Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bodzás

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pénteken megjelent a Bumeráng nyomtatott kiadása, a Bumeráng magazin. Nem aprózták el: rögtön 150 ezret nyomtak belőle. Nagyon kíváncsi voltam, mi sül ki abból, ha egy népszerű reggeli rádióműsor nyomtatott formát ölt, de szombat reggel a bozsoki újságárus azt mondta, nem…..
bodzás 2012.10.15 16:46:46
@TuRuL_2k2: ez az, ami engem is érdekelne. Közönségesek és nagyon kevéssé humorosak. Megvettem a lapot - először és utoljára. Nagyon gyenge.
Városi túlélő 10 fontos teendő 2012.02.05 20:27:00
Biztos vagyok benne, hogy sokan közületek semmilyen módon nem készültek fel egy esetleges rossz szcenárióra. Nincs ezzel semmi baj, mondhatni ez a normális, hiszen a legtöbbünk dolgozik, fizetést kap érte, aztán a boltban levásárolja azt. Ez így megy napról-napra: reggel megvesszük…..
bodzás 2012.09.18 15:13:48
Csak most kezdtem a blogot olvasni, elnézést, ha volt már:

www.antalffy-tibor.hu/

Tibor bá' nagyon komolyan foglalkozik a túléléssel, feltétlenül nézzetek be a blogjába.

A férjem és én 2009-ben elhagytuk a fővárost és egy hegyi falucskába költöztünk, hogy biztonságot hátteret nyújtsunk a fővárosban maradt (már felnőtt) gyermekeinknek. Bevásároltunk, tartalékoltunk, és nem használtuk fel - jól jártak a vörösiszap károsultjai, még lejárat előtt szinte mindent elküldtünk nekik.

Nagyon átgondoltan kell tartalékolni. Mi is rosszul csináltuk, de tanultunk belőle. Ami hiányzik, az a saját kút, de itt a hegyen senkinek sincs. Van viszont egy nagy föld alatti beton esővíztárolónk, majd az esővízzel kezdünk valamit. Kályhákat építettünk, a konyhába egyet külön, sütni-főzni lehet fával, a szobákat kandalló fűti, nem vezettük be a gázt.

Végszükség esetén le tudjuk zárni a konyhát és csak azt fűteni télen, akár rőzsével is.

Városban szerintem nem lehet túlélni. Vidéken is csak pár hónapot lehet kihúzni így.

Nagyon fontos: vegyetek egy zsák diót (valahol vidéken) igazi túlélő étel. Remek zsírsavakat tartalmaz. Dión és almán el lehet éldegélni egész télen úgy, hogy egészségesek maradunk. Nyáron meg ad a természet zöldeket: csalán, libatop, pitypang, stb. Ősszel bogyókat. Menjen ki a városból aki csak teheti.
Akárhogy is fáj időnként a közszolgálati média vezetésének, az MTV-t már csak az idősek nézik. Talán mert megszokták, hogy az állami egyes a fontos tévécsatorna, talán, mert idegesíti őket, hogy Antal Imre és Kudlik Juli helyett a többi adón mostanában az a műsor, hogy…..
bodzás 2012.03.17 17:03:19
@szabóZ: nem kellene általánosítani. Nem túl intelligens. Sosem kedveltem a revűket, Beatlesen és Rollingon, Illésen és Omegán szocializálódtam. Volt virágos farmerom, nem voltam párttag, szerettem tanulni (és főleg tudni) és ha néha volt pénzem, könyveket vettem belőle. 1950-ben születtem, belevaló egy csaj voltam, Gellért hegy, grund, Beac koripálya egész télen.

Annyira szánalmas vagy néha, Szabózé. Mit sem tudsz a világról, de magas lóról osztod az észt.
bodzás 2012.03.17 18:11:18
@gumirocker: nem ilyen egyszerű a kérdés. Trendi manapság a különféle "táborokat" egymás ellen fordítani. Csak egyet emelek ki, mert itt és most erről van szó, fiatalokat az idősek ellen. Pedig nem kellene.

Ha szerencsések a fiatalok, akkor idősek lesznek előbb-utóbb. Átélik majd ők is azt, amit mi most. A "nyugger" korszakukat - feltéve persze, hogy a világ is így akarja és nem lesz összeomlás (merem remélni, hogy érdeklődés hiányában elmarad).

