Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jobkereso

131 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A BAH csomópontnál megjelent egy plakát, amely a fiúkat és férfiakat érintő társadalmi problémákra hívja fel a figyelmet. A hirdetés a Férfihang megrendelésére került ki. A plakát rámutat arra, hogy a felmérések szerint a fiúcsecsemőket tovább hagyják sírni, mint a lányokat, hogy a korai…..
jobkereso 2021.02.10 23:59:08
@Almandin: minden épeszű férfi egy idő után megérti, hogy feministák nem egyenjogúságot akarnak, azt már 40 éve megkapták, hanem nőuralmat akarnak, és ezek a jelenségek mint a diverzitáskampány, a női vezetők erőltetése, az iskolai képzés elnőiesedése mind tanári mind diák oldalról ebbe az irányba mutatnak

sajnos nagyon ügyesen csinálják, és mindig találnak olyan elmebajos férfiakat is mint ez a Gergely 3, aki elfelejtett reggel tükörbe nézni, vagy más természetű identitásproblémái vannak, és nem veszi észre hogy ez a mozgalom többek között őellene is szerveződött
jobkereso 2021.02.11 00:01:52
@Lord_Valdez: vagy a nemét ugye...
jobkereso 2021.02.11 00:11:08
@gergely_3: te még szarni sem tanultál meg ostoba barom, azt NEM a száddal kell, hanem azzal a büdös lukkal ott lenn
Ezt a kérdést próbálta megválaszolni egy sor indexes cikk, illetve videó, meglehetősen sikertelenül. Az egyes gazdasági régiók közti bérkülönbségeket a közgazdászok általában a Balassa-Samuelson-al magyarázzák. Az indexes újságírók pedig odáig jutottak a gondolkodásban, hogy az ismert tényből, az…..
jobkereso 2020.11.09 15:22:06
@Lord_Valdez: egy nagyon-nagyon termelékeny cég, ha tönkremegy se hagy hátra sok munkanélkülit

Ezt úgy értettem, hogy egy eredendően alacsony munkatermelékenységű (=vagyis ugyanazon outputhoz sok munkaerőt felhasználó) környezetben megjelenik egy hatékony cég, akkor a versenytársai csődbe mennek, az alkalmazottaik kisebb része átvándorol a hatékony céghez, a nagyobbik részük pedig munkanélküli lesz. Egy darabig biztosan.
jobkereso 2020.11.09 23:15:10
"A hangsúly ott van, hogy egy darabig. Valaha az emberek 95%-a a mezőgazdaságban dolgozott. Ma csak 5%. Nem rémlik, hogy 90%-s munkanélküliség lenne. A felszabaduló munkaerő olcsó lesz és ez ösztönzi a foglalkoztatásukat. Sőt, esetleg olyan tevékenységeket is profitábilissé tesznek, amik eddig nem voltak azok".

Ha van egy eleve alacsony bérű környezet, amiben megjelenik egy nagyon hatékony cég, ami negyede munkaerővel is képes megoldani ugyanazt a kibocsájtást, akkor kivéreztet a piacról 1 versenytársat, ami munkaerőt bocsájt el, tehát ahelyett hogy ez az esemény a munkabérek emelkedését váltaná ki, a csökkenését okozza. Ez azért paradoxon,

Erre pedig épp megfejtés lenne, ha feltesszük hogy ez fordítva történik, azért kényszerült a cég a hatékonysága növelésére, mert drága lett a munkaerő. Miért lett drága a munkaerő? Pl. mert elvándorolt más kontinensre, elvitte a pestis, pénzt kapott külföldről ezért kevés pénzért már nem robotol stb

Az a kiinduló hipotézis, hogy a nyugat jólétét az ottani munkaerő képzettsége, szervezettsége, technikai felkészültsége, a tudomány alkalmazása, és ezekből fakadóan a fejenként előállított jóval nagyobb output okozza. El tudom képzelni, hogy a nyugat felemelkedése közben volt egy hosszú időszak amikor ez igaz volt : a tőkefelhalmozás korában, ehhez esetleg még hozzácsaphatjuk a 20. század végét is.

