Regisztráció Blogot indítok
Adatok
S.Clegane

0 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Végre itt van előttünk a Fidesz-KDNP közel véglegesnek tekinthető alkotmánytervezete. Alapvetően most is ugyanazt gondolom róla, amit már tavaly december elején a koncepció ismeretében írtam: a kormány – a korábbi közjogi barkácsolási hajlandóságát ismerve –…..
S.Clegane 2011.03.10 04:29:08
@vauvauvau: "1949-ig volt Vármegye és Kuria. Utána lett megye és legfelsőbb bíróság.
De nem menjünk már vissza az időben!

Aki ezt kitalálta és végigvitte, elmebeteg!

Sajnos Orbán Viktor nem normális."

Igazad van!!! Ne menjünk vissza az időben!! Ne legyen már semmi úgy ahogy Magyarországon volt, csak a kommunizmusból szabad kiindulni!!! Gyorsan vissza a Sztálin szobrokat ahogy 1949-ben volt, vissza Rákosit!!! Ezaz, hozzátok csak a formátokat!!
S.Clegane 2011.03.10 04:35:21
@Bebes:
Mi a baj, miért sír a szád? Fáj a fék meg az ellensúly? :DDDD
Rogánnál szökkent szárba Orbán titkos tanácsadójának szerelme – ezzel a sajátosan romantikus címmel ismerteti a Blikk mai felfedezését a Népszabadság. A love story aktuális főszereplője a Fidesz spindoktora: Habony Árpád. A koronagondnokból lett politkai tanácsadó…..
S.Clegane 2011.03.05 00:05:23
@Hepci: Értem, nyilván összefüggés sem volt aközött, hogy Izrael állam hivatalos jegyzékben (!!) tiltakozott, a palesztin nők jogait kutató vizsgálatok és tanulmányok miatt... És aközött, hogy Gyurcsányék egy zsidó nőszervezetből jelöltek szinte másnap elérvén, hogy magyar delegált ne merjen ilyen mocskos témákkal mint a palesztin nők jogai, foglalkozni.

Ez olyannyira jól sikerült, hogy Magyarország képviseletét ebben a bizottságban sikeresen 1-ről 0-ra ügyeskedték le Gyurcsányék hisz a méltán nagy hírű, nagy múltú "Esztertáska" zsidó szervezet jelöltjét az ENSZ nem tartotta alkalmasnak arra hogy a bizottságba beülhessen.

Megnézem hogy kiben nem ment volna fel a pumpa egy ilyen kirúgás után.
S.Clegane 2011.03.05 00:11:43
@Letícia: "Ráadásul Morvait azért akarták hazaküldeni, mert ott is botrányosan viselkedett..."

Aha Morvai viselkedett botrányosan... De érdekes, hogy őt mégis elfogadta az ENSZ, míg az Esztertáska jelöltjét visszadobták mint alkalmatlant. Akkor ki is volt a botrányos?

De mondom aki nem ismeri az ügyet nézzen utána, Wikipediaban le van írva az egész elejétől a végéig.

Morvai egyébként ebben az időben annyira szélsőjobboldali volt, hogy a Medgyessy kormánynak adott tanácsokat. Talán nem kellett volna vele baszakodni...
S.Clegane 2011.03.05 00:19:57
@Ordnassac: elég jó cikk, egy teljes mondatot idéz is Habonytól... Azt is tudni véli, hogy 2006-ban kampányfőnök volt. Elég nagy titokzatos poszt ez a kampányfőnöki...
Őszintén szólva kicsit meglepett és bizonytalan vagyok. A Fidesz-KDNP közös siófoki frakcióüléséről olyan hírek özönlenek, amelyekre ezen politikai csoportosulással kapcsolatban hirtelen nem is tudom, hogy mikor volt utoljára példa. A KDNP megzsarolta a Fideszt, Kósa Lajos…..
S.Clegane 2011.02.12 06:42:21
@kaqkkfioka: " Ki garantálja, hogy az összes felmérés pártatlan?"

