Regisztráció Blogot indítok
Adatok
empatia 13

0 bejegyzést írt és 68 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Libamáj, kaviár, zsenge fürjhús finom mártásokkal bolondítva. Desszert  gyanánt banánhajó csillagszóróval és színes cukorreszelékkel. Mértékletes zabálás, utána pedig mértéktelen mennyiségű pezsgő és rövid. Alulöltözött pincérlányok, félhomály,…..
empatia 13 2012.04.26 15:09:40
Az a szomorú,hogy a legtöbb Showder Klubot,úgy végig lehet hallgatni, hogy előre fél perccel már tudod azt, amit Ő poénnak gondol, továbbá, egy óra alatt, még a szád szegletébe se érkezik egy halovány mosoly sem Ez nem semmi teljesítmény! Nem is rosszak, csak egyszerűen, érdektelenek!!!
Persze, néhol, néha, azért akad valami humor féle, de következőre, az illetőnek, még annyira sem futja.
Nem értek hozzá,hogy Hajósnak mi a műfaja, de ő, szóviccben, filozofikus, mélyebb humorban, sztorizásban, politikai szösszenetiben (mindkét-3.. oldalt kiosztva) egyedi szellemes, és azonnal tud reagálni rögtönözni. Sokszor leesel a székről a röhögéstől. Talán azért képes erre, mert KOMOLY tudása van sok mindenről, művelt, klasszikus,és mai értelemben is. (szlengek, zene, informatika stb.). Egy világra nyitott széleslátókörű ember, aki még ráadásként szellemes, és egy exhibicionista pojáca. A többiek, csak többnyire az utóbbival rendelkeznek. Tényleg dumagépek, azaz, csak beszélnek, de nem mondanak semmit, mert a világból,leginkább csak a kasszát,ahol ezért a celebkedésért fizetnek nekik, látják. Ez kevés!
Egyre többen tülekednek a pályán,mert látják, ebben pénz, és csajok vannak, és úgy gondolják, hogy ami egy osztálybulin kevés volt,az itt elég lesz. Szomorú, de igazuk van. Sajnos ennyi is elég.És még, a sok feltörekvő új kisdumálókkal, még az eredeti szint is....
Bocsánat, mindenkitől, én így látom, és a kivételnek, aki erősíti a szabályt, gratulálok.
Nyáron három fesztiválkoncertet ad, ősszel pedig új, ezúttal elektronikus hangzású albumot jelentet meg a nemrég Kossuth-díjjal kitüntetett Ákos. A készülő nagylemez első kimásolt felvétele, az Előkelő idegen című dal a mai napon, április 12-én jelenik meg hivatalosan, ami a…..
   Mikor elkezdtem emlegetni (a nagyobb főzéseket rendszerint megelőzi egy hasonló folyamat), mennyire szeretem az erdélyi rakott káposztát, többen kijavítottak, hogy ez nem erdélyi, hanem kolozsvári. Az interneten rákeresve ezt nem lehet eldönteni, mivel mindkét néven emlegetik. Egy…..
Azt nem kell hangsúlyoznom, mennyire szeretem a Queen-t, de azt szeretném, hogy mennyire nem szeretem a Bohemian Rhapsody mindenféle komoly, vicces és viccesnek szánt feldolgozásait. Most azt hiszem, megtaláltam a téma koronázatlan bajnokát, a videón szereplő srác mindenképpen…..
Newt Gingrich, amerikai republikánus politikus az elnökjelöltségért folytatott, jelenleg is tartó kampányában rendszeresen a Survivor zenekar mindenki által ismert slágerére, az Eye Of The Tiger című dalra szokott bevonulni, ez pedig egyáltalán nem tetszik a Rocky III című film…..
empatia 13 2012.01.31 20:01:43
Nívó Kabaré - Best of 2011 2011.12.29 07:47:00
Akkor vágjunk bele: aki követi blogunkat, bizonyára ismeri "vasárnapi kabaré" sorozatunkat, mely arról szól, hogy minden vasárnap válogatunk a kabarétörténelem és a kortárs kabaré legjobb számaiból.  Tavaly év végén csináltam egy összesítést a 2010-es év…..
empatia 13 2011.12.29 23:04:05
@pillangod: Csak azt írtam, hogy a régi nagyok, valószínű, nem úgy működnének, mint akkor, mert pont a You Tube, és egyebek miatt nem lenne sikerük.
Optimista vagyok, és remélem van jobb, mint a mostani díjazottak. Milyen lehet,aki nem kap díjat??? Ők.
Az egyetemen,csakúgy, sokkal jobb dumák vannak.
Hajós A. pl. tényleg tudja lökni a szöveget.
Persze ízlések és pofonok.
(Nem lehet azt mondani, mindennap főzök,ezért szar, ha csak hétvégén kellene, akkor megnyalnád a 10 ujjad.)
Nélkülem is megélnek, én biztos nem veszek jegyet rájuk
