Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Merlot

0 bejegyzést írt és 541 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Induljunk el a kályhától. Van egy-két törhetetlen koponyájú makacs vendéglátós, akik még az átkosban kezdték, lehet, hogy már rég abbahagyhatták volna, de nem ismernek más életformát, nap, mint nap bemennek a vendéglőbe, meg van a saját asztaluk valahol a konyha közelében, ahonnan a placcot is…..
Tudtátok, hogy Budapesten van egy olyan lift, amelynek saját buszmegállója van? Sokáig nekem sem volt róla fogalmam, pedig már évtizedek létezik. Egy újabb „titkos” gyöngyszem Budapest közlekedési hálózatából. A helyszín A gróf Széchényi Ferenc által 1802. november 25-én megalapított első nemzeti…..
Az örvényesi Öreg-hegy egyik legöregebb, védelemre érdemes pincéje A Balaton északi partján, Balatonfüredtől nyugatra fekvő Örvényesen gyerekkoromban rengetegszer átgurultunk, a 71-es főút mentén elterülő falu a kirándulók körében elsősorban vízimalmáról ismert. Az Aszófő és Balatonudvari közötti…..
Annyi minden történt az elmúlt időszakban, hogy igazából csak a fejünket tudtuk kapkodni, de mégis, ha jól figyelünk, akkor azért kicsit talán jobban is láthatunk a pályán, mint ez előtt. Mind kormánypárti, mind ellenzéki oldalról indultak letámadások a másik ellen. Ellenzéki oldalról eddig se volt…..
Merlot 2020.06.25 07:51:40
@MAXVAL bircaman közíró: Marha vagy te, nem birka. Ha csak egyszer kivennéd a fejedet Orbán seggéből, nem írogatnál ekkora marhaságot. Ja, és ha ismernéd a VALÓS számokat. Ülsz a függőfolyosós, csótányos lakáskádban, és onnan osztod az észt. :D
Azt mondják indulatból tollat, vagy az én esetemben billentyűzetet ragadni nem túl szerencsés. Vártam is vagy fél napot, de nem csökkent közlési vágyam. Az indukációt egy cikk váltotta ki amit az Indexen olvastam (Ide kattintva  olvasható). Bejegyzésem címe is az idézett cikk címéből eredeztethető.…..
Merlot 2020.05.15 11:43:40
@smud: "Őzbak, dúvad lőhető, lövik is." Hát a kurva jó anyjukat, a vaddisznókat miért nem? Falusi focipálya gyepének minőségét meghaladó füves területem van gyömölcsfákkal, egy sor csemege szőlővel.
Már a 2. éve annak, hogy a rohadék vaddisznócsorda odajár a téli hónapok során, és szántássá túrja a területet. Ha lenne lőfegyverem, nagy irtást végeznék magam, szarnék arra, hogy az tilos. :(
Feltűnést keltett a miniszterelnök legutóbbi interjújából az egyik mondat. Így hangzott: „Nagy a verseny, de nem adom olcsón a bőrömet.” (Magyar Rádió, május 8.) A külügy- és külgazdasági miniszterről beszélt, meg is jegyezte az egyik értelmező, az MSZP volt elnöke: „Hát erről szerintem Lázár is…..
Merlot 2020.05.11 13:49:20
@Boar.:
Te figyusz! A kancigány megengedett kifejezés itt? Mert nekem a fafejet egy sz-el megtoldott véleményemet kiszűrte ez a csoda szoftver. :D
Merlot 2020.05.11 13:51:19
@rallus: Te egy rasszista vagy. Legalább egy bólogatást! Naaaa.! :p
Egyetlen elem megmutathatja, hogy a kormányzat komolyan gondolja-e...
Merlot 2020.04.27 09:40:44
@birkamenet: Azért hangyányit azt is számításba vehetnéd, hogy Zorbán sem halhatatlan, remélhetőleg megfertőződik, mert hiába vesz fel űrhajós öltözéket, ha kórházat látogat, a szakértői értekezleteken rajta és néhány más barmon soha nincs szájmaszk. :D
A Hír TV-ben készült a napokban interjú a címben említett tudós emberrel. Abban a tévében, ahol a riportalanynak nem kell összeroskadnia a műsorvezető kérdéseinek súlya alatt. Jelen esetben Velkovics Vilmos is – kérdések helyett - készséggel adott további ötleteket az amúgy arra rá nem szoruló magát…..
Merlot 2020.02.17 20:53:39
@Kampfer: Mindent kétszer mondunk, mindent kétszer mondunk? :pp

