Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kőbányász

13 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
         ...avagy, mi is a zörög a kerületi polgárőr berkekben? Történt tegnap előtt, itt a Kőbánya Infó hasábjain, hogy kialakult egy igen komoly és pezsgő pengeváltás – ami egyébként az ilyen fórumok éltető eleme – a…..
Kőbányász 2010.11.15 18:59:24
@perzekutor:

Tisztelt Perzekutor!

Bizony, bizony jól látja retro buli van a Kőbánya Infón, mivel a régi korokat idézően Dankó úr nemes egyszerűséggel kivette a Kőbányai bloggerek közül a Kőbányász blogját a Kőbányai Fejvadászt! Bizonyára találva érezte Magát és jobb híján ezt a pitiáner, óvodás megoldást találta ki, mint a legüdvözítőbbet ! Lelke rajta !!!

Csak az a bökkenő, hogy akkor ez a Kőbánya Infó, vagy a Dankó Infó ?!?
Demokrácia, vagy önkény ?

Halló gépház, ki is van itt, kivel is ???

A hozzászólásában írtakkal annyira egyet értek, hogy magam sem írtam volna le másképpen!

Sajnálom, hogy az építő de jogos kritikát Dankó úr valószínűen csipkés lelke, vagy az esetleges kézi vezérlői nem díjazzák, azaz dehogy nem, hiszen igazán korrekt módon, ki vagyok rúgva a Kőbányai Bloggerek közül, mindezek viszont a makacs tényeken nem változtatnak és ezt a kérdést már csak és kizárólag nyilvánosan és hivatalosan lehet megnyugtató módon rendezni!

Az Orosz úr által ajánlott telephely látogatás, ahol kérdéseket lehet hozzá intézni (első az 50 Forintos kérdés) szintén csak pótcselekvés.

Tessék egyszerűen, hivatalosan kivizsgálni a kérdéses ügyet, amivel, már egy év késésben is van az önkormányzat és a rendőrség, mivel ezt az akkori közmeghallgatáson Gálicz úrnak megígérték!

Miért nem volt elég erre egy év, vagy a közmeghallgatás is olyan, mint a pusztába kiáltott szó, mert akkor régen rossz !

Most 25.-én ismét közmeghallgatás lesz, szerencsére már nem a régi összetételű testület előtt!

Majd meglátjuk, amit meglátunk!

Köszönöm értékes hozzászólását,
üdvözlettel:

a Kőbányász.
Kőbányász 2011.01.03 15:58:38
@Tóth Balázs LMP:

Tisztelt Tóth Balázs képviselő Úr !

Köszönöm az együttérzését, de úgy gondolom, hogy ebben a szituációban, nem én vagyok az illetékes az Ön által említett úrral beszélni e témában.

Üdvözlettel:

A Kőbányász
Kőbányász 2011.03.31 21:03:28
@panchovilla12:
Üdv, kedves panchovilla 12!

Először is szíves elnézését kérem, hogy csak 6 nap elteltével reagálok.

Köszönöm kitüntető és igen fontos hozzászólását!

Megerősített abban, hogy jogos volt a téma felvetése, mivel az még mindig terítéken van, és továbbra sincs teljes mértékben és megnyugtató, hivatalos formában lerendezve.

Már a tavalyi évben be lehetett volna az ügyet fejezni, ha Orosz úr megtette volna azt a büntetőjogi felelőssége tudatában, a múltjáról kért írásos nyilatkozatot. Csakhogy, nem tette!

Mostanában voltak ugyan nyilatkozatai az Infón, ígérte hogy a márciusi testületi ülésen nyilvánosan tiszta vizet önt a pohárba, melyben részt vesz Őt támogatva a Rendőrség a BPSZ és az OPSZ. is.
Megtekintve az ülésről készült felvételt ez egyáltalán nem következett be. Az általa említett szervek nem vettek részt ebben.A már közismert Maláta u-i telephelyre való invitáláson, és az enyhe ledorongoláson kívül konkrétum ismételten nem jött elő.
Valahogy, ismét csak lemaradt!

