült ki: "A történelem főutcáján". Személyes szerepének fontosságát…..
komment2010 2013.11.21 09:35:16
@bambanő: tökéletes összefoglaló egy említésre sem méltó "emberről" aki csupán jókor volt jóhelyen. Benyalt mindenkinek jobbra-blara azt megvárta mikor hullanak ki előle a versenytársak. A legtöbb polizikusnak volt/van vaj a füle mögött neki pusztán annyi a "szerencséje" hogy a nagyobb szarba csak azért nem tudott beletenyerelni mert túl fiatal hozzá. Amit meg esetleg kiáshatnának ellene/apuka ellen azt jl agyonhallgatják! Egy 40 évig kommunista elnyomás alatt sínylődő országban naná hogy nem egy utódpárt lesz mindíg és minednkor a kedvenc, és egy jót zsidózni mindíg is szalonképes volt ma már kimondottan elvárt dolog. Így egy fidess féle pártban csak idő kérdése volt hogy kisebb/nagyobb irányváltásokkal elérjen a célhoz. Addig meg szépen lassan mindekit elűztek a pártból aki nem dolgozott a keze alá. Emeberileg egy nulla politikusból meg "nagyformátumú" ami a gerinctelen, jellemtelen és minden más negatív vonását illeti egy politikusnak. Erre az emberre nem lehet másként tekinteni csak vagy mint egy "istenre" a hívői szemszögéből és mint egy "hazája legnagyobb ellenségére" minden más épeszű ember szemszögéből. És mint ma sajnos kis hazánkban látható az a kb. 1,5 milliós keménymag megtartja magának ezt az "istent". Szégyen és gyalázat! :( Ami a legjobb hogy még a legelvakultabb orbánhívők is az esetek 99%-ban azzal érvelnek mellett hogy a baloldal sem jobb/rosszabb! Na ilyen érvek hallatán megáll az ész és körbenéz... :(
komment2010 2013.11.21 09:53:46
@♔batyu♔: "Ez a Mo erős kezű vezetőre vár és Orbán Viktor személyi kultuszt alakít szerintem simán eltorzítja az egészet. Egyrészt semmi jel nem utal arra, hogy Orbán Viktor személyi kultuszt alakítana ki" - LOL te egy viccess figura vagy hallod. Bearanyoztad a napom...!!! :)
Basszus és midnjárt 2 mondat egy postban, ami a 2013-as év legnagyobb ökörsége címre pályázhat: :)
"Orbán a tekintélyét kizárólag teljesítménnyel képes fenntartani, ezt ő is tudja, így nincs szüksége arra, hogy megfélemlítse az ellenzékét, tőle nem is diktátorként, hanem a szavazatok többségét elvivő politikusként félnek."
Kis korrekció: a leadott és érvényes (bízzunk benne...) szavazatok többségét megszerző politikai párt vezetője és m.e. jelöltje. Ez így helyes. A fidess szavazók kb. fele nem fidess hívő hanem keményen mszp elutasító így az ő malmukra hajtja a vizet, illetve a helyi fidess erős emberre szavaz és nem ov-t tartja szimpatikusnak. Én sem mszp hívő vagyok (nem vagyok egyik párt tagja sem és nem is szimpatizálok igízábó egyikkel sem) hanem nagyon markánsan fidess elutasító már 1996-97 óta. És a vikivel szemben vannak emberek akik hűek az elveikhez... :D Mint írtam: ov csak egy szerencsés flótéás aki sajnos annyira nem hülye hogy 2-szer hagyja elfutni a szerencséjét! :(
komment2010 2013.11.21 10:20:06
@troll ellenpólus: figyu, ugye neked van egy txt file-od, amit mindíg pofozgatsz otthon esténként és amikor kell akkor copy-paste...? Esetleg központilag osztják ki ezt a felkenteknek? Kérlek mondd hogy ez így van és téged ezért fizetnek, mert különben most helyben szívcsakrán szúrom magam ha ezt komolyan írtad.... :(
Csak hogy kiragadjak elemeket: demográfiai fordulat? Ez a matolcsy féle több gyerek születik story? :) A magyar nemzet újboli egyesítése alatt m it is értesz pontosan? A középosztály az nálad a felső 20%? AZ is lehet középen csak nézőpont kérdése... :D Megszorítsások nélküli fellendülés? Hát nem vagy gyenge be kell vallanom!! Respect!!
Az indexen ma megjelent egy cikk, miszerint a kormány elé kerül egy olyan törvénymódosítási javaslat, hogy nyelvvizsga nélkül is lehetne diplomát szerezni a jövőben. Ezt egy orbitális baromságnak tartom.  Rögtön egy kissé demagóg kérdést vetek fel, de ez volt az első…..
komment2010 2013.09.27 09:24:48
@peetmaster: Én attól tartok Pizso-nak van igaza. Nekem is ez volt az első gondolatom: basszus ma már szinte lehetetlen csak egy országban leélni az életed illetve úgy hogy ne kerülj komolyabb kapcsolatba legalább az angollal. Szakanyagok, hobby, kikapcsolódás vásárlás stb. Ilyen a világon nincs, hogy ne beszéljen valaki legalább 1 idegen nyelvet értelmes szinten. De most lesz, mert így nem kell attól tartani hogy elmegy a delikvens. És főleg ugye ez az értelmiségi embereket veszélyezteti hogy tanulnak azt jól elhúznak! Ha ehhez hozzáveszitek hogy most szigorítják a nyelviskolák működési feltételeit is (a saját haverjaik profile-jára szintén) akkor majd jól megmondják ki tanulhat nyelvet és ki nem. Lesz itt olyan mennyiségű hülye ember az országban hogy öröm lesz nézni! A gépsorok mellé jó lesz az is... Azt az ilyen ember meg nem kérdez sokat! Annak is megvan a mai világban az előnye. Ehhez már tényleg nincs mit hozzáfűzni.... :(
Magyarország nem jóléti állam, hanem munkalapú társadalom, a cél az ötmillió adófizető, 2013-14-re pedig Magyarország ismét a régió éllovasa lehet Orbán Viktor szerint: " (...) a magyar kormány úgy döntött, a jóléti állam helyett munkaalapú gazdaságot épít, (...)…..
komment2010 2013.09.18 15:49:41
@Blogger Géza: na-na!! Látom kezd kicsúszni a talaj, azt jön a személyeskedés. Köszönöm a figyelmeztetést, óvó szavaid megfogadtam és művelődtem: itt az eredmény:
(forrás afsz.) Na szóval első kédés ki az álláskereső, mert nem ugyanaz mint a regisztrált munkanélküli.