Kétségtelen, hogy a "nyugati" kultúrában nem jó öregnek lenni. Minden a fiatalságról szól, szépítőszerek, plasztikai műtétek tömkelege és egyebek. Sok idős él is ezzel, de szerintem abszolút felesleges. Semmit sem lehet eltakarni ezekkel az eszközökkel. Vagyunk akik vagyunk, vállalni kell.

Viszont van valami, ami szerintem nagyon fontos. Több megértés kellene az idősek részéről. Elfogadni, hogy a mostani fiatalok egy más generáció, más örömökkel, más bánatokkal, másképp. A technikai gyermekei, más ismerkedési módokkal, más szórakozási módokkal és lehetőségekkel - minden másképp történik, mint történt akkor, mikor én még fiatal voltam. Ők ebbe születtek bele, ezt élik, nekünk meg el kell fogadni. Békésebb lenne a világ. És szó mi szó, nem túl élhető világot örökölnek tőlünk.

Vannak gyermekeim, vannak unokáim. Az unokáim néha meglepnek, annyira másképp gondolkodnak, mint én. De elfogadom ezt is. Szeretem őket, ez a legtöbb, amit tehetek.

De bántani egymást, mert más világot élnük - éltünk - teljesen felesleges. Minősíteni is felesleges. Elfogadás, megértés. Ennyi lenne a titok.
bodzás 2012.03.17 18:13:08
@Ez is csak egy nick_: megvan a Doors is héka:) csak a populárisabbakat említettem, hátha másoknak fogalmuk sincs a Doorsról. Többi említett is megvan.

Gellérthegy - ott laktunk:)
Az állítás, mely szerint létezik a fehérjének, a szénhidrátnak és a zsírnak egy optimális aránya, mely megfelel hozzávetőleg 7 milliárd embernek, nevetséges. Ez kicsit olyan, mint a "one size fits all" (egy méret, ami mindenkinek jó) jelzésű ruhadarabok, vagy a téli-nyári…..
bodzás 2012.01.30 02:07:10
Szia! Még van valami, ami problémát okoz nekem a táplálkozásban. Nagyon érdekes gondolatok vannak itt:
www.waiworld.com/

Károsnak tartja a fehérjék, zsírok hevítését. Nyers tojás, nyers hal amit ajánl, plusz gyümölcsök, diófélék, olívaolaj. Máshol (dr. Bieler könyvében) is olvastam arról, hogy a hevített (sütött, főzött) fehérje árt. Tudsz erről valamit, mi a véleményed?
bodzás 2012.02.06 09:23:49
@Harcosok Étrendje: köszönöm, Dávid. Nagyon várom a posztot.
Wass Albertfotó: littleborz.freeblog.huNekem semmi bajom nincs Wass Alberttel és nem is érdekel, sem a személye, sem a munkássága.Miért írok akkor mégis róla?Mert  egy korábbi posztomban említettem a nevét, egészen pontosan azért, mert a csepeli polgármester felhívást tett…..
bodzás 2012.01.18 14:52:08
@Laslow: tökéletesen egyetértek.
bodzás 2012.01.18 17:41:05
@Salaxxx: gratulálok a regényeidhez, hol olvashatom?