Majd március 23.-i keltezéssel megjelent az erkölcsi bizonyítványa és az hogy a közügyektől nincs eltiltás hatálya alatt.
És szólt a kórus, hozsanna Néked ! Na ugye, na ugye! Fény derült a múltra!

Van azért itt egy, nem is kicsi bökkenő, az a fránya ELÉVÜLÉS !!!

Mit is igazol az erkölcsi? Azt, hogy a kiállítás napján az illető a bűntettesek nyilvántartásában nem szerepel. No és csak 90. napos a szavatossági ideje.

Az elévülés olyan fura helyzeteket is tud produkálni, hogyha valakit pl. 4 év 10 hónap sittre ítélnek, akkor a szabadulása után már a 3. hónapban kaphat tiszta erkölcsit, mivel ennek 5 év az elévülése és az elévülés is az ítélethozatal napjával kezdődik!

Gondolom, ezért kérték folyamatosan azt a büntetőjogi felelőssége tudatában tett, írásos nyilatkozatot Tőle, amiben kijelenti, hogy soha sem volt jogerősen büntetőügyben elítélve és a közügyektől eltiltva.

Valószínű, hogy itt van a kutya elásva!
Mi az akadálya annak a fránya nyilatkozatnak?

Elképzelés, az már egyre inkább formálódik erről.

Mivel komoly közpénz támogatásban részesül a Polgárőrség, természetesen nagyon helyesen, a minimális elvárásnak annak kellene lennie, hogy a vezetőhöz még a gyanú leghalványabb árnyéka se tapadhasson. Foltos múlttal ne legyen és ne is lehessen senki sem ilyen Egyesületnek a vezetője, de még a tagja se!

Az ilyen gyanúkat az Önkormányzatnak kellene, még a támogatások odaítélése előtt, teljes körűen és részletesen kivizsgáltatni.

Jelen esetben a jegyzőnek kellene egy teljes átvilágítást elrendelnie és lefolytatnia, nyilvánosan, most már csakis kőkemény civil kontroll mellett!

Ez az ügy már nem tűr halasztást, ténylegesen tiszta vizet kellene már önteni végre, abba a bizonyos pohárba!

Remélem, máskor is megtiszteli blogomat értékes és lényegi hozzászólásával!
Nagy érdeklődéssel várom, azokat is.

Üdvözlettel:

A Kőbányász.
Valóban ???    Elkezdődött  ??? A Kőbánya Infó híre szerint a Kőbányai Vagyonkezelőnél megkezdődött az elszámoltatás.  Kiváló, csodálatos, ezt vártuk, már régóta !!! A tervek szerint ez az eljárás, folyamatos és teljes lesz. Egy…..
 Ide kánya, vargánya!Merre is tart Kőbánya? Boldog új évet minden kedves kőbányainak! Most jelentkezem újra, és ígérem, ameddig lehetőségem lesz jelentkezni, azt újra és újra megteszem a régi elszántsággal és szókimondással, mindenkiről és mindenről ha…..
Kőbányász 2011.01.05 06:41:36
@Tóth Balázs LMP:

Tisztelt Tóth Balázs, Képviselő Úr !

Részemről a megtiszteltetés, hogy immár, mondhatni rendszeresen, olvassa a blogjaimat, amellyel az egyik szándékom pontosan az volt, hogy a döntéshozók ezáltal is megismerjék az u.n. "köz" hangulatot. ( már amit szerény képességeimmel közvetíteni tudok )

A vagyonkezelő Felügyelő Bizottságával kapcsolatosan, egyáltalán nem Önre gondoltam, sőt.
Ami a szememet csípi és ezzel nem vagyok egyedül, az az 50%-os tiszteletdíj emelés kontra infláció, nyugdíjemelés, minimálbér és az ottani tevékenység "ár-érték" aránya!
Itt, gondolom nem sértő a Testület tagjainak felhívása, az önmérséklésre.