"Álláskereső az a személy, aki munkaviszonyban nem áll és az egyszerűsített foglalkoztatásnak minősülő munkaviszony kivételével egyéb keresőtevékenységet sem folytat, oktatási intézmény nappali tagozatán nem folytat tanulmányokat, öregségi nyugdíjra nem jogosult, valamint megváltozott munkaképességű személyek járadékában, rehabilitációs ellátásban nem részesül, munkát akar és tud vállalni, a mielőbbi elhelyezkedés érdekében a munkaügyi kirendeltségen nyilvántartásba veteti magát és a kirendeltséggel együttműködik. " az utolsó mondtot figyelje kigyelmed! Majd jön hogy mi az együttműködés:
"Az együttműködés keretében az álláskereső rendszeresen, a kirendeltség által megadott időpontban személyesen felkeresi a kirendeltséget, elfogadja a felajánlott munkát, képzési lehetőséget, munkaerő-piaci szolgáltatást, munkaerő-piaci programban való részvételt és önállóan is aktívan keres munkát.
2013. január 1-jétől az álláskereső nyilatkozatban vállalhatja, hogy együttműködésének elektronikus levélben történő kapcsolattartás formájában tesz eleget. Ennek keretében teljesítheti jelentkezési kötelezettségét, bejelentheti a körülményeiben bekövetkezett változásokat, illetve a nyilvántartását érintő eseményeket. Az elektronikus kapcsolattartásról, annak részleteiről az Álláskeresőknek/Hasznos tudnivalók alatt elhelyezett anyagból tájékozódhat."
Na most 2 dolgot kiemelnék: 1., köteles a felajánlott munkát elfogadni! KÖZMUNKA! LoL, nagy perspektíva ám! Főleg egy diplomásnak, akkor inkább nem regisztrál csóringer.
2., Szerinted az akinek nincs csak 8 osztálya vagy annyi sem és nem akar az árokparton túrni az a 90 nap után bevánszorog mindíg a kmözpontba jelentkezni, egy lófaszt! Azt itt jön az hogy akkor "szerintem" kikerül a csóka a rendszerből! Ennyi! Lehet hülyézni az embereket csak azért mert nem szajkózzák azt amit közpénzen 24 órában öntenek a nyakadba az összes csatornán, 1-2 kivételtől eltekintve. Na csak ennyit akartam mondnai! és még1szer a KSH akkor is hazudik, mint általában. Ők statisztikát csinálnak és a statisztika (már ha tanultál olyat) egy nagyon furi állatfajta. Ha akarom jó ha akaro rossz adatot hozok ki ugyanabból a számhalmazból. :) Na pá!
komment2010 2013.09.18 16:15:03
@Blogger Géza: na ne már! Te aki annyira büszke vagy a statisztikai adatismeretedre ekkora ökörséget hogy mondhatsz? Terméketlen német nők? ember jártál te már arra? Amúgy statisztika (2013) www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/fields/2127.html Ezen adatok alapján (engem meglepett az alacsony szám én 1,7-nek gondoltam azt meg már nem is mondom hogy Magyarország átlaga azonos a Némettel... LoL ez tuti nem igaz és valszeg ezt az adatot is a KSH adta... :D:D) na szóval 1,42 ami szinte tizedre azonos sok más európai országgal. A francia pl. magasabb. EZ meglepett! Na szóval simán ökörség amit mondasz. Az igaz hogy 2025-től éves szinten minimum 250.000 meber kell a német gazdaságnak csak hogy stangáljon. És azért ők még növekednek. Ami meg a hiányszakmákat érinti nem a kőmíves hiányzik ott hanem az orvos, IT, márnök stb. A többiben is talál helyet egy jó szakember de ezeket viszik mint a cukrot. Megy is oda a magyar "agy" ezerrel.
komment2010 2013.09.18 17:09:51
@Blogger Géza: Azzal nem tudok mit kezdeni, hogy a te géped az én linkemet nem tudja megnyitni. Nálam érdekes módon tökéletesn működik! :D De ha mégis így van akkor segítek: kijelölés/copy/paste a browserbe azt az megnyitja. Ja és legközelebb hiteles forrást kérnék, nem egy wikipédia oldalt! Ember, tudod kik szerkesztik ezeket az oldalakat? Lehet, ha belépnék és átírnám a magyar adatot 37-re kb. 1 hónapba telne amíg feltűnik valakinek! Te hiteles forrás, te! És én vagyok a bohóc! Mit szívtál? Jó a cucc! :D
Ami meg az értő olvasást illeti, mint írtam Európában az észeki országoktól marad csak el a német tehát semmiféle termékenységi probléma nincs, illetve csak annyi mint bárhol máshol egy jóléti államban. Az emberek ennyi gyereket vállalnak te szerencsétlen. Amúgy a német állam lakosai közé beletartoznak a bevándorlók is (a legnagyobb a török) akik mivel olyan országból és kultúrából jönnek bizony többet babáznak mint az átlag, ez igaz. Szóval a linkem nem a te teoriádat támasztotta alá, pont hogy ellenkezőleg te elmeroggyant! Ez egy tök átlagos értékű mutató. Amúgy akkor a német mellet a román az ukrán a magyar az olasz és még pár ország női is terméketlenek! De megint elkanyarodtunk a lényegtől: hülyeségeket beszélsz ember és nem veszed észre magad! :) De látom te egy igazi polihisztor vagy aki mindenhez jobban ért mint bárki más (pl. pontosan tudod mennyire is termékeny egy német nő... ja és azt is tudod hogy ő német-e vagy csak első generációs bevándorló vagy esetleg második generációs)...! Megköszönöm, ha azokra a pontokra válaszolsz, ami a blog mai témája és eddig nem tetted még meg. Egyéb más témában eltekintek a társaságodtól! :) Köszönöm!
Október 15-én beköszönt a fűtési szezon, az áprilisig tartó időszakban – az időjárás függvényében – tetemes havi kiadással számolhatunk, sokan kényszerülnek kiadásaikat átcsoportosítani a magas fűtésköltség miatt. Pedig van megoldás: passzívház-technológiával…..
komment2010 2013.09.10 16:38:06
@ilhabela_: Önhöz lenne pár kérdésem, mint végzett épületgépészhez. Nem meghazuttolni szeretném Önt vagy Önnel kötözködni, csak megosztanék 1-2 észrevételt illetve sokkal többet kérdeznék! :)
Először is soha nem építkeztem, nem terveztem házat illetve gépészeti kalkulációkat sem végeztem soha. Ennek fényében legyen kedves megítélni a kérdéseim helyességét vagy "butaságtartalmát". :)
1., Ha jól értem Önt a fent említett rendszerek mindegyikének beépítése szükséges ahhoz hogy a ház megkaphassa a tanúsítványt. Ez így ebben a formában igaz?