Hát Wass Albertet olvastál-e? Egyet is?
bodzás 2012.01.18 19:08:29
@windex: olvastam őket. Ahogy mondtam ízlés kérdése. Nem érdemes ezen ennyit vitázni, hidd el. Hamvast sem szereti mindenki, én nagyra tartom.
gg.blog.hu Búcsúm az Indextől 2012.01.08 12:38:00
 "Felek a fenti Megállapodást elolvasták és mint akaratukkal mindenben egyezőt jóváhagyólag írják alá." - ez a mondat zár le egy 13+4 éves szakaszt az életemben, vagyis: utolsó alapítóként a továbbiakban engem sem fűz semmilyen kapcsolat az Indexhez. Lehetne ehhez egy…..
bodzás 2012.01.09 12:41:30
@gg: miért jöttél el az Indextől, ha nem rúgtak ki? Nem szokták sem levágni, sem elhagyni az aranytojást tojó tyúkot:)
Olyan korban élünk, melyre egyszer majd úgy emlékeznek vissza, hogy az emberi táplálkozás sötét középkora. Egyre többen diétáznak, többen, mint valaha, ennek ellenére az elhízottság, a diabétesz és a szív- és érrendszeri megbetegedések aránya rekordmagasságokban van.…..
Az egészséges, kiegyensúlyozott élethez a mértékletességen át vezet az út. Számos egészségszakértő szerint a mértékletesség a kulcsszó: minden megengedett, mértékkel. Az eredmény pedig: sok millió súlyfelesleggel vagy egészségi gondokkal küzdő ember egy hatalmas,…..
bodzás 2011.11.04 21:24:36
@Harcosok Étrendje: a súlyomat szeretném majd megtartani, ha már ledobtam a 10 kg feleslegemet. Elég lájkolni, azzal már csatlakoztam? Mert azt már megtettem. De mindjárt körülnézek, nem vagyok nagy fb-s. Köszi a választ:)
w Alekosz ante portas 2011.05.07 07:00:00
Unott legyintéssel nyugtáztam, amikor megtudtam, hogy az RTL Klub újra előáll a valóságshow műfajával, ráadásul lényegében változatlanul akarja előadni a néhai Való Világot. So 2002. Túl vagyunk rajta háromszor, és nincsenek sehol az egykori főszereplők, zsákutca, senkit nem…..
bodzás 2011.05.08 08:31:03
Mélyen egyetértek a posztíróval. Alekosz és Éva vállalhatatlan az RTL-nek, legalábbis remélem. Jerzy viszont nagyon is vállalható, mindazok ellenére, amit korábban tett. Néztük a férjemmel a VV-t, jókat elemezgettünk. Érdekes volt látni, kiből mi lesz az eltelt idő alatt. Nem szurkoltunk senkinek, nem szavaztunk, ma sem fogunk.

Rossz üzenete lenne, ha Éva vagy Alekosz nyerne. Alekosz nem normális sajnos, és szerintem baj lehet a férfiasságával. Impotens valószínűleg, aki a szuterénben lévő szobájában (a volt kocsmában) esténként fel-alá járkál és hangosan beszél. Szavakban (amiket sokszor ő maga sem ért) éli az életét, gyakori fejbólintásokkal kísérve, innen a szónoki gyakorlat. Egy magányos fickó, barátok, társ nélkül. Normális az, aki a villában érzi jól magát, a kinti életben viszont elveszettnek? És vedeli az alkoholt nem akármilyen mennyiségben. A szerelemkereső műsorában sem lesz másképp. Majd kiderül, jól látom-e a helyzetet. Kibújik-e valamilyen akármilyen indokkal a szex alól, vagy teljesíteni képes (emlékezzünk, Szandika le akart vele feküdni, Alekosz közölte, hogy Szandika nem tetszik neki.) Talán éppen ezt palástolandó nyomul rá minden nőre, iszonyatosan bunkó stílussal. Használni próbálja a nőket, sikertelenül.Érzelmi intelligenciája mínuszban, az IQ-ja sem több, sokakat megtéveszt ugyan, de csak azok közül, akik maguk is IQ lájtosak.

Elolvastam a kommenteket nagyjából. Hiba volt. Szánalmasak, igénytelenek, a hozzászólók nagy része alacsony intellektusú, elvéreznének egy VV válogatáson:)

Miért ne lehetne a VV-ről írni? Egy olyan sorozatról, ami elé többmillióan leülnek esténként? Kivéve persze a kommentelőket, ők nem nézik (dehogynem), azt sem tudják, miről van szó.
bodzás 2011.05.08 15:10:35
@kamill77: írtam én ilyesmit?:) olvass figyelmesebben és próbáld meg értelmezni.
bodzás 2011.05.08 18:09:44
@kamill77: egyszerűen csak jellemeztem Alekoszt. Felsoroltam pár dolgot, hogy milyennek látom.