Valóban, Önnek esküt kellett tennie a titkok megőrzésére, és ezt be is kell hogy tartsa, azonban én ott látom a problémát, hogy ki, vagy kik és hogyan döntik el, mi is kerüljön ebbe a -top secret- kalapba!?!
Látva az elmúlt ciklusokat, előszeretettel használták ezt a sundám-bundámok és a mutyik elfedésére is.
Ebben kellene sürgős változás, mivel szerintem mindennek ami közpénzt érint, azzal kapcsolatos, a nyilvánosság és a civil kontroll előtt kellene zajlaniuk.

A jegyző esetében, ismerve hosszú, "áldásos" tevékenységét, ilyen megoldásra, vagy más megoldásra csak a teljes, alapos, mindenre kiterjedő, komoly civil kontroll melletti vizsgálat eredményének ismeretében szabadott volna dönteniük.
Gyanítom, hogy homlok egyenest más, de "fair" döntés született volna. Szerintem addig, erre, még 1.-Ft közpénz is sok !
Már tudom, hogy az általam említett legkisebb összeget, valóban nem éri el (10 Millió Ft)de ahhoz közeli és több Millió Forit
nagyságrendű, ami szerintem jogosan felháborít, igen sokunkat.
Az általános közvélekedés a munkájáról Kőbánya szerte az volt, hogy "amíg ez a jegyző van Kőbányán, addig itt nem lesz rend" Ezek a közvélekedések, mint a közmondások, valami alapján keletkeznek és ha fenn is maradnak, az már elgondolkoztató.
Tudja, nem zörög a haraszt...

A vagyonkezelő esete: dettó.

Végezetül, de nem utolsó sorban, én is figyelem az Ön munkáját és el kell mondanom, hogy igen kellemesen csalódtam !
Rendkívül szimpatikusan, felelősség teljesen és példa értékűen végezte eddig a képviselői tevékenységét!

Csak így tovább!

Jövőbeni munkájához kívánok Erőt, Egészséget és az eddigi hozzá állásának a töretlen folytatását!

Üdvözlettel:

a Kőbányász
Kőbányász 2011.01.20 19:24:13
@mismichael42:
Tisztelt Mismischael 42 !

Nagyon köszönöm megtisztelő sorait és azt, hogy továbbra is figyelemmel kíséri próbálkozásaimat, Kőbánya jobbítása érdekében.

Maximálisan egy platformon vagyunk ami a korrupciót, és a korrupció résztvevőit illeti.
Ebben nincs se jobb, se bal oldal, csak korrupt vagy becsületes egyén.
Szerintem ez csak így a helyénvaló.

Továbbra is állandóan rajta tartom a szemem a kőbányai történéseken!
Ha olyat tapasztalok, ami ide kívánkozik, a megszokott stílusomban papírra vetem, és nyomban közzé is teszem, azokat.

Önnek is kívánok Boldog Új Évtizedet, erőt, egészséget és boldogságot.

Üdvözlettel:

a Kőbányász
 Régóta várt reptetés kezdődött Kőbányán, és Fecske et. már el is szállt ! Na, ez az ! Erről van szó ! Így kell elkezdeni a munkát, kedves képviselő testület ! ( már aki úgy szavazott ) Még csak a gyorshírt olvastam itt a Kőbánya Infón, de már ez is annyira…..
Kőbányász 2010.10.22 19:05:18
@perzekutor:

Teljes mértékben igaza van !
Amint a testület belátja azt, amit Ön és én itt írunk és az Emberek az utcán is beszélnek, mármint az elmúlt időszakban a közpénzlenyúlást keresztbe-kasul átszövő "csókos" társaságokról, amelyhez képest a pók a hálójával, nyeretlen kezdő lehet csak !