Senki. Pontosan ezért kell több adatot is megnézned nem csak egyet...
S.Clegane 2011.02.12 08:51:58
@török gábor: "sajnálom, ha nem érthető, hogy miért érdektelen a biztos szavazós adatsor akkor, amikor a pártok szavazótáborának VÁLTOZÁSÁRÓL akarunk beszélni"

Nos egyáltalán nem érdektelen amikor a vélelmezett változást próbáljuk nem csak leírni, hanem megérteni.

Gondoljon el egy olvasót, aki találkozik ezzel a blogposttal. Egyből megüti a szemét, hogy Török Gábor külön kiemel egy adott felmérést, hogyaszondja e szerint 800 ezer (hibahatár 400 ezren felül de ez nincs odaírva) szavazót vesztett a Fidesz.

Amennyiben tényleg így van nem érdekes feltenni a kérdést, no és mi a hatása ennek hogy változtak az erőviszonyok, mennyivel lenne másabb a parlament összetétele ha "most vasárnap" lennének a választások?

Az olvasókat bizony nagyonis érdekelhetik az ilyen típusú kérdések.

Egy másik: Hogyan változott a helyzet a választások óta, mert hisz szép dolog a május hónap ugyanakkor semmi érdemleges nem történt akkor, semmi sem indokolja hogy bármilyen kezdőpontja legyen a vizsgálatnak a választások helyett.

Nem hiányoznak-e nagyon fájóan thát a választási adatok a fenti táblázatból? Az egyetlen biztos pont, amivel ténylegesen lehet számolni ami ténylegesen megtestesíti a valóságot?
„Ha a Fidesz-KDNP-n kívül más párt nem szavaz igennel az új alkotmányra és népszavazásra sem bocsátják az új alaptörvényt, akkor a húsz poszt-kommunista ország alkotmánya közül a magyar alkotmány mögött állhat arányaiban a legkisebb társadalmi/politikai…..
S.Clegane 2011.02.10 03:18:19
Nem akartam ilyen erősen fogalmazni, de tényleg úgy érzem, hogy ezúttal Török Gábornak elgurult a gyógyszere.

Hogyan képes valaki összehasonlítani egy ellenséges katonai megszállás idején született dokumentumot a jelenlegi tervezettel?

A szovjet vöröshadsereg tankjainak árnyékában senki által meg nem választott kommunista ügynökökkel teli bohóc ellenzék és a kommunista diktatúra közös művét

összevetni egy szabadon választott parlament által elfogadott alkotmánnyal?

Török úr, két számot vessen össze,

hányan szavaztak szabad választáson az 1989-es parlamenti összetétel kialakítására, ill az akkori ún "ellenzékre" (jórészben kommunista ügynökök és szimpatizánsok és "reformkommunisták")

0

és hányan szavaztak szabad választáson a 2010-es parlamenti összetétel kialakítására

5,132,531

Valamint:

A szovjet vörös hadsereg megszálló csapatainak létszáma
Magyarországon 1989

500 000

A szovjet vörös hadsereg megszálló csapatainak létszáma Magyarországon 2010

0

Milyen torz elme lehet az amelyik összekeveri a kettőt? A megszállást a függetlenséggel, a szabad választásokat a választások imitálásával? Milyen torz elme szüleménye az a mondat, hogy "akár fel is erősítheti a hatályos alkotmány valóban létező legitimációs problémáját." Kinek a szemében erősítheti fel? Kinek a szemében legitimebb a 0 ember által megszavazott alkotmány? Akik ma is behívnák a szovjeteket, ha lehetőségük lenne rá? Akik sírtak a szovjetúnió felbomlásakor? Akik a vörös tankok nélküli viszonyok között nem rúgnak többet labdába? A biszku bélák? A havas szófiák? Számít az hogy mit gondolnak?

Ez már az Orwelli újbeszél jele lehet.

