Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rub_icon

89 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok! Év vége van, itthon vagyok. Akkor végig is nézek, mi mindent csináltam 2019-ben. Már év eleje óta tudom, hogy elszúrtam az évet, túl sok munka szakadt rám, nem ritkán napi 12 órák és mindez semmi megbecsüléssel. A világ egyik legnagyobb nemzetközi cégénél dolgozom, pár éve még…..
Átlépni a Rubicont A Terror 2018.12.28 18:56:31
Ez a Terror egy olyan sorozat, amit az első rész után azt gondoltam, nem akarom nézni, de érdekel, és nem is a sorozat, hanem a történet, hogy mi lett az emberekkel és miért. De közben meg nagyon nem akartam nézni és mégis néztem, amennyire bírtam. És nem is csak ez a borzalmas, hanem az, hogy nincs…..
  "A nehéz gyerekkor olyan, mint egy láthatatlan ellenség: soha nem tudhatjuk, mikor sújt le ránk." Emiatt a mottó miatt vettem meg, olvastam el. Letehetetlen, de az elején, közepén megijedtem, mennyire pontosan írja le a nehéz gyerekkor természetrajzát. Hogy ez ennyire pontos képletként működik,…..
  Már nem is részletezem naponként a második hetemet, elég annyi, hogy az elsőnél durvább volt. Valószínű a kimerültség, vagy alapból ilyen a személyiségem, de totálisan ingerült vagyok ebben a helyzetben. A cégek nőnek, duplázódik a munka és az én életem fogy egyre. Hová lehet még ezt…..
  Negyedike Munka. Nem haladtam, mindenbe belekaptam, jöttek a telefonok, emailek, semmit sem tudtam igazán befejezni, amit terveztem. Rossz kedvem van, a felmondáson agyalok, hisztizek. Ez nem az én napom. Ez nem az év eleje miatt van, hanem van ez az összeszorító érzés a mellkasomban…..
  Január elsején egy szuper edzéssel zártam az év első napját. Amikor megérkeztem az edzőterembe, a lányok lelkesen beszélték, hogy az is motiválta őket, hogy az év első napjai meghatározzák az évet. Szóval az elseje = január, másodika = február stb. Ezt a hiedelmet/ vagy babonát :) már én is…..
Átlépni a Rubicont Tervek 2018-ra 2018.01.02 01:33:50
  Utálom az év végét és az új évet. Nem elég, hogy év közben is sokat agyalok, ilyenkor meg végképp - még kötelezően is. (Most pl. nem tudok aludni). Szóval visszatekintek az évemre, és legyen az bármilyen, mindig oda jutok, hogy de minek és miért, és mi értelme az életnek. Ezeket hány éves koromig…..
A Business Insider szakértői szerint az alábbi 5 kérdés átnézése után már reálisabb képet kaphatunk eddigi eredményeinkről, és ezek alapján el is kezdhetjük tervezni a jövő évet. Ne feledjük, fő az őszinteség! Ezt a cikket a nagy álláskeresős oldalról kaptam egy hírlevélben. Íme az 5 kérdés…..
  Nem tudom, létezik-e valójában a hysteria siberiana nevű betegség, ami a szibériai parasztokat sújtja. Ami azt jelenti, hogy dolgoznak, dolgoznak, aztán meghal bennük valami, gyalog elindulnak nyugat felé, és addig mennek, míg holtan nem rogynak össze. De amúgy ez a betegség maga a könyv…..
  Szinte megijedtem, hogy egy újabb Norvég erdő ez a könyv, pedig azért vettem meg, mert a fülszöveg szerint arról szól, hogy egy lány beleszeret egy idősebb üzletasszonyba. De amúgy erről is szól. Igazából egy újabb Kafka tengerpartont, vagy Birkakergető nagy kalandot olvasnék szívesen, ami úgy…..
  Idén sem írtam eleget erre a blogra, helyette rengeteget dolgoztam. Eltervezek mindenfélét, több dolgot is bevállalok egyszerre, és ennek igazából nincs mindig olyan jó eredménye, mint amit szeretnék, csak valami közepes. És aztán csak azt érzem, hogy még mindig kevés vagyok, még mindig nem értem…..
Átlépni a Rubicont Tervek 2017-re 2017.01.01 20:23:58
Mivel a 2016-os posztot eléggé lerövidítettem, ezért itt tárgyalok még néhány kimaradt dolgot, de alapvetően ez is most a 2017-es évre vonatkozó fogadalmak posztja. Közben nosztalgiából ránéztem, miket írtam egy évvel ezelőtt. Ilyenkor jövök rá, hogy sokkal több dolgot kellene írnom itt magamról,…..
Ezt még behoztam év végére. Most már alig van időm bármit is nézni, de azért az évben kb. 4-5 sorozat belefért és ebben benne van a The Americans, amely mindenféle akciók és sallangok nélkül az egyik legjobb. A múlt év végére a korábban alulértékelt Martha lett a kedvencem, de pont úgy gondoltam,…..
