Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Shadow#9

0 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szombaton kiderült, hogy ki képviseli Magyarországot az Eurovíziós Dalverseny idei döntőjében, így nem meglepő, hogy Balázsék, a Rádió 1 reggeli műsorában hétfőn reggel foglalkoztak ezzel és felhívták a győztes AWS énekesét is, hogy gratuláljanak neki. Az egy fokkal már meglepőbb, hogy az egész…..
Tegnap este egymás ellen ment az RTL liszenszelt és a TV2 nyúlt műsora, A Fal és A Piramis egymásnak feszült végre, hogy eldőljön, kinek nagyobb a pöcse a kis magyar médiahomokozóban. Egy adás és egy este alapján marhaság lenne bármilyen következtetést is levonni, de az tény hogy az óriásplakátokon…..
Shadow#9 2018.02.06 14:57:57
@Füfke: fun, fan... tudod, mi a különbség?
Húsz éve nem szerepelt HBO-sorozat a Super Bowl alatt, ami valahol érthető, mert ez a másfél perces reklám annyiba került, mint egy epizód legyártása, azaz 15 millió dollárba. A Westworld második évadának előzetesében szerepelnek a fontos karakterek, azaz Dolores (Evan Rachel Wood), Bernard (Jeffrey…..
Shadow#9 2018.02.05 15:55:03
Az MTI, ami messziről úgy néz ki, mint egy hírügynökség, és nem a kormány seggéből kilógó budipapír egyik szelete, lassan eljut odáig, hogy a hitelességét a pestisracok.hu és a 888.hu közé lehet belőni, a ripost.hu szintjére, a lokal.hu és a tenyek.hu mellé. Az meg nem olyan társaság, amiben…..
Shadow#9 2018.01.24 21:01:56
@St.Andrew: Hát épp ez az, nincs alternatíva, mert kurvára nincsen programja egyiknek sem, amire nyugodt szívvel rá tudnék bólintani.
Nem is beszélve a megosztottságról.
...ezért elég 27% a Fityisznek, nem másért.
Shadow#9 2018.01.25 17:30:14
@Bravehearth: Elég baj az, hogy jog és nem kötelesség szavazni. Változatlanul fenntartom a véleményemet, hogy kurvára nem frankó, ha majd' 10 millió ember életéről -avagy 8 millió szavazásra jogosultéról- alig több, mint 2 millió dönt.
Persze, értem én, hogy a baloldal megosztott (bár a jobboldal is, csak az nem annyira), de akkor sem tartom ezt normálisnak, az igazságérzetem ágáll ellene.

Attól meg főleg kerülget a hányinger, amikor jönnek a süket propagandaszöveggel, "de hát a többség felhatalmazott rá", "a többség azt akarta..."
Megalófaszt, már bocsánat, a matek nem megy?

