Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MuciFoci

0 bejegyzést írt és 80 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem Art Decor 1 tér, 3 lakás/3 2015.02.09 09:07:00
A harmadik lakást egyedülálló, jómódú férfi számára kellett berendezni, nevezzük bankárnak. Gyakran fogad nővendéget, soha nagyszámú vendégsereget. A női vendégek miatt igen fontos, hogy meglegyen a tér forgatókönyve: belépés, első jó benyomások, egy ital a feszültség oldására, gyertyafényes…..
MuciFoci 2015.03.03 12:03:54
További félreértések elkerülése végett:
nemartdecor.blog.hu/2015/01/29/1_ter_3_lakas
Mindaddig nem akartam beszámolni erről, amíg nincsenek olyan eredmények, amelyeket már szívesen megmutatok. Az idei első félév lakberendezési vizsgafeladata ilyen. Ez volt az, ami különösen lekötötte a figyelmemet az elmúlt néhány hétben. A rajzokat kézzel vagy géppel lehetett elkészíteni. Én az utóbbit választottam, ehhez hipergyorsan meg kellett tanulni 3D-ben tervezni. Mindjárt látjátok, hol tartok...

"A feladat röviden: ugyanazt a teret három különböző családmodellnek/karakternek kellett berendezni. Egy lakás alsó szintjét kellett kitalálni. Eredetileg itt előszoba, kamra, WC, lépcsőfeljáró volt kialakítva..."

Nekem ebből egyértelmű volt, hogy a képek tervezőprogrammal készültek, és hogy ezért nem lesz sem hálószoba terv, sem pedig komplett fürdőszoba.
Nem Art Decor 1 tér, 3 lakás/2 2015.02.03 08:22:00
Legutóbb beszámoltam arról, hogy visszaültem az iskolapadba, és másfél éve lakberendezést tanulok. Eddig nem meséltem róla, kivártam, hogy izgalmasabb eredményekről tudjuk beszámolni. Az első 1 tér, 3 lakás cikkben egy klasszikusabb térszervezést láthattatok. A második családmodell viszont teljesen…..
Sokszor halljuk, hogy egy lakás felújításának sosincs vége.Ezzel a kijelentéssel kezdek nem egyet érteni. Igen, elhúzódhat a felújítás, különböző személyes okok miatt, de nem hinném, hogy bárki szándékosan tenné ki magát folyamatosan kosznak, és az ide-oda pakolgatásból…..
Legutóbbi lakásfelújítós beszámolónk már a parketta renoválásáról tudósított. Elmeséltük a folyamatot lépésről-lépésre, egészen addig, hogy felcsiszolták a felületet, és kiderült, hogy még szebb, mint gondoltuk. Azt is bemutattuk, melyik három színt választottuk ki, hogy majd azok közül…..
Nem Art Decor Parkett-hekkerek 2014.03.25 08:03:00
A festés mellett a parketta renoválást vártuk nagyon. Az új lakásunk egyik nagy adottsága a 65 négyzetméternyi, régi parketta.Az öreg parketták iránti rajongásomat eddig sem rejtettem véka alá, sőt egy nagyon jó kis összefoglalás is született róluk, itt a blogon, amely részletesen kitér az ápolásra.…..
Nem Art Decor Felvillanyozva 2014.03.03 08:05:16
Azt hiszem a lakásfelújítás igazi női műfaj, minden korábbi híresztelés ellenére. Miközben a csövekhez vésik a falat, neked már a villanykapcsolókon, függönyökön jár az agyad, és azon, hova helyezed majd azt a helyes kis porcelán tálat, ami kibírt vagy 82 évet. Ha picit rutinosabb vagy, azt is…..
Hát persze, hogy akkor esik le a hó, amikor a tetőjárdát végre felszerelnék. A lágy tél akkor vált keményre, amikor a mi lakásfelújításunk is beindul végre. Ez nem pech, csak afféle Murphy... Miközben arra várunk, hogy végre felkerüljön a tetőlétra a helyére, és hozzá lehessen férni a kéményhez…..
A bevezető izgalmak után gázügyi tudósításunk folytatódik. (I. része: itt) A jó hír: az előzetesen saccolt 45 nap helyett kb. 4 nap után sikerült elindítani a gázóra leszerelést. Ez úgy történik, hogy kitölt az ember egy papír, óra gyári számával, stb. és kérelmez. A válaszban küldenek egy…..
Amikor megnéztünk egy lakás és megtetszett, azonnal megterveztem a berendezést. Már ott helyben, azután pedig 3D-ben dolgozom ki az átalakítást, a berendezést és a variációkat. Ez felesleges munkának tűnhet, ha például elviszik a lakást az orrunk elől. Ugyanakkor remek ujjgyakorlat. Hozzáteszem, a…..
Legutóbb a lakás udvari frontján néztük meg, miként alakul át a felújítással. Ezúttal a nappali* és a dolgozószoba, valamint a fürdőszoba kerül sorra...
MuciFoci 2014.01.14 10:33:28
@RS: Azt korábban írta, hogy egy ideig az volt a terv, de eltérő az életstílusuk, plusz a hálószoba így a lakás legcsendesebb szobája lesz.

