Regisztráció Blogot indítok
Adatok
soksörutánkapitány

14 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
NAPI IPA Balkezes - Hopster 2015.10.20 11:53:07
A hátcímkén ez áll: Hopster: Többet tud az obskúrus kézművessörökről mint te. Maga is sört készít, nyilván. Gúnyolja az ízlésed. Csak IPA-t iszik. A hétköznapi söröket csak főzésre használ. Ismert még mint "sör hipszter". Magunkra ismertünk. Csak az a baj, hogy már…..
NAPI IPA To Öl - First Frontier 2015.07.17 19:27:28
Kezünket homlokunkhoz emelve figyeljük a horizontot. Semmi különös, csak a szokásos péntek délutáni időtöltésünk a döglesztő meleg elől menekülve, hűsítő árnyékot kutatva. Mozgást látunk. Három lovaskocsiból álló kis konvoj, akik bőszen verik fel a port maguk…..
Téli erdőben guggolunk a ropogó tűz mellett, egy tipikus amerikai hétvégi faházban. Térdünk egy karton sörön pihen, miközben azon gondolkodunk, hogy milyen dicsőséggel, büszkén, az örök vadászmezőkre küldött állatfejeket tervezzünk másnap reggel begyűjteni és felaggatni az…..
A mai kóstolás egy élmény(csúszda)parkba visz bennünket. Alig várjuk, hogy beléphessünk végre a forgóajtón, jegyünket a kezünkbe szorongatva, izgatottan várjuk, hogy betehessük lábunkat ebbe a kis sör-álomba. Elénk tornyosul egy ötemeletes sörösüveg, amit narancssárga…..
NAPI IPA Ma. 2013.09.25 17:39:47
1 hosszú nap, 1 IPA, 1 kép, 1 mondat, 0 további gondolat mára...
A mai IPA kóstolás a témának megfelelően indult. Pénteki munka után a hazafele induló busz helyett arra a járatra tettem kezdő lépéseimet, ami a Kertész utca felé vezetett. Ebből már sokan tudják, hogy ennek fő állomása csak a Csakajósör lehet. Igen. Nem véletlen a…..
Most, hogy lecsengett a Főzdefeszt és mi is visszacsöppentünk a „melyiket is kóstoljam? melyiket? nem tudok dönteni!” érzésből a munkás hétköznapokba, próbáljuk frissebb szemmel is górcső alá venni a hétvégénket. Sokat kóstoltunk, sokfélét, vegyes véleménnyel. De senkit…..
Ismét egy olyan sörfőzde akadt a horgunkra, akinek már régóta ácsingóztunk a söreire, eddig sajnos csak a neten keresztül. Ez a mostani darab nem más, mint a valenciai Nomada Brewing Humala IPA-ja. Alig vártuk, hogy végre hazaérjünk a melóból, nyugodtan kiülhessünk a teraszra és…..
NAPI IPA BrewDog - Jack Hammer 2013.07.31 10:37:57
Munkából hazafelé ballagtam, miközben próbáltam rájönni, hogy csak a szemem káprázik, vagy tényleg jön a villamosom, a szemem megtelt a porral, homokkal, és minden vacakkal, amit belehordott ez a nyári kis szellő. Közben ismerős csengőhang ütötte meg a fülemet és tudtam, ennek…..
NAPI IPA BrewDog - Waimea 2013.07.27 19:39:10
A skandinávok után most jöjjön egy skót-felföldi IPA-gyáros. Ez nem más, mint a nem csak sörbuzik körében egyre ismertebb BrewDog. Rengeteg történetet, sikert, videót belinkelhetnék most ide a sörforradalom két emblematikus alakjáról, akik minden kétséget, bizonytalanságot…..
És most jöjjön egy házisör. Házi. Igen, házi. Nem, nem kézműves, bár ezt a nevet joggal viselné. Ezt kérem szépen tényleg egy lelkes sörkedvelő a saját két kezével készítette, hosszú órákat egy fazék mellett görnyedve, lelkesen figyelve amint a bugyogó sör óriási harcot…..
