Regisztráció Blogot indítok
Adatok
papairefi

115 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 2012/13-as tanévben az ASF nemzetközi cserediákprogramja keretében két thai diák volt iskolánk tanulója. Mind a ketten úgy jöttek ide, hogy a köszönésen és néhány udvariassági formulán kívül magyarul semmit se tudtak. Azóta azonban már szépen megtanultak. 1. Kik vagytok,…..
A tavalyi év megemlékezéseinek sorában az egyik legjobban sikerült rendezvény a 480 perc felolvasás volt. A 481 perc felolvasás nem hangzik ilyen jól, de már csak kevesebb mint hétezret kell ahhoz aludni, hogy az 500 perc felolvasásig eljussunk, így hát belevágunk. Az időpont…..
     2011. december 3-án, a nyílt napon, délután pedig a szecskaavatón jótékonysági süteményvásárt tartunk. A befolyt összeggel a Kárpát-medencei Oktatási Alapot támogatjuk, ők pedig - a Dunántúli Református Egyházkerület által megduplázott…..
9.00       A Díszteremben igazgatói köszöntő, iskolaismertető, nyílt nap programjának ismertetése, iskolánk lelki élete. (Kovács Péter Ferenc igazgató, Fekete Pál Péter ig. helyettes, Vadász Márta vezető…..
Idén, az évkönyvünk ünnepi számában Sándor Nóra fizikus pályáját szeretném felvillantani a fiatalságnak. Számos matematika és fizika versenyen öregbítette iskolánk hírnevét, s szerzett országos és nemzetközi elismertséget. Nóra néhány eredménye: bejutott az Országos…..
Sok gyermeknek a Karácsony ajándékok nélkül múlik el! Ezen változtathatunk együtt! Ön is részt vehet a „Nyilas Misi Karácsonya” programban, ami az önzetlen segítségnyújtásról szól az évnek abban a részében, mikor talán a legfeltűnőbb a szeretet hiánya…..
Az előző írásunkban hat frissen felvételt nyert refisnek tettük fel a kérdést: Mi kell ahhoz, hogy felvegyenek az orvosi egyetemre? A folytatásban négy felsőbb éves orvosist kérdeztünk meg arról, hogyan mit kell tenni azért, hogy bentmaradj. Lukács EszterHogy miért esett…..
„Életed útját magad választod, válassz hát úgy, ha egyszer elindulsz, nincs már visszaút”/Kodály Zoltán/ A Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolája tisztelettel és szeretettel meghívja Önt végzős diákjainak 2011. november…..
Közös iskolai ünnepségen emlékezett meg a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolája és a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola a reformációról október 28-án a református templomban. Rendhagyó módon nem az 1517. évi eseményeket…..
Egy másik tanítvány pedig ezt mondta neki: Uram, engedd meg, hogy előbb elmenjek, és eltemessem az apámat. De Jézus így szólt hozzá: Kövess engem, és hagyd a halottakra, hogy eltemessék halottaikat! Mt.8,21-22.Halloween, Mindenszentek, Halottak napja. Három egymást követő nap, mára…..
Sporttal emlékeztek a forradalomraPápa - Az 1956-os forradalom és szabadságharc 55. évfordulója alkalmából 55 kilométeres emlékfutást bonyolítottak le a Várkertben csütörtökön délután.A váltófutást a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolája…..
Sikeresen szerepelt iskolánk, a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolája csapata a Rákóczi Szövetség által rendezett Kárpát-medencei Gloria Victis történelmi csapatversenyen.Az idén a téma Rákóczi és kora volt. Aczél Benedek, Nielsen Bendix…..
2011. október 17-21. között iskolánk ötfős küldöttsége -2 tanár és három diák- látogatott Kampenbe, a College Ichthus iskolába, francia nyelvű Comenius projektünk második évének nyitó rendezvényére. Négy iskola vesz részt ebben a projektben: a már említett holland iskola,…..
Megrendítő erejű megemlékezésen idézték fel a Pápai Református Kollégium Gimnáziumának és Művészeti Szakközépiskolájának 9.B-s diákjai az 1956-os forradalom és szabadságharc csodálatos eseményeit a forradalom kitörésének ötvenötödik évfordulóján, nemzeti…..
2011. október 15-én rendezték Bakonyszentkirály-Cseszneken az egyházmegye fiataljainak találkozóját. Fehérvári Dávid tanár úrral és 6 diáktársammal képviseltük iskolánkat. Az első helyszín a bakonyszentkirályi templom volt. Amíg minden résztvevő megérkezett,…..
Ez a szó úgy hangzik, mintha egy szállítmányozási vállalat fantázianeve lenne.Pedig az idei irodalmi Nobel-díjast hívják így.                 Olvashatjuk róla az interneten, hogy a most nyolcvanéves költő…..
A 2011-es Velencei Biennále összefoglaló címe ez a szellemes szójáték. Szerencsére majd minden nyelven működik: a megvilágosodások/ mámorok - illetve a nemzetek szó is benne van.              A városban két hagyományos…..
Dunántúli Református Egyházkerület lelkészi vezetői, Steinbach József püspök, Köntös László lelkészi főjegyző és Bellai Zoltán püspöki főtanácsos szeptember 27-én látogatást tett a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti…..
Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolája alapításának 480., újraindulásának 20. tanéve jubileumi év volt nemcsak a számok okán, hanem mert iskolánk sikeresen vett részt az "Audiovizuális emlékgyűjtés" elnevezésű országos…..
2011. június 1-től 5-ig a szászországi Drezda adott otthont a 33. német evangélikus Kirchentag /egyházi napok/ rendezvénysorozatának, amelyen a Pápai Református Kollégium is részt vett 36 diákkal és 