Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cukker

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Több forrásból is megerősítést nyert, hogy hétfőtől a Gróf Buttler borászat vezérigazgatója Herczeg Ágnes, a Wine Expert. A hányatott sorsú borászat az elmúlt hónapokban három dologgal hívta föl magára a figyelmet: kiváló borokkal (Syrah 2006 és a 2008-asok), majd a…..
A Disznókőnél nincs népszerűbb tokaji borászat a világon. Tudom, tudom, vitatható állítás, és nyilván sokaknak eszébe jut Szepsy István, a Királyudvar, vagy más nagyszerű tokaji birtok. Megértem a szempontjaikat, de ha mident mérlegre teszünk – a borok minőségét, a…..
Egy barátom meghívására megkóstoltunk 13 kékfrankost a pincéjéből, és arra jutottunk, hogy. Röviden: aki kékfrankosra szomjazik, vegyen Heimannt. Hosszabban: akit az árnyalatok gazdagsága kárpótol az enyhe érettségdeficitért, az soproniakat vegyen. Bulvárosan: a mezítlábasok…..
Pécs után Budapesten is megvolt a Pannon Top 25-bemutató, majdnem mindent megkóstoltam – amit nem, azt többnyire azért, mert ismertem már –, ahogy tavaly, idén is tízes listát rakok össze a kedvenceimből. Hangsúlyozottan nem a tíz legjobb következik, sokkal inkább tíz…..
Nem kutattam a terroirt, megmondom őszintén, épp csak fáradtan kerülgettem az árufeltöltőket egy Tescoban az éjszaka közepén. Kerestem volna valami könnyebb bort, egy pohárkával lefekvés előttre, de szokás szerint saját gyűjteményem csapdájába estem: otthoni készletem…..
A Szegedi Borfesztivált elkerüli a globális felmelegedés, az előrejelzésekből úgy tűnik, hogy az eszményi időjárást kapott nyitónaphoz fogható a következő 10 napban már nem lesz. A helyszín továbbra is gyönyörű, bár a platánok virágzása a szénanáthásokat garantáltan…..
Cukker 2010.05.15 15:30:12
Cukker 2010.05.17 15:42:52
@olvasóink írták: Volt bármilyen hír hogy nem maradhatunk? Kifejtenéd bővebben?
Rákontrázok, pinot noir ismét, nehogy már hiánya legyen a Kedves Olvasónak néhány napnyi elvonástól. Humbug-mellékzönge vagy véletlen egybeesés, ahogy tetszik, mindenesetre a kórság már bennem is fészket vert jó ideje, és hullámokban rám törve időszakos pinot-lázakat okoz.…..
Cukker 2010.04.25 09:33:52
A Művelt Alkoholista Balcsillagzat 2009.12.11 10:00:00
A középosztály hiányán sírni menő. Én persze vagyok olyan ümmög, hogy ne sírjak azon, amin mindenki más. Én a szarból is kicsipegetem az arabicát. Ennek szellemében válogattam össze 7 palack 3000 forint körüli vöröset remélve, hogy csupa óriásölőt fogunk kóstolni. Hát,…..
Belsőség Sarat! Még! 2009.11.26 06:21:00
Először értetlenül néztem magam elé, mikor megkaptam a Ford 4x4 Akadémia című meghívót, hiszen nem okvetlenül a 4x4-es élményautózás az, ami manapság eszembe jut a márkáról. Európában az Escort Cosworth már csak egy méregdrága, gyűjteni való klasszikus, utoljára tán arra…..
Sir Alex, ha nem is a világ, de az ország leggazdagabb verebe baráti körében állítólag sűrűn előveszi azt az anekdotot, hogy egy kontinensszintű bankártalálkozón az egyik nagy bordeaux-i chateau-val villogó francia kollégának belicitálta, hogy olyat bizony ő is tud, és mutatta…..
Cukker 2009.10.30 10:55:55
@ilCapitano:
Amit te 800 meg 1000 Ft ért kannában veszel ugyan olyat soha nem tudsz megvenni a boltban palackozva 2000 alatt.

Egyszerűen számold ki :
Üveg 80Ft dugó 70Ft cimke 20Ft kapszula 15Ft Palackozás:40Ft Egyéb: 30Ft