De most egy másik korban vagyunk, ebben nem a nyugati munkaerő produktivitása a mérvadó, most nem a tőkefelhamlmozás korát éljük, hanem a tőkekihelyezés korát, amikor a felhalmozott tőkét már kihelyezték alacsony bérű környezetbe, és ennek haszna áramlik vissza a tőkefelhalmozás eredeti helyére.

képzés szerepe:
igen, az informatikusok is tudnak némi pénzt keresni, de legjobban a pénzügyi szektor fizeti a béreket. Az IT az értelmezésemben abból él jól, hogy a vállalati bürokrácia munkáját ő végezteti el számítógéppel. Vagy legalábbis hozzásegíti a vállalat bürokráciáját, hogy elvégezhesse. A diplomás képzések felpörgetése viszont nem az IT/műszaki irányába történt, hanem a humán szakok, kommunikáció, tanári diploma stb az amiből elkezdtek sokkal többet képezni.

Műszaki vagy akár It területen ez már csak azért sem megy, mert az adott populáció korlátos részhalmaza képes ezekben a szakmákban sikeres lenni. Attól hogy lejjebb kerül a léc, vagy már nincs is léc, mert ott a tandíj, az alkalmatlan emberek képzéséhez vezet.

Az elmúlt 3 év során nőttek a magyar bérek, és ez részben a jobban fizető ssc illetve multi műszaki állások arányának a növekedése miatt van. Másrészt az únió nem csak a pénzt, de mindjárt a komplett munkavállalót is igyekszik a központba elszívni, abból pedig se helyben elköltött bér, se magasabb helyi termekenység nem lesz - hacsak nem jönnek vissza az elvándorolt agyak céget alapítani.

Lehet jönni a marxizmussal, pro és kontra is, de a jelen helyzet vesztese, az elsősorban nem a magyar munkavállaló, hanem a magyar vállalkozó. Ez a fajta tőkekihelyezéses gyarmatosítás a magyar vállalkozók elől szívja el a piacot, a tőkét, és a munkaerőt is. A munkavállaló azon keresztül válik vesztessé, hogy a perifériáról kiáramló pénzek összességében is csökkentik a periféria fogyasztását, tehát az övét is, és azét is akinek ő adná el a munkaerejét.
jobkereso 2020.11.10 16:15:08
"Ez a tőkekihelyezés kora is egy teljesen mesterséges megkülönböztetés. Amikor a rómaiak Egyiptomban termeltették a gabonát az mi volt, ha nem kiszervezett termelés? Amikor a velencei kereskedő Kínából hozatja a selymet?"

A két eset amit példának hoztál merőben más. Amikor a rómaiak a leigázott egyiptomi provinciájukban termeltetik a gabonát, azt a római tulajdonban lévő termelőeszközzel végzik el. A helyieknek csak bért fizetnek.

A kínai selymet viszont kínai tulajdonú termelőeszközzel állították elő, és adták el az olasz kereskedőnek, aki nagy haszonnal tudta az egzotikus terméket eladni Európában, mert itt nem lehetett ilyet előállítani.

Manapság csupa olyan dolgot termeltet a nyugat a leigázott (vagy megvásárolt) provinciáiban, amit otthon is meg tudna termeltetni, csak így olcsóbb.

Kína megint kakukktojás, mert ők nem hagyták magukat gyarmatosítani, oda nem lehet kizárólag nyugati tulajdonú üzemeket telepíteni, csak vegyesvállalatot.

Ennek megfelelően el is húztak mind gdp-ben, mind technológiában. A kínai cégek most már a saját fejlesztéseikkel jönnek és tarolják le a piacot. Pl huawei, meg a BYD ami Komáromban szerelteti össze magyarokkal a Kínában gyártott alkatrészekből az elektromos buszt.