B-oldal 2011 a B-oldal szerint 2011.12.28 07:30:00
Interstellar Overdrive szerint 2011 ilyen volt:Bár nem akarok túl hosszú évértékelő beszédet mondani, pár jóságot mindenképpen ki szeretnék emelni 2011-ből, hiszen szerencsére érkezett rendesen impulzus az arcunkba:Occam első albumaa Realistic Crew visszatérő korongjaaz…..
Az Eucerin őszi-téli újdonságainak bemutatásakor már említettem, hogy ilyenkor a hidegebb időben nagyon kiszárad a bőröm, kivörösödik, feszül, időnként még ki is pikkelyesedik. Sajnos szinte az összes testápoló használata után néhány órával már ismét száraznak érzem a…..
hogyvolt X-faktor 2x17 - 9. döntő 2011.12.12 04:00:00
9. döntő az X-faktorban, és a Top4, amiből Top3 lesz az est végére, hova halad az idő ilyen gyorsan? El sem hiszem, hogy ez már a 9. hétvégém a show-jegyzetelés-hogyvoltozás rutin jegyében, már úgy hozzám nőtt ez a dolog, a végére meg tisztára szentimentális leszek, ha nem…..
  Ritkán főzök szakácskönyvből, de a nagy nyereményjáték-lázban én is áttanulmányoztam az újdonságokat. Tegnap a piacon vettem csirkemájat (mert már régen ettem), és eszembe jutott, hogy Segal Viktor új könyvében láttam egy receptet, ami érdekesnek tűnt. Nos, minden szempontból figyelembe…..
A mai ajánlatból nem maradhat ki a desszert sem! Jöjjön egy isteni túrós rétes, melyet a fogyókúrázók is bátran majszolgathatnak. ;-) Mivel a rétestészta készítése egy igencsak kényes, nagy tapasztalatot és hozzáértést igénylő művelet, így némi időt és energiát…..
hogyvolt X-faktor 2x14 - 6. döntő 2011.11.21 09:00:00
Most vagyunk a felénél az X-faktor döntősorozatának, hatan maradnak a műsor végére, jövő héttől pedig kétszer lép színpadra mindenki, most már tényleg vérre megy. Ezt ellensúlyozandó a szerkesztőség mára bulis tematikát jelölt ki, „zúzzunk az éjszakában!”…..
empatia 13 2011.11.21 16:57:00
Már az első X faktor is, elsősorban a pénzről szólt, ez talán nem is lett volna akkora baj, ha egyben új tehetségek kapnak lehetőséget. (mert eddig nem volt nekik). Ehelyett kaptuk Vastag Csabát, aki kb. 10 éve volt a pályán (TVk-ben, színházban, reklámban haknikban) Ezalatt úgy a szakma, mint a közönség látta, és nem nagyon jutott eszébe senkinek, hogy benne van az X! Fellépésein, meg a versenyen is nemegyszer hamis. Veca, Wolf Kati is, gyerekkorától, mindent megkapott, hogy zenei karriert csináljon. Nicolasnak is volt már lemeze, egyénisége kevésbé. Valahogy mégsem jött nekik össze. Az X egyedül, a semmiből jött Norbiban volt, igaz a LÁBÁBAN! Igaza volt Gesztinek,eredeti, mozgásos trükkjei, mára már elfogytak.
A mostani versenyben, még ennyi sincs. Ha volt is két jó hanggal (nem Freddy-k, mint ahogy kábítják őket!) rendelkező fiatalember, belőlük, már most kiölték az egyéniséget.
A legnagyobb szégyen, hogy IKONKÉNT, eszméletlen és ízléstelen körítéssel bedobták Fluort. A fiatalság, azt szeret, aki akar. FT. a mai kor embere, és marketing professzor is lehetne, mert a semmit a legtökéletesebben adja el. Karrierjét, még az sem törte meg, hogy kiderült, amivel befutott a MIZU, szövegében, zenéjében LOPÁS. Szeretném figyelmükbe ajánlani, GECI gránát opusát. A műben 17-szer fordulnak elő, az előbbi kedves szavak, egyéb hasonló finomságokról nem beszélve. Ezzel a kulturált szövegével járja az országot. Igazán megérdemelte, hogy szombaton, mint egekből alászálló angyal jelenhessen meg.) Lopás, ordenáré beszéd, - tehát igazán alkalmas, hogy most már, mint hiteles (?) ember, "példa" reklámozzon a fiatalságnak.
Vele, az X faktor is alekoszi magasságokba szállt.
Ezt a "magasságot", a mentorok is sokszor átugorják,és sajnos Malek Mikós is lassan idomul a többiekhez.
Lehet, hogy az enyhe paranoia jele a kormány balfaszságát látni mindenben, de mégis eszembe jutott, hogy Wolf Kati csalódást keltő 22. helyezése az eurovíziós dalfesztivál szombati döntőjében igenis a magyar diplomácia műve. Elvégre néhány napja azt lehetett hallani, hogy a…..
empatia 13 2011.05.15 12:25:22
Wolf Kati kapcsán