2., Ha ez igaz, de a működéshez (amennyire értek hozzá) ugye nem mindegyik elem létszükséglet akkor bár tanúsítványt nem adnak de elhagyhatók egyes rendszerek amik mondjuk drágábbak és nem feltétlen térülnek meg idővel a karbantartási és/vagy üzemeltetési költségek miatt. Ez így igaz?
3., A Ft/m2-es kalkulációk ebben az esetben a gépészeti rendszerek nélkül értendők de feltételezem bizonyos előírásoknak (nem a megszokott standard házak esetében alkalmazott) meg kell felelni úgymint fődémszigetelés, az épület falainak szigetelése (min 12-15 cm-es szigetelés), stb. Ez így igaz?
4., Amennyire én ismerem (nem sokat de utánaolvastam) pl. a napelemekre vállat garancia 10-15 éves nagyságrendeben van és ezen idő alatt garantálják szintén hogy a hatásfok nem csökkenhet a névleges hatásfok 905-a alá. Szintén a kivitelezés elég jó védelmet ad jégverés ellen is, persze nem 10-szer egymás után. :) Én nagyobb veszélyt látok az akkumulátorok előregedésére és cseréjére mint arra hogy a napelemek 3 év alatt tönkremennek. Lehet rosszul tudom. Hasonló adatokkal bírok a napkollektorokra is.
5., A hővisszanyerős szellőztetésről magyar és nemzetközi viszonylatban is nagyon jókat olvasok. Ezzel a rendszerrel pontosan mi is a baj?
6., A hőszivattyús/talajszondás megoldásokról viszont én is csak "rosszat" hallottam. Sőt személyes tapasztalat (kollégám szülei vettek ilyet) alapján kijelenthetem rengeteg a kontár kivitelező is kis hazánkban.
Én személy szerint úgy látom, hogy egy jól megtervezett/tájolt/kivitelezett és kiválóan szigetelt épület ami alternatív energiaforrásokat is alkalmaz (napelem+napkollektor kombináció) kombinálva egy fagázosítós fűtéssel optimálisan üzemeltethető rendszert ad, nem feltétlen horribilis összegekért és a karbantartéási rész sem veszi el a kenyeret a gyerekek szájától.
Válaszát várom tisztelettel! :)
Egy emigráns vagyok csupán a sok közül, ki magyar honból Németbe került. Bár úgy döntöttem, itt is maradok (minimum jövőig), én akkor is otthon szavazok. Itt még ebben a hónapban lesznek parlamenti választások, és én nem fogok szavazni. Az ok nem az, hogy ne lennék német…..
komment2010 2013.09.02 12:43:29
@Mikóka Kálmán: tudom-tudom ne etesd a trollokat de ritka egy egyszerű emberke vagy hallod!! még ha fizetett fidess-es is vagy kicsivel több időt fordíthatnál a nemlétező személyiséged kitalálására. Mondjuk add el magad mint elégedett közalakalmazott vagy mint kaviárt fogyasztó nyögdíjas. De ez a "hülye vagyok mint a tök" stílus nem áll jól neked. Hidd el! :) Amúgy milyen módon szemléled a keresztény egyházakban elharapódzó, sőt súlyos évtizedek óta tartó pedofilproblémát? Vagy mert épp viktorka most nagy keresztíny ezek megbocsáltható botlások az egyházfik részéről és ők nem tartoznak a "buzik és pedofilok" általad utált táborába?.. Ne válaszolj kérlek csak költői kérdés volt..!!
komment2010 2013.09.02 12:46:30
@rabelais: megértem a dilemmádat! Sok sikert hogy jól dönts! :) Amúgy Isten hozott itthon! :D
komment2010 2013.09.02 13:30:08
@Archenemy: ez már a második komment, ami bagatelizálni szeretné a helyzetet erre a dologra hivatkozva. Csak 2 dolgot jegyeznék meg:
1., Azon adat hiányában hogy a kivándorlók hány %-a diplomás és hogy ez az adat milyen módon változott 2010 előtt és után elég nehéz sem azt állítani hogy ez okozta sem pedig azt hogy igen. Itt a grafikonban 3 ország szerepel csak így azt sem látjuk más országok irányába hogy változott a helyzet. Ide tartozik hogy angliában 2009-ben megtorpant a bevándorlás mert olyan mértékűvé vált a munkakereső britek aránya az országban hogy olyan állásokat is betöltött az angol amit addig nem szeretett volna (a válság miatt) illetve 2009-2010-ben erősödött meg az a nézet hogy az országnak nem tesz jót az olcsó kelet-európai munkaerő és elég erős idegengyűlölet ütötte fel a fejét ami eddig ismeretelen jelenség volt abban az országban..
2., 2011 előtt is lehetett munkát kérni a németeknél és pl. diplomásoknak akik saját szakmában helyezkedtek el igazán már 2011 előtt sem kellett kérni de ha kért is bárki is csak formalitás volt mert automatikusan megadta az Agentur für Arbeit. Sőt a többi szakmára is ez igaz, akinek végzettsége volt és abban akart elhelyezkedni annak szinte mindenkinek megadták a munkavállalásit. Persze az igaz hogy a számokat torzíthatja a szakképzetlenek kiáramlása akik 2011 előtt nem kaptak volna engedélyt de ezért kellene az az adat hogy ebből a halom magyarból kik diplomások pl.
Amíg ez az adat nincs meg addig pro és kontra is elég nehéz bármit is bizonyítani. Mondjuk az én ismeretségemben 2011-ig nem volt külföldön dolgozó, most olyan 4-5 család van kint már komplett. Mind diplomás M.o-on a magyar átlagbér 3-4-szeresét kereső családok voltak, jó anyagi háttérrel biztos állásokkal. :( Ettől kezdve mondjuk én szarok minden statisztikára ám!!!! Főleg a fidess-sre... :)
Hozzászólások A többség hülye 2013.08.31 14:33:41
Az emberek többsége hülye. A több éve tartó EU ellenes propaganda eredményeképpen többségünk már úgy gondolja, hogy az EU tagságunk rossz. Ez nem meglepő, ha azt vesszük, hogy a médiából (egy bizonyos részéből) árad az EU ellenesség. Brüsszel felelős a magyar gazdasági…..
komment2010 2013.09.01 12:56:53
@csakhalkanszólok: akad rengeted baromi intelligens ember a haveri körben szakmunkás végzettséggel és elég sok suttyó is sok-sok diplomával. Én sem értek egyet ezen összefüggéssel amit az író említ. Sőt inkább azt látom az EU megítélése inkább pártállási kérdés mintsem racionális elemzés eredménye. Te anno is fideszes voltál gondolom és most is az vagy... A különbség pusztán annyi hogy anno az emberek bíztak abban, hogy ha már a sok hülye balfék politikus (fidess is ide értendő vastagon) nem tud nekünk jót adni, talán majd valaki más kintről... ismerős mentalitás? (Én ártatlan hitelfelvevő honnan tudtam volna hogy a deviza hitelek veszélyesek, most mentsen már meg valaki bla-bla). Azt rájöttek most arra hogy ez nem így van sőt a pártok mégjobban szopatják őket így legyen már hibás valaki hisz mi tökéletesek vagyunk... :) sajnos ez a mai magyar valóság. Ha nem megy egy rendszer mert elbaszták akkor mondjuk túlterheléses támadás érte az irígy rohadt nyugatról. LoL, és a sok hülye ezt meg elhiszi. Szégyen!
