Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lajafix

0 bejegyzést írt és 554 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
sörfigyelő Argus Maestic 2013.08.17 08:20:19
Illat: telt, édes és pofaleszakadás, de tényleg a klasszikus cseh jelleg, ahogyan az üvegen írják.  Hab: közepes, de fogyós, lehet mégsem lesz olyan tuti?  Szín: óarany  Íze is cseh sör íz, az a jellegzetes sós fajta amelyik kellemesen itatja magát. Minőségre pontosan hozzák a kötelezőt, mármint…..
A Fidesz megnyerte a korrupcióharcot. Igen, jól teccik érteni, nem a korrupció ellenit. A témában végzett legfrissebb kutatás szerint ezek az eredmények: Fidesz 17%  - MSZP 7% vagyis a kormánypártot több, mint kétszer olyan korruptnak tartja a közvélemény, mint…..
lajafix 2016.03.21 13:59:27
@jágör68: "Szóval kb 1000 telefonos megkérdezésből reprezentatív az eredmény :DDDD Gratulálok a statisztikus agyatoknak."

Gratulálhatsz is mert ha hiszed ha nem 1000 fő jól meghatározza 10 millió magyar összes gondolatát, véleményét.

Nem értetted a mindanyian egyéniségek vagyunk poént a Galoppban?
Két, egymásnak legalábbis a címükben ellentmondó, nagy vitát kiváltó írás jelent meg múlt héten nálunk, két blogtársunk tollából. Szavazzunk-e jövőre a Fideszre, vagy nem? A hosszú távú kérdés nem ez, hanem hogy ezt a választási törvénnyel bebetonozott…..
Manapság az ellenzéki összefogás kapcsán két markánsan eltérő stratégia fogalmazódott meg a közbeszédben. Az egyik szerint az MSZP-nek és az LMP-nek össze kell fognia egymással, mert a Fidesz-KDNP kétéves kormányzása már eddig is olyan komoly károkat okozott, hogy annak…..
Változnak az idők - jövő évtől az idősebbek adhatják át (munka)helyüket a 25 év alattiaknak. A parlament számvevőszéki és költségvetési bizottsága – a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) javaslatára – módosító indítványt nyújtott be annak érdekében, hogy a…..
lajafix 2012.10.10 08:45:33
@Norx: "aki 40 évesen pótolható egy suhanccal, az megérdemli az állását? Kapott esélyt bizonyítani, nem élt vele."
Ott a pont. nem hiszem el egy valódi tapasztalatokkal rendelkező termelő embert érdemes lecserélni egy tapasztalatlanra. Aki ezt állítja az sose szervezett munkát.
VITAIRAT Simonovits András: Nyugdíjstratégia 2014-   Ebben a feljegyzésben a Hetényi István Kör számára egy olyan elképzelésrendszert vázolok föl, amely megfelelő viták és statisztikai kiegészítés után alkalmas lehet egy 2014. évi nyugdíjstratégia megalapozására.…..
A bőségkosár bűvkörében Szembe megyünk a főáramlattal. Nem azon borzadunk el, hogy átlagos jövedelem mellett nem vehető igénybe a családi adókedvezmény teljes összege, hanem azon, hogy ez az igény. Lássuk először a tényeket: a tavalyi évben összesen 180 milliárd forintnyi…..
lajafix 2012.09.25 14:19:04
@No_Fidesz_No_Problem:
azt ugye tudod hogy a boldogult szoci időkben a felső adókulcs 2 szülő + 2 gyerek felállás létminimumánál kezdődött.(s nem összeségében a 2 szülőre...)
Bólogató paprikajancsik tömege kerül ki az iskolákból, ha az oktatási tárca tovább gyengíti a szakiskolák színvonalát. Olyan generáció kinevelése kezdődhet, amely nem rendelkezik az alapműveltség fontos elemeivel, így pedig nem képes összefüggéseiben átlátni dolgokat. Folytatódik a magyar oktatás…..
lajafix 2012.09.25 09:12:44
@Ianas: Honnan jöttél cserebogár? Hol voltál az elmúlt 20 évben?
immobull A drága devizahitelről 2011.02.22 10:00:00
Ebben a bejegyzésben arról írok, hogy milyen közgazdasági okokra vezethető vissza, hogy a bankok kínálatából eltűnt a devizahitel. (A jogi korlátokkal pl. a devizahiteles jelzálog bejegyzés tiltása nem foglalkozom.) A hitel felvételénél a bank számára fontos szempont, hogy…..
lajafix 2012.09.24 08:49:06
Kösz!