Ezeket kell teljesen és alaposan feltárni és a vétkeseket alaposan megbüntetni, legyen az bárki is !

A vizsgálatokat a "tévedések" elkerülése érdekében szoros civil kontroll mellett kell lefolytatni.

Biztos vagyok abban, hogyha elindulnak a vizsgálatok, akkor komoly és tényszerű segítségre számíthatnak a vizsgálódók a nettező kőbányai polgároktól az igazság kiderítése érdekében !

Üdvözlettel:

a Kőbányász.
 avagy , MIÉRT IS ÉRTE MEG ENNYI PÉNZT FEKTETNI EGY ELEVE MEDDŐ VÁLLALKOZÁSBA ??? Még él bennünk a kép a régi Kőbánya arculatáról (október 3-a előtt), amikor is mindenhonnan egy párás, réveteg tekintetű fiatalember , közgazdász…..
Kőbányász 2010.10.12 10:22:37
@vordemon:

Kedves Vordemon !

Amit az "igen tisztel"(!)képviselőről leírt, egyáltalán nem egyedi eset Nála sem, hiszen a múlt évi közmeghallgatáson több lakótárs ( nem egy környékről valók )is felvetette, hogy a dr. Pénz(éh)es Károlyt még egyetlen egyszer sem látták a területen se az előző, se az akkor 3.-évében lévő ciklusban !
Ennyit a választók képviseletéről!

Célszerű lenne a kőbányai, igen kurtára sikeredett képviselői esküt kiegészíteni azzal, hogy -a kőbányai választópolgárok érdekeinek maximális érvényesítése érdekében végzik képviselői tevékenységüket -!
(Jelenleg csak a Kőbánya érdekében szerepel benne!)

Sajnos másoknál is tapasztalható ez az arrogáns, "felsőbbrendű" hozzáállás az adófizetőkhöz, akik pedig Őket is eltartják, de milyen érdekes, hogy az ezen jellemzőkkel rendelkező személyek hovatartozása, konkrétan körülhatárolható, gond nélkül beazonosíthatóak, egytől-egyig !
Azt hiszem, ezt nem kell bővebben ragozni!!!

Köszönöm értékes információit, hozzászólását!
Várom, máskor is !

Mi nem adjuk(el), hanem megvédjük Kőbányát!
Ez a miénk volt és az is marad!

Tisztelettel és szeretettel üdvözlöm Önt, valamint minden kedves olvasómat:

a Kőbányász.
Kőbányász 2010.10.18 07:17:07
@vordemon:
Bár úgy lenne, (eltűnés)de már elkezdték a kekeckedést az alakuló ülésen.
Cs. Clau, mint frakcióvezető, ami plusz díjazással jár (!)kijelentette, hogy novemberig semelyik bizottság munkájában nem vesznek részt ! Micsoda nevetséges a 3 fős frakció és mekkora, - abszolút felesleges - közpénz pazarlás!

Maximálisan támogatom Őket ebben, remélve, hogy ez a menetrend 2014. novemberig így lesz !!!-:)

Az viszont, hogy még mindig van lehetőségük ott rontani a levegőt az a listás választási rendszer szégyene és szarvas hibája !!!

Az általam említett, teljes átvilágításba beleértettem a családi-haveri-ideológiai indíttatású funkciókkal kapcsolatos szigorú elszámoltatást is mellyel együtt a hivatali kollaborációk tetten érését is fontosnak és "jutalmazandónak" tartok!
Tekintet nélkül kell ezt megtenni - minél előbb - egészen a fejtől a farokig !!!
Mindenképpen egy komoly, hozzáértő civil kontroll és a teljes nyilvánosság biztosítása mellett !!!
Erre igen kiváló és kézenfekvő a Kőbánya Infó internetes lehetősége !