Nem megy neked ez a számítógépes elérésű blogolda. Ezért is javasolnám, amit szeretett Vezetőd tett a tegnapi évértékelője előtt.
Írd a tenyeredre, aztán vigyázz, mert hamar szétkened! :DDDD
Archiregnum Baki 2020.01.30 22:32:18
Október óta néhány hatalmi pozíciót ellenzékiek birtokolnak, ebből következik, hogy most már nem csak ők kritizálnak, hanem őket is számon lehet kérni. Ellenzék-kormány konfliktusban nem egy civil áll szemben az államhatalom gépezetével, akivel akkor is szolidárisak vagyunk, ha éppen hibázik, hanem…..
Merlot 2020.01.31 15:05:25
@ulpius66: Magyar Katolikus Püspöki Kar? Ezek a "nem vagyunk mi pedofilok, csak türelmetlenek bagázs? Akik vállalnák Orbánért az önkéntes tűzhalált is, hogy mentsék a seggét, amikor majd jön az elszámolás?
Vicces ezektől ide beidézgetni!
Mennyit kérjek? Örök kérdés, és sokan abban látják a feloldását, hogy a munkáltató írja bele az álláshirdetésbe, mennyit szeretne fizetni. Én ezt a munkavállalók szempontjából nem tartom jó megoldásnak, ki lehetne fejteni, hosszabban is, miért nem, de röviden: elveszi a tárgyalás lehetőségét, és…..
Merlot 2020.01.22 23:00:10
A hétvégén egy gyakorló mozdonyvezető tett ki egy fényképet, amint a Keleti pályaudvaron, a csarnok helyett a vágány elején megállt vonatról azonnal el kezdenek leszállni az utasok. A megállás oka az éberségi vagy a vonatbefolyásoló berendezések pillanatnyi üzemzavara volt, az utasok pedig azonnal a…..
Kiberblog Meghackelték a FIDESZ-t? 2019.12.03 14:18:56
„Az Igazság Ligája” nevet használó szervezet (vagy személy) jelentkezett azzal, hogy meghackelte a FIDESZ-t és a megszerzett adatokat több újságírónak is továbbították, valamint ígérik, hogy a megszerzett adatokat fokozatosan nyilvánosságra fogják hozni...
Merlot 2019.12.04 10:10:59
@Ballib vagyok mert rettegek: "ráadásul ez már négyötöd lesz! "

Lófaszt! 6/5 :D:D
  Bizonyára mindenki ismeri azt a viccet, melyben a szegény földműves bácsit elviszik repülni, és a végén, mikor megkérdik tőle, hogy "no, bátyám, milyen volt?", akkor az utolsó mondata az, hogy "arra viszont végképp nem számítottam, hogy mindez a nyakamba is ömlik". Hát valami hasonló érzés…..
Merlot 2019.11.29 20:47:57
@MAGYARORSZÁG JÓL HASZNÁLJA FEL AZ UNIÓS PÉNZEKET.: Te közveszélyes őrült vagy....
Érdemei elismerése mellett kinevezik nagykövetnek Pornográfiába. (Szele Tamás újságíró, Facebook.com, 2019. október 12.) Ő a Fidesz mutogatós bácsija. (Lendvai Ildikó szocialista politikus, Facebook.com, 2019. október 13.) Borkai hamarosan a történelem vénuszdomjára kerül. (Tardos János újságíró,…..
Merlot 2019.11.06 13:39:45
@kewcheg: A helyesírásod legalább akkora probléma, mint a Borkai ügy volt.
Merlot 2019.11.06 13:41:46
@Zöldi László: " (nyugdíjas, éjjeliőr vagy munkanélküli)"

Vagy csak egy volt munkásőr. :D
Olvasónk a megszokott márkájú öblítőjébe csalódott akkorát, hogy a gyártót is megkereste a problémával. Ugyan a mosógép, a mosógép aktuális a tisztasága, a program, a hőmérséklet mind mind befolyásolja az illat erősségét, ha semmit nem érezni a ruhán, az valóban nem indokolt. Az erről folytatott…..
Merlot 2019.11.04 22:28:44
@végrehajtó helyettes: Honnan tudod, hogy tisztességes az ügyfeles? Lehet, hogy éjjel kurva, nappal ügyfeles.
Te meg egy barom, éjjel-nappal. :D
Többször felgyújtották, ostromolták kurucok, osztrákok, de eredetileg az Egri Csillagok forgatására épült a pilisi vár, ami ma is látogatható.  A pilis Egri Vár, az egykori filmdíszlet - forrás: saját fotó..
Merlot 2019.10.29 14:33:32
@VideoDream: " állítólag két katonatiszt öngyilkos lett "