Átlépni a Rubicont Norvég erdő 2016.12.29 19:58:11
Nem tetszett. Túl sok volt benne a halál. Persze a többi könyvében is, de azokban szimbólumok mögött.       A főhős a világfájdalomtól a nagy érzelmi viharokon át a reménytelennek tűnő vágyakozásig, a kamaszkor összes kötelező lépcsőjét végigjárja, a 420 oldalra jutó öngyilkosságok száma…..
Átlépni a Rubicont Fitness 2016.12.28 11:59:24
Jelenleg az életemben az egyik legjobb dolog a sport, ha jól számolom három éve kezdtem járni ebbe a fitness-terembe mondhatjuk, hogy a törzshelyem. Nagyon szeretem a csoportos órákat, semmi sem motivál annyira, mint hogy más emberekkel együtt szenvedhetek :) Otthon egyedül nem megy. Habár a…..
Átlépni a Rubicont 2016 2016.12.28 11:57:19
Mozgalmas évem volt 2016 Tanulás 2016. februárban megszereztem a tanácsadói képesítést 2016. novemberben pedig ismét tanulásba fogtan - nemzetközi témában Idegennyelv: idén a Xeropan számomra egy fontos részt képvisel az angol tanulásban, a németet hagyományos tanfolyamon…..
Ismét egy nagyon értelmetlen, és annál élethűbben megélt álmom volt, amit már csak azért is leírok itt, mert vicces módon kapcsolódik egy 2015. áprilisi álmomhoz. Akkor ugyanis azt álmodtam, hogy érték-helyesbíteni indultunk az egyik számviteltanárommal. Most egyedül indultam valahová álmomban,…..
Még mindig látni a városban ezt a plakátot, persze csak itt-ott ottmaradt, ottfelejtették, valószínű nem adják sehol:   Emiatt, ha látom, még mindig foglalkoztat, főleg, hogy alig nézek mást azóta. Tegnap például arra gondoltam, hogy én is pont így kapaszkodok egy szörny kezébe, nem tudom,…..
A múlt nyári egyik nagy kedvenc sorozatom volt a Wayward Pines, úgy- hogy - még ami sosem volt, az eredeti trilógiát is elolvastam. Persze, amit igazán kerestem benne, végül nem találtam meg, abban a formában, ahogy elképzeltem. És lehet, hogy nevetséges, minden ellenére, azt gondolom, hogy van…..
Tehát már egy ideje elkezdődött a próbaidő az új munkahelyemen, és hát egy darabig hezitáltam, hogy szóljak-e most róla, vagy ha majd már túl vagyunk az egészen, de aztán úgy döntöttem, közben is észben kell ezt tartani. Mert ugye mindenki igyekszik figyelmeztetni, hogy ez nem az én próbaidőm, hanem…..
Ez még mindig az állástéma folytatása. Szóval van 1-2 dolog, ami miatt ezt a nem jó munkahelyet is nehéz szívvel hagytam ott: a kedvenc ügyfeleim. Elképzeltem az utolsó találkozást, hogy majd erőltetnem kell, hogy ne sírjak, de végül is semmi sem úgy volt, ahogyan elképzeltem. Persze volt, akinél…..
Legutóbbi állástémás posztomat alig merem folytani, mert nincs még vége a történetnek. A lényeg, hogy kerestem, engem is kerestek és végül úgy döntöttem, felmondok. Persze, nem engedtek el, de ezt nyilván nem tehetik meg, így a lehető legrosszabb opció maradt, aláírattam a felmondást és le kell…..
Átlépni a Rubicont Vinyl 2016.04.18 21:54:33
Scorsese filmjei közül a Lidérces órák a kedvencem, amennyire egyszerűen indul, annyira abszurd irányt vesz, ilyen film kevés van. De most nem erről lesz szó, hanem a Vinylről, vagyis a Bakelitről, ami egy sorozat, Scorsese ötlete alapján. Már annyiféle sorozat van, olyan is sok, ahol menő a…..
Befejeztem a sulit, levizsgáztam és új munkát szeretnék. Sajnos jó álláshiredtésből kevés van és olyanból még kevesebb, ami nekem kifejezetten tetszene. Pedig már nagyon szeretném beadni a felmondásom. Tehát összesen tudtam jelentkezni 3 helyre, ebből egynek  már lejárt a határideje, tehát akkor…..
Bocsánat, az oldalakról és a munkahelyemről is tudom, hogy sokakat nem érdekel, és főként elegük is van  témából. De én még mindig gondolok a filmre.  Egyébként, azon gondolkodom, mi különbség is van a jelen élet(em) és egy (rövid) élet a koncentrációs táborban között. Nagyjából a komfortban…..