@hoffmann: a felelősség szétosztása fontos -bár kies országunkban ez nem szokott alapvető lenni. Ha az ember guglizik, akkor azt látja, hogy az mnb és a pszáf 2004től(ha még jobban utánanéz akkor meg korábbi dátumokat talál) folyamatosan vijjogott a devhitelezés kockázatairól, mégsem tett az állam semmi érdemit a nagy földbe állásig. S az álmoskönyv szerint a kockázatot jól kezelni a bevállalása előtt kell, nem amikor realizálódik.

Meggyőződésem, hogy az országkockázat elszállásában a devhitelnél jóval nagyobb az állami fiskális ámokfutás szerepe.
„Túl jók" a számaink! Talán sosem tudjuk meg mire gondolt Giró-Szász András, amikor ezzel a kijelentéssel élt. A Matolcsy György fémjelezte gazdaságpolitika csődje után úgy tűnik a kormány kénytelen kihátrálni az államadósság elleni harc mögül is. Mivel még a jövő évi…..
Előre elnézést kérek a normálisan gondolkodó devizahitelesektől illetve mindazoktól, akik rendesen fizetik a hiteleiket, de nem tudok szó nélkül elmenni az ilyen-olyan devizahiteles pertársaságok mellett. A legtöbb ugyanis azt sem tudja mit akar, csak "történjen már valami!" alapon…..
lajafix 2012.09.20 14:26:01
@Scaramella va alla guerra: "Mindazonáltal vlsz. az anyabank biztosítja a forrást, és neki ugyebár nem + 350 bp a spread."

Aztán szerinted az anyabanknak elnézik az anyaországban, hogy az X országbeli leányát ne az X országbeli felárral finanszírozza? Nem hallottam még hogy terézanyai lenne az elszámolási mód cégen belül.
lajafix 2012.09.20 14:44:38
@bankvezér: "Volt-e mindig valamilyen deviza a hitelek mögött? Szerintem nem mindig . "
Amennyire olvasgatom a PSZÁF kimutatásait csak van kb 11000 milliárdnyi deviza forrás a bankok mérlegében, ami jóval erősebb tény mint a "szerintemnemmindig"...

"csak egy szar panelt nézek ki belőled!"
Nézzél. Én jól elvagyok a kertvárosi már 95%ban kifizetett csöndes társasházi téglalakásomban. Néha azé' a magadfajta kancigány hülyéknek tartok bevezetésagazdálkodásatomialapjaiba hozzászólásokat. Mint ez is.

"devizahitelt vettél fel, akkor hogy jön ide a CDS (országkockázat) "
Úgy hogy te mint magyarországi csóringer bizony nem tudod függetleníteni magadat az országtól, annak kockázatától ami belemegy ám a kamatba... Ez a gazdálkodás alapjai 3ik előadásán elhangzik már egy gyengébb képzésen is.
S bezony a kamat változó, ez szerepel a szerződésben. Ezért volt olcsóbb, mint a Ft hitel(aminek kamata szintén változó)

"zóval barátom, hazug vagy a blog szerzőjével együtt!!! "
Bagoly mondja ám,...
lajafix 2012.09.20 14:56:42
@KevinMulder: "A PSZÁF sok minden felett szemet huny. "
A lakossági hitelezés szabályainak meghozatala a kormány feladata lett volna.

A google szerint a pszáf folyamatosan figyelmeztetett a devhitelezés kockázatairól. Nem túl mély kereséssel is találtam 2004es forrást.

Ha a mostani kormány nem a hülyék gyülekezete lenne, akkor azt vizsgálná hogy elődei milyen figyelmeztetéseket kaptak és miért nem tettek semmit. ELáshatnák ezzel az egész "baloldalt"
Nyugdíjas kedvezmény, amelynek alig van párja Európában A hárommilliós nyugdíjas réteg minden kormány kedvence, a legnagyobb egységesnek mondható szavazói blokk. Nem véletlen, hogy dúljon bár elszegényedés, munkanélküliség és recesszió az országban, a nyugdíjak…..
lajafix 2012.09.19 14:52:48
@Rézfánfütyülő fűzangyal:
": Egy idős fáradt ember nem utazik szórakozásból, melegedésből órákat. "
Erről Tibi bácsi tudott nekem mesélni, hogy heti 3x vonatozott le gyulára a várfürdőbe inygen fürdeni. A fél hetes vonatra felültÜllő környékén, lement fürdött pár órát, aztán vonattal vissza ....

