Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Puresz

26 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nehéz szavakba önteni azt az érzelmi hullámvasútat – nem is, hívjuk inkább szabadesésnek –, ami ma hajnalban ért minket. Gyorsan a lényegre térve: Saint Vincent sima, 6:1-es vereséget szenvedett az Amerikai Egyesült Államok csapatától, tette ezt azonban úgy, ahogy ki szabad kapni. Hogy egy ilyen…..
Évek óta egyre közelebb kerül a portugál bajnokság a nagy négyes utolsó tagját képviselő olaszhoz. A hátrány csökkentése mostanra odáig jutott, hogy a taljánok egy gyenge évet zárván akár el is veszíthetik negyedik helyüket. Portugália azonban nem kezdte úgy az idei európai kupákat, ahogyan egy…..
Habár 2013-ban túl nagy megerőltetésnek nincs kitéve a csapat, mégis történt néhány említésre méltó esemény, sőt több hónap kihagyás után újra pályára lépett a válogatott, mégpedig a tizenkét év után újra életre hívott Windward Islands Tournamenten, melyről természetesen megemlékezünk mostani…..
Egyre kevesebb esélye van a bajnoki címre a szezon végére elfáradó Portónak, mely azonban még kissé erőtlenül is jobbnak bizonyult a Bragánál. A 25. forduló sem hozott nagy változást Portugáliában: óriási csaták a dobogóért, az európai kupahelyekért, és az osztályozó elkerüléséért is...
A Liga ZON Sagres 23. fordulója kevés meglepetést hozott, ám ez is elég volt két fontos változáshoz, hiszen komoly lépéselőnyre tett szert a Benfica, a Moreirense pedig elkerült a kiesőhelyekről (és úgy néz ki a Sporting sem fog kiesni).      ..
A tizennegyedik forduló és a Benfica–Porto klasszikus sem hozott jelentős változásokat a Liga ZON Sagres élmezőnyének életébe. A Benfica őrzi hárompontos előnyét a Porto előtt, a Braga továbbra is harmadik, valamint a nemzetközi kupaindulást jelentő helyeken a továbbiakban is a Paços és a Rio Ave…..
Véget ért a 2012-es év, véget ért a Karibi Kupa is (számunkra sajnos korábban, mint kellett volna), így hát eljött az ideje annak is, amikor összegezzük a tavalyi év legjeit. Lesznek akik örülhetnek, lesznek akik szomorkodhatnak teljesítményük láttán, ahogy tettük ezt mi is az elmúlt…..
Hiába a bravúrok, hiába a veretlenség a zóna két egyik legerősebb csapatával szemben, ha az egyetlen könnyebb találkozón elvérzik a csapat. Az amatörizmus még mindig jelentősen befolyásolja a szigetvilág futballját...
A Trinidad elleni bravúr után Kuba következett a Karibi Kupa második körében. A 2010-es Karibi Kupán bronzérmet szerző ellenfelünk még fel sem fogta, hogy melyik csapat ellen játszik, máris hátrányba került Cornelius Stewart révén. A Vincy egy óriási lépést tett a szinte felfoghatatlan csoda felé...
A mindenki számára jól ismert "Celebrate good times, come on!" csendült fel félidőben a trinidadi rádióállomás reklámszünetében. Az állás ekkor 1-1 volt a házigazda és a Vincy Heat összecsapásán, és az örömmámortól és az ünnepléstől ekkor még kemény 45 perc választott el minket, ám végül…..
Vincy Heat A lehetetlen küldetés 2012.11.13 18:47:52
Ahogyan előző cikkünkben már említettük, a Vincy Heat óriási küzdelemben végül a második helyen jutott tovább Karibi Kupa selejtezőcsoportjából. Ahogyan akkori cikkünkben már kifejtettük, a második körben egy meglehetősen nehéz csoportba kerültünk, így a Piszkos tizenkettőből ismert bátorságra és…..
Ahogy azt az előző bejegyzésünkben már megszellőztettük, a Vincy Heatnek sikerült továbbjutnia a Karibi Kupa második csoportkörébe. A harmadik fordulót egy vereséggel és egy győzelemmel a hátunk mögött várhattuk és tudtuk, nincs más lehetőségünk, mint legyőzni a még pont nélküli Curaçaót ahhoz, hogy…..
