Regisztráció Blogot indítok
Adatok
meggyes alfonz

0 bejegyzést írt és 283 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A könyveket majdhogynem mindig én vettem magamnak. A család elég hamar be- és átlátta, hogy ha könyvajándékot kapok, vizet hordanak a tengerbe, és már így is alig fér az olvasnivaló a gyerekszobába. Így jártam, véleményem szerint Szerelmetesfeleségtársammal is. Mert két dolog van. Egyfelől valóban…..
      Hogy is van ez? Az angol sajtó napok óta Meghan Markle kabátja körül forog. Ezt a szép képzavart azért sem tudtam kihagyni, mert tényleg valami ilyesmi van. Azt gondoltam, én nem foglalkozom a témával, aztán reggel feljött a dolog egy olyan csoportban, ahol hazai készítők is vannak.…..
Az elmúlt hónapokban látványosan közelebb kerültünk egymáshoz a gépen, sokkal kevésbé szór szét a Wizz ülőhelyosztó algoritmusa. A Ryanair változatlanul a lehető legdurvábban szétültet, viszont könnyebb ablakos/nagy lábteres helyet ingyen szerválni náluk. Módosul az egyik alapszabály? A két…..
Az elmúlt napok egyik legnagyobb meglepetést keltett, fővárosi vonatkozású híre az volt, hogy – mint Tarlós István főpolgármester bejelentette -,  a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa döntése alapján  el kell bontani a Nyugati téri felüljárót. A hivatalos indokolás szerint a főváros szakadatlan…..
Frissítve! A minisztérium tájékoztatása szerint maradnak a vonatok! Ismét frissítve! Természetesen mégsem maradnak a vonatok, sőt, ahogy megírtam, még több vonalon várható ilyen bezárás.   Már hírportálokon is megjelent a MÁV-START terve, miszerint két szabolcsi vasútvonalon a vonatközlekedés…..
  Mosógép. Átlagos világmárka, eredetileg egy év garanciával, külön pénzért kiterjesztve kettőre. Harmadik év végén most valami eltörött benne. Átvitt értelemben, azaz valahol mélyen a lelkében. Néha centrifugázik, néha nem. Néha szivattyúzik, néha nem. Szerelő…..
Friss konkrét esetek nyomán talán nem árt újra megnézni, mi jár és mi nem az utasnak, aki nagyon megszívta. És mit kell tenni, ha ráfáztunk?  Pár nap alatt három olasz reptéren hagytak ott hazafelé készülő magyar utasokat is az ultrafapadosok, közös bennünk, hogy nem gondoskodtak az…..
meggyes alfonz 2018.10.31 09:39:18
@FlybyWire: Hát jártam már úgy a British-sel, hogy fél nap helyett 3 nap alatt értem el az uticélhoz, miközben lett volna közvetlen járat is fapadossal.
Oké, szóval kering már a neten egy ideje a pletyka, miszerint érkezik egy 8K-s kijelző, ami bár Apple logót visel, még sincs benne számítógép, mint az iMac-ek esetében. A cég maga is megerősítette az új Mac Pro „bejelentésekor” (az idézőjel oka, hogy nem volt még tényleges bejelentés, csak említése…..
Az óraátállítás eltörlését tervezi az EU. A téli nyári időszámítás szvsz. nem kapott semmilyen figyelmet a döntés előtt, nem volt társadalmi egyeztetés. Helyette volt egy internetes "szavazás", aminek az eredménye erősen kérdőjeles. Magyarországon a téli időszámítás eltörlése azt jelentené, hogy…..
Megint új szabály a Wizznél, de még a reptéren se tudnak róla, újra kész kupleráj. Nem vesződnek többet azzal, hogy a beszállításkor a kapunál szedegetik el az utasoktól a normál méretű kézipoggyászt, ehelyett azt már az utasfelvételi pultnál le kell adni. A kézipoggyászt már pár hónapja nem lehet…..
"Hamarosan az EU dönteni fog egy nagyon fontos kérdésben ami szó szerint mindenkinek az életére hatással lesz." Borzasztó idegesítő, hogy télen délután ötkor már sötétben kell lemennem a pályára edzeni, hogy ha négykor hazaérek az iskolából, már nem tudok elmenni sétálni vagy bringázni egyet…..