"de ne feledjük, hogy az 1989-es alkotmányozás mögött is szinte minden politikai erő felsorakozott"

Képzeljen el Török úr egy olyan alkotmányt, amely Németországban konszenzussal jönne létre konszenzussal az NSDAP és a többi párt között. Konszenzussal arról, hogy az NSDAP tagjait nem szabad felelősségre vonni és a nácizmussal szigorú jogfolytonosságot kell fenntartani. Önnek tetszene egy ilyen konszenzusos alkotmány?

Ha megválaszolta akkor talán arra is rájön, hogy a magyarok döntő többsége miért veti meg és miért veti el az 1949. évi 20-as törvényt, amelyet 1989-ben a kommunista és "ellenzéki" erők "konszenzusával módosítottak.
Majdnem elsiklott a figyelmünk a múlt hét legfaszább írása felett, de szerencsére egyik olvasónk jelezte nekünk, hogy a Magyar Hírlapban már megint a blogokkal foglalkoznak. Szombaton jelent meg Huth Gergely publicisztikája, és mivel mi is meg vagyunk említve, kénytelen leszek…..
MAL Október 4-én átszakadt az ajkai (kolontári) vörösiszap-tározó 10. kazettájának északnyugati sarka. A következmények ismertek, az okokról majd legközelebb. Szóval, nagy volt a baj. "A teljes kárfelszámolás meghaladhatja a tízmilliárd forintot" — nyilatkozta még aznap…..
S.Clegane 2011.02.01 10:07:24
Úgy lenne tisztességes, ha a cikkben benne lenne, hogy

Pásztörperc az MSZP párt tagja.

Bizonyíték:
www.mno.hu/portal/393464

Így amikor például a Fideszes "Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár úr:"-ról beszél gúnyosan, pártja politikai ellenfeléről beszél.

A Fidesz és az MSZP sosem voltak nagy barátok, most mitől lennének azok?

Így azért mindjárt más a leányzó fekvése, nemdebár?
Huth Gergely, a Magyar Hírlap nevű Széles Gábor-szócső fizetett publicistája lapjuk szombati számában nekirontott szerzőtársunknak, Pásztörpercnek (Trollok támadása). Történt pedig, hogy Huth Gergely ült a monitor előtt, olvasta blogunk egyik legjobb posztját (a…..
Elnézést kérek, de ezt a bejegyzést is azzal kell kezdenem, hogy az olvasók egy részét eltanácsolom: ezúttal azoknak nem ajánlom, akiket egyáltalán nem érdekelnek a szakmai köldöknézések. Olvastam és hallgattam, írtam és beszéltem már sokat erről, s bizony néha azt hittem,…..
S.Clegane 2011.01.30 07:05:40
Az a baj, hogy legtöbbször a nyilvánvaló befolyásolási szándékkal író elemzők elbújnak különböző álszakmai érvek mögé.

Nemrég egy Török Gábor post kapcsán szóvá tettem az akkor már nyilvánvaló manipulációs szándékot.

a post az alábbi volt
torokgaborelemez.blog.hu/2010/12/20/301_lejton_a_fidesz

Felvetettem, hogy Török Gábor miért nem közli a biztos szavazó pártválasztók körében mért adatokat is, hisz ezek elengedhetetlenek lennének ahhoz, hogy az olvasók képesek legyenek összehasonlítani a Fidesz 53%-os választási eredményeivel.

Mi volt Török Gábor válasza?

"Választások között a teljes népesség körében mért adatok fontosabbak"

Hol lehet tetten érni a manipulációs szándékot? Ott hogy ez nem válasz a kérdésre. Ugyanis attól, hogy valaki szakmai megítélésében fontosabbnak tart egy adatott mint egy másikat (megjegyzem mások meg fontosabbnak tartják a biztos pártválasztós adatot), még nem jelenti azt, hogy el kellene titkolnia a másik adatsort.

Török Gábor pedig pontosan ezt tette, adatokat titkolt el, amelyek kevéssé támasztották alá azt amiről éppen írni akart, a Fidesz népszerűségének csökkenéséről...