Ha nem gondolja át alaposan a kormány a döntést a devizahitelesek megsegítéséről, minden korábbinál nagyobb kárt okozhat a gazdaságnak, ráadásul bakot lőhet a választások előtt. Az urnákhoz ugyanis jövő tavasszal nemcsak a frankhitelt felvettek mennek majd el, hanem azok is akik…..
komment2010 2013.07.25 14:17:24
@Lencsés István: köszönöm a javítás bár ha ilyet is tettem az csak gépelési hiba lehet. Ha esetleg többször is szerepel kérnék példát! Köszi!
Utóirat: mondat végén a lezáró pont/kérdőjel stb. és az utolsó szó vége között nincs szóköz! Gondoltam szólok! rendre rosszul használja kend! :D
komment2010 2013.07.25 14:49:07
@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): Hülye vagyok, de válaszolok! A remény hal meg utoljára... :)
Idézek tőled: "Ha még mindíg nem érted, sajnálom. kell hozzá egy alap inteligencia. " ebből a mondatból mi is következik? Segítek értelmezni: értem én amit írsz de nem értek veled egyet. Ez kitünt a válaszaimból is ennek ellenére azt feltételezed hogy elsőre nem értettem. Hiába írsz bármit is a témához, azzal akkor sem fogok egyetérteni így marad az hogy "nem értem", tehát hiányzik az alapintelligenciám. Így gondolom világosabb a helyzet...?! Amiről te írogatsz az az un. szociális háló, ami kis hazánban elég nagy volt de most sikerült oly jól átalakítani hogy szinte mindenki átesik rajta aki nem akkora mint 1 kamion. A kb. 20-30 mondatomban, amit neked írtam szerintem olyan 5-6 szitokszó volt, amivel csak jelezni próbáltam az én véleményemet rólad ahogy te is tetted előtte rólam.Lásd fentebb! Szóval azért arányaiban több az ami nem szitkozódás.. :) Azt meg sajnos nagyon is jól ismerem hogy milyen az állami újraelosztási rendszer. De hogy a példánál maradjunk a MANYUPOT mint rendszert azzal az indokkal számolták fel hogy azok nem jól gazdálkodnak a pénzzel és ha ezt az állam teszi (ő vigyáz a pénzünkre) akkor abból lesz majd nyugdíj is. És igen értem hogy nyugdíjat abból fizetnek ki ami befolyik, de épp most fordult volna át a rendszer (mielőtt szétcseszték) és aki a manyupban volt most indult volna naki a nyugdíj kifizetése. Ehelyett lett pár 10.000 új nyögdíjas és a MANYUPOT meg elégette a kormány. Remek! Én csakis az öngondoskodásban hiszek, itt nem lesz senkinke nyugdíja. És a mi korosztályunk nem 65 évesen lesz nyugdíjas, hanem 70 vagy több már ha megéli valaki! Szép napokat!
komment2010 2013.07.25 14:52:39
@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): szaraxik a blogmotor... Tipp: mielőtt elküldöd a hozzászólást copy-paste, ha nem megy át megéri újrapróbálkozni hátha nem a csúnya cenzúra tehet róla hanem a technika ördöge... :) csak jótanács.
Úgy tűnik, ezt még majd jónéhányszor le kell majd írnom ahhoz, hogy bevésődjön. A demokrat blogon olvasom az ő 12 pontjukat arról, hogy mit is kellene majd a Fideszt leváltó következő kormánynak szerintük tennie ahhoz, hogy Magyarország ismét élhető, az ő szavukkal élve,…..
komment2010 2013.07.22 11:28:29
@Ándi bácsi: ez most komoly? Akkor szerinted a közös teherviselés az az egységes teherviseléssel egyenlő? Mert szerintem nem...
Szerintem 100K bruttónak a 16%-a jobban fáj annak aki csak ennyit keres mint a 10 millásnak fájna mondjuk 25 vagy 30%. És egy 100K bruttós fizetésből eltartott gyerek nagyobb teher mint egy 10 millásból eltartott 4. Nem tudom érted-e? ha nem szívesen ecsetelem még. Mondom ezt úgy, hogy nekem orbánc az 1 kulcsával nem kevés pénzt hagyott a tárcámban. De ettől még rühellem a szerencsétlent!!!
Ahogy N.o.-ban is súlyozzák hogy ki milyen körülmények között él úgy fizessen adót úgy itt is ez lenne a normális, nem? Ott a legtöbbet a gyermektelen, egyedülállók fizetnek. Aztán ha házas vagy már változik a dolog. Ha van gyerek akkor már megint stb. Azt hiszem az orbánc fajtára szokták mondani hogy: wanna be... Sajnos az angolom (sem) túl jó... :D
komment2010 2013.07.22 11:51:22
@Én_vezettem_?: igen az elmozdulás látszik de nekem nem feltétlen a jobbító szándik világlik ki belőle. Mondom ezt úgy hogy a fideszt utálom...
Igen ahogy írod legalább 2 adókulcs és nem feltolni a gyerektámogatás látványos megugrását 3 gyerek és a fölé. Miért egy gyerek, nem eszik, nem iszik?? Nem szaggatja el a ruháját? És ez hatványozottan igaz a 2 gyerekes családokra. Aztán bummm ha már 3 van akkor szinte főnyeremény az egész adózás. Hát ide nem exponenciális skálázás kellene hanem lineáris valamiféle súlyozással. De az összes múdosítás láss csodát a sok parlamanti pöcsnek meg a hozzák hasonlóknak jó.... :( Mennyi a magyar családok átlagos gyerekszáma...? 1,2-1,3? Akkor miért 3-nál húzzák meg a határt? Ez nem is nevezhető tipikus családmodellnek? Gazdagék, romáék és pár falun nevelkedett szigorú katolikus családbeli gyerek kivételével szinte senkinek nincs ennyi kölke mert NEM LEHET FINANSZÍROZNI! ÉS a sőket duma m eg nem kell hogy ezzel ösztönöznek... És addig amíg az 1 mellé kipottyan a 3. is ki a t@k@m eteti a családot...? :(
komment2010 2013.07.22 12:53:37
@Ándi bácsi: hát ehhez csak gratulálni tudok! Ime egy frankó ízíg-vérig fideszes magyar ember. Le sem tagadhatod! Azon túl hogy egy szemellenzős, önző ember vagy (amit még meg is értenék mert nekem is tele a púpom hogy 17 éve a teljes időre vetítve a mindekori magyar átlagbér 3-szorosa után fizettem adót és járulokét, így hogy a kasszűból semmit nem vettem ki...) saját magad köpöd szembe az egyik mondatodról a másikra. Hogy mit értek ez alatt? A fidess mindent faszán csinál (csak ismerősöket hoz helyzetbe és ahol csak lehet mentesítí őket minden adó és járulék alól) mindeközben elvárnád másoktól is hogy fizessenek, nem csak te. A magyarságod meg szimplán kiütközik a rosszindulatuságodból és a kivagyi mindekinél okosabb vagyok attitűdödből! Szerencse hogy M.o. dolgozol és nem rontod az amúgy is igen szar magyar megítélést... :D Szerintem nincs miről beszélgetnünk már...!!