Meg amikor az eredménytelen népszavazás is eredményes... ez röhejes és siralmas, csak nem tudom, melyiket tegyem, ezért lett elegem belőle, de nagyon.
De hát Abszurdisztánban mindent lehet...
Mégis lesz szenteste Reszkessetek, betörők! A TV2  mostanáig várt a szenzációs bejelentéssel, miszerint december 24-én 21:15-től, 25-én este pedig 20:35-től láthatják a Reszkessetek, betörők! filmeket a csatorna nézői. (Ahogy év elején megírtuk, a TV2 legalább egy évre megszerezte a Reszkessetek…..
Shadow#9 2017.12.14 19:49:50
Emlékeznek még a Fel! című rajzfilm léggömbös házára, amit az idő múlásával lassan körbevettek a felhőkarcolók? Nos, a ház létezik. Sőt a világon számos makacs lakástulajdonos él, aki nem hagyta kivásárolni magát a nagy cégek vagy a kormány által...
Shadow#9 2017.11.22 00:54:58
@Makacs Folt: Amerikában és kis hazánkban is egy hülyéhez igazodnak százezrek, miért pont ezesetben kellene máshogy lennie?
Te talán eladnád a házad áron alul? Mert abban biztos vagyok, hogy a valós értékének a töredékét sem kínálták értük, ahogy az mindig is lenni szokott. Soha a történelemben nem volt rá precedens, hogy ennek ellenkezője történt volna és itt sorolhatnám a családom történelmét bőségesen, de nem fogom, mert úgysem hiszed el. Fabatkáért pedig én sem adnám el, ott rohadjon meg az ingatlanfejlesztő és a kormány, ahol van...
Az utóbbi években nálunk is megjelent és elterjedt a Black Friday, de hát valahogy ezt sem sikerült úgy megvalósítani itthon, ahogy azt kellett volna. Igen, ez a poszt kicsit rant-szerű lesz, mert a feteke péntek nálunk sokszor nem átütő akciókról szól, hanem béna brandingről. ..
Lezajlottak az őszi írásbeli érettségi vizsgák. Az eredményeket még nem tudjuk, de a javítókulcs alapján bárki ellenőrizheti, mennyire hű alattvalója a Nemzeti Együttműködés Rendszerének...
Shadow#9 2017.11.06 02:31:39
@MikeBoy:
Soha nem javítottál éjszakába nyúlóan érettségit, ha ezt kérdezed.
Segítek: a javítókulcs mankó, amivel egyszerűsíthető a munka, ezért készül, de ismétlem, nem készülhetnek fel minden egyes esetre, ami a vizsgázónak eszébe juthat.
Alkalomadtán lehet, hogy egy zseni ül a tanárral szemben és olyat ír, amire senki nem gondolt. Most akkor bukjon meg, amiért a kulcsban a megoldása nem szerepel vagy adható egy kis mozgástér a javításhoz?
Persze, egy tökéletes világban minden lehetséges válasznak szerepelnie kellene a kulcsban, hogy a javító tanárnak egyáltalán ne kelljen gondolkodnia, ekkor azonban lehetne automatizálni is a folyamatot, elvégre léteznek hiper-szuper OCR alkalmazások, a szövegösszehasonlítás pedig még egyszerűbb, stb.
Egy tökéletes világban pl. nem lenne szükség újabb és újabb patch-ekre az alkalmazásokhoz sem, mert a program írója mindenre gondolt, amikor elkészítette az alkotását.
...ilyenek azonban nincsenek. Még neked sem jut eszedbe minden alternatíva egy-egy eset kapcsán, ezt gondolom nem vitatod.
Hát ezért van benne az ominózus "Más, szakmailag helyes válasz is elfogadható." a megadott válaszok mellett.
Mozgástérnek.
Ebbe pedig aktuálpolitikát belekeverni szerintem is felesleges volt, csak ezt nem gondolta át egyik nagyeszű sem.

"Kurt úrfi teutonordikus vezértroll" Kell ennél jobb magyarázat?

Másrészt nem kívánom az orrotokra kötni minden egyes bejegyzéshez a véleményemet, de alkalomadtán megvédem azt, amikor egy kommentet ótvar módon reagálnak le és hozzá kívánok szólni, mert úri kedvem úgy tartja.
Szerinted ettől leszek troll? Hogy ritkán szólok? Hogy nem fejtem ki blogban a mondandómat? Maradj meg ebben a hitedben, nem foglak etetni...
A Weinstein-botrány hullámai elérték Magyarországot is, Sárosdi Lilla színésznő vallott nemrég arról, hogy a Vígszínház korábbi igazgatója, Marton László szexuálisan zaklatta, amit a férfi később rágalomnak nevezett. Az ügynek még lesznek fejleményei, mindenesetre az ATV-nél ez a téma lett A nap…..
Shadow#9 2017.10.20 12:41:52
@Pilotax: ...bocsánat, bunkó voltam, részvétem.
Shadow#9 2017.10.20 12:46:18
@Pilotax: ...nekem utólag kínos az előző mondatom, ezért kértem bocsánatot. Ha hibázok, elismerem. Hibáztam.
Shadow#9 2017.10.27 12:41:14
Ez most beismerés vagy diplomatikus pardon?

