Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HectorMann

1 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemrégiben újabb ezoterikus szelek dudáltak be a szobámba, gyökeresen felforgatva lassacskán leülepedni látszó érdeklődésemet a további hangminőség javítás, ill. az ezzel járó invesztment iránt. Szerencsére, amit most leírok, az nem tréfadolog, és nem is drága. Az…..
HectorMann 2016.04.21 17:32:41
Nos, én kipróbáltam a törülközős megoldást, csak épp nem törülközővel, hanem a négyrét hajtott mikroszálas profissimo/DM törlőkendővel. Állványos hangfalra pont megfelelő méret, alig látszik, és a hajtás miatt tökéletesen stabilan ráfekszik a hangfalra. Az eredmény? Többszörösére nő a tér és minden mintha közelebb kerülne. Akusztikus zenénél a hangszerek jobban szétterülnek a térben, ezáltal nő a színpadkép és a térhangzás is. A dob beteríti a fél színpadot, vagyis a szobát, és szinte látom, ahogy centiket vándorol a dobverő. Elektronikus zenénél az effektek leterítenek, mintha egyszerre hallgatnám high-end fejhallgatón és térben. Egészen addig, amíg a Vincent hibrid CD játszót Creek-re nem cserélem az erősítője mellé és fel nem dobok egy sokkal ütősebb hangfalkábelt a kis Xavianra. Nos, itt már kicsit soknak bizonyul a hatás a 25nm-es szobában. Bár megszokta a fülem a kendőt, és persze a nagyszabású hang könnyen elkábítja az embert, mégis úgy érzem, főleg akusztikus jazznél, hogy ez már kicsit sok. Igen, látványosabb, mégis nem elég hiteles. Kevésbé tudom pontosan elhelyezni a hangszereket, mert túl nagy teret töltenek be, és a dob is legalább 5 méteren szaladgál. Könnyű megszokni persze, de hacsak nem törpének képzeljük magunkat a színpad szélén ülni, inkább visszavennénk kicsit a hangzatosságból. Szimfonikus zenekarnál úgyszintén. Túlterheli az agyam a kavalkád. Elektronikus vagy effekteket alkalmazó zenénél viszont elég menő. Ott nem akarok színpadot, csak elmerülni egy térben, ami körbevesz. Na erre tökéletes ez a tuning. Summa summárum - zenéje és rendszere válogatja, de elég komoly javulást lehet elérni. Nem is értem, miért nem kezdtek még el gyártani ilyen hangfalborítókat mondjuk posztóból.
A Szolidaritás Éjszakájának napján figyelemfelkeltő házfoglaló akciót tartottak A Város Mindenkié csoport aktivistái és más fiatal aktivisták, melynek keretében egy használaton kívül levő Csányi utcai bérházat foglaltak el, ahol néhány hajléktalant az akció időtartamára…..
A brüsszeli magyar bál - ami nélkülözhetetlen, hogy reprezentálja a faszogányos elnökségünket - tele van giccsel. Diszkófényben palotás. Meg a kötelező jellegtelenség: Pick szalámi (miről csúszott le szegény Bakács), tokaji, herendi, satöbbi. Ez eddig rendben van. Alig van…..
HectorMann 2011.02.16 17:47:21
HectorMann 2011.02.16 17:50:44
@WOWBAGGER: lapozgass egy kis művészettörténetet...