Állítólag....
Ez ám a hiteles tájékoztatás, pont olyan, mint az, hogy a vár az erdő mélyén áll. :pp
  Mint azt a Tórában (Mózes öt könyve) olvassuk, Mózes a Szináj hegyi kinyilatkoztatásnál átvette Istentől azokat a kőtáblákat, melyekre a tízparancsolat, vagy egyes vélemények szerint az egész Tóra volt felírva. Miután azonban a Mózesre váró zsidó nép bűnbe esett amikor elkészítették az…..
Merlot 2019.10.05 15:17:50
@morph on deer: Értjük az iróniát. :)
Dániel olvasta a posztot a házról, ahová nem lehet/szabad/tudják bekötni a netet és elküldte nekünk a saját történetét. Kísértetiesen hasonló, most az Invitel nem reagál a megrendelésre, pontosabban az alvállalkozó nem bukkan fel, valószínűleg ott lehet a gond. Írtunk az üggyel kapcsolatban az…..
Merlot 2019.09.26 22:57:39
@Motorola: Akkoriban ennyi ideig tartott földalatti kábelhálózatot és központkapacitást teremteni.
Most senkinek nem kell, mindenki mobilozik. (No persze, ehhez rengeteg új digitális központ kapacitás és felszíni cellaállomás kellett...)
Nem elhanyagolható, hogy már nem csak egy telefonszolgáltató van manapság.
Nyaralgatunk, nyaralgatunk? Mindenféle országban jövünk megyünk internetezgetve? Hát tessék, ez az eredménye, aki nyaralni tud az fizetni is. Legalábbis ilyen hozzáállást érzünk a szolgáltató részéről (és azért megelőlegeznénk néhány ilyen kommentet is, khm). Az érdekesség, hogy a Telenor elismerte…..
Merlot 2019.07.12 09:14:12
@mikropit: Ekkora havi előfizetésért a Telekomnál napokat beszélgethet bárki minden irányban, plusz 6 GB internet adathasználat.
Én is úgy gondolom, hogy a panaszos meglehetősen meggondolatlan...
RockStation Öregek Vs. 'Zep 2018.05.24 11:00:00
Mi történik, ha az idősebb korosztálynak megmutatjátok a fiatalkorának a zenéjét? Mi történik akkor, ha az történetesen a rocktörténelem egyik legnagyobb zenekara, a Led Zeppelin? A legújabb "react" videóban fény derül erre a két kérdésre, miközben érdemes azért figyelni a…..
Merlot 2019.07.10 23:53:59
@: Mit nem értesz ezen? Velünk élő rocktörténelem. :))

Azt ne várd, hogy 30-40 évesek rajongjanak egy 50 éves zenekarért. Bár aki igazi ZENÉT szeret hallgatni, azt fiatalon is megérinti rock aranykorának zenéje.
Magyar rock zenekarok tagjai néha csodálkoznak azon, hogy retro koncertjeiken sok a fiatal. Nos, ezek a gyerekek a szüleik révén belenőttek már a születésük előtt létező zenékbe, mert mama/papa ezt hallgatta, miközben "lábával ringatta a bölcsőt" . :D
Serdülőként meg elmennek a szülőkkel egy-egy koncertre, és együtt énekelik a zenekarral a dalokat.
  Kész, vége, meguntam. Elegem van abból, hogy állandóan gondolkodjak mindenféle felesleges dolgokon. Belefáradtam, hogy megpróbáljak megérteni másokat, hogy több forrásból tájékozódjak, hogy érdekeljen embertársaim véleménye, és, hogy ne adj' Isten, értelmesen próbáljak vitatkozni tényeket fel…..
Bevallom, ritkán vonatozom. Egy időben ingáztam a főváros és Kelet-Magyarország között, de szerencsére már csak alkalomszerűen megyek. Az egyik ilyen alkalom apropóján pedig végül mégis a vasút mellett döntöttem. A régi rossz emlékek megfakultak, gondoltam, adok egy esélyt. Az autó kevésbé…..
Nincsenek könnyű helyzetben a magyar kormány potentátjai, hiszen hivatalból kell ellentmondaniuk a tényeknek. Másként fogalmazva: azért kapják a fizetésüket, hogy hazudjanak. A szóvivőknek, kommunikációs akrobatáknak különösen nehéz feladatot adott az élet Orbán Viktor mellett, mert olykor olyan…..
Aki ette már a főztjét bárhol (például a Tantiban, Babelben korábban), azt nem kell sokat győzködni arról, hogy Pesti "legszebben tálaló magyar séf" István sok-sok éve töretlenül magas színvonalú gasztronómiát visz. A forró nyári napokon pedig külön öröm, hogy akár napközben is élvezhető ez, a…..
Merlot 2019.07.04 21:58:58
@Attilajukkaja: "Mi mást tehetne hozzá egy átlagos magyar olvasó? "

Megmondom neked.
Sosem lesz elit kaja ez a sok gyönyörűség, mert aki magát - önkényesen - odasorolja az elithez, az leragadt Gáspár Bea és Kovács Lázár "zabálós" ételeinél.
Pedig ők ezt is meg tudnák fizetni..., az átlag magyar meg nem.