index.hu/kultur/2017/10/26/marton_laszlo_bocsanatot_kert/

Előbbi esetben ez egy elég nagy pofára esés, azoknak is, akik Marton mellett nagy hangon kiálltak, utóbbiban még mindig nem tudni, ki mond igazat, nagy általánosságban én is bocsánatot kérhetek az őseim vétkeiért, de attól még nem leszek tettes azokban a bűnökben...
Coming out: imádtam fára mászni. Meg mászókázni. Később kötélre mászni már nem annyira, rúdra meg kevésbé, Fütyi bá viszont nagyon szerette volna, ha a combomról az összes bőr lejön, így kénytelen voltam a tornaórán ilyesmivel is foglalkozni. Mindezt csak azért, mert nem akarom azt sugallni, hogy a…..
Shadow#9 2017.10.17 13:27:49
@xbiciklis: Ne keverd össze a filmes kliséket a valósággal.
Másrészt mindig a küldetés határozza meg, mit viszel magaddal. Minek a kard -pláne kettő-, ha nincs rá szükség -főleg ha még kétkezes sem vagy? Ez itt csak akrobatika, rugalmasság jobban kell ide, mint izomkötegek, nem emberekkel verekszel, hanem a környezetet kell leküzdened.
A sivatagba sem viszel pl. homokot, azt használod, amit ott találsz -és itt most nincs szó arról, hogy homokfúvást akarok végezni, amint azt a index.hu/tudomany/til/2015/01/15/van_egy_orszag_ami_homokot_exportal_szaud-arabiaba/ oldalon olvashatod, mielőtt valaki ebbe kötne bele....
Királyvár Pöcsméregetéssel indulunk, már ha ez a Makulátlanok (vagy hogy a picsába is hívják az Unsullied hadsereget itten magyarul) esetében bármilyen formában is releváns, állnak a várfal előtt, sokan, odafent meg Bronn irányítja a védőket, egy kis szurkot ide, öntsél még…..
Shadow#9 2017.08.30 22:30:33
Ha már ennyi elmélet van itt, akkor bedobom én is a sajátjaimat, ha már elhangzott korábban, akkor sorry, de szerintem ezektől képbe kerül pár apróság:

1. miért is őrült meg az Őrült Király? "Égessétek meg mind...", idézik állandóan, de kiket is kellene megégetni?
Hodor ugye azért lett Hodor, mert Bran belemászott a fejébe, aztán a "Hold the door"-ból ennyi maradt. A Mad King szerintem szintén hasonló okból kergülhetett meg. Brandon vagy valaki belenyúlt a fejébe és telepakolta az agyát a Holtak Seregeiről képekkel, amikor még voltak sárkányok bőven, nem csak a mostani három (mínusz egy), az udvartartás meg kurvára félreértelmezte, hogy kiket akar megégetni. Szerencsétlen meg komolyan belebuggyant a látottakba, aztán a végén tényleg a kortársai ellen fordult, pedig igazából a holtak serege ellen kellett volna vezetnie a sárkányait, megelőzendő a következő generációk ordas nagy szopását, amikor a Sereg már átkelt a Falon és feltartóztathatatlanul nyomul előre, ráadásul gyarapítja is a saját létszámát minden egyes csatával.