A kormányzat kommunikációs szakemberei még mindig nem tudták elmagyarázni az összes politikusnak, hogy bizonyos szavaknak súlya van. Pedig a Kósa-Szijjártó államcsődözését követő árfolyamzuhanás meglehetősen szemléletes példa volt. Navracsics Tibor valószínűleg valami…..
komment2010 2013.07.19 15:30:38
@Blogger Géza: hogz te egy mekkora hülye vagy ember...!! Nem szokásom másokat lehülyézni ismeretlenül de ekkora debilre nem lehet mást mondani. Terelgeted a témát? Itt a lényeg az hogy:
1., Valszeg a teljes árfolyamkülönbözeti veszteséget a bankokkal viteteik el.
2., ment a füles a Csányinak mint régi havernak hogy ezt te sem úszhatod meg
3., minimalizálandó a veszteséget ő nagyon gyorsan kipattant a bankból
4., közben akár shortolhattak is nem tudom
5., engem nem lepne meg ha a nagy magánbefektetők között orbánc haverok is lennének, de nem hiszem
6., az OTP, a Raffi és társainak havaztak, ezt nem fogják elbírni mennek innen ahogy csak tudnak.
7., és upssz egycsapásra megvan a hely és az igény a takszövetkezeteknek/ra amikből az összeset 1 (haver kivételével) lenyúl az állam!
Én csak gratulálni tudok mind az orbáncnak mind a sok hülye magyar embernek. Lesz itt csúnya világ, de nagyon...! :(
komment2010 2013.07.19 16:21:48
@komplikato: abszólut lehetséges a fedezet nélküli papírok erőszakos megvételének kizsarolása is. A végeredmény szmepontjából kb. tök mind1. Mondjuk az is hülye aki ma magyar állampapírt vesz... Főleg ha magyar nemzetiségű a csóka.... Simán kinézem az orbáncból hogy kiáll és beint nekik hogy bocs de nem fizetjük vissza sem a pénzt sem pedig a kamatokat. Azt egy magyar ember hova tud menni sírni...???
@Blogger Géza: leszarom hogy magyar vagy külföldi bank van többségben a magyra piacon. Érdekes módon az ésszel bíró, az árfolyamon nyerészkdeni nem akaró hitelfelvevőket (forinthitel...) senki nem akarja mentegetni vagy támogatni és valszeg nekik nem is kell segítség... Mert azok átgondolták amit csináltak. Szerintem simán megugorja a forint a 320-340Ft/Eurós sávot amint minimalizálni tudják a magánszemélyek kárát azzal hogy mentegetik őket jobbra és balra. Ugyanez a svájci valutára is. Aztán az MNB valutatartalékából meg kifizetik az önkormányzatok egy részét de nem az egészet. Aztán majd elszáll az árfolyan. Jó áron fognak a gépsorok mellet az alulképzett magyarok a jó multiknak dolgozni, jó áron. Igaza lesz az orbáncnak fogunk mi itt termelő nagyhatalom lenni... De a bérek semmire sem lesznek jók... Szegény Magyarország!! :(
Orbán Viktor ismét tudott önmagát alulmúlva a szemébe hazudni mindenkinek aki képes volt végignézni az EU parlamentjében történt szétcincálását követő sajtótájékoztatót. Ezt a képességet azért nem mindenki képes elsajátítani, kell hozzá némi gátlástalanság,…..
komment2010 2013.07.08 14:45:07
@IDKFA: Na azt téged melyik minisztériumból szalasztottak? még 1,5 óra azt mehetsz haza sörözni! :) Vagy tán van a családban papi érdekeltség azt sért az igazság? :D Amúgy életemben nem voltam balos bár mindíg rájuk szavaztam mert annyira rühellem a fideszt. Régebben még voltak értelmes jobbosok de mára felhígúltatok aztán csak a "magadfajták" maradtak! Na ja mindíg cab lejebb... :(
komment2010 2013.07.08 14:56:11
@IDKFA: akkor lesűllyedtetek a szintükre! Már nincs miért aggódnotok megértitek könnyen egymást! Kicsit visszafogottan írtál most...mi van újratöltöd a bullshit generátort újabb szavakkal? a "tipikus ballib...." kezdetű mondatod pont olyan,mint amit vagy 15 éve gyerekként az Excellel gyártottunk mint bullshit generátor, gondolom ismered...? :D tudod bedobálod a szavakat az meg véletlenszerűen összerakja és vagy értelmes mondat lesz belőle vagy nem. Mint a te mondataid... :D:D
komment2010 2013.07.08 15:07:16
@IKDFA: na akkor köszi a beszélgetést, feladom! Teljesen porrázúztál az indokaiddal és a mondataiddal! Meghunyászkodva elballagok, mert a te géniuszodhoz soha nem érhetek én fel... :D További szép estét neked és ne nagyon hűtsd be a sört mert ha betegszabira mész lófasz sincs a minisztériumból! Mondjuk amúgy sem sok minden más... :(
Karrierista Gyere haza! 2013.07.05 06:55:01
Munkanélküliek és rosszul fizetettek ezrei gondolkodnak külföldi munkavállaláson. Szomszédaik, közeli és távoli ismerősöseik, de gyakran még családtagjaik is azt tanácsolják nekik, hogy máshol próbáljanak szerencsét. A diákokat röghöz kötéssel igyekeznek hazai…..
