Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Táksi

0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Otthon, okosan...              Erdélyben számos túlméretezett romapalotával találkozhat a vétlen utazó.  A cirádás, bádogtetős épületek többsége mind a mai napig befejezetlen, ami nyilván az építtetők…..
Himbilimbi és flakonlak okosanMadárházat vagy etetőt imígyen építhetünk a legkönnyebben: kivesszük a slusszkulcsot a zsebünkből, beindítjuk az autót, elfurikázunk mondjuk a legközelebbi Obiig, és megvesszük a legszebbet, a legolcsóbbat, a legkisebbet vagy a legnagyobbat.…..
Biciklis-aktivisták másztak be a budapesti városháza parkolójába a kerítésen keresztül, tiltakozva az ellen, hogy Budapest szívében nem park, hanem városházi park(oló) van, na meg hogy a tegnapi Critical Mass előtt jól felhívják magukra a figyelmet. Jól van, megszokhattuk már a…..
Táksi 2010.09.23 10:59:18
@reményki: Autóval és Bringával is megállok a zebra előtt. Főleg ha megoldható. Bicajjal mondjuk utána továbbhajtok, ha piros is a lámpa, de csak nagyon óvatosan. Autóval viszont volt nagyon rossz élményem, amikor zebrára egy furgon mögül kilépett elém egy apa és az óvodás kisfia. Vészfék, a mögöttem lévő meg belémjött. Pedig nem mentem gyorsan. Persze a pali meg gyors elhúzott... Én meg örültem, hogy megúsztam a gyilkolást.
Táksi 2010.09.23 14:48:57
@Megszívtuk-Waze: "OPtt akar tekerni, abban a városban amely nem alkalmas a bringázásra"Budapesten most ott tartunk, hogy se tömegközlekedni, se autózni, se bringázni, se sétálni nem lehet. Úgyhogy mindenki mindenkit utál. Milyen szép szemétdombon kapirgálunk :)
"Úgy élünk, mint az indiánok..." − Mit lehet csinálni? Lezüllik, piás vagy szipus lesz az ember, esetleg belehülyül, hogy hiába élt normálisan, ennek az országnak már egyáltalán nem kell, esetleg csicskát csinálnak belőle valamelyik szállón vagy halálra verik a…..
Bővül a csodafegyverpiac… Jó-e, ha az állambácsi segíti ki a porhanyós slamasztikában megmártózni kényszerülő devizahiteleseket, vagy inkább hulljon a férgese? A nyílt színi dilemmázás, okoskodás, döntéshozói bejelentés a svájci frank aktuális árfolyamának…..
A rendszerváltás óta egyre népszerűbbek a lakóparkok annak ellenére, hogy a Szomszédokban (is) megismert panelrengeteghez hasonló telepekről beszélünk ebben az esetben is. Az új építésű tömbökhöz a hirdetésekben (az ingatlanközvetítők is) ideális környezetet, jó…..
Táksi 2010.09.21 15:54:14
@SZAVICS: Ilyet Gödöllőn láttam. Az elég szittya :)

Viszont a panelt én egyre jobban szeretem. Ne nem mindegyiket, de egy csomó 4-5 emeletes panel van, ami körül nagy terek, parkok vannak. Ráadásul semmivel sem nagyobb az áthallás mint egy mai társasházban.
Táksi 2010.09.21 16:02:08
@VIKUNYA: A legdurvábbak a nagy 250 lakásos társasházak. Képzeljünk el egy lakógyűlést. Milyen egyszerű lehet bármit is átvinni. Elég csak 1 pöcs lakó, oszt hiába vettél drágáért szart, szedheted a sátorfádat a nyugalomért.
Feltalálók városa Mi ilyen feltalálós, okos nemzet vagyunk. Büszkék lehetünk fiainkra! Mint a szép fővárosunkra is, a feltalálók Mekkájára. A Fordtól a gyufaszálig mindent mi találtunk ki. Aki nem hiszi, a YouTube-on megnézheti.  Hogy egy kicsit elcsépeltnek tűnik ez a…..
Otthon, okosan...Cornelius Comanns német tervező Bufalino nevű egyszemélyes, mini lakókocsija mindent tud, amit a nagyok: elvisz, ahova kell, van gardróbja, meg lehet ágyazni benne, az ötletes elrendezésnek köszönhetően rogyásig lehet pakolni, elfér benne a kétheti májkrémkonzerv…..
Táksi 2010.09.16 19:55:21
@ezaliz: Miért ne? Legalább mobil lesz a társadalom... Ahogy a nóta mondja: Oda megyünk lakni, ahol tejet kapni :)
A kigyúrt Milkaboci bármikor ráléphet a kétfarkú kutya egyik farkára... A svájci jegybank ma döntött: nem szigorított, de bármikor megteheti, ha érdekei úgy kívánják. Bölcsész vagyok, csak annyit tudok ebből, hogy ez nekünk nagy szívás lehet, és ha a kormány nem kap…..
