Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dappler

0 bejegyzést írt és 86 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
51 évvel ezelőtt a mai napon az Egyesült Államokban tartották a feketék egyenjogúságáért küzdő polgárjogi szervezetek által rendezett menetelést. Az eseményről - amelyen Martin Luther King híres "Van egy álmom..." kezdetű beszéde is elhangzott - rengeteg fotó készült...
1946. Kötéltáncos bemutató Kölnben a Heumarkt-on, a világháborús romok közepén...
Izak2 társszerzőm szíve csücske ez a cikk. Az ötletdobozból az elsők között választotta ki a témát, hogy mindenképpen ő írhassa meg. Jó régen összeállította már nektek, és bevallom az én hibám, hogy eddig nem került a napi címlapra. Ennek az oka egyszerű. Ő jóval fiatalabb nálam, ezért nem…..
Harold Lloyd 1893-1971. amerikai némafilmkomikus, a 20-as évek sztárja. Kevesen tudják, hogy Chaplinnél is népszerűbb volt egy időben, ami gázsiján is meglátszott. Másfélszer annyit keresett, mint az Európában jól ismert Chaplin. ..
Az okosbűnözős sorozatok neme is nagy gyengéim voltak mindig, jó móka együtt gondolkodni a főszereplőkkel, hát még ha szimpatikus csibészekről van szó, nem pszichopata állatokról. A White Collar pont ilyen, a pilot enge kilóra megvett, és ugyan nincs időm élőben követni a…..
Van egy barátom, nevezzük az egyszerűség kedvéért Sándornak. Sanyika, ahogy mi hívjuk, amikor megtudta annak idején, hogy a BL-meccsek közvetítését a Tv2-DigiSport, az Európa Liga mérkőzéseit meg a DigiSport-StoryTV duó kapta meg, annyira ideges lett, hogy két üveg sört is kért…..
Nedecz története valóban nem mulatságos, viszont annál tanulságosabb. Mellesleg nem tudom, hány olvasónkra fogtak már töltött fegyvert. Akárhányan vannak is, megerősíthetik, hogy kevés kellemetlenebb érzés van a világon. És úgy érzem, azzal a véleményemmel sem vagyok…..
Egy jó kis katonazenénél kevés dolog tudja jobban feldobni a hadgyakorlatban megfáradt, magasrangú egyenruhásokat (már ha az alkohol és a magas zsírtartalmú ételek mértéktelen fogyasztásától nagyvonalúan eltekintünk). De a katonazenész is katona – ergo akkor és ott bújik…..
dappler 2009.10.14 10:39:38
@68nyara: Stimmel, kelet felől indultak a gondolataim, talán mert ez volt frissebb emlék.
dappler 2009.10.15 20:58:44
@68nyara: Gimiben mi szőlőt szedtünk, az nem volt olyan rossz. Elsőre nem volt valami fényes, valami ilyesmi volt a végén az ellenőrzőben: Az őszi mezőgazdasági munka során 210 Ft-ot kerestem, melyből az osztálypénztárba 240 Ft-ot befizettem.