komment2010 2013.07.05 13:31:38
@dezso: Hello! Hát a haver nem a "baráti" német részre ment hanem a rohadó nyugatiba. Köln és környéke. Meglep hogy annyira drága ott a kaja, amikor látogatóban voltunk nála kb. mindegy volt hogy hol veszed a kaját (Lidl, Aldi, Netto, Hit, Reál, stb.) a tejben nem volt ekkora szórás. Más kajában van olyan 5-10% eltérés le-fel de 50% nagyon sok. Mondjuk azt hallottam több helyről hogy München pl. 2x-es szórzóval megy majdnem. :( A gyógyszer meg csak a gyereknek ingyenes a család többi tagja meg a kereső apukán keresztül van egy egészségügyi kassznánál biztosítva, de nem privátban. Na a nagyok azok fizetnek rendesen, de csak olyan max. 20-25%-al többet mint itthon. Nekik is nagyon szar ez a kétlakiság de mint egy kalandot nézik és döbbenet hogy a kissrác a családban már hogy karattyol pár hónap után! :D neki (talán) nem lesz annyi gondja az életben majd mint a szüleinek...??! Szép napot!
komment2010 2013.07.05 16:01:34
@Azbej Tristan: bocs hogy belekotty, de ma kis hazánkban ilyen mértékben ilyen jellegű "propagandát" csak 3 esetben nyom valaki:
1., pénzért/érdekből (de te azt mondod nem azért teszitek)
2., hitből (ergó fideszes vagy)
3., nem igazán 100-as az illető és totál nincs tisztában azzal ami itthon folyik.
Na szóval az első ugye kiesett.... a többit hagyom kitalálni.. :) Szép napot!
komment2010 2013.07.05 16:30:41
@Azbej Tristan: szép gondolatsor, akkor szánjuk ezt végakkordnak. Bár a össznemzeti, a népnemzeti és egyéb szavakat a pártodnak sikerült röpke 3 év alatt 0-ra írni ígérem nem ekézlek tovább! Sok sikert a munkához és remélem sokan döntenek úgy hogy hazatérnek. Kell majd a nyugdíjatokhoz a munkájuk.. nem kicsit! Ahogy most haladnak a dolgok sokra nem lesz elég, de még ennyi sem lesz ha nem jön vissza senki. Szép napot!
Nyilvánosságra hozta a KSH a 2013. I. negyedévi GDP-adatokat. A számokat látva sajnos bebizonyosodott korábbi feltételezésünk: nincs valós növekedési fordulat annak ellenére sem, hogy Magyarország 2013 első negyedévében kikerült a recesszióból. A friss adatok megegyeznek az egy…..
komment2010 2013.06.10 16:27:50
@OrangeOrder: nagy az Isten állatkertje, ami ugye nem lenne baj csak alacsony a kerítés...
Az urat csak abban az esetben írják nagy U-val ha az Istenről írnak. Akiből ugye jelen napig a kereszténységben csak egy vagyon és az "még" nem urbán viktorka. Lehet neked ő az Isten de szerencsére itt még nem tartunk te elmeroggyant te... Szép napokat!
komment2010 2013.06.10 16:47:27
@OrangeOrder: az elmeroggyant lehet személyeskedés volt, de nem alaptalan. A kötözködés meg akkor az, ha nincs alapja a felvetésnek. Itt volt alapja, egy orbitális baromságot írt kend. Csak erre szerettem volna felhívni a figyelmét, de mint általában a fidesznyikek ebből is csak sértődés lett mert hát érdemi válasz/beismerés az nem szokás. De sebaj!! Az hogy paranoid valaki, az nem azt jelenti hogy nem üldözik. Amúgy részemről nem szeretnék kormányváltást, remélem még vagy min. 1 ciklusig szivatóban marad kishazánk és akkor a leghülyébb agyába is úgy beleég a jobboldal hülyesége hogy soha többet ezekre (sem) fognak szavazni. Nekem pl. eddig csak hozott a konyhára vikike ténykedése, szóval igazából szeretnem kéne, de valahogy 1998 óta csak undorral tudok a fickóra gondolni. De hát ízlések és pofonok... Szép napokat!
Csoda történt a magyar gazdaságot illetően! Nem sokkal azután, hogy Matolcsy Györgyöt választották meg a jegybank elnökének, az ez évben folyton recesszióban lévő magyar gazdaság mégis növekedni fog 2013-ban -legalábbis Matolcsy, az elnök embere szerint. 0,5%-os gazdasági…..
komment2010 2013.03.28 10:13:08
@Blogger Géza: Hali! Látom megdolgozol a fizetésedért, szép dolog ez legalább példát mutatsz!
Na most ami nekem (nem vagyok közgazdász...) nem kerek az a következő: (bocs plagi pál-ozok egyet, nem saját anyag amit bemásolok de én legalább szólok róla :D)
A GDP képlete a következőképpen néz ki:
GDP = C + G + I + NX
ahol C a háztartások fogyasztása,
G a közösségi (vagy kormányzati) fogyasztás,
I a beruházás,
NX pedig a nettó export, amely az export és az import különbségeként jön létre. Na ha ezek kedves "barátom" végigkúszol akkor az összetevők közül csak és kizárólag az export emelkedett és valszeg nem olyan méértékben ismerve a fő export országok növekedési eredményeit ami a hatalmas, fogyazstási és beruházási visszaesést kompenzálni tudná. Na ehhez jön az export pozitívum ami csak azért lehet (ham egyáltalán pozitív az, tudod csak abban a statisztikában hiszem amit én magam hamisítok.. :D) mert az import annyira szar lett hogy a szar export még így is "pozitív". Ja és hab a tortán hogy a te általad kiadott adat Ft-ban van megadva így ha a forint árfolyama extra szar (mint ugye mostanában az) akkor a stagnáló de akár romló GDP adat is lehet pozitív ha forintban adják meg. Na de én nem vagyok sem közgazdész sem fidess hívő csak egy hülye mérnök... :( lehet el is néztem valamit szóval kérlek korrigálj ah tévedek de nekem ami lejött a te indoklásodból az kb. ennyi: BULLSHIT!!!
Köszi és szép napot!
komment2010 2013.03.28 10:19:12
@komment2010: még egy dolog: (kell hogy korrigáljam magam...) előfordulhat hogy a kormányzati fogysztás nőtt, de ugye az belső fogyasztás amit a mi kormányunk nem nagyon szeret kifizetni (a legnagyobb magyarországi adósok között előkelő helyeken szerepelnek az állami szervek és a minisztériumok, belügy és társai, náluk többszörösére emelkedett a 6 hónapnál régebben ki nem fizetett adósságok aránya..)
Nem egy ismerős dolgozik állami szerveknek és teológia és geológia (ég és föld...) a fizetési morál az elmúlt kormányzat és a népmentő kurmány között! Szép napokat!
komment2010 2013.03.28 11:08:07
@Blogger Géza: köszi a választ! Szerencsére mérnöknek jobb vagyok mint közgazdásznak, sőt lehet hogy jobb mérnök vagyok mint te közgazdász! :D Mondjuk megnyugtat hogy te ennyire kened vágod a könyv és az élet közötti különbségeket is! Ilyenek kellenek nekünk, mint te meg a Matolcsy... :D Most akkor megerőltetem magam: küldenél linkeket, honnan jönnek ezek az adatok?
