Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Impeachment

11 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ismét előkerült a FIDESZ-en belül az eredetileg Révész Máriusz nevéhez fűződő elképzelés, amely a szavazati jogot oly módon bővítené, hogy a gyermekek érdekérvényesítése érdekében plusz szavazatokat biztosítana a gyermekes családok számára. A terv jelentős mértékben…..
Itt a február, és a jó idő mellett megérkeztek a vezető politikusok évértékelő beszédei is, a választók legnagyobb örömére. Orbán Viktor mellett eddig Gyurcsány Ferenc jelentette be, hogy igényt tart arra, hogy a nyilvánosság elé járuljon az előző évről alkotott…..
Jó néhány napja már, hogy a Wikileaks megkezdte azt a hadjáratot, amelynek keretében több ezer titkos, vagy annak szánt belső dokumentum került a nyilvánosság elé, nem kis kavarodást okozva ezzel. De hogyan értékelhető maga a tett, és a hatás, elfogadható-e az adatok korlátlan…..
Impeachment 2010.12.06 20:53:33
@DavidBarkóczy:

Tisztelt Barkóczy Dávid!

Több dologgal egyetértek Veled, elsőként leginkább azzal, hogy talán ez az eddigi legnagyobb válsága a diplomáciának...már amikor a közvélemény nem csak a döntések következményeivel szembesül.
Más téren viszont némileg más véleményen vagyok. A kiszivárogtatás számomra - mint ez a bejegyzésből is kiderül - nem okoz akkora válságot, amit én ott is a nyilvánosság kiemelkedő fontosságának tartok egy demokrácia működésében. Túlzások természetesen vannak, és többek között ezt kritizáltam én is a blogban.
A titkosítás kapcsán pedig annyit jegyeznék meg, hogy az államérdekből való titkosítás kétségtelenül fontos része egy állam működésének - egészen addig, amíg a politikai elit el nem kezdi ezt használni saját céljaira, amire úgy gondolom, a magyar minta már számtalan példát hozott. Így én, magyar szemmel, kissé szkeptikusabban viszonyulok az államérdekből való titkosítás fogalmához - ami talán nem meglepő.
Töprengő Van-e még tovább? 2010.11.08 14:55:00
Ma tárgyalja az Országgyűlés az Alkotmánybíróság jogkörének megváltoztatásáról szóló törvényjavaslatot, amely fő rendelkezése szerint kizárná a testület felülvizsgálati jogát azokban a kérdésekben, melyekről nem tartható népszavazás. A kezdeményezést sokan…..
 Az önkormányzati választások meglehetősen egyértelmű eredménnyel szolgáltak az ország jelentős részében. Mégis voltak olyan „renitens” települések, amelyek lakói voltak olyan bátrak/bolondok, hogy szembe mertek menni a közvélemény többségével, és…..
Töprengő Jelölt(le)építés 2010.10.05 02:29:00
Az ország településeinek többségében sikeresen véget ért az önkormányzati választás, a legtöbb helyen a már előre megjósolható FIDESZ győzelmet eredményezve. A narancsos párt sikerét ugyanakkor némiképp beárnyékolja Magyarország déli szegletének, azon belül is Csongrád…..
Töprengő Tartsd a markod! 2010.09.27 20:53:00
Alacsony jövedelműeknek szánt segély, egy uralkodó és egy botrány. Miről másról lehetne szó, mint az angol uralkodói családról, akik ebben az évben is jelentős hiányt halmoztak fel. A helyzet állítólag annyira súlyos, hogy a királynő saját fűtésszámláját sem tudja…..
Töprengő A szuper csapat 2010.09.20 14:00:00
Botka László, Garai István Levente és Horváth Csaba, Kósa Lajos, Lázár János, Pokorni Zoltán, Tessely Zoltán, Karvalics Ottó, Rétvári Bence és Puskás Tivadar. Akiknek e nevek különösebben nem mondanak semmit, azoknak érdemes elolvasniuk a JOBBIK által közzétett jelöltlistát…..
Töprengő EU-s öngól? 2010.09.13 17:55:00
Meglepő módon nem csak kicsiny hazánkban foglalkozik az épp regnáló kormánypárt az alkotmány toldozásával-foltozásával. Törökországban a tegnapi napon ért véget az a népszavazás, amely döntött azokról a módosításokról, amelyek főként az igazságszolgáltatást és az…..