"Vert hadak, és vakmerő remények"

"A magyarok nyilaitól ments meg Uram minket"

Több mint ezer év óta, ez a helyzet velünk, azaz finoman szólva nem vagunk közkedveltek.( pl. hungerka = kurva)

Történelmünk során a pápa gyakran imádkozott, de nem küldött hadat, mint ahogy a franciák is csak igérgettek Rákóczinak..Az amerikaiak, inkább Szuezbe mentek 56-ban, eszük ágában se volt segíteni Nagy Imrének.

A két világháborút lezáró békék, sem éppen nekünk kedveztek.

A szomszédaink, pedig, közismert, soha sem kedveltek, 48-49-ben Jellasics jött nagy örömmel, ill. az oroszokat se kellett sokat kapacitálni. 19-20-ban a románok, majdnem a Tiszáig jöttek. Megemlíthetjük, az újvidéki, erdélyi vérengzéseket,az erőszakos,áttelepítést, gyakorlatilag kidobást Csehszlovákiából, azaz a Felvidékről.stb.

Számomra a tanulság, hogy EGYSZER, egy nagyon komoly önvizsgálatot kellene tenni, hogy, mi az, amiben, MI VAGYUNK A HIBÁSAK.mindezért. Stílszerűen egy slágerrel " Ő miért, és ÉN MIÉRT NEM????"

Talán nem kellett volna hetvenes években egy magyarnak szétverni Michelangelo Pietáját, a Szent Péter Bazilikában ( 500 év után, ezért kellett üvegkalitkába tenni), nem kellett volna lopni a 80-as évek végén Bécsben, szemetelni, napjainkban Hollandiában, bízony, ezek, és a hasonlók IS a magyar imázs!. A jelentős csatákat, találmányokat, művészeket, stb, most nem sorolom. Óriási teljesítmények, és egyéniségek is voltak., DE pl.ha egyszer pofon vágtak a villamoson, akkor arra jobban emlékszel, mint arra, hogy volt aki átadta a helyét, az ember, már csak ilyen,és a nemzeti emlékezet is hasonló. Mi, az együttmüködés keresése helyett sokszor a harcot választottuk, azután, vagy győztünk, vagy vesztettünk Arad,és elvesztett, tönkretett életek ezrei, Kossuth - Széchenyi ellentéte. Az egyik a harcba hívó, a "kasszával" idejében lelépett, míg a másik, félőrülten ,a felelősség átérzésétől, egy ideggyógyintézetben hal meg , mindegy, hogy ki által (Széchenyi). Két Teleki is öngyilkos lett, mikor rájött, a saját felelősségére. Ők rájöttek, hogy tévedtek, de nem volt társuk, akivel ezt ki-, és megbeszélhették volna, mert a többiek "tévedhetetlenül", éppen képviselték a magyarok érdekeit (?), ami pl. a Szálasi uralomig vezetett

(Tipikus magyar sztori:Kossuth, kisstilű sikkasztással kezdte,azután, méltán emblematikus alak lett, és kormányzó, majd cserben hagyva társait elmenekült,nem vállalva a vértanúságot. Az emigrációban,London, Amerika,stb. óriási nevet, és némi pénzt is szerzett a hazájának. Népdal hősként, és Kossuth apánként hunyt el. Életútja bizonyítja, ,hogy sose egy.egy részlet kiragadásával fomálj véleményt, pláne ítélj)