Az a kiba helyzet, hogy a nyugdíjas != idős fáradt ember definícióval.
lajafix 2012.09.19 14:58:07
@Ejjnye Bejjnye: A munkát nem kapják, hanem maguknak szerzik az emberek. Igen kell hozzá képzettség, akarat meg némi állóképesség.

Demagóg duma a mutagatásod!

"Remélem te is dolgozol eleget! "
Sőt még adózom is, mint a kisangyal, hogy még hülyébb legyen a mostani eltartotti réteg, mint a korábbi és a magadfajta megmagyarázókl meg is magyarázzák...

Hogy a helyzet szarab blett az elmúlt években az trivi, pedig az ország mindig erején felül költött az eltartottakra és mégis egyre rosszabb helyzetbe került mind az ország, mind az eltartottak. Felesleges, kár folytatni, a pénzt annál kell hagyni aki megkeresi és tessék dolgozni elmenni.
lajafix 2012.09.19 15:03:05
@plüsskooglee: az egyszerű hülyegyerek mintapéldánya vagy. csak az állami nyugdíjkiadásokból évi párszáz milliárd hiányzik, de te jössz a képviselők számla nélküli költségtérítésével. (ami szintén bicskanyitogató, csak minimum 2 nagyságrenddel kisebb gebasz)

Szóval csak így tovább a kifogáskeresők klubbjába!!!
Tudod, Bözsikém, nem értem én a mai embereket. Mintha szándékosan akarná magát kinyírni a ma társadalma. Ott van például a fiam: házat vett hitelre, mert lakni kell valahol. Jó. Autót vett hitelre, mert az anélkül ma már nem lehet élni. Jó. Nagy tévét is vett hitelre, mert…..
Mark SkousenKözgazdaságtan egy oldalban 1. Önérdek: Az ember azon törekvése, hogy javítson a körülményein már a születéssel elkezdődik, és nem is ér véget mielőtt még sírba nem teszik (Adam Smith). Senki nem költheti olyan körültekintően a pénzt, ahogyan azt az ember a saját pénzével teszi.2.…..
lajafix 2012.09.06 08:50:56
@is: "Tehát elég nem jól informálttá tenni a helyzetet, és vagy a vevőnek, vagy az eladónak nem lesz hasznos a kereskedelem. Az pedig nem egy nagy etwas, közönségesen csak átverésnek hívják. " Így van, ezért kell jól informáltnak lenni, különben aki gyorsan vesz, az 2x vesz.
lajafix 2012.09.06 09:57:14
@is: "az évi 2 nyaralást például nem ők követik el." Még1x: saját pénzről volt szó, de ha itt tartunk hogy szerinted nem költi körültekintően a saját pénzét az ember, akkor ki költi más pénzét körültekintőbben? SENKI. Szó nincs arról hogy optimálisan és hosszútávon fenntarthatóan költi az egyén a saját pénzét. De hogy más sem költi jobban, hanem rosszabbul, az tuti lásd pl a magyar állam költekezései. Nem arról van szó hogy mindenki addig nyújtózkodik, amíg a takarója ér.

Cipő: tévedsz, gyártanak olyat ami 10 évig jó(idén dobtam ki a 2002ben 30 ezerért vett Lafuma téli bakancsomat, most is hasonlót fogok venni a követkeező évtizedre nem 5000 forintosat), csak ennek megvételéhez vevői igény is kell. És az IGÉNYRŐL volt szó, nem a KERESLETRŐL és nem az általad írt silány KINÁLATRÓL!!!

"hiszen kb. mindenki a fogyasztó ellen dolgozik, hogy ne legyen jól informált, "
tévedsz, a megalapozott döntéshez szükséges információk elérhetőek (persze nem az eladó fogja a portékája minden rossz tulajdonságát szemináriumokon előadni).

