Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bluemoon

0 bejegyzést írt és 195 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Thia Pen friend 2015.09.28 10:26:18
Közben meg lett egy levelezőtársam, aki magyarul szeretne tanulni és még az is lehet, hogy tényleg érti amit angolul írok neki! Humorérzéke is van! Hozzám és az angoltudásomhoz kell is! Szóval most négyzetre emeltem az angol okításomat, úgy, hogy vele levelezgetünk, a gmail nyitva…..
Mi így szeretjük. Se nem krumplis, se nem vastag, ellenben vajas, prézlis, nagyon finom:) A recept 4 adagra szól, de mint minden, ez is minimum duplában készül, hogy még egyszer ehessünk belőle. Vagy ha befut egy egy barát, jusson neki is biztosan:) Hozzávalók: fél kiló…..
Antibaby naplója Megérkezett 2013.07.12 06:46:39
Hétfőn megszületett a kisfiam, ahogy várható volt, császárral. Csodálatos élmény, fantasztikus a kicsi. Mint kiderült, kétszeresen a nyaka köré tekeredett a köldökzsinór, ezért nem tudott befordulni és a medencébe ereszkedni. Így utólag nagyon örülök, hogy a doki nem…..
Nem is én lennék, ha nem néztem volna körül kicsit a design-oldalakon, és ne csorgattam volna a nyálamat néhány csodaszép bababútor és babakellék láttán. Nem azt az időszakot éljük, amikor ilyenekre költenék, de gyönyörködni és álmodozni azért szabad, nem? Lehet, hogy…..
A mostani helyzetem meg leginkább arra jó, hogy felidézze bennem életem legpokolibb időszakait. Másra nem igen. Azt hiszem ez a mostani aztán tényleg mindent visz. Anyukám beteg. Nagyon. Tök ismeretlen dolgokat kell átrágnom, neten kutatok egész nap, közben igyekszem segítőkész…..
Először is elnézést kell kérjek mindenkitől, aki többé-kevésbé rendszeresen olvasott, amiért ennyire eltűntem! A helyzet az, hogy sokat írok ugyan mostanában, de más típusú anyagokat - a blogra egyszerűen nem maradt időm. Most viszont írok, részen azért mert a mondandóm itt…..
Valami átok ül rajtunk az tuti. Kaptunk közjegyzői levelet (a legjobb: én is!!! Holott a férjem nevén van az egész...) 66 ezer forint fűtéstartozásról, plusz 12 ezer eljárási díjról. A legszebb az egészben: itt van a kezünkben a befizetett csekk. Szerintük tartozunk... persze…..
bluemoon 2012.09.22 14:36:38
@Kilimcs: A közjegyző intézi nem túl régen a fizetési meghagyásos eljárásokat. Korábban ezt a bíróság intézte. A szolgáltató kitöltött egy elektronikus nyomtatványt, átutalta az illetéket. Ez bekerült a Közjegyzői Kamara adatbázisába, ott kiosztották a soron következő közjegyzőnek, aki akár győri, akár békéscsabai is lehet, aki postán kiküldte neked. A közjegyzőt nem érdekli, hogy az ellentmondásodban igazolod-e, hogy tényleg ki van fizetve, rá csak annyi tartozik, hogy ellentmondás érkezett, Ekkor értesíti a fizetési meghagyás kiadását kezdeményező szolgáltatót, hogy itt az ellentmondás, ha akarja tovább folytatni az eljárást, akkor rójja le a további illetéket, és részletesen adja elő a tényállást. Ha ez megtörténik, akkor a közjegyző elküldi az egész paksamétát az illetékes (az adós lakóhelye szerinti) bírósághoz, ahol kitűzik az ügyben a tárgyalást, ott meg már személyesen el lehet mondani és temérszetesen igazolni is kinek-kinek az állásápontját.
Tehát a közjegyzőnek írásban ajánlott levélben kell elküldeni az ellentmondásokat. A feleslegesen okozott költségek megtérítését pedig lehet kérni a szolgáltatótól... Ők is mindig felszámítják a felszólítás díját, meg a postaköltséget stb.
A jövő héten az ötöslottón megnyerhető zsozsó 470 milla.A hatoson 585, a skandin  33, összesen 1.088 MFt.Ehhez kell vennem három szelvényt á 225, összesen 675 Ft-ért.(forrás: a Szerencsejáték Zrt. lapja) Igenám, de az internet sok mindenre jó.Arra is, hogy megnézzem, hol lehet…..