Fotó: Rich Fury / Getty Images Hungary Bocsánatkérő közleményt adott ki a Lost című sorozat alkotógárdája, köztük J.J. Abrams, reagálva Evangeline Lilly, a sorozat egyik főszereplőjének nyilatkozatára, amelyben azt mondta, reszketett megalázottságában a sorozat forgatásakor. Lilly, aki Kate-et…..
meggyes alfonz 2018.08.05 22:47:46
Hosszútáv blog Szabad-e szabadon? 2018.07.26 10:00:00
Ártatlan arccal futottam kifele a biai erdőből a munkanap megérdemelt zárásaként. Péntek volt, napszállta, hőguta, két kilométer a parkolóig, kb. tíz a lábamban. Egy utolsó emelkedő, egy hosszú egyenes. Ritka pillanat, szemből érkezett egy futó, bevártam, hogy köszönjek neki. Akkor realizáltam, hogy…..
meggyes alfonz 2018.07.27 08:32:33
Igen kellemetlen meglepetés érheti azokat a Wizz-utasokat, akik nem olvassák napi szinten a cég honlapját. Sikerült néhány napja úgy megváltoztatniuk a kézipoggyász-szabályt, hogy erről az utasokat nem tartották fontosnak tájékoztatni. Elég pofátlan húzás, hogy kifelé úton még felviheted a motyódat…..
Múlt héten jelent meg a blogon Krónikás posztja, melyben arról írt, mi az a tíz dolog, ami miatt szívesen letelepedne Malajziában. Erre érkezett válaszul Zsolt írása, aki idén év elején költözött haza másfél év után Malajziából. Amellett, hogy egy csomó szuper fotót…..
Vannak utazók, akik listákat vezetnek azokról az országokról, amelyekben jártak. Sőt! nyomon követnek  olyan helyszíneket, mint  a legmagasabb, a legalacsonyabb, legaszályosabb...  Mindenhol a leg-eket keresik, azokat a helyszíneket, amelyek valamiért különböznek más úticéloktól. Ezek az utazók…..
NemGogol Zörög a haraszt 2018.04.09 15:00:07
IDEGESÍTENEK az összeesküvés-elméletek, és eddig mindig sikerült visszatartanom magam attól, hogy hasonlót állítsak elő. Pedig volt már úgy korábban is, hogy a véletlenek (?) összjátéka roppant gyanús következményekhez vezetett, mégsem engedtem a csábításnak, inkább azzal foglalkoztam, hogyan…..
Amikor a MasterCard megnyitotta a reptéri burzsujváró kapuit a fapados horda előtt - vagyis nemcsak a prémiumkártyásokat, hanem a mezítlábas Wizz hitelkártyásokat is beengedték - várható volt, hogy nem kis számban tűnnek majd fel az ingyen kajára és vodkára éhező, szomjazó ócsójánosok.  Íme hogyan…..
Válasszunk Nem hiszek Berkecznek 2017.12.13 21:26:00
Kezdjük egy részlettel az Együtt közleményének az Index egy cikkében megjelent változatából: Az Együtt most kivizsgálta az ügyet. Közleményükben azt írták, Berkecz Balázs azt a tájékoztatást adta, hogy ő készítette a felvételt, azonban annak névtelen blogon történő elterjesztéséhez nincs…..
 A németek „több Európát” retorikája azt jelenti, hogy Berlin a saját képére akarja formálni Európát  – állítja Paul Lever brit újságíró 2017-ben megjelent könyvében. Most, hogy Anglia kilép az Európai Unióból, már semmi sem áll annak az útjában, hogy Németország váljon Európa domináns hatalmává.…..
Leesett az első hó, és itt a ködös időszak. Nyilván ezt mindenki észrevette, de nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy olyanok is észrevették, akik rettegnek vezetés közben, és/vagy nyárigumival nyomják, még mindig. De most harminccal.  Országúton. És gyűlik mögötte a sor. Megy a paraszt…..
Csak az látogasson el a spanyol szigetcsoport, a Kanári-szigetek legnagyobb szigetére, Gran Canaria-ra, aki a szabadság fogalmát a lehető legtágabban tudja értelmezni és akit nemcsak a tengerpart, hanem a természet más dimenziói is vonzanak. Mit kerestetek ti a melegek szigetén? - kérdezték…..
  Nem győzzük elégszer mondani, hogy webshopból csak alapos tájékozódás után vásároljon mindenki, különben óriási csalódás és jó sok macera szakadhat a nyakába, az meg kinek kell, ugye. Az alapos tájékozódás pedig az online áruházra ÉS a kiszemelt termékre IS vonatkozik. Ez persze nem egy óriási…..
Leteszteltük és valóban szándékosan szétülteti az egy foglaláson szereplőket a Ryanair csak azért, hogy utána felkínálja: fizessetek és akkor ülhettek egymás mellett. Ennél nagyobb pofátlansággal rég találkoztunk, főleg, hogy még le is tagadják, hogy változtattak volna a rendszerükön. Valahol…..
meggyes alfonz 2017.11.09 09:42:13
@So No: És az AirAsia semmi pénzért még egész ehető kaját is ad.
Az orvosok körében fontos és jó ötlet a szerdán indult e-recept, csak nem pont így. Az egész olyan „magyarosra” sikerült. Az információáramlás nem volt egységesen elérhető, az orvosoknál eddig működő rendszer „nem szerette” az újat, ami a túlterhelés okán amúgy is csak hosszas sorbaállás után volt…..