Hiszen ha az olvasók megkapják a lehetőséget, hogy az adatokat összevessék a választási adatokkal, AZONNAL látták volna, hogy a Fidesz népszerűsége nemhogy csökkent volna, hanem nagyon jelentős mértékben nőtt a választásokhoz képest.

Csökkenésről majd akkor beszélhetünk, ha a biztos szavazó pártválasztók körében 53% alá csökken a Fidesz népszerűsége.

Én itt értem tetten legjobban azt a "politikusi viselkedést" azt a "befolyásoló szándékot", amiről Török Gábor fentebb ír.
„Ellenzékinek lenni szexi” – ez a szokatlan felirat a tegnap délutáni Kossuth téri tüntetés egyik transzparensén volt olvasható. A magyar sajtó eszméletlen pártosságát és ezzel összefüggésben – nevezzük így - kreatív valóságtálalását jól jellemzi,…..
S.Clegane 2011.01.28 14:43:21
@babarczyeszter: "a kétharmados többség nem konszenzus, mert a választókorú népesség kb 54%-át jelenti. Többség, nem konszenzus."

Ne hazudj bitang!! A Jobbikot elfelejted? 17%-ot értek el a választáson add csak gyorsan hozzá, hogy megkapd a jobboldal szavazati arányát. Akkor egyből rájössz miért nem ti baloldaliak, MSZP-sek fújjátok a passzátszelet.
S.Clegane 2011.01.28 15:26:22
@CSENDES: "ha nem azért hogy kijátszhassák." Azért mert nem akarják bebetozni az egész alkotmányt olyan mélységig, hogy ki alá van rendelve az ügyészség milyen a választási rendszer és így tovább. Ezeket később lehet hogy meg kell változtatni, míg az alkotmányt nem szerencsés gyakran változtatni. Ezért kell, hogy rövidebb legyen.
Bayer Zsolt publicisztikákat ír a Magyar Hírlapba, emellett két műsora van az Echo TV-n. Mivel az újság és a televízió is Széles Gábor tulajdona, neki köszönheti Bayer a fizetését, egy tőle származó idézettel indítunk:   "a Magyar Hírlap kezdetektől fogva komolyan…..
Egy korábbi bejegyzésben arra tettem kísérletet, hogy a leegyszerűsítő, primitív állításokon túllépve – amelyek nagyjából az istenkirály versus patásördög antagonizmusban írhatók le – megpróbáljam megérteni Orbán Viktor politikai szerepfelfogását, politikai…..
törökgáborelemez 313. Egy fecske 2011.01.16 11:35:00
“A fideszes városvezetés Tarlós Istvánnal az élen sokkal jobban működik, mint ahogy a Fidesz az egész országot irányítja” – Karácsony Gergely fogalmazott így a minap az Inforádióban. S bár az LMP-s politikus mondatait - ahogy a Mandiner vezérkommentje tette -…..
S.Clegane 2011.01.16 14:46:15
@jjulie: Ha te nem látsz különbséget az ellenséges megszállással létrehozott kommunista bábkormány és a szabad választásokon létrejött kormány "agymosása" között, az már a te egyéni problémád.
S.Clegane 2011.01.16 15:02:29
@anyadmajma: Ok akkor máshogy mondom.

Képzelj el egy alternatív világot, ahol a náci párt van hatalmon 65 évig persze nem csak a politikában, hanem a gazdaság az oktatás, az élet minden területén. Ezután az NSDAP megbukik és emiatt névváltoztatásra kényszerül, átnevezi magát "NSAP" -re egy betű elhagyásával.

Már nem a náci van hatalmon a politikában hisz megbukott, viszont generációk nőttek fel a 65 év alatt úgy hogy semmi mást nem ismernek, abban szocializálódtak, stb stb.

Szerinted mennyi idő amíg a társadalomból egy ilyen 65 éves periodus hatása kikerül, akkortól számítva, hogy megalapítják az új rendszert? Bizony ez hosszú idő is lehet.