Bocs a hiteles részt nem értem: szerintem baromi mindegy miből jön a pénz ha nincs beruházás akkor nincs. Az egy dolog hogy a pénz eredete nincs feltüntetve (nem is értem miért is kellene) attól a beruházások elmaradása nyilt titok és amit fel is tudnak mutatni azok elég erős része még 2009-2010-es megállapodások eredménye. Más tollával nem szép ékeskedni... Amúgy a képlet lehet nem részletgazdag de a google és egyéb keresők alapján és szakkommentek alapján teljesen korrektül használható és ezt is használják alapból. Szóval azon túl hogy leütötted a magas labdát (lehülyéztél) amit egy jobbostól nem veszek sértésnek... :) semmit nem mondtál. A fogyasztás szar, nincs beruházás és nálad vannak adatok aminek az eredetét nem ismerem. De amúgy igazából egy állításomat sem cáfoltad meg. Ja és mindennek alapjául épp azt az évet veszed amikor kicsúcsosodott a gazdasági válság. Te nem valami statisztikus vagy... :D Churchill (remélem jól írtm a nevét..) híres mondását ajánlom figyelmedbe! Szép napot!
Nem is olyan régen, a múlt héten volt egy poszt, melyben egy apa búcsúzott külföldre költöző lányától. Akkor az otthon maradó szülő szempontjából láttuk a történetet. Az a levél elég nagy visszhangot keltett, többek között Lászlót is írásra késztette. Ő a másik…..
komment2010 2012.11.14 17:45:35
Sokat olvasom ezt a blogot, de leginkább a kommentek miatt! Igazi kis társadalomrajz ahogy sokan itt ossztják az észt! :D
A kedvencem a gyökértelen bevándorló eposz ami folyamatossan átlengi az összes "elmentem és kint maradtam mert ott jobb" post-ot követő kommenthalmazt. :)
Csak felvilágosításként (privát vélemény következik, nem mások véleményét szólom le vagy osztom az észt): az ember a Világban van otthon és csak rajta múlik hol érzi jól magát. A születési ország egy állapot amit kap az ember. A körülmények határozzák meg hogy a hazáját valaki szeretni fogja vagy sem. Mondjuk zengjetek pátoszos odákat azoknak az afrikai gyerekkatonáknak akik 10-12 évesen a a korukbeli gyerekeket lövik halomra a Hazájukért. Szép dolog a hazaszeretet és kívánom mindenkinek legyen ez neki elég hogy jól érezze magát. Vannak akiknek ez kevés közben a vérét szívják csak és nem jut egyről a kettőre. Külföldön is (mint idehaza is) a pénztárcádat nézik és nem a nagymagyar matricát a kocsidon. Úgy kell külföldre menni hogy tudd mit akarsz, beszéled a nyelvet lehetőleg de legalább 2 nyelvet jól és legyen egy szakmád amit jól tudsz. Ezek mellett ha dolgozni is akarsz akkor egy normális országben nem a bevándorlót látják benned hanem valakit aki akar és tud dolgozni, javára tenni az új hazájának. A többi meg demagógia, porhintés és a földműves emberek szemének fotonokkal történő elárasztása. Pro és kontra fröcsögni lehet de a tény tény marad: kis hazánk egy amortizált demokráci-karikatúra sok kiskirály hajlamú idegbeteggel az élén. A csúcspont épp most van... :( Mennyivel jobb hely lehetne Magyarország... Kár érte!
komment2010 2012.11.15 14:44:27
@venator: személyeskedés nélkül....
Akkor csak szép sorjában: ha a választott országod érdekel akkor pár év alatt Te is képben lehetsz ki a helyi Deutsch Tompika, vagy egyéb ügyeletes celeb. Ki a nemzet költője, vagy kik voltak azok az ősök akikre büszkék a helyiek. A gyerekkel mehetsz moziba, állatkertbe, kirándulni, más családokkal összejárni és láss csodát már is vannak közös emlékek és élmények az új hazában is. Ez nyitottság és hozzáállás kérdése és amennyiben te ezt tekinted gyökértelenségnek abban az esetben ezt igen könnyen orvosolhatod. Már ha akarod. Ahogy téged olvaslak tőled ez igen távol áll... :)
A gyerekkatonák egy példa volt arra amit írtam is hogy a hazaszeretet az azokból a benyomásokból alakulhat ki az emberben amik őt érik a hazájában. És így jöttek a gyerekkatonák... Ja és igen, tudom hogy mit szoktak harmadik világbelinek hívni...
Szóval csak téged tudlak idézni: "Kedvesem! Olvas, ertelmez, kommentel." Ahogy tildynak is írtad! Bocs ha nagyon összetett volt a kép nem hittem hogy van akinek gondot okoz egy "ekkora" ugrás.
És hogy a kommentem demagógia lenne? Alig hiszem, legfeljebb neked nem volt értelmezhető másoknak viszont igen. Épp mint írod te is külföldön vagy aminek meglehetnek az okai. A nagy hazaszeretetet csak legyőzte valami. Értelmes emberrel értelmes dolgokról értelmesen (értsd másokat nem fikázva) van értelme vitatkozni. Veled nem fogok.... A következtetést vond le magad! :)
P.S: a kommentem is azért születtet (mert sok az itt kommentelővel ellentétben van elég dolgom napközben hogy a napi 100+ hozzászólásomat legyártsam így nem szoktam billentyűzetet ragadni feleslegesen...) hogy hangot adjak azon véleményemnek miszerint attól hogy valaki kismillió kommentel bír és másokat lehülyéz az nem azt jelenti hogy igaza is van. De hozzád ez sem jutott el. Kár...
Ma volt szerencsém beszélni egy nigériai vendégtanárral a nyelviskolából. Megkérdeztem,ő mit szeret magyarországban,és mit gondol a többi külföldi hogy van ezzel? A magyar nyelv nehéz,de aki motiválva van könnyen megtanulhatja. Ausztriában a vendégmunkások 6 hónap intenzív…..
komment2010 2012.10.11 12:54:15
@Dr. Bélus___: te azon kívül hogy az tudod a térképen hol van Afrika mást is tudsz róla, mert a mondataidból nem ez tűnik ki.