Nekem az ajtókra van ötletem: a konyhára és a dolgozószobára tolóajtót szereltetnék. Az eredeti ajtókat meg lehet tartani, sőt a duplaszárnyas megoldás (pl dolgozó) nagyon elegáns, de rengeteg hely megspórolható. Mi a nagyon keskeny konyha ajtót cseréltük le tolóajtóra. Két opció létezik: kevesebb költségvetéssel jár, ha csak egy szép függesztő sínre akasztjuk az ajtót (csak fent, hogy ne legyen botlásveszély). A másik lehetőség egy ajtófülke kiépítése. Roppant diszkrét tud lenni, és az ajtó mélységén kívül talán 3 centivel kell több csupán. Ez drágább, nem hagyja az ajtót csak úgy lógni, viszont amikor csukva van az ajtó, akkor furcsán nézhet ki a doboz.
Az egyik nagy örömünk, ahogy már írtam: az új lakásban lesz egy igazi konyhánk. Olyan, ahol jó lesz  ücsörögni a reggeli napsütésben, vagy együtt főzni, akár vendégekkel is, és nagyszerűeket enni. Olyan, amelyiknek íze van. Ahonnét aztán alig lehet felállítani a vendégeket, hogy átmenjünk a…..
Most, hogy már láttátok az új lakást, biztosan érthető, miért feszegettem a régi nyílászárók, parketta, faanyagok megmentésének kérdését. Azon túl persze, hogy alapból mindig is nagyon érdekelt ez a téma, most különösen is érintettek lettünk. Bizonyára ezért is választunk ilyen lakást, amilyent,…..
Számunkra csoda kategória, hogy sikerült ez az adásvétel. Már-már úgy tűnt, nem lesz belőle semmi...(Vigyázat, a cikk hosszú és a végén rengeteg fotó van!) A lakás fotóit már tavasszal láttam, de az ára miatt nem néztük meg. Miután a másik kettő, amit kinéztünk, nem jött össze, ősszel tiszta lappal…..
Kocsis Kornéliaírása a játékos nyaralás pályázatra Körülbelül három hónapja történt, hogy a páromat megtalálta egy jól hangzó ajánlat Észak-Olaszországból, mi pedig nem sokat gondolkodtunk és mindent felszámoltunk az éppen beinduló Budapest-Bécs között ingázó, szinte…..
Reméljük, nem egy hosszabb szappanoperának nézünk elébe ezzel a címmel...! Egyelőre optimisták vagyunk.Legutóbb a facebook-on be kellett érnetek egy rövidke hírrel, hogy leszedtük a hirdetős molinót az ablakunkból, azaz eladtuk a lakásunkat. Böjtös Kinga fotómontázsa a lakásunkról, a…..
Legutóbb ott tartottunk a történetben, hogy Misi eltűnt. Napokig azt sem tudtuk, hol van, sem telefonra, sem üzenetre, sem emailre nem válaszolt. Tisztaság helyett koszra érkeztünk haza, az otthonunk lakhatatlanná vált. A padlóra leterítettek ugyan egy lepedőt, de a többi (tévé,…..
Friss lakástulajdonosoknál könnyen előfordul, hogy nekiugranak nagy munkáknak, amelyekből aztán sokat tanulnak. Sőt, tulajdonképpen a legtöbben így jövünk bele a "csináld magad" megközelítésbe, és tapasztaljuk ki a határainkat, ahogyan tette ezt Kiss-Takács Kati is, az új…..
Kis Fekete Őrült kalap módi 2012.05.09 08:43:00
Nem újdonság, hogy a derbyk nem csak a lóversenyről szólnak, legalább ekkora a felhajtás a női kalapok körül is. Az ascot-i derby angol extravaganciáját ugyan az Újvilágban nem múlták felül, a nemrég megrendezett Kentucky Derby-n azért egész szép próbálkozásokat tettek ezen a…..
Talán olvastam is róla, illetve egy edző is említette már nekem, hogy futás után a túlhevült lábat érdemes hideg vízbe rakni, segíti a regenerálódást.  A mintavétel miatt jöttem a lenti ötlettel. :-) Ki próbálta már? Mik a tapasztalatok? ..