Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MNóri

33 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
15. Pszinapszis blog Honlap 2011.01.25 11:08:00
Kedves Olvasóink, Rajongóink, Szeretteink, Barátaink: ezennel büszkén jelentjük, hogy megszületett a XV. Pszinapszis honlapja! A design Pawlik Tamás munkája, a tartalom a szervezőgárdáé. Fokozatosan töltjük fel az anyagokat, addig is olvassátok a folyamatosan kikerülő friss…..
A Bátor Tábor még mindig várja az önkéntesnek jelentkezőket! Érdeklődni ezen a honlapon lehet...
- Hány pszichológus kell egy villanykörte kicseréléséhez?- Egy, de a körtének AKARNIA kell a változást.....
Olvassátok el ezt az index-cikket, és mondjátok meg: a ti (pszichológiai) karotokra mi igaz ebből? Mit ér ma egy pszichológus diplomája? Reméljük, azért többet, mint amit a cikk felvet.....
Honnan ered a jóság? A Yale egyetem kutatói szerint ahogyan a bűnre való hajlam, úgy a jóság, segíteni akarás (alapja legalábbis) is velünk születik. Kutatásukban kisbabákat vizsgáltak...
Implicit Asszociációs Teszt. Dereng valahonnan a név, de nem tudod, pontosan mit jelent? Olvass róla itt, és próbáld is ki! ..
15. Pszinapszis blog BÚÉK 2011.01.01 09:42:00
Pszinapszisban Gazdag Boldog Új Évet Mindenkinek!!!!..
Dr. Lukács Liza honlapján válaszol az evészavarokkal kapcsolatban felmerülő leggyakoribb kérdésekre - válaszai igen tartalmas olvasmányt jelentenek mindazok számára, akiket érdekel ez a ma igen felkapott téma, azok pedig, akik ilyen problémákkal küszködnek, akár segítséget is…..
Boldog karácsonyt kíván mindenkinek a 15. Pszinapszis főstábja!..
15. Pszinapszis blog Vizsga-vicc 2 2010.12.22 14:26:00
Még egy kis szösszenet a tanuláshoz (ha nem is ismeri mindneki a viccet, az érzést akkor is biztosan):Felmérést tartanak, hogy ki szerint mennyi idő alatt lehet megtanulni kínaiul. Megkérdezik a tanyán élő Józsi bácsit: - Hát, ha minden időm rá fordítom talán 4-5 év...Aztán egy…..
15. Pszinapszis blog Sok sikert! 2010.12.20 14:23:00
Kedves Pszinapszis szervezők és látogatóink!A blog szerkesztősége ezúton is sikeres vizsgaidőszakot kíván mindenkinek! Hogy jól menjen a hajrá, egy kis kedvcsinálót hadd osszunk meg Veletek:Nyuszika ül az erdő szélén és gépel a számítógépén. Arra megy a Róka és megkérdi:-…..
Okos vagy? Netán inkább ügyes? Nem is hinnénk, mennyit számít, hogy hogyan jellemeznek minket, hogy milyen tulajdonságainkat dicsérik meg kisgyermekkorunkban. A következőkben egy többé-kevésbé amatőr kutatásról olvashatunk, melyben azt vizsgálták, mi az oka annak, hogy számos jó…..
Mennyire fontos az IQ az életben? És a munkában? A kutatások azt bizonyítják, hogy az érzelmi intelligenciának (EQ) igen fontos szerepe van a munkahelyi jó teljesítményben. (angol nyelvű cikk)..
...csúszott le a mikulások és krampuszok torkába csütörtök éjjel a már jól ismert Szódában. A piros-fekete dresszkód nagyjából stimmelt, némi piros-fehér mikulástrenddel és fenyőfa-zölddel megspékelve. A beígért italakciók sem maradtak el - külön köszönet ezúton is az…..
Az új törvényjavaslat értelmében úgy tűnik, hogy visszatér – szerintem közmegelégedésre, de ér vitatkozni - kicsiny szakmánkba az alkalmassági vizsga intézménye."Azokon a szakokon, amelyeken az oklevél más személyek képzésére, egészségügyi vagy szociális…..
15. Pszinapszis blog Hölgyek réme 2010.12.03 14:11:00
Valóban olyan hiúk a nők, mint gondolnánk? Közismerten szoronganak az elhízás miatt, és a testképük központi jelentőségű számukra. Ezt bizonyítja egy új vizsgálat is, melyben MRI-vel vizsgálták a hölgyek agyát...
2010. november 30-án Bakó Tihamér a Pszichológia Tanszék felkérésére 17:30-tól nyilvános előadást tart a 1075 Budapest, Kazinczy u. 23-27-ben habilitációja témájából.Az elődás címe: A trauma pszichodinamikus feldolgozása. Az előadás a trauma kérdéskörét járja…..
Pszichológiát szeretnél tanulni valahol, de nem tudod, merre indulj? Ha belepillantottál már a képzések, tanfolyamok szövevényes rendszerébe, azt hiszem, Te is elvesztetted a fonalat néhányszor, és csak találgattál, hogy mit érdemes, mit nem. Íme egy ’túlélő térkép’…..
Mit jelent számodra a Pszinapszis? - kérdezte többünktől a  tavalyi évben egyik szervezőtársunk „házi videót” készítve. Én ebből szerencsére pont kimaradtam. Hirtelen nem tudtam volna mit felelni neki, hiszen annyi minden jutott volna eszembe: kihívást, sok munkát…..
Már elég sok Pszin-szervező élménybeszámolója látott napvilágot ezen a blogon, és bár én is a „még sosem írtam blogra” csapathoz tartozom, most megosztok Veletek néhányat a Relax Szoba kulisszatitkaiból. ;)  A Relax Szoba neve gondolom sokak számára ismerős, de…..
15. Pszinapszis blog Bízni muszáj 2010.11.20 10:45:00
Mint azt jól tudjuk, a bizalom elengedhetetlen az együttélés szempontjából. Bár a korai kapcsolatok befolyásolják az alakulasat, alapvetően velünk született képességről van szó.  ..
 Hallottál már olyanról, hogy egyes emberek nem tudják átélni, meghatározni és szabályozni saját érzelmeiket? S hogy ezen felül nem képesek az empátiára és az érzelmek szavakkal történő leírására? A cikkben az alexitímiásokról olvashatsz bővebben. ..
...de lehet, hogy néhányuk kicsit túlzás. A Dél-karolinai Egyetem hallgatói egy komplex szemináriumon vehetnek részt Lady Gaga és a hírnév szociológiája címmel. A kurzus azt hivatott több aspektusból megvizsgálni (szociológia, pszichológia, közgazdasági, történelmi), hogy…..
Ebben a különleges cikkben Feldmár András, a híres pszichoterapeuta mesél nőkről, férfiakról, traumákról, szülő-gyerek kapcsolatokról, férfiává válásról, feminizmusról, anorexiáról, gyerekvállalásról, a saját életéről. Mindenképp ajánljuk!..
Két év kilencórás műszak után tavaly végül szervezőnek álltam, s a szakmai stábba vezetett utam. Volt ott minden, ötletelések, kontaktálások, stáb maraton, bulik a Szódában, pizza sütés, közös karácsonyozás, ventiláló záró stáb, harcok, örömök, kiválások és…..