Lehet a szines kolléga egy olyan államból jött ahol nem a mindennapi betevő megkeresése a kérdés így simán lehet párhuzamot vonni a két ország között. Csak egy példa: van szerencsém olyan cégnek dolgozni ahol a világon mindenhonnan vannak emberkék pl. Afrikából is. A csóka aki velem egy kaliberű munkát végez otthon megengedhet magának egy házat, egy szakácsot egy dajkát egy sofőrt és egy testőrt hogy a falakon kívül maradjanak a szegények. És a faszi nem közép- vagy felsővezető csak egy mérnök mint én. Szóval ha pl. a delikvensnek ilyen jellegű végzettsége van akkor simán állhat amit mondott. Szóval a nagy vérmagyar kirohanások között lehetne olvasni és értelmezni a cikket a puszta fikázáson kívül. Comprende? És a cikk nem minden külföldi véleményét írja le hanem jelesül egy afrikainak a privát szempontjait. Az hogy titeket az bánt hogy kis hazánkat már nem chilével hanem afrikai államokkal vetik össze megértem de a tények makacs dolgok! Sajnos... :( Szép napokat!
Biztos mindenkinek megvan, de azért egy gyors összefoglaló: Orbán Viktor 2006-ban megalapította a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványt. Ez működteti a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiát, melynek elnöke Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester. A PFLA fő támogatói a…..
komment2010 2012.08.23 14:34:31
@béla a görög: értem én hogy poénnak szánod de kicsit úgy hangzik ez mint amikor elmész egy mandulaműtétre majd leveszik a mogyoródat és erre azt mondja a portás hogy ne hőzöngj hanem legyél hálás hogy nem a 2 lábadat vágták le....! :D Amúgy meg a néma gyereknek.... béna gyereknek szitú van: amíg nem ugat a nép hangosan hogy "vegyen vissza az arcából" ahogy ígérte minap, addig azt tesz amit csak akar. És ha még tapsolnak is mellé tényleg elhiheti hogy jót is csinál... :(
Miért nem tesz a kormányzat semmit? Miért van az, hogy csak ingatják a fejüket az illetékesek, „akik elmennek, majd 5-10 év múlva visszajönnek”?  Lehet, hogy azért, mert nem érdeke, hogy az elégedetlenek itthon maradjanak?     „2012 elején a felnőtt lakosság 13…..
komment2010 2012.06.29 17:26:14
@dr. Kóser Malac: pár hónapja Münchenbe kellett mennem, a reptéren megdöbbenésemre magyarul dumáltak a taxisok. Mint kiderült azt a régiót nem a török taxisok viszik, hanem a magyarok. Nem is ez a lényeg hanem a faszi habzó szájjal védte a fideszt és azt ecsetelte hogy bár 1x éve a németeknél lakik (értsd ez alatt oda fizet adót, stb.) azért minden 4 évben hazajön szavazni és mindíg a fideszre szavaz. Gondolm neki meg megszoroznád 2-vel a szavazatát, nem? :D lol
komment2010 2012.06.29 17:33:05
@dr. Kóser Malac: na ebben legalább közös az álláspontunk! Akkor bízzunk abban, hogy 2014 aktuális napján ne 10-szereződjön meg a határforgalom a román-magyar, szerb-magyar határátkelőkön! Illetve ne legyen túl nehéz a külképviseletek postacsomagja! :D
komment2010 2012.06.29 17:39:07
@dr. Kóser Malac: nem ismerem a határontúliak lelki világát, ez is benne van a pakliban, de szerintem ez a forgatókönyv a legreálisabb! Tudod ahogy a vak mondta: majd meglátjuk!
Lobsterizmus Emigrálj barátokkal! 2012.06.02 20:36:00
A magyar kormány olyan szemérmetlen lenézéssel tekint a fiatalokra, ami nemzetközileg is kirívó. Orbánt mélyen érinti, hogy le akarunk lépni, de nem miattunk, hanem a szüleink miatt. Csak nekem fordult fel a gyomrom?  Gondolkodtam, mi bajom vele. Úgy beszél, mint egy szülő. Nem…..
komment2010 2012.06.03 19:46:07
@csbaly: igaz hogy sokat dolgoztak, de azt te is beláthatod hogy az elvégzett munka és annak minősége nem feltétlen áll egymással egyenes arányban. Vagy ha ezt eddig nem tudtad akkor nézd meg az elmúlt 2 évet...
Itt a munka mennyisége azért volt sok, mert alapjaiban kellett a társadalmat átírni hogy mozdíthatatlanok legyenek. Nem is tököltek sokat ezt aláírom. De hogy ez dícséretre méltó lenne ezt vastagon megkérdőjelezem!!!!
komment2010 2012.06.03 19:57:04
@csbaly: azért hazug fidesznyik védelmében utalnék pártunk és kormányunk egy prominens személyének nyilatkozatára amiben kifejezte hogy akinek semmilye sincs az annyit is ér!! Segítek fideszes a csóka... :D És ahogy a vagyongyarapodását figyeli az ember a fideszes vezetőknek, szinte mindenki komoly hangsúlyt fektet ennek a tézisnek a bizonyítására. Na, nem hiába egy fideszes csak nem hazudhat!! Szóval nagyon is soknak és nagyon is fontos a bankszámla... csak ennyit szerettem volna belekotty!
komment2010 2012.06.03 20:29:19
@midnight coder: na szerintem ennek pont örülni kell hogy még nincs eurónk. Tudom erre most sokan rárepülnek és lehülyéznek majd, de akkor is ez a véleményem!! De tény hogy az egész banda vastagon benne van a mutyibiznicben!!
  Orbán Viktor "mélyen érinti", hogy minden második fiatal el akarja hagyni Magyarországot. Tegnap esti tévé interjújában pontosan úgy fogalmazott: "mélyen érint a dolog, elsősorban nem politikusként, hanem családapaként, mert a szüleikre is gondolok". "Ahelyett, hogy itthon…..
komment2010 2012.05.31 17:06:20
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: írtam neked vagy 50 mondatot, de a végére rájöttem, úgysem értenéd mi van benne... :D ezért kitöröltem. De van egy "short version":
Azért jó lenne ha beleférne abba a .... fejedbe hogy aki kritizálja/szidja/utálja a nagy vezírt nem feltétlen msz(m)p hívő. És nem az a válasz mindíg hogy mert ők ezt jobban csinálták? Nem csinálták jobban és pont ez a baj a fityisszel hogy ugyanolyan szarok mint bármelyik előző garnitura... vagy "talán" szarabbak... De szerintem ezt sem érted, illetve ezekkel a mondatokkal annyira nem tud a fityisz mit kezdeni hogy erre is csak az a válasz lehet hogy mocskos, maszopos vagyok...! :D Ez a "mocskos masopos" olyan mint az az ominózus "42" a stoppos regényben... Ez a válasz mindenre!! :D
Valahol irígyellek hogy ennyire egy egyszerű ember vagy... Tudod: boldogok a lelki szegények...
Akik kimennek azoknak nagyon sok sikert, szerencsét, kitartást kívánok és még egy jó tanács: messziről kerüljenek minden magyart külföldön!! Akik meg maradnak azoknak meg szebb jövőt!