Volt egy osztályátlag, brigádonként változott a fenti szöveg. A következő években már jobban figyeltünk. :-)
Az igazi férfiak (és persze a katonák) egyik legjellemzőbb tulajdonsága, hogy úgy tájékozódnak, mint Winnettou a prérin és úgy használják a térképeket, mint maga Radó Sándor. Ugye egyikőtök sem szeret útbaigazítást kérni, inkább hatodszor is megkerüli a háztömböt, amíg…..
dappler 2009.10.09 11:57:29
@gitáros: Nekem szülővárosomról van egy légifényképem, rajta van a volt szovjet laktanya is, mivel előhíváskor előtte leszedték a takaró elemeket, látszik is a nyomuk.
dappler 2009.10.09 19:21:27
@68nyara: Nem rossz dolog az részletesen megismerni egy részt az országból. Volt még egy "térkép", nem tudom, azt láttad-e, a Központi Gyakorló- és Lőtérről (ha ez a neve) készült, 14 szelvényből állt, 1:10 000 a méretaránya. Laktanyákban szóróanyag volt, el sem kellett vele számolni, viszonylag használható volt.
dappler 2009.10.12 22:23:48
@htibi: Én szívesen fogadom, előre is köszönöm!
Úgy látszik,  szerzőink nem fogynak ki az őrszolgálatos sztorikból. Mityu története ismételten bebizonyítja, hogy békeidőben talán ez a beosztás volt az egyetlen, amit érdemes volt komolyan venni - na nem másért, de ha egy elég hülye tisztet sodort töltött fegyverünk elé…..
dappler 2009.10.11 20:20:16
@Krux: Tisztelet a bányász szaknak!
Pár nappal ezelőtt az Opera már sejtetni engedte, hogy valamilyen nagy dobásuk van a láthatáron, de akkor még nem lehetett tudni, hogy ez a Mini vagy a Mobile lesz végül. Pár napja kiderült, hogy az Opera Mini 5 új betájáról van szó, és ma végül meg is jelent az új, minden…..
Chevyfan történetében egy olyan területet érint, amelyre minden férfiember – így vagy úgy – roppant érzékeny bír lenni. A sorkatonai hajviselet és arcszőrzet problematikájának komplexitásához kevés dolog fogható, hiszen a függetlenség, a szabadság, a civil…..
Már majdnem megfeledkeztünk JoeP háziszerzőnkről, aki múlhatatlan érdemként az első posztot jegyezte itt, a milstoryn. Egyszer csak ismét előbukkan, s folytatja a tőle megszokott színvonalú, kicsit filozofáló, kicsit ironikus és nagyon is életszagú történetsorozatát. Az őr…..
dappler 2009.08.25 19:23:48
@tiboru: 25,4*0,30=7,62
dappler 2009.08.25 19:28:29
@tiboru: 3 egész 1/3 az 10/3. Ennek reciproka 3/10, azaz 0,3. Valami ilyesmi. :-))
dappler 2009.08.25 20:14:06
@tiboru: Így van, jöjjön holnap az újabb csemege! :-)
Katonatörténetek 062. - Mimikri 2009.08.21 08:00:00
A sorkatonák jelentős részét (főleg a táposokat) egyetlen cél foglalkoztatta a tömeghadsereg időszakában: minél kevésbé feltűnően túlélni az egészet. Ha az ember alkalmazkodóan belesimul a környezetébe, erre jelentősen megnőnek az esélyei. Amint azt látni fogjuk, ZöPö…..
A számmisztika végigkíséri az emberiség történelmét és ott lebeg mindannyiunk agyának rejtett zugaiban. Ki ne tudna felsorolni mindenféle, előzetes gondolkodás nélkül legalább öt olyan magyar szólást, amelyben tő-, avagy sorszámnevek szerepelnek? Nekem nyóc, hetvenkedik, nem…..
dappler 2009.08.19 09:54:16
@JoeP: Lehet, hogy nem rekord, de 9 hónap alatt, amiből levesszük az elejét, mire őrségbe mehetett, mert nyilván az első napján nem ezzel kezdett, meg néha azért járandóságok is előtérbe kerülhettek, nekem azért elég sűrűnek tűnik.
dappler 2009.08.20 14:06:02
@JoeP: Azért ennél bővebb a dolog, nem ennyire általános. Ez egy viszonylag jó összefoglaló.

