Regisztráció Blogot indítok
Adatok
.loretta

159 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mondhatjuk, hogy happy end helyett itt, happy start van: boldog család, szép anyuka, szép apuka, szép gyerekek, menni síelni a francia Alpokba, minden hepi. Aztán jön egy lavina, és akkor, ha nem tudjuk előre a sztorit, azt hihetnénk, hogy egy katasztrófafilm kezdete, a család bajba…..
Már nemsokára indulnak az új évadok kedvenceinkből, és tudom, addig már senki nem szeretne új sorozatot kezdeni, de egy összesen hét részes (2 x 3 + egy különkiadás) mini sorozatról van itt szó, ami méltatlanul hanyagolva van, pedig rendkívül érdemes a figyelmünkre. Abból a…..
Érdemes tovább sétálni ezután Újlipótváros kapuján, a hangulatos Hollán Ernő utcán, amit évekkel ezelőtt felújítottak, kávézók, éttermek, fagyizók teraszai és szökőkút díszíti. Újlipótváros Budapestnek egy sokszínű és szerethető kis szeglete. Egy kisváros a…..
Na jó száz azért biztos nem lesz, de összegyűjtöttünk jópár édes kis kertbe való gyerekházikót, ha a gyereket nem internettel meg tévével akarjuk nevelni, hanem inkább kitennénk a kertbe játszani. Hadd fejlődjön a kreativitás meg a fantázia! Ez is egy indok, amiért…..
Megint, vagy még mindig (?) eladó Edith Piaf egykori, a Francia Riviérán, a Côte d’Azuron található csodálatos otthona. Az egyszerre modern és klasszikus ház nyújtott otthont az énekes-, színésznő utolsó éveiben, mielőtt elhunyt 1963-ban. Piaf lett a franciák egyik…..
Csütörtökön egy picit itt volt a nyár, 28 fokig merészkedett, legalábbis nálunk a szmogos Budapesten, szóval végre felvehettem az új maxiszoknyámat is, de ami az igazi nyarat jelzi, az a fesztiválkészülődés!! A kedvezményes jegyekről már lecsúsztak, akik még nem vették…..
Nem kell sok egy jó sztorihoz, ha nagyon le akarom csupaszítani a filmet: eltűnik egy nő, ahogy az eredeti cím ezt el is árulja (Gone Girl). Férje meg keresi ugyan, nem sok sikerrel, mások meg gyanakodnak, hogy tán akkor férj ölte meg, és akkor ebből ilyen krimidráma alakul ki, a…..
Már itt az elején leszögezném, hogy aki nem tud túllépni azon az urban legend-en, hogy agyunk kapacitásának mindössze 10%-át használjuk ki, az ne is üljön le megnézni, mert csak az lesz az eredménye, hogy "ilyen hülyeségre filmet építeni, hogy lehet". Ha viszont úgy tekintünk…..
PopKult Durr durr és csók - 2005 2014.11.12 02:50:00
Harold mágus segíts rajtam, hadd maradjak egy darabban!   A megtévesztően rossz címe ellenére, egy nagyon nagyon élvezhető krimi-vígjáték, egy indokolatlanul elhanyagolt kincs, ezért is választottam az ABC lista D betűjéhez, hátha még pár embert ráveszek, hogy nézze…..
A karácsony igazából nem ott kezdődik, hogy december 24-én fahéj és fenyő illat lepi el a lakást, nem az ajándékbontással, nem a reszkessetekbetörőkkel, hanem sokkal előbb. Amikor először eszünkbe jut, hogy mit is adjunk karácsonyra a hozzánk közel állóknak. Igen, ebben sajnos…..
Tavaly már összefoglaltam nektek, amit a Halloweenról tudni érdemes, és itt most kérlek benneteket, ne menjünk bele, hogy nem magyar ünnep, és minek amerikamajmolunk, mindenki döntse el mit csinál, és aki úgy döntött, tököt farag, annak van itt néhány stencil: kezdőknek is,…..
Nem vagyok egy sci-fi rajongó, de azért néha belecsöppenek egy ilyesmi fimbe is, így alakult most is, Tom Cruise hallatán meg bekészítettem a párnát, hogy alszom egy jót, aztán nem aludtam. Végülis ez jót jelent.  InterCom Nincs új a nap alatt, a sztorit láttuk már Bill…..
Wes Anderson nyolcadik nagyjátékfilmje, minden egyes sajátosságával, humorával és iróniájával: többek között a '30-as évek komédiái és Stefan Zweig emlékiratainak ihletfelhőjében. Zweig szerint nem az írók találják ki a történeteket, hanem a történetek találják meg az…..