Természetesen tudás és akarat kell hozzá, és nem az általad bemutatott ősmagyar kifogáskeresés, te még az alapfogalmakat sem érted, kevered az igényt/vágyakat a valós kereslettel és a kínálattal. Talán a sok párizsi teszi! :)
lajafix 2012.09.10 09:30:15
@Polló László: a 16. pont(közpénzek, állami hatékonyság, stb) szól az általad hiányoltakról.
IDDQD Heti retro: Commodore 64 2012.09.07 08:42:09
Tudom, a Jetpac következne a rovatban, de hadd előzzön be egy hardvertéma, aminek nemrég volt aktualitása. Augusztusi pihenőnk alatt ugyanis szép csendben harmincéves lett a Commodore 64 (1982 augusztusában jelent meg), és bármilyen hihetetlen, erről a gépről nem volt még nagyobb…..
Tiger Woods remek példája annak, hogy az élsport kellő kitartással jövedelmező tud lenni. A versenyeken szerzett pénznyereményei mellett reklámszerződésekből és vállalkozásaiból jelentős vagyonra tett szert. Most megmutatjuk, mit hozott neki eddig a golfozás. Tiger Woods…..
Most lép hatályba az a jogszabályváltozás, amely újabb pofon lesz a rokkantnyugdíjasoknak. A szabályváltozás szerint az özvegyi nyugdíj szempontjából a rokkantnyugdíj egyenrangú lesz az öregségi nyugdíjakkal, így nagyon sok rokkantnyugdíjas még inkább a tönk szélére kerül.…..
lajafix 2012.08.30 11:17:44
@Vitéz félázsiai The Lonewolf (nem Dr.): "Mutass a világon egyetlen jól prosperáló országot, ahol egykulcsos SZJA van. "
nos nálunk sokáig volt nemegykulcsos, de jól prosperálók sose voltunk...
Most sem egykulcsos.

És az biztos hogy nálunk mindig is hülyének nézték az adót befizetőket, ami 70-80%os elvonás meleltt pontos kórisme.
Én egyetértek a többkulcsossal egyébként. 15% évi 5 misiig felette 20% 15 misiig, afelett meg 25%. Ja de így még kevesebb lenne a bevétel mint a mostani egykétkulcsosnál.

Amire te gondolsz hogy állítsák vissza havi 300 felett a 40%ot és nek is kellejen adót fizetni egy szintig. És talán lesz bevétel. Erre azt mondom hogy inkább szopd le magadat.
Egy kedves kommentelőnk kérdezte tőlem e-mailben, hogy hol talál minket a Goldenblog 2012-ben, mert ő bizony nem lát minket sehol. Megnéztem én is: tényleg nem vagyunk sehol. Blogunk a kiírás szerint a hírblog kategóriába tartozna, de sem ott, sem máshol nem találhatjátok…..
Nehezen lehetne átlagosnak nevezni mai szerzőnk, Dennis útját, hiszen 16 évesen került ki Angliába, középiskolába. Ahol gyorsan kiderült, hogy 9 év magyarországi iskolai nyelvtanulás messze nem elég arra, hogy fel tudja venni a kinti tempót. Nem adta fel, no meg aztán szerencséje…..
Lakhatási támogatást kapnának azok az álláskeresők, akiket a munkaügyi központ legalább három hónapja álláskeresőként tart nyilván, és akik olyan munkaviszonyt létesítenek, hogy az állandó lakóhelyük és munkavégzési helyük közötti távolság legalább 100 kilométer.…..
lajafix 2012.08.24 12:20:08
@jános515: "Én azért szeretnék még élni, hogy a hátralévő időmben legalább annyit tudjak lopni, mint Viktor."
Rossz hírem van ehhez tenned is kellene valamit, de te max kancigány lehetsz. Mert akinek a becsület mutogatás kérdése az egy nagy büdös kancigány senkiházi.
Minden szar, az ország élhetetlen, a fizetés kicsi, az asszony elhízott, a férj hónaljszaga elviselhetetlen. Megy a siránkozás ezerrel, nincs már egér a templom környékén, aki ne itta volna magát halálra. Kis sör, kis unicum, kisfasz, kisember. Augusztus van, meglepnénk egy…..
Kettős Mérce A magyar Pussy Riot 2012.08.18 08:36:00
Tegnap 2 év börtönre ítélte az orosz igazságszolgáltatás a Pussy Riot nevű punk zenekart, mivel azok rendszerellenes szövegeket énekeltek egy templomban. Nekünk se kell messzire mennünk, hogy hasonló ügyet találjunk, csupán 30 évet vissza az időben, amikor is a kádár kor egyik…..
Nem érdekel a klubélet, falkában motorozni sem szeretek. Nem vagyok tipikus BMW-tulajdonos, jobban kedvelem a rigásokat. Soha nem ragasztanék mindenféle hágókon kapható matricákat a csomagtartóra. Nem kell, hogy tudják, pontosan milyen tapasztalt motoros vagyok. Nem érdekel, milyen…..