Folytatódott a Karibi Kupa, mely a Vincy Heat számára egy St. Lucia elleni mérkőzést takart. A meccs előtt tudtuk, ha itt nyerünk, akkor meglesz a továbbjutás és csoportelsőként a következő selejtezőkör könnyebb csoportjába kerülhetnénk, ahol már akármi megtörténhet. A szerencse azonban sajnos nem…..
A számunkra október 21-én megkezdődött Karibi Kupáról sok dolog elmondható, de az nem, hogy jól lehetne informálódni róla. Ugyanakkor hosszú keresgélések után sikerült remek forrásokat találni, így örömmel tudathatjuk: jól kezdtük a kupát, miután az első találkozón sikerült 2-1-es diadalt aratni…..
Folytatjuk sorozatunkat, ezúttal a portugál futball közelmúltjának és jelenének talán legnagyobb alakjai következnek. Két igazi gólvágóról írunk ma, akik név szerint Mário Jardel és Cristiano Ronaldo...
Olvasóinknak bizonyára feltűnt már, hogy blogunk (csodás) új fejlécet kapott, melyen a portugál futball nagyságait helyeztük el. Az alapötlet egyszerű volt: az öt bajnokcsapatból (Benfica, Porto, Sporting, Belenenses, Boavista), valamint a jelenlegi portugál bajnokság egyik legjobb és legsikeresebb…..
Hetedik alkalommal indult nyári olimpián St. Vincent és a Grenadine-szigetek (télin egyszer sem), és az ezalatt eltelt 24 évben még nem tudott éremmel távozni a játékokról, ráadásul most még egy igazi amatőr incidensnek köszönhetően is rájuk járt a rúd. A múltról csak röviden: 1988-ban hat…..
A friss világranglistán Saint Vincent a 147. helyen található 191 ponttal, mely a CONCACAF-zónában a 23. helyre elég. Elsőre nem tűnik túl acélosnak ez a helyezés, hiszen több, régebben gyengébb alakulat is előttünk van, azonban fontos megjegyezni, hogy 2012-ben már 131,02 pontot szereztünk, mely a…..
Folytatódik a futballmaraton a szigeteken. Vasárnap két mérkőzés is megrendezésre kerül, ezúttal nem az Arnos Valében, hanem a 3500 néző befogadására alkalmas Victoria Parkban. Az első mérkőzésen a Stubbs csap össze a Greggs együttesével helyi idő szerint 16 óra 30 perckor, hogy azután a nemzet…..
Véget ért a 2011-es év, véget értek a vb-selejtezők is, így hát eljött az ideje annak, amikor is összegezzük a tavalyi év legjeit. Lesznek akik örülhetnek, lesznek akik szomorkodhatnak teljesítményük láttán. Sokan túl vannak már néhány vizsgán, a Vincy Heat tagjai is túl vannak a legfontosabban,…..
Az 1920-as évek óta megrendezésre kerülő helyi, a világon egyedülálló Nine Mornings Festivalról szóló videóval, és egy rövid ismertetővel szeretnék a szerkesztőség nevében boldog karácsonyt kívánni olvasóinknak és a Népsport közösségének. A különleges, helyi ünnepség minden év december 16-án hajnali…..
Csalódottság. Csalódottság, amiért Latz kollégám kihagyta az előző bejegyzés végén ígért témák közül az egzotikus karibi szépségeket, de még nagyobb csalódás az, hogy Saint Vincent a forduló utolsó mérkőzésén, hazai pályán vereséget szenvedett az addig (nagy meglepetésre) utolsó Belize együttesétől.…..
Először is elnézést kérek a "szerkesztőség" nevében, amiért picit lemaradtunk a történésekkel, dehát ilyen egy amatőr blogger élete, előfordul, hogy megcsúszik, csak van aki nem dátumozza vissza az írását. Tehát még egyszer sorry. Visszatértünk, de sajnos egyből rossz hírt kell hoznunk. Október…..
Zajlik az élet a Karib-szigeteken. Nem, ezúttal nem Feketeszakáll serege tért vissza a sírból, hogy a környéken fosztogasson, mindössze felgyorsultak az események Saint Vincenten. A nemzeti válogatott 2:1 arányban legyőzi az ősi rivális Grenadát, ezzel életben tartja reményeit a 2014-es VB-n való…..