Remélem a Kőbánya Infót az új vezetés és a testület tagjai is olvassák és érzékenyek az itt felvetett valós, megoldásra váró problémákkal kapcsolatosan és továbbviszik azokat a konkrét, polgárbarát ill. a polgári erkölcsi szintnek megfelelő, jogosan elvárt megoldásig !!!
Kőbányász 2010.10.22 18:49:30
@Tóth Balázs LMP:

Tisztelt Tóth Balázs képviselő úr !

Amint látja, máris vettem a "név" változtatását !

Nagyon örülök, hogy így beindult a testület és várom a további, konstruktív döntéseket ! Az elsőről, -Fecske úr -már tudok és már írtam is örömmel az új blog bejegyzésemben, erről: szállj,szállj, szállj fel magasra címmel. Ezen cím még azért is passzol ide, mert a Piramis együttes főnöke, Som Lajos is kőbányai születésű!
Tudta ezt Ön ? Ha nem, akkor most már tudja.
Megtisztelne, ha elolvasná azt a bejegyzésem is és megosztaná velem az abban foglaltakról is értékes gondolatait !

A listás szavazással kapcsolatosan alapvetően eltérő a véleményünk, de amennyiben mégis van listás szavazás, abban az esetben az Ön által javasolt változatot kitűnőnek tartom !
Az Ön megoldása abban a kőrben a tényleges "nép akaratot" tükrözné ! Gratulálok az ötlethez!

A civil kontroll és aktív részvétel az előző időszak "eseményeinek" feltárásában témára nyugodtan "rárepülhet" én azt elindítani innen a blogból nem tudom, csak a figyelmet hívhatom ezáltal fel és figyelek az eseményekre, megírom a véleményemet és ha ez találkozik értő és fogékony szemekkel, fülekkel, ráérző képességgel, mint az most és itt történt, akkor már nem volt hiábavaló a blogolásom !

Ezeket a bizottságokat, úgy képzelem, hogy abban több tapasztalt, szakértő kőbányai civil is lenne, így elkerülhetővé válhatna a "hivatalfertőzöttség" és az esetleges "átfedés" !
Team-ek alakulhatnának egy-egy komplex rész teljes átvilágítására Pl: a jegyző és az irányítása alá tartozó hatósági rész történelmének komplex ellenőrzésére! A példa nem volt véletlen, nagyon is szükségszerű lenne ott is egy teljes, átfogó "kuffer vizit" !!!

Köszönöm hozzászólását és kívánom, mindannyiunk érdekében, hogy ez a pozitív lendületük ne lankadjon, sőt még esetleg fokozódhat is !

Mottó:

Kőbányáért dolgozzon a kőbányaiak érdekében a kőbányai képviselő testület a ciklus teljes idejében !

Üdvözlettel:

a Kőbányász.
 Azt beszéli már, az egész város….. Kőbánya szerte, széltében, hosszában, hogy nem tud mit kezdeni a sebtében, innen-onnan összetákolt MSZP-brigád az un. Verbai jelenséggel, és minden eszközzel a csapata lejáratására törekszik !  Ha csak a kommenteket…..
Kőbányász 2010.10.08 17:33:00
@entrium2010:

Tisztelt Entrium2010 !

Köszönöm, megtisztelő, elismerő sorait !
A fontos dolgokat itt Kőbányán az igaz kőbányai választókkal elintéztük, 3.-án kiválóan !
Most ott a feladat, hogy a tőlünk kapott bizalommal hogyan élnek és mit tesznek Kőbánya és a kőbányaiak érdekében !!!
Részemről továbbra is rajta tartom a szemem a folyamatokon és kíméletlenül lecsapok mindenre és mindenkire, aki Kőbánya ellen tesz, bármelyik "alakulat" katonája legyen is !

Mindenkit arra bíztatok, hogy éljen a civil kontroll adta minden ellenőrzési, számonkérési lehetőséggel és ebben használják a média adta számtalan lehetőségeket is.