Az impotenciájának (feltételezem nyilván és igen, tudom, hogy mit jelent:) semmi köze ahhoz, hogy miért lenne rossz üzenete, ha ő nyerne. De miért kell ezt magyaráznom? kár ennyi szót vesztegetnünk erre az egészre, nem gondolod?
Az RTL Klub már felkészült arra a lehetőségre, ha Szandika beváltja ígéretét, miszerint ha nyer, ha veszít a szombati párbajon, nem megy vissza a villába, mert elege van. Rubin Kristóf, a ValóVilág kreatív főszerkesztője a Borsnak elmondta, hogy ha ez megtörténik, akkor új…..
  „A nagy tömegek számára építek majd autót. Elég nagy lesz az egész család számára, de elég kicsi ahhoz, hogy egyetlen ember kezelje és gondoskodjon róla. A legjobb anyagokból épül majd, és a lehető legjobb munkaerő készíti, a modern tervezés jóvoltából a…..
hogyvolt VV4 - 4X14 2010.12.29 10:50:00
A macit megvarrtam, megvolt az első, minden télen aktuális vita a „hogy lehet másfél órán keresztül üveges tekintettel síugrást nézni” témában, forró habos kakaó, Balázs. Még mindig nem találtak egy valamirevaló bőrdzsekit, amiben ne úgy nézne ki, mint majom a…..
w Tisztelt ING csoport! 2010.12.01 07:09:00
Évtizedes kapcsolatunk során sosem kételkedtem abban, hogy megtakarításaim az Önök nyugdíjpénztárában biztonságban vannak. Biztos voltam benne, hogy ha netalán betéved valamelyik fiókjukba holmi ittas paraszt a gereblyével handabandázni, a pénzem attól még nincs veszélyben, és…..
Annyira szeretik az emberek a seggre eső és sáros csöcsű celebeket, hogy hiába ér véget a huszonkilenc epizód után péntek este véget érő Ezek megőrültek mégsem tűnik el végleg a képernyőről. A jövő héten ugyan már a 40 milliós játszmát adja a Tv2 ebben a műsorsávban,…..
bodzás 2010.11.25 13:21:28
@Netkalóz: de sötét vagy te, gyerek. Vidéki, falusi kis szobámból írok, hozzád szállnak szavaim az éteren át. Van netem, IP tévém, van itt mindenkinek. Vagy ilyen, vagy kábeltelevízió, vagy szép műholdas antenna a háztetőn.

Mikor voltál utoljára vidéken? Tudod, olyan hely az, ahol vannak fák meg bokrok, hegyek és völgyek - legalábbis itt errefelé - van patak és tiszta levegő is. Romantika, hm?:)

A VV első adása maga volt a katasztrófa, azóta is lassan alakul. A celebvetélkedő meg aszerint nézhető a számomra, kik vesznek részt benne. A sokcsajosat nem néztem, sok csaj egy helyen túl sokat nyávog- ha pasi lennék, nyilván másképp gondolnám.
bodzás 2010.11.25 13:25:27
@Netkalóz: a tortadobálás kérdésében viszont tökéletesen egyetértek veled. Nem kellene semmilyen kajával sem így bánni, sem nagy nyilvánosság előtt, sem sehogyan.
bodzás 2010.11.25 13:29:34
@Netkalóz: ne fogadj, én is egy 500-as lélekszámú kis hegyi faluból netezem. IP címem nyilván igazolja is:) És sokan neteznek itt rajtam kívül is.
Stohl András szombati szereplése után csak a média működéséről semmit nem tudó nézőknek lehetett meglepetés a Fókusz tegnap esti interjúja a színésszel, amit a műsorvezető ugyan úgy harangozott be, hogy most aztán mindenről őszintén, meg minden, de a kérdések csak amolyan…..
bodzás 2010.11.23 15:00:20
@Johnny336: pontosan tudja, hogy nem fog börtönbe vonulni. Írtam, felfüggesztettet kap, ez a bírói gyakorlat. Vannak színházi munkái is, nem halnak éhen. Legfeljebb kevesebbet költ kokainra. Nem tudom felmenteni sajnos, mélyen elítélem azért, amit tett. felelőtlen, ostoba fickó.

Van az a pénz, mondod. Hogyne. Ebből is látszik, mennyire megbánta, amit tett. El kellett volna bujdosnia szégyenében, nem pedig egy vidám műsorban bohóckodni - akármennyi pénzért. Közvéleménykutatás - az is tök nevetséges.
Na, akasztják a hóhért, ráadásul több lába is van, mint kettő. Az RTL Klubon éppen most is zajló Való világ 4 műsorvezetője ugyanis az a Stohl András lett, akitől a csatorna korábban elhatárolódott, kihajította minden műsorából, ha lehetett volna, azt is letagadják, hogy…..