Elveszett illúziók Túrógombóc 2012.08.21 09:30:57
2 napos hétvégénk lett.Ez nálunk ritka kincs. Vagy én dolgozom hétvégén, vagy férjem, persze a "szezon"  más évszakhoz kötődik mindkettőnknél. Így ez a véletlen 3 napos hétvége amiből 2 nap lett, békés itthonülős, főzős, evős, játszós, olvasós... Egész…..
bluemoon 2012.09.01 00:42:01
Ajánlok egy sokkal gyorsabb és szintén finom túrógombóc fajtát:
konyhaikezdetek.blogspot.hu/search/label/t%C3%BAr%C3%B3%20gomb%C3%B3c2
Próbáld ki bátran, egy fél óra alatt kész van és egészen biztos, hogy mindenkinek ízleni fog.
Az elmúlt 3 évben legalább 50 ezren úszkáltak a Jonathan Kirschenfeld tervezte medencében (Floating Pool Lady). Az építész egy régi uszályból alakította ki a 7 sávos uszodát, amely Bronxban, a Baretto Point Parknál ringatózik.    New York-ban amúgy már a…..
 2. "Vannak, akik szerint adó- és járulékmentessé kellene tenni a bérét azoknak, akik már nyugdíjba mehetnének, de tovább dolgoznak. Mások azt mondják, nem kell segíteni a nyugdíjas korúakat, hogy a munka világában maradjanak." Mi van? Mi van? Mi van? Nem direkt csinálom,…..
Tegnap szó esett arról, hogy miért jó az eper, természetesen a kiváló ízén kívül. Ha már megindultak a pavlovi reflexek, térjünk rá arra, hogy hogyan juthatunk hozzá. Egyrészt ugyebár boltban, hipermarketben, piacokon, de ha olcsóbban kívánjuk beszerezni, és számít, hogy…..
Vicces dolgokat produkál néha az élet.. Éppen azt magyaráztam a hallgatóknak, hogy az alapkamat emelés (+50 bázispont) hatását elvileg látnunk kell az árfolyamom (forint erősödés), de a külső környezeti változók alakulása erősen befolyásolja most az árfolyamot, és lehet,…..
Péntekre kaptunk egy kis tippelős feladványt Weekend punk-tól, aki egyelőre nem árulja el a megoldást azért, hogy egy kicsit vitatkozhassunk a témában itt a blogon. Volt már rá többször is példa, hogy a rendőrség tévedett, de általában ez csak akkor derül ki, amikor az…..
Jesús Alonso egyike a legfelkapottabb spanyol fotósoknak, többek között a szinte ismeretlen Vogue, Elle, Glamour, Cosmopolitan és Esquire magazinoknak készít anyagokat, elsősorban az editorial és a divat területén. Emellett a reklám és a film világa sem idegen tőle, így a…..
Ideges (és dühös) szoktam lenni, amikor a vizsgán (vagy bárhol, a buszon például, stb.) valaki a befektetés szót használja, akkor, amikor a makrogazdasági beruházási tevékenységről kellene beszélnie. A beruházás szót használjuk, amikor arra gondolunk, hogy az üzleti szektor…..
Minden, ami Közgáz No comment 2011.05.13 12:29:00
Egyre több hallgató e-mail-ben kérdezi meg tőlem, hogy "hány pontom lett az első ZH-n?" vagy "miből írunk pénteken?", ahelyett, hogy a csoporttársát kérdezné meg, hogy miből írnak, illetve, hogy a pontszámait a szemináriumon - esetleg a fogadóóra időpontjában…..
Minden, ami Közgáz Húsvét 2011.04.22 12:48:00
Na? Mit hozzon a Nyuszi? :)Tojás az lesz rengeteg. Nyilván. Íme öt tipp, hogy mihez kezdjünk a húsvéti tojásokkal - family economics.A Húsvét lehetne a kapitalizmus igazi ünnepe (sokkal inkább, mint a Karácsony - szeretet? ugyan már!), hiszen a válságot (keresztrefeszítés) mindig…..
bluemoon 2011.04.25 23:54:26
Sokat gondolkodtam azon, hogy megírjam-e ezt a történetet. Aztán úgy döntöttem, hogy megírom. Részint okulásul mások számára, részint pedig a közgazdasági vetület miatt.Adva van egy család, ahol a gyermek általános iskolai továbbtanulása a kérdés. Van egy iskola, a…..
Elköltöztünk vidékre egy kedves angol családhoz, és gondoltuk mivel is lehetne jobban bevágódni az új főbérlőnél, mint azzal ha meghívjuk őket egy jó kis magyar vacsorára, vagy ebédre. Ők már beelőztek minket, hiszen ittlétünk másnapján kerti sütögetésre invitáltak, nem…..