Üdvözlettel: a Kőbányász
 GYŐZÖTT A JÓZAN ÉSZ  !!! CSODÁS  reggelre ébredt ma KŐBÁNYA !  Örömmel  gratulálok   a Fidesz – KDNP megválasztott polgármesterének és képviselőinek  valamint  Kőbánya felelősségteljes választópolgárainak !!!Győzött a…..
Kőbányász 2010.10.07 15:42:30
Tisztelt Tóth úr !
úgyis, mint mandátumot szerzett képviselő úr !

Semmi sértődöttség nincs részemről, csak figyelek a részletekre is ezért jegyeztem meg, hogy az Ürülök és az Örülök között óriási különbség van !
Bizonyára elírás volt !?!

Én kőkemény de kizárólagosan Kőbánya FAN vagyok és bárkit aki ártani akar Kőbányának vagy a kőbányaiaknak ízekre szedek, mindegy, hogy melyik párt, egyesület, csoport stb. tagja!
A Fidesz-KDNP győzelmének, mint kőbányai azért is örültem, mert az elmúlt időszak ballib. irányítása szegényítette el és vetette vissza kerületünket (valaha ez a kerület volt Budapest egyik leggazdagabb kerülete), miközben a szomszédos Fidesz irányítású Rákosmente (XVII) hatalmas gyorsasággal fejlődött és gyarapodott én ebből vizionáltam a kőbányai jövőt egyrészről, másrészről volt már itt olyan vezetés Dr. György István úr személyében, amikor is jó volt kőbányainak lenni !

Ez a blog a lehető legdemokratikusabb blog, itt nem csak lehet, hanem kívánatos is mindenkinek a véleményét közzétenni, nézőpontját ismertetni !!!

Azt pedig rendkívül sajnálnám, ha egy törzsolvasóm nem írna be több véleményt !

Ezúton is kérem, hogy továbbra is ossza meg velünk tapasztalatait, véleményét, melynek informálódási lehetőségei a képviselői munka során egyre csak bővülhetnek !

Várom újabb, értékes hozzászólásait!

Üdvözlettel: a Kőbányász.
 Üdvözlet,  Kőbányaiak  !Elképedten, de nem meglepődve olvastam a Kőbánya Infón, a ”Vigyázat ! Botrányos lejáratási kampány indul ” c. cikket a jelenlegi polgármester Verbai úr tollából. Mivel  tudomásom  és a híradások szerint…..
 Kőbányán járt az Mszp  évadzárón a Három Nővér !Az előadás gyenge, a hallgatóság pedig gyér létszámú volt ! A három fő ”ász” :-          Szanyi Tibor, a már a teljes  őrület határán lévő…..
 Üdvözlet kőbányaiak ! Kísértet járta be ma Kőbányát, a múlt kísértete? Itt volt ma  Fletó, az őszödi rém !Jött, látott, handabandázott, Orbánozott, majd távozott. Hallgatósága túlnyomórészt az "ingyenutazók" táborából került ki, akik…..
 Azt sem tudja az Mszp import-betolakodó, címzetes közgazdász polgármester jelöltje, hogy mi is esik, ha fúj ! Kőbányaiak ! Ekkorát még nem nevethettünk  az ATV műsorán ! Mielőtt még bárki megkövezne kijelentem, hogy nem vagyok az ATV…..
Szép napot az igaz kőbányaiaknak ! 1./ Az Mszp polgármester jelöltje - a most éppen "importáru" Élő N. aki a XII. kerületben lakik, és ott is próbálkozott az előző választáson a polgármesteri hatalom megszerzésével - ami persze nem jött be az ott lakók…..
Üdv mindenkinek!Ezt a blogot azért indítottam, hogy kiméletlenül feltárjam és bemutassam mindazt, amit Kőbánya és a kőbányaiak ellen elkövettek és elkövetnek !Kendőzetlenül a maga meztelen valóságában mutatom be az eseteket, és - ha ismert előttem - akkor az azokban érdekelt…..