tök jó ez a tanmese a kölcsönösen előnyös kereskedelemről, én is ismerem

csak nem teljesen igaz, mert a valóságban a termelők lehetőségei közti különbséget nem az ásványkincsek, vagy a klíma vagy más eleve adott különbség képezi, hanem az aktuális bérszínvonal, egy társadalmilag mesterségesen létrehozott jelenség

meg persze ez a globalizációra és specializációra utaló elképzelés nem számol az áruszállítás árával, és annak környezeti követkeményeivel, és a vámokkal, adókkal sem - ez utóbbiakat a globalizáció elmaradott szemléleletű ostoba, begyöpösödött és maradi ellenségének tartja akivel le kell számolni
Közvetlen állások Vége a dalnak 2020.08.04 22:13:43
A közvetlen-állások weboldal (www.kozvetlen-allasok.hu) a mai nappal befejezi működését. Sajnos sohasem állt a rendelkezésemre elegendő tőke, és szerteágazó szaktudás (design, marketing) amivel ez a szolgáltatás sikerre vihető lett volna. Ez a weboldal nem tudott elegendő látogatót vonzani, hogy a…..
Ardywal Családpolitika 2019.02.18 11:10:53
avagy jóból is megárt a CSOK   A Fidesz közelmúltban bejelentett családpolitikai intézkedéseire szeretnék az alábbi posztban reflektálni. Jelentőség Azt nagyon fontosnak tartom leszögezni, hogy a társadalom reprodukciója, hogy képes-e önmagát újratermelni, az egy rendkívül fontos dolog. A…..
A hírlevél kiküldésében volt egy hiba, ami miatt annyi link került 1 levélbe, ahányan arra a kulcsszóra feliratkoztak. Ami még rosszabb, hogy a leiratkozó linkeket is megkapta mindenki, tehát lehetett rosszalkodni és letörölni egymás hírlevél regisztrációit. Érzékeny adat, tehát emailcím nem…..
Milyen adatokat tárol a felhasználóiról a közvetlen-állások?   Hírlevél regisztrációkor, a felhasználó elküld egy emailcím, kulcsszó, hely kombinációt, és ez kerül pont ebben a formában eltárolásra. Ezek közül az emailcím kifjezetten személyes adat, még a magánszemély neve nélkül is. A…..
Ardywal Régi és új baloldal 2018.04.14 23:42:51
  1988 május 1 2017 Budapest Pride   A fenti két kép remekül mutatja be, hogyan alakult át a baloldal. Egy nyugati, demokratikus országban, is hasonló képek készülhettek az ottani május elsejékről, de persze gondolom a rendőr nélkül. A régi baloldal az ipari…..
A weboldalt kiszolgáló szervert szeretném átkonfigurálni, illetve kicserélni egy másik vps-re. Ez a nap folyamán a szolgáltatás szünetelésével fog járni, de egyelőre nem tudom milyen hosszan, és pontosan mikor fog megtörténni...
A részmunkaidős állásokat tartalmazó oldal + kereső szebb, magyar címre költözött: https://www.kozvetlen-allasok.hu/reszmunkaido/ Minden egyéb a régi módon működik, az oldalon kulcsszavakat lehet megadni foglalkozásra, és az munkavégzés helyére is.  Itt csak olyan állások között lehet keresni,…..
Közvetlen állások Frissítések 2017.06.12 21:39:19
A közelmúltban javított hibák:   Felület levél regisztrációjakor a sikeres/sikertelen regisztrációt követően eldobott a főoldalra, ez nem volt szándékos, ma vettem észre és javítottam hírlevél regisztrációjakor nem fogadta el az _ és - karaktereket az emailcímben, és a @ előtti részen számokat…..
Átmeneti problémáim vannak az Amazon tárhellyel, ezek elhárítása folyamatban van. Előre láthatólag március 15 10-11 órára már újra működni fog a weboldal. A látogatóktól elnézést kérek...
A közelmúltban a weboldalt átköltöztettem az Amazon-ra, emiatt most átmenetileg nem működik a levelek fogadása. Ettől eltekintve minden ugyanúgy működik mint a költözés előtt.   A másik változás, hogy a futtatások gyakoriságát lecsökkentettem heti 3 alkalomra: hétfő…..