+25% áfa +35% árrés

És mindenütt kb minimummal számoltam.
Az első részben hat merlot-val ismerkedhettünk meg, hat másik értékelése következik a másodikban is. Bevezetésképp elejtett merlot-méltató szavaimat nem ismétlem meg, tessenek visszalapozni igény szerint. Egy fontos részletre azonban kitérek, noha nem mondok vele újat. Nemcsak a…..
Alapos merlot-kóstolót szervezett magamagánál Tompa Borravaló Imre, hívott engem is, mentem. Összeszedett jó néhány magyart, köztük csúcsra valókat is, rakott a sorba pár külföldit, összevetettük ezeket vakon. Lehet, hogy három szöveg is lesz belőle, hiszen a házigazda és…..
A válság a franciákat is meggyomrozza. A 2009-es francia output várhatóan 48 millió hektó lesz, ami 12 százalékkal több mint 2008-ban, de 5 százalékkal kevesebb, mint az előző 5 év átlaga. Legalább kevesebb gond lesz az eladással, teszi hozzá Jancis Robinson. A külföldi kereslet…..
A Magyar Bormarketing Kht. elindította eddigi legnagyobb költségvetésű kampányát, elkészült a honlap, híres emberek győzködnek rajta, hogy igyak bort, mert az jó. Az utcákon óriásplakátok buzdítanak ugyanerre, ha jól dekódolom az üzenetet. A plakátokon mindenesetre színes…..
A bort folyamatosan körbelengi a sznobizmus diszkrét bája. Az ember elindul (én legalábbis onnan jövök) a középiskolai és felsőfokú tanintézményi bulik világából, ahol kétes eredetű borokat önt föl kétes eredetű italokkal. Hogy ne érezze ezt cikinek, még véletlenül sem…..
Cukker 2009.10.19 11:11:08
@vörös és fehér: Látom hatással volt a Várban a beszélgetésünk. (gondolok itt az utolsó tételre)

Winebar-ba jöttök?
Bernard Magrez, a borvilág 73 éves fenegyereke fényt gyújt az alagútban. A 380 millió eurós vagyonával nyolcvankettedik leggazdagabb francia 19 éves kora óta nyomul a borbizniszben, és keseríti meg pálya- és munkatársai életét. Magrez az elsők között ismerte föl a hiperek…..
Mindig mosolyognom kell - gúnyt bizony csúnya módon nem nélkülözve - mikor kinyilatkoztatásszerű verdikteket olvasok vagy hallok magyar borok érlelési potenciáljáról. Úgy gondolom, nem áll még kellő mennyiségű empírikus adat rendelkezésünkre ahhoz, hogy biztosan kijelenthessük…..
Cukker 2009.10.12 09:24:19
A hvg.hu arról tudósít, hogy Vincze Béla borászatát 30 napra bezáratták, miután a 2007-es Egri Bikavéréről kiderült: hozzáadott glicerint tartalmaz. A glicerin valószínűleg azért került a borba, hogy a gyenge minőségű, vékony anyagnak testet adjon. A laborvizsgálaton…..
Cukker 2009.10.03 19:28:06
@lackó: "a bürokratikus szarságok sem jelentenek olyan nagy dolgot...oda kell figyelni."

Azért ha meg akarok inni a saját pincémben egy palack bort és ha azt akarom hogy papíron is rendben legyen az 15 perc papírmunka...
Zajlik a szüret a Villányi borvidéken, Günzer Zoltán, aki kadarkájával és Ördögárok Cuvée-jével került ismét az érdeklődés homlokterébe, eddig csak a portugiesert és a pinot noirt szedte le. Előbbi egy része a rozéba került, azt a hányadát ellenben, amelyből fajsúlyos…..
Cukker 2009.09.19 12:12:21
@hegyaljai: Kiegészítve a mondatodat, egy 24-es pinotból aztán végképp nem lehet szép Pino-t összehozni...(16 alk.) Időben le kellett volna szedni..

Hülye kérdés, de mitől lesz az oportó presztízsbor? -> 1500Ft ért?
Baráti kóstolók búslakodó szakaszában mindig előkerül kedvenc gumicsontunk: a magyar borok eltarthatósága (értsd: hatatlansága). Idén nyáron valamiért többeknél ütött az óra, és sorra kóstolhattam a veretes középkorú vereseket. És vagy mi nőttünk föl a műfajhoz, vagy a…..
Ahogyan ígértük, tudósítunk minden borfesztiválos akcióról, amiről tudomást szerzünk. A  Monarchiánál (24-es stand) két olyan borász-borászat vendégeskedik, akik saját standot nem állítanak: pénteken 16.00-22.00 óráig Tóth István, szombaton pedig Heumann Evelyn (Heumann…..
Könnyebb a tevének átmenni a tű fokán, mint egy bordeaux-i bornak bejutni a terroirhívő szívébe - tartja a mondás. A kortárs borfundamentalista narratíva szerint ugyanis a Gironde-torkolat környéke maga a kénköves pokol, ahol kampós szarvú repülő borászok és villás farkú…..
BorBoy Bormámoros fesztiválszezon 2009.07.08 14:50:00
Minden hétre jut az ország valamelyik szegletében egy borfesztivál, de legalább egy fesztiválocska. Azaz, Albert gazdát plagizálva: fogják a poharukat... és tegyék be a csomagba a ruhák mellé, amikor nyaralni indulnak. Egerben a bikavér tiszteletére rendeznek ünnepségsorozatot…..
Cukker 2009.07.08 19:41:56
@loading: A Borfalut honnan vetted? Elvileg nem lesz belőle semmi?!
Június 18-21. között, Sopronban zajlott a tizedik VinAgora, mely ezúttal is az ambíciózus "Közép-Európa Bor-iránytűje" szlogent aggatta magára. A Borkultúra Kht. közlése szerint a verseny a világ 10 legelismertebb borversenye között foglal helyet. Igaz, 2 éve még a…..