www.naplo-online.hu/hetvege/20090214_kis_moszkva__nagy_gond
dappler 2009.08.20 15:21:58
@JoeP: Nyilván nem fölényeskedni akartam, pláne egy közelben lakóval, de ha elhangzik a Kis-Moszkva kifejezés, akkor aki ismerte, hallotta, az többségében erre gondol. Valószínű voltak pót Kis-Moszkvák, kisebb ismertséggel, helyi szinten.
JoeP visszatér, ráadásul úgy, ahogy csak a legjobbak tudnak. A legjobbak, akik a Trehány, Puha - És Olykor Nevetséges - Diktatúrában még azt az előjogot is megkapták, hogy díszőrséget állhattak a legkevésbé találó nevű nemzetközi proletárünnepen. Ha már beigértem, akkor…..
dappler 2009.08.17 12:05:08
@proletair: Jamaika a jamaikaiaké. :-)
Gombob mai története finoman érinti a napjainkban különösen szomorú aktualitású nemzetiségi kérdést, továbbá (a happy end-szerű végkifejlet okán) a szórakoztatáson túl alkalmas arra is, hogy minden olvasónk egyfelől újból átismételje az őrszolgálat alapszabályait,…..
dappler 2009.08.11 16:25:52
@Rosszindulatú Vászka: Az ilyesmi meg egyértelműen ki nem kényszerített hiba, tenisznyelven szólva. A célra tartást nyilván megelőzte egy csőre töltés, meg a tűzváltó kart is meg kellett piszkálni. Nagy butaság ebből játékot űzni.
dappler 2009.08.11 16:28:04
@proletair: Hallani sem jó, nem tudom, milyen szellemi pluszot adhatott az elkövetőnek. Épp elég üresnek gondolt fegyverből volt baleset, ennek ellenére mégis ment a "játék".
dappler 2009.08.13 12:31:43
@ZöPö (inda): Nekem rémlik egy eset, lehet, hogy az őrszobán lévő étkező helyiségről van szó. Nem mintha oda bekerülhetne szabályos körülmények között, de könnyebben elképzelhető.
Azt, hogy a főtisztek sem mentesek az emberi gyarlóságoktól, azt eddig is tudtuk. Azt viszont, hogy egyesek közülük olyan rossz emberismerők lennének, mint ZöPö mai sztorijának főhőse – nos, ez még az oly sokat tapasztalt bloggazdát is megdöbbenéssel töltötte el…..
dappler 2009.08.01 17:45:28
@david31: Nehezen tudom róla elképzeli, hogy rádióban számokat kér, de az éthordós történet valóban Tatáig kísérte. :-)

Valóban kuriózumnak hatott, hogy főiskolai végzettség nélkül jutott el az Akadémiára (ez alapfeltétel volt), ahol is sikeresen záróvizsgázott. Alezredesként ment nyugdíjba évekkel ezelőtt, most is a környéken lakik.
A szorongás miatti álmatlanság a kopaszok egyik legmeghatározóbb ismérve, csak ezt kevesen merik utólag bevallani. Szerzőnk, Lajos ebből a szempontból (is) karakán gyerek: nem fél beismerni a dolgot, ráadásul extrabátor is, hiszen a poszt utolsó mondatával azt kockáztatja, hogy…..
dappler 2009.07.27 11:01:39
dappler 2009.07.27 12:56:48
@ZöPö (inda): Valóban, azzal sem. :-)

Hogy ne csak a böngésző téma legyen itt, egy kis plusz off:

- Katonák, miért áll itt ez a Csepel az út szélén?
- Jelentem, leszopta az akksit.
- Majd jól leszopom én magát, csak jelentsen itt nekem marhaságokat.
Atrox sztoriját olvasva az ember óhatatlanul elgondolkozik azon, hogy mennyivel egyszerűbb lenne, ha a hadseregben mindenkit arra köteleznének, hogy – kifejezetten az alegység-ügyeletesek és a továbbszolgáló őrmesterek kedvéért – kizárólag olyan családneveket viseljenek,…..
dappler 2009.07.10 12:53:25
@Szalacsi Dezső: Amire a helyes válasz:

Jelentem, voltam, de már vissza is jöttem. :-)
Február elején egy magyar fiatalember súlyos balesetet szenvedett Franciaországban. Szüleit a kórházi kezelés idejére Ladányi Balázs és családja fogadta be Brianconban. A média elfelejtette a sztorit, de a mi figyelmünket barátunk, Péter Emese felhívta egy blogra, amelyet a…..