Sefi barátom sörözés közben anyázott nekem egy sort, hogy miért mentik meg a jelzáloghiteleseket. Mondtam neki, inkább írja meg ide, de hagyjon békén sörözni. Íme meglehetősen sarkos véleménye, melyet amolyan vitaindítóként illesztünk be. A reakciókat az otthonokosan@gmail.com…..
Táksi 2010.09.15 12:19:27
@halbikvera: Akkor tehát mégegyszer: A javasolt 8 pont nem a frankitelesek hitelátvállalásáról szól. Kérlek olvasd el újra javaslatcsomagot. És ebben az esetben írd meg, hogy hol van szükség a te adóforintodra!
otthonokosan.blog.hu/2010/09/13/segitseg_vagy_porhintes_a_nyolc_pont
Táksi 2010.09.15 13:11:26
@Perillustris: Megint jössz ezzel a forinthitel támogatással. Épp nem erről megy a vita. Koncentrálj a CHF hitelesekre. Másrészt pedig pont Nefarian hozott saját példát, hogy a jelen helyzetben majdhogynem lehetetlen eladni a lakásod. Úgyhogy még ha elfogadja az adós, hogy bukik kb 4-5 millát és megpróbál előre menekülni, az sem fog menni... Kicsit több empátiát! Nem gyilkosokról beszélünk, hanem olyan adósokról akik az elmúlt években fizettek mint a katonatiszt, az önhibájukon kívül jött egy gazdasági válság, és hiába fizettek ki 3-4 millát az elmúlt években, a tartozásuk csak nőtt. Nem kéne nekik vmi támaszt nyújtani?
Táksi 2010.09.15 13:12:39
@Nefarian: ÁMEN!
Szívjanak a hitelesek, mert megérdemlik? A bankok és az állam is felelős. De ami a bankoknak fáj, mindenkinek fájni fog: ha nincs hitel, nincs beruházás és új munkahely sem. Ezért az államnak, vagyis nekünk kell majd ezt megfizetni. Egyre több szempár szegeződik a forint és a…..
Táksi 2010.09.14 13:27:35
@==T==: Relatíve alacsony. Európához mérten. De elég átmenned a szlovák vagy román határon. Egészen más a nagyságrend. Az, hogy nem tudjuk megfizetni, az nem az ingatlanárak hibája. Amint azt már többen is írták, a magyarok európában szinte egyedülálló módon vágynak a saját lakásra. Ennek természetesen megvan a történelmi magyarázata, de ez a világ nagy részén nem alap. Nem alap az, hogy valakinek saját háza, lakása van 30-40 éves korára. Bérletben laknak. Ezért nagyobb a mobilitás is külföldön.
Táksi 2010.09.14 14:42:23
@Ora Lis: Tessék elolvasni/újraolvasni a javaslatcsomagot. Legfőképp ajánlom a 8-as pontot.
Táksi 2010.09.14 14:51:10
@Belpo: Mondjuk a mostani javaslatcsomagban (otthonokosan.blog.hu/2010/09/13/segitseg_vagy_porhintes_a_nyolc_pont) fel sem merül, hogy az állam majd garantál, vagy fizet az adós helyett. Csak keretrendszeren igazít. Mondjuk más kérdés, hogy ér-e valamit.
Mandiner blog Orbán provokatőr 2010.09.14 11:21:00
Forrás: Der Spiegel  Méltatlan feledés övezi azt a Der Spiegelben megjelent összeállítást, amely a világ 9 provokatőrét veszi számba, köztük a magyar miniszterelnököt, Orbán Viktort. A provokátorok alatt a szerzők, akikből rögtön kilenc is van, lényegében azokat a…..
Kettős Mérce Ez hihetetlen! 2010.09.13 23:44:00
Update: Holnap 16 órakor baráti, hangoskodó találkozó a jegyzői hivatal elött.1073 Budapest, Erzsébet krt. 6.Itt jelentkezhetsz a Facebookon.  A VII. kerületi önkormányzat és börtönben ülő polgármestere elkövette azt a húzást amit senki se képzelt volna.…..
Gyurcsányt jelenleg azért lehet nyugodtan leírni, mert pont az ellenkezőjét teszi annak, amit egy bukott politikusnak a visszatéréshez tennie kellene. Nem pozicionálja újra magát és tábora sincs. (Fotó: Index) Gyurcsány Ferenc a „100 nap – Becsapott Magyarország”…..
Táksi 2010.09.13 14:02:10
@noreg: A probléma ott van, hogy mi és a hozzánk hasonlóak nem akarjuk megérteni-elfogadni az öszödi beszéd előtti helyzetet. Sajnos ott és akkor el kellett volna zavarni ezt az egész kócerájt, és akkor a mostani politikusoknak is lenne félnivalója.