NAPI IPA Mikkeller - Green Gold 2013.07.10 10:24:31
Újabb skandináv IPA került a poharunkba. Nem, nem ez a heppem, de ez is egyből megragadta a tekintetemet, és amint elolvastam a címkén, hogy Green Gold a neve, azt vettem észre, hogy már a pénztárnál állok vele. Mint utóbb kiderült, a csomagolás teljes összhangban van a sörünkkel,…..
NAPI IPA To Ol - Black Maria 2013.07.04 20:11:07
Belekezdtünk, és egyből egy komoly fába vágtuk a fejszénket, egy Black IPA-ba. A To Ol Black Maria-ba. Már a címkéjével felhívta magára a figyelmünket (amin a koppenhágai rendőrség impozáns épülete látható), egyből le is emeltünk egyet a hűtő polcáról ebből a minimalista…..
Most, hogy sikeresen összerántottam az oldalt, ideje érdemben is megszólalni, hogy minek indít el valaki egy újabb blogot a söröknek szentelve. Nos, igazából szeretném másokkal is megosztani, hogy milyen szűklátókörűen gondolkodunk a sörökről. Ugyanazt isszuk otthon, a…..
Fél évvel ezelőtt jutottunk arra az elhatározásra, hogy a főzőiskolák mintájára házisörfőző iskolát alapítunk, ahol minden érdeklődő belekóstolhat a sörfőzés örömeibe. Azt éreztük, hogy rengeteg ember játszadozik a gondolattal, hogy valamilyen szinte belekóstoljon a…..
A Gólem "sörfőzde" már remek címkeszíneivel, lendületes dizájnjával jóval a verseny előtt megragadta a figyelmemet. Írtam is nekik annak idején, és meg is kaptam néhány kóstolópalackot, melyeket már korábban itt bemutattam. Két IPA (Kappitány és Magnumi - lásd a Ferraris magánnyomozó) s…..
Óriási a lemaradásom házi sörök terén. Az év során kéttucatnyi otthon főzött sört kóstolhattam, hála a házi sörfőzők irántam tanúsított kitüntetett figyelmének, viszont csak egy párat volt érkezésem megírni. Noha a kéttucat közül mindössze 3-4 olyan volt, ami nem…..
soksörutánkapitány 2013.01.15 14:08:45
@Takito: és milyen sörök voltak? Csak mert lehet, hogy lett helyette egy sima kocsma.
A felfokozott érdeklődésre való tekintettel Sörapu megmutatja a főzdéjét a kíváncsiaknak! Most szombaton, szeptember 29-én déli 12-kor pár órára megnyitja kapuit a Fóti Kézműves Sörfőzde, és sűrű kóstolgatás közben minden vitás kérdést meg lehet vitatni Sörapuval. A…..
Folyékony Kenyér Tuck Barát 2012.01.30 10:46:00
Jelenleg a magyar kézműves sörfőzés legnagyobb hiányossága, hogy nincsen elég palackozott söre. Még kevesebb van, ami igazán jó volna és igazán csinosan is nézne ki. Ezért nagy szám, hogy a győrzámolyi Bors most egy nagyszerű sört tett le a pultra egészen csinos csomagolásban.…..
Február elején lesérültem és több, mint 1 hónapos kényszerpihenő várt rám. Tudtam, hogy nem fogom kibírni mozgás nélkül, ezért már az orvostól hazafelé menet elkezdtem agyalni, hogy mit is kezdjek magammal. Az orvos azt tanácsolta, hogy bármilyen mozgást végezhetek amivel nem…..
Futásról már régen írtam. A válasz egyszerű: az október végi Piros 85 után úgy éreztem, eljött a regenerálódás időszaka. Kicsit éreztem a bal térdemet is, emiatt igen visszafogottan kocogtam, azt is ritkán, hetente egy-két alkalommal pedig átmozgató spinning órákra jártam.…..
Kedves emberek! A Futóblog pólók elkészültek, átvételi határidejük innentől számítva még bő két hét, október 18, hétfő. Kérünk mindenkit, hogy addig a pontig fáradjon el a plázába és vegye át a pólóit. Részletek és összefoglaló itt.Nagyon fontos, hogy vegyétek át,…..