Röhej, de talán pont ez a ez a wolfkatis haccacáré ráébreszthet minket, hogy amíg nem kutatjuk, és értjük, a saját felelősségünket, a különböző helyzetekben,addig, előre lépni se fogunk. Nem lehet durván 1200 éve, mindent arra fogni, hogy extra a nyelvünk, hogy másképp tapad a fejünkön a haj. Talán ennek, a túlzott magabiztosságnak, (Nobel djasok, Puskás...), ellenségkép keresésének, és találásának, sírva vigadásnak a következménye pl. az is, hogy nálunk sokkal több a depressziós, öngyilkos, borúlátó, azokhoz a nemzetekhez képest is, akik nálunk sokkal, de sokkal rosszabb körülmények között élnek.
Ha Wolf Kati lesz a katalizátora egy végre, egy sokoldalú történelmi szembenézésnek akkor, sokkal többet tett önkéntelenül is a hazájáért, mintha ezt a félig giccs nemzetközi játékot megnyeri.
A napi politika szempontjából, mindegy hogy nyert-e, hiszen Antal J-t is kifütyülték, amikor a győztes olimpikonokat fogadta.
Overdose, akár nyer, akár veszít,az napi politikai helyzeten nem változtat.

Érted haragszom, nem ellened, írtam ezen a borongós vasárnapon, ezeket a kicsit talán filozófikus, talán ide nem való gondolatokat.
empatia 13 2011.05.15 16:41:11
Szenvedély S Mátyás király, meg még sok mindenki kimaradt, még így is túltengtem. Nekem Wolf K. jelenség,egy példa arra,hogy nemzeti sorskérdést csinálunk, egy C kategóriás eseményből, ráaggatunk Dalra és előadójára mindent, a Népet, meg a Nagy Győzelem lehetőségével kábítjuk.
Most, hogy nem sikerült, ezen ne csodálkozzunk, hiszen minden közepes volt, kv. az évezredes tény, hogy kutyának se vagyunk fontosak, már talán a szomszédoknak sem, akik kifejezetten utálnak minket.
Most persze bűnbakot fogunk keresni, bent is kint is. Mire kifáradtunk ebben, jön Overdose a Csodaló, és nép- nemzeti játék, kezdődik elölről Ady szavaival élve "felhorgadás"!
Vastag tíz éve van a szakmában, jó szerepeket játszott pl.Veszprémben, oszt véletlenül senki sem fedezte fel. Most lelkiekben is elhízva, járja országot 8 dallal,amiben olyan is van, ami nem hamis.A szép arcú ifjú hölgy Renáta, meg olyan fokon unalmas előadó, hogy ezt fiatalsága se tudja ellensúlyozni. Egy menő rendezvényen, láttam, hogy a harmadik száma közben,már csapatostul vonultak ki a teremből a részt vevők.
Egy, gyerek egy kutya, vagy ha véletlenül találunk majd egy fiatal,angolul tudó aranytorkú, énekes EGYÉNISÉGET,egy ütős számot, na akkor a dolgot helyén kezelve érdemes indulni.
Ha találunk egy olyan extra énekest, mint tabáni István, aki már éneklése első percében,hangjával egyéniségével úgy ragadta magával a közönséget, hogy onnantól kezdve, már nem volt kétséges ki a győztes, na akkor azt el lehet indítani. Félreértés ne essék szerintem Tabáni, bár ma is minden stílusban, és minden korosztálynál kedvelt, és platina lemezekkel,új díjakkal rendelkezik, az EU-s hacacáréra teljesen alkalmatlan,nem is vágyik oda!
Egy másik arca,ahol fiatalok csápolnak neki piszkosul:
www.youtube.com/watch?v=narxHXPQLhc
- SYMA Csarnok, 2011 április 21. - Segélykoncert Japánért, avagy Zen Aid for Japan. A cím hatalmas nyelvi bravúr, hiszen minden fellépő hozta a saját zenéjét, na jó, néhányan nem csak sajátot, és a nemes cél érdekében a Juventus Rádió szervezésében a hazai zenészvilág…..
Szily Lászlót és Bede Mártont összesen 1 millió forint kártérítés befizetésére ítélték, mivel megsértettek Vásárhelyi Máriát amikor dominához hasonlították őt. Az igazság azonban egészen mást takar. Megkeresésünkre Szily László és Bede Márton Indexes újságírók…..