2. Bran nem egyszerűen a jelenlegi Háromszemű Holló, ugyanis őt láttuk öregemberként a fába olvadni, ő magyarázta el saját magának, hogy mire is képes és végül ő van most a tolókocsiban. Szerintem ez a 3 ember egy és ugyanaz, csak valamiképp megkavarta az idő normális folyását és mondhatni előre is, meg visszafele is él. Most ugyan még fiatal és "hagyományosan" öregszik, nem tud semmit, de tanul, később azonban valamiképp képes lesz átmászni a múltba, ahogy a képességei kiteljesednek, így bár nem pofázhat róla még saját magának sem, de ő lesz (ő volt) az, aki saját magának megtanítja (megtanította) az alapokat. Max von Sydow és Struan Rodger karaktere tehát egy és ugyanaz az Isaac Hempstead Wright alakított Brandon-al, csak 3 különböző testben létezik, ahogy az időben előre haladunk. Mondhatni neki tökmindegy, hogy merre halad az idő, mert már túllépett ezen a korláton, tetszése szerint megy, ahova csak akar.

Jöhetnek az ellenérvek.
Shadow#9 2017.08.31 17:18:02
@Bicepsz Elek: OK, akkor a felét bebuktam, no problemo.
Shadow#9 2017.08.31 18:39:28
@Cérnahuszár: Bran sem emlékezhet mindenre, idővel elfelejthette, hogy közeli kapcsolatba került NK-val. Nem isten ő, nem mindenható, csak sokat tud. Lényegesen többet, mint kortársai és ha mégsem, akkor utána tud nézni bármikor...
Jön az ősz, esnek végre keményen a repjegyárak, most már könnyű válogatni a nagyon olcsó ajánlatok között. Bőven több mint 10 útvonalon kukkantottak be a jegyárak 5 ezer forint alá, kis híján 3 ezres jegyekből is össze tudtunk volna gereblyézni egy tízes listát. De inkább legyen 5 ezer a határ, ezen…..
Nem folytatja tovább a Sztárban sztár zsűrizését Hajós András. Hajós a saját Facebook-oldalán jelentette be a döntését – mint fogalmazott, azért, hogy az olvasók ne a bulvársajtó félreértéseiből, hanem tőle értesüljenek a történtekről. Hajós sok sikert kívánt a műsornak és a benne dolgozóknak,…..
Nem elég, hogy idén a Trónok harca csúszott pár hónapot, az eddig megszokott tíz helyett mindössze hét epizódot kaptak a nézők. Cserébe annyi a jó hír, hogy a The Dragon and the Wolf (a sárkány és a farkas) címet kapó finálé 81 perc hosszú lesz, ami a két és fél órás, monstre blockbusterek előtt…..
Képzeljük el, hogy ülünk a Balaton partján egy finom hekk mellett, isszuk a fröccsöt, és megcsörren a telefonunk. A munkáltató hív, hogy munkába kell állnunk, meg kell szakítanunk a nyaralást. Eleget kell tennünk ennek? Vagy jogszerűtlenül járt el a munkáltató? Elsőre biztosan azt mondaná mindenki,…..
Shadow#9 2017.07.20 16:22:48
@decoati: Kicsit kevered a készenlétet az ügyelettel:
-készenlétben nem fizetnek még benzinköltséget se, de nem kell a munkahelyen dekkolnod, ha nem történik semmi, akkor sem, nyugodtan lehetsz otthon, csak elérhető kell legyél,
-ügyeletben viszont nem távolról látod el a munkát, hanem benn kell legyél a munkahelyeden, ergo nincs értelme benzinköltségről beszélni.

Bár mondjuk a benzinköltségről nem tudom, hogyan rendelkezik a Mt.-e, de anno taxit hivattunk a telefonálóval, merthogy a normál munkaidőben való bejárást magamnak kell megoldanom, de készenlét alatt nem vagyok köteles a saját tulajdonú autómat a cég kénye-kedvére beáldozni. Nem fizetik az amortizációt, hülye is lennék, ha azzal furikáznék.
Shadow#9 2017.07.20 16:38:05
@Almandin: Nézd, szerintem nevetséges, hogy azt követeld egy leendő munkavállalótól, hogy adjon meg telefonszámot, amikor a felvétel zajlik.
-Csókolom, nincs nekem telefonom.
-Akkor nem alkalmazzuk magát.
-Akkor viszont nem látásra.
Ugyanis nem rabszolgának, bármikor elérhető, dróton rángatható robotnak jelentkezik az ember, hanem munkavállalónak.