Jelenleg most nyögjük ezt a kiürülési folyamatot a társadalomban, de ez a következő 20 évben le fog zárulni. És ezért kell most keményen fellépni a kommunista ideológia ellen, mert széles társadalmi rétegek gondolkodását a mai napig ez formálja. Mai napig azt a hazugsághalmazt hiszik történelemnek amit annak idején hallottak kommunista tanáraiktól stb stb.
S.Clegane 2011.01.16 15:24:31
@anyadmajma: "A fidesz embereit az általad említett rendszer "képezte" ki, mint ahogy az mszp-t is."

A Fideszt még csakcsak de a jobbikos generáció tagjait már bizony nem az a rendszer "képezte ki" a te szóhasználatoddal.

A jobbik legnagyobb szavazótábora ma jár általános meg középiskolába, ők lesznek 4-8-12 év múlva az új szavazók.

Az MSZP fő szavazótáboránál is lesznek változások a korfából adódóan 4-8-12 év múlva csak éppen ellentétes irányúak.
Ezekben a percekben zajlik a parlamenti képviseletét elvesztett ex-SZDSZ-es szubkultúra tüntetése a sajtószabadságért, a cenzúra ellen. Sajnos meg is van a cenzúra első áldozata a blogszférában – bár nem egészen úgy, ahogy a balliberális hecckampány jósolta. A Mandiner…..
S.Clegane 2011.01.14 21:56:45
A napokban a Mandiner blogon komoly vihart kavart egy poszt, amely kigúnyolt néhány jeles balliberális megmondóembert falleológust. A posztnak azóta hűlt helye, csupán a szerzők bocsánatkérő posztja olvasható. Egy ismerősünk szerencsére kicsempészte az eredeti posztot és néhány…..
Ha az okokról és a lehetséges következményekről el is térnek az álláspontok, tapasztalataim szerint azt még a kormányzati szereplők sem vitatják, hogy 2010 utolsó két hónapjában valami megváltozott: megtört a Fidesz korábbi lendülete, támadások kereszttüzébe kerülve…..
“Ezt a csatározó politizálást minduntalan a miniszterelnök személyéhez szokták kötni, miszerint egyedül minden tőle függ. Nagyon nem értek egyet ezzel, hisz ezt nem egyedül csinálja. Ehhez az egész vezetői körének hallgatólagos beleegyezése, sőt, lelkesedése és…..
S.Clegane 2011.01.10 15:32:23
Érdemes megnézni a mandineren a kommenteket
mandiner.hu/cikk/20110110_az_osszepreselt_fidesz

Elég rendesen leírják, hogy az az MSZP-SZDSZ-től kapott sokmillió forint nem múlhatott el nyomtalanul.

Volt ott egy komment, ami elég jól megvilágítja miért ilyen negatív az írás visszhangja:

crm114 2011. január 10. 13:51
"Az "a fidesz értelmes liberális arcai megelégelik Orbán fasiszta ámokfutását, kettészakítják a pártot és összeállnak az eszdéesszel, és akkor lesz majd jó kis européer liberálkonzervativizmus, amit én is támogatni tudok" kb. 12 éves múltra visszatekintő elképzelés, és az elmúlt 12 évben szinte sose volt irreálisabb, mint éppen most. "

És ez teljesen igaz. A kétharmados választási győzelem után vagyunk Orbán a legnépszerűbb politikus az országban ezek után nem csoda ha pénzügyi motivációkat keresnek abban ha valaki Gyurcsányhoz hasonlítja.
Az előző bejegyzésben amellett érveltem, hogy nagy valószínűséggel „a sokak által várt megújulás helyett a magyar politika elmúlt egy évtizedének logikája, tematikája és szembenállása határozza meg az eljövendő éveket is”. A Fidesz-MSZP világot, abban a…..
S.Clegane 2011.01.01 15:09:50
@Letícia: " hogy azon az oldalon nagy feszültségek várhatóak, hisz elvileg 9 emberen múlik a 2/3-d."