.loretta 2014.09.18 13:48:34
@mojoking77: Nem kötelező szeretni természetesen, valóban, ha levesszük a csokimázas látványt, nincs túl sok mondanivalója. De nem is ezt vártuk tőle, hanem a karakterek kidolgozottságából adód burleszk krimi-komédiát, én ezt meg is kaptam, talán te mást vártál tőle, és ezért nem tetszett. Ezzel nincs is semmi baj.

@hambig: De-de. Köszi, javítom rögtön.
"Senki nem tudta annyira magával ragadni a közönséget, mint nagyapa, aki a kerti lócán mesélés közben, ültében enyhén előredőlve a botjára támaszkodott, s teli szájjal rágta a bagót. – Na de... ez igaz, nagyapa? – kérdeztük tőle, ámuló unokái. – Aki csak az igazat…..
Gondolom, akit érdekelt a film az már rég látta, akit meg kevésbé, azok mind olvasták, hogy nem is olyan jó, ami igaz is, ezért inkább megpróbáltam nektek egy olyan cikket összeszedni, ami a mesterséges intelligenciával foglalkozik és közben azért megemlítjük Johnny Depp-et is…..
Bár 18 éves korom óta a fél életem azzal telik, hogy megpróbálom megsemmisíteni a 90-es években rólam készült ízléstelen fotókat, a szekrényben megbúvó ruhákkal, és a tinidiszkós emlékekkel együtt, mégis egész jó ötletnek tűnt ez a parti, és hát a katasztrofális…..
PopKult Robotzsaru –ROBOCOPY 2014.07.26 01:14:00
Hát nem vagyok egy akciófilm rajongó, de ezt az 1987-es elődje miatt azért megnéztem, és 121 percet vesztettem az életemből. Volt 1-2 jelenet, ami egész értékelhetőre sikerült, de aki nosztalgiázásból ülne neki, az ne tegye. Aki akciórajongó annak akár jó is lehet, nem tudom,…..
Ajtó, ablak, kapu, megannyi mögöttes tartalommal, többletjelentéssel rendelkező szó. Nem véletlen, hogy olyan gyakran előbukkannak, szólások, közmondások, dalok stb. idézése során. Szóval találtam pár szép színes ajtót a nagyvilágból (a múltkori lépcsős cikk után), és…..
Aki nem látott még Jim Jarmusch filmet, annak szokatlan lehet a szinte eseménytelen történet, a lassú tempó, amely inkább mutat meg érzéseket, hétköznapokat, mint pörgős jeleneteket, de annál inkább beszippant az atmoszférája. A zenét a rendező saját rockbandája (SQÜRL)…..
PopKult A nő (Her) - 2013 2014.07.04 12:25:02
Amikor nekiültem, azt hittem, valami sci-fi lesz, aztán kiderült, hogy inkább valami kusza romantiksztori akar lenni, aztán összeállt ilyen romantikus hipsterutópiává az egész, majd a végén sajnos elcsöpögött. Pedig jól indult. Öt jelölésből (legjobb film, legjobb…..
ABC projektünk B betűjéhez választottam Tarantino tíz évig tökéletesített forgatókönyve alapján készült zsidó-bosszú filmjét. (Az A betűs filmemet itt olvashatjátok.) Második világháborús karikatúra filmnek is nevezhetjük, vérből, abszurditásból, zsenialitásból nincs…..
Mentő mutyi. A magyar film éledése. Fekete komédia, dráma, vígjáték, akció, horror, egyedi karakterek meg amit akartok. Kicsit dános (Jensen) szagot érezni közben, és Tarantino sem titkolt példaképe rendezőnknek.  Bodzsár Márk első nagyjátékfilmje.   A történet egy…..
Boddy movie – angol módra. Szeretet és megbocsájtás. Egyház és a valóság. Hit és igazság. Nagy kérdések ezek. Mozinet Stephen Frears valóságos eseményeket feldolgozó keserédes drámája hétköznapi emberek nem mindennapos problémáit dolgozza fel. Bár végül a négy…..
Tanmese a jó és a gonosz harcáról Szóval elkezdtük ezt az ABC projektet, miszerint minden héten egy betűt felgöngyölítve filmekről és könyvekről írunk. Mivel sok olyan film van az életemben, amit már régebben láttam, de valamiért nem írtam még róla, mindig kimaradt,…..
comment:com 3461 2014.06.18 11:45:00
A Nagy Médiaháború vége utáni 3461. napon Kovácsnak kezdett az összes töke tele lenni az egész nyomorult világgal. Megint kerülnie kell hazafelé menet. Pedig már a Blahán járt, amikor meghallotta, hogy a csendőrök, akiket a kormány mostanában már kisbírónak is alkalmazott a…..
.loretta 2014.06.18 14:46:29