Nem mellesleg bankszámlanyitáshoz sem kell telefonszám.
Morgómedve Tepertőt sütök 2017.03.12 12:51:13
Azért ez a 2.500 forint egy kiló tepertőért túlzás. Bár kétségtelen, hogy a tepertő könnyű dolog, sok fér egy kilóra, de akkor is. Szóval sok az a 2.500 forint. Valamikor a közalkalmazott, vagy ahogy akkoriban mondtuk a hivatalnok ebédidőben csak kiszaladt a hivatalból, vett az ABC-ben 20 deka…..
Shadow#9 2017.03.13 21:56:24
@cardiobascuralis 3:
@bontottcsirke:
Ahogy bontottcsirke mondja, felénk is mindig kipréseltük a töpörtyűt, néhai apám órákig keverte az üstöt, végén krumplinyomóval ki a felesleget. Frissiben, sült krumpli mellé olyan ízbomba, hogy arra nincsen szó! Mennyei eledel!
A manapság vehető bolti cuccok pont ezért olyan rossz ízűek: megavasodik a visszamaradt zsíradék és csinálhatsz vele, amit csak akarsz, sózhatod, ehetsz mellé lilahagymát dögivel, soha nem lesz olyan íze, mint az igazi falusi préseltnek.
Úgyhogy erősen gondolkodom magam is egy tisztességes adag elkészítésén, csak találnék hozzá megfelelő alapanyagot...
Kell is, hiszen az első, szombat esti (19:30, Duna TV) adás fellépői nem igazán emelik meg az ember vérnyomását: Benji, Calidora, Csondor Kata, Henderson Dávid, Leander Kills, Rocktenors, Roma Soul, Singh Viki, Spoon21, The Wings A produkció bezzeg odateszi magát, legalábbis ez derül…..
Úgy néz ki az Electronic Arts idén is szeretné, ha még többet lógnák az Origin kliensen, hiszen 2017-ben is folytatódik az On the House akciósorozat. És hogy biztosra menjenek, az év első ajánlata nem más, mint a BioWare egyik legjobb alkotása, a Mass Effect 2.A játékot korlátozott ideig bárki…..
A Philip K. Dick klasszikus sci-fijéből forgatott sorozat eleinte a provokatív reklámkampánya miatt volt elsősorban nevezetes, ám az első rész az Amazon történetének legtöbbet streamelt saját gyártású pilotja lett, és még a kritikusok is szerették az egész első évadot.A sorozatot az X-aktákban is…..
Shadow#9 2017.01.07 20:19:11
@Mercel: Az feltűnt, hogy az első, Philip K. Dick mű alapján készült film az író halála után 15 héttel került a mozikba? Hogyan is láthatott volna belőle egy fityinget is?
Mi az informatika órák legjobb része? Naná, hogy a szabad foglalkozás! Manapság már nem csak a számítógépes termekbe, hanem a mobil eszközökön keresztül a szünetekbe is begyűrűzik a facebook-őrület, és a kezünkből bárhol és bármikor netezhetünk. Annak idején örültünk, ha az iskolában egy kicsit…..
Rengeteg baja van a közmédiának, szoktunk is ezekkel foglalkozni, de megint sikerült olyat gurítani, amitől a pofánk leszakad. Apróságnak tűnhet, de jellegzetes és fontos jelenségről van szó. Az LMP (egy parlamenti pártról van szó, aminek a véleményét több törvényben rögzített kötelessége…..
Shadow#9 2016.10.06 22:21:05
@Larry Silverstein: Matekból hanyast kaptál anno, te zsenigyerek? Szorzás megy? Úgy látom, nem igazán, de ne félj, nem vagy egyedül, kedvenced se tudja, hogy a 41,31%-nak mennyi a 98,36%-a, ezért megy a rádióban is ez az ostobaság...