Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kakadu12

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megszokott májusi attrakcióként napvilágra kerültek a Decanter World Wine Awards eredményei (a díjazottak ezen a linken böngészhetőek). A magyar borok nagyjából a szokásos mennyiségben hoztak el érmeket. Kivételesen nem is ez a lényeg, hanem hogy előléptettek bennünket:…..
kakadu12 2011.05.20 12:54:08
@alföldimerlot: Talán mert nem neveztek a versenyre.

Egyébként a Commended (vásárlásra ajánlott) díjban részesült borok ezek voltak:
Chapel Hill Pinot Noir-Chardonnay pezsgő
Csányi Pincészet Chateau Teleki Villányi Merlot 2008
Dula Szőlőbirtok és Borgazdaság Egri Hegybíró Bora - Egri Bikavér 2005
Dula Szőlőbirtok és Borgazdaság Egri Pinot Noir 2006
Egri Korona Borház Selection Egri Merlot 2008
György Villa Etyeki Sauvignon Blanc 2010
György Villa Pázmándi Syrah 2009
Németh Család - Virághegyi Bor Szekszárdi Bezerédj Cuvée 2008
Patricius Tokaji Száraz Furmint 2009
Thummerer Egri Csillag 2010
Tokajicum Borház Tokaji 6 puttonyos Aszú 2007
Törley Fortuna pezsgő
Törley Gála pezsgő
Varga Pincészet "Aranymetszés" Badacsonyi Rózsakő 2009
Varga Pincészet Aranymetszés Badacsonyi Olaszrizling Sectio Aurea 2009
Varga Pincészet Badacsonyi Olaszrizling Jégbor 2009
Vesztergombi Szekszárdi Turul Cuvée 2007
Viale Mandorlato Etyek-Budai Zenit 2010
Villa Sandahl Silver Line Badacsonyi Rhine Riesling 2008
Wunderlich Diana 2006
kakadu12 2011.05.20 17:50:48
@shitgun2: Te biztos kakaó helyett is Solust iszol. Egy borversenynek nem az a feladata, hogy rangsorolja a top pincészetek top borait hanem, hogy eligazítást nyújtson e fogyasztónak a megbízható minőségről, kvázi ajánlást ad a borról, hogy ezért az árért ebben a borban nem csalódhat.