Tanácsadó 105 állás Asszisztens 89 találat Mérnök 89 állás Eladó 66 találat Ügyintéző 51 találat Specialista 20 állás Tanár 17 találat Szakorvos 16 találat  Óvodapedagógus 9 találat   A találatok számát befolyásolja, hogy a rendszer egy forrástól csak 3…..
Közvetlen állások Continental 2016.11.30 09:03:42
Hozzáadtam a continental állásait a közvelen-állások kínálatához. Jelenleg 33 állást tud kilistázni, ezek zöme mérnöki, vagy pénzügyi munkakör. Ezek az ipari vállalat állásai, a Continental hotel állásait innen lehet megnézni, már ami ebből Budapesten van...
A távmunka kulcsszóra keresve, minden olyan találat megjelenik, ami valamilyen módon az otthoni munkavégzést írja le. Jelen pillanatban 18 állást sorol fel. Ha előkerülnek még lefedetlen kifejezések, azt itt alább is el lehet hozzám juttatni komment formájában...
A mára tervezett crawler futtatás sikertelennek bizonyult, és kénytelen voltam visszaállni a tegnapi adatbázisra. Elnézést kérek azoktól, akik hírlevelet kaptak, de a kiküldött linkek nem vezetnek találatra, mivel azok csak a félkész új adatbázisban léteztek. A hiba oka az Amazon környezetében egy…..
A magyar-szerb határon felállított kerítésnek szimbólikus jelentéstartalmai vannak. Aki kitalálta, az egy jót brainstormingolt. A magyar választók felé azt mutatja, hogy itt van Orbán és a FIDESZ, aki megtesz mindent annak érdekében, hogy megvédje a hazát a beáramló…..
Ardywal Munkaerő hiány 2016.09.11 19:45:03
Munkaerőhiány Magyarországon   A közelmúltban egy sor cikk jelent meg a sajtóban, médiában, amelyek mind a magyarországi munkaerőhiánnyal, és ezzel összefüggésben a munkabérek (várható) emelkedésével, és az emberek elvándorlásáról írnak. A jelenségre, mármint a munkáltatók panaszára hogy…..
A frissítés december 17-én este fut le idén utoljára, ezt követően már csak 2016. január elején indul újra, január 5.-ével.   A leállás fő oka, hogy az év végi karácsonyi szezonban nagyon kevés új állásajánlat fog megjelenni, és ezért inkább a költségek…..
Közvetlen állások Nagy cégek 2015.12.12 09:22:30
A nagyobb cégek állásportáljait speciálisan erre írt programokkal dolgozom fel, ami lényegében a konkrét állásra mutató linkek előbányászatát jelenti a karrier oldalról. Ilyen pl. a Tesco vagy a Mol állásportálja. Ezeket csütörtök-péntek során frissítettem, illetve…..
mi vár rád a fejvadászok kezei közt Véletlenül belebotlottam egy blogpostba a 7veszteseg blogról, ami meglehetősen plasztikus képet fest a fejvadászok, vagy "kiválasztási specialisták" módszereiről. ..
Jelen pillanatban (2015. október 9.-e, délután fél 3 tájéka) Próbálok átállni az eredeti jboss serverről tomcat-re. Ez az átállás nem megy zökkenőmentesen, és előfordulhat hogy pár óráig néha elérhetetlenné válik a szerver. Elnézést kérek minden látogatótól, aki ebbe…..
Szeretnék egy személyes találkozót az oldal látogatóival, ezért elmegyek a Margit utca 9.-be. Most szombaton, tehát 09.19.-én délután 3 és 5 között ott leszek, ha esetleg kialakul beszélgetés, akkor tovább is. A helyszínen lehet alkoholt fogyasztani és étel is van, de promó…..
Közvetlen állások Nyaralás 2015.08.06 21:56:55
Július második felében, illetve augusztus elején nyaralni voltunk a feleségemmel, ezért újabb fejlesztések nem történtek, sajnos a vége felé kicsit bizonytalanná vált a robot működése. Ez…..
jobkereső Blog költözés 2015.08.06 20:02:44
Átköltözött a blog az új névnek megfelelően a http://www.kozvetlen-allasok.blog.hu oldalra.   (Ezt a blogot nem folytatom, és nagyjából egy hónap múlva meg is fogom szüntetni.) ..