Török Gábor elég jól el tudná mondani, hogy Magyarországon hány kérdés szabályozásához szükséges a kétharmad.

Azután meg lehet nézni hogy az első évben hányat rendez majd le a Fidesz.

Szóval mire elindul a lemorzsolódás és inog a 2/3-ad addigra már jó része "le lesz rendezve" azok közül a kérdések közül amik igénylik a kétharmadot.
S.Clegane 2011.01.01 15:16:15
@AnnaKarenina: És azt hogy aszerint tevékenykednek-e azt ki fogja elbírálni lesz erre is egy bizottság vagy tisztségviselők akiket a parlament választ vagy esetleg te lennél az önjelölt erre a posztra?
törökgáborelemez 304. Vagy-vagy 2010.12.27 20:06:21
Az előző bejegyzést azzal fejeztem be, hogy mindenkinek van valamekkora kormányzati felelőssége, aki akár háttéremberként, akár mezei parlamenti képviselőként részt vesz a politikai döntéshozatalban. Mégis, kormánypárti politikusokkal beszélgetve gyakran találkozom a…..
S.Clegane 2010.12.28 11:41:45
Egyre nevetségesebb ez a szánalmas propaganda amit Török Gábor próbál előadni "elemzés" címén az utóbbi napokban. Kezdve attól hogy a közvéleménykutatási adatokat már le sem meri írni, hanem egyenesen eltitkolja a biztos szavazó pártválasztók körében mért adatokat. De ez a mostani post felteszi a koronát. Az öszödi böszme elkúrása és annak országrengető mértékét majd akkor lehet a mostani helyzethez hasonlítani ha ég a város és Orbán már annyira rosszul kormányoz hogy polgárháború közeli helyzet áll elő, mint történt az a gyurcsányi méretű elkúrás után. Lángoló épületekkel, gumilövedékes tömegbelövetéssel tankkal viperával mindennel. Hol vagyunk ettől hát évszázados távolságban.

És van azért egy különösen ostoba mondat Török Gábor cikkében, ezt ki kell emelni mert akkora egetverő hülyeség:

"Az érvelés egyik fele biztosan hibás: ha sikertelen lesz ez a négy év, akkor a bukás – természetesen nem pontosan egyenlő mértékben - biztosan minden kormánypárti politikus számára súlyos kárt okoz majd."

Ugyanis itt már azt sem tudja mit beszél. Ha sikertelen lesz a négy év attól még a Fidesz ugyanúgy hatalmon fog maradni amennyiben nem lesz kormányzóképes alternatíva. Mintha Török itt elfelejtené hogy a poltika egy verseny és ily módon legalább 50%-a a választási eredménynek az ellenfél minősége milyensége. Ez KB olyan mint azt mondani hogy Bush majd jól megbukik ha rosszul csinálja a dolgokat csak aztán jelöltek ellene egy olyat akit még szarabbnak gondoltak az USA-ban aztán ennyi volt. Az MSZP telis tele van olyanokkal akiket ha jelölnek a következő választáson akkor a Fidesz színeiben még egy sárga kutyát is megválasztanának ahogy az angol mondja. Semmiféle bukás nem lesz itt amennyiben nincs életképes alternatíva, ez az alapfeltétel. Lehet akármennyire "sikertelen" a propagandista mércéjével mérve a kormányzás.
Régen látott össztűz zúdult ma az Európai Unió országaiból az Orbán-kormányra. A német lapok többek között vezérelvű országról értekeztek, a luxemburgi külügyminiszter a belarusz diktátorhoz hasonlította a magyar kormányfőt, Angela Merkel pedig az egyik szóvivőjével…..
"Efelé rohanunk, hogy az ellenzéki pártok így gondolkodjanak. Csináltok magatoknak negyedik köztársaságot, ez nem a mi köztársaságunk, mi majd ötödiket csinálunk, és ezzel állunk elő. Hogy ez, ami van, a 9 éves megbízásotokkal, ilyen alkotmánybírósággal nem kell nekünk,…..