Szerintem...
elvileg ma adják át a forgalomnak (autós?) a rakpartot a Műszaki előtt. Sikerült egy trafót bebaszni a járdára, ahol eddig kerékpár út is volt. az most nincs felfestve, szóval gondolom a terelő tábla a gyalogosoknak szól. Utsó két bejegyzés itt;…..
Magyaridióta Nem aprózzák el 2011.04.07 16:24:00
Gép Ész kollégától érkezett a következő (teli)találat, hálás köszönet érte!Az első képet nézve látszólag semmi különös nincs a nagymao-matricán, hacsak a színvilága nem az: valóban szokatlan, hogy a háttér fekete és nem nemzeti színű vagy árpádsávos.Közelebbről…..
Nem elég - Igazságért! - Küzdj azok igazáért, kiké a szabadság rég, csak nem látják még, hogy nem elég! Még nem elég! Váci Mihály Az EU-parlamentbe különböző frakciók határozatot nyújtottak be; amely továbbra is elutasítja a médiatörvényt. Tegnap meglepő módon…..
kakadu12 2011.03.12 09:44:53
@árnyékgyuri:
Vigyázz Gyuri mit szólsz, mert a végén még a sajtószabadság hős védői kimoderálnak!
„Vajon nem hagytunk-e titeket annyi ideig élni, hogy hallgathatott volna az intő szóra az, aki hallgatott?  Pedig eljött az intő hozzátok. Ízleljétek hát meg a büntetést!” /Korán: Fatir szúra/    A világsajtó az észak-afrikai eseményektől hangos, a…..
kakadu12 2011.02.26 12:54:49
@triumphator: A kötelező vallásgyalázás azért benne van:
"Európában ma már szerencsésen üresen konganak a templomok, és vannak jelei annak, hogy az iszlám világ jó részén is igen előrehaladott már ez a szekularizációs folyamat. A vallások hazugságaira nem lehet igazságos társadalmi rendszert építeni, azonban amint veszítenek jelentőségükből, már igen."
Hát igen, egy felvilágosult gondolkodó...
Hej, Gyula-Gyula-Gyula, Szól a duda-duda-duda, Pest, Buda-Buda-Buda, Pattogatott kukorica!     Van ugye ez az interakítv csodakút a Szabadság téren, amelynek csodájára jár az egész világ. A tavaly tavaszi választások előtt néhány héttel adták át, nagy volt az öröm…..
A gazdasági válság, vagy a kétharmados forradalom söpörte el Egeraat tervét a Városháza bővítésére? Egyáltalán: szükségünk volt a bővítésre? A meg nem épült budapesti házak sora egy újabbal bővült nemrégiben. Az eredeti, Martinelli tervezte épületet úgy kell…..
kakadu12 2011.02.10 10:03:09
@GuyFieri:
Sajnos minden pontba igazat kell adnom.
Húsz évig regnáló polgármesterünk szép hagyatéka volt a poller indokolatlan elterjedése, a köznyelvben Demszky-karóként elhíresült fallikus szimbólumot majd minden utcában megtaláljuk Pesten, kerületenként, sőt, van, amikor sarkonként változó kivitelben. A közismerten…..
A magyar ember nemzeti mulatós nélkül mindeddig olyan volt, mint a vonóhorog teniszlabda nélkül. A hitelességhez természetesen kétség sem férhet, a művésznő úgy fest, mintha most parittyázták volna a csíksomlyói búcsú céllövöldéjében. Ugyanakkor számos életkép megjelenik…..
A tavalyi felhördülés az alábbi beszámoló szerint nem lehetett teljesen alaptalan, minthogy még mindig rinyálnak a Mongolian BBQ-ban, ha valami nem tetszik a pincérnek:A Mongolian BBQ-t ért sok negatív felhang előtt értetlenül álltam - tegnapig. Már három éve járunk egyetemista…..
A rendkívüli adók miatt kevesebb lesz a külföldi tőke és beruházás, a magánnyugdíjrendszer lebontása miatt pedig a hazai is. Hogy lesz így gyors gazdasági növekedés, egymillió új munkahely? (Fotó: fidesz.hu) A miniszterelnök tegnapi bejelentései kiválóan rámutattak arra,…..
kakadu12 2010.10.14 14:00:24
@BISMARCK:
Valóban a magánnyugdíj befizetések egyedül a nagyrészt bankok által tulajdonolt magánnyugdíjpénztáraknak jelentett garantált biankó forrást, amit olyan "érdekesen" tudtak befektetni, hogy voltak évek amikor a befizetések ellenére nem nőt a pénztár vagyona, mert azokat elvitte a befektetések "hozama".
A helyzet csak azután javult, miután kötelezték a pénztárakat, hogy nyilatkoztassák a pénztártagokat milyen befektetési portfólióba fektessék a befizetett összegüket.
  Az ipari katasztrófa kapcsán csak kibontakozott egy olyan ideológiai vita, amelynek során az emberi hülyeség végtelensége és határtalansága újra manifesztálódhatott végre, mert már ugye nagyon hiányzott ez az élmény. A kormány állami ellenőrzés alá vette azt a…..
Nekünk van valamilyen elképzelésünk arról, hogy milyen a magyar bor, és ezt az elképzelésünket általában a kedvenc borászataink és a kedvenc boraink határozzák meg (gyakran igencsak kisszériás és/vagy drága borok). Hogy külföldön mit gondolnak rólunk, azt viszont az határozza…..
kakadu12 2010.10.08 15:46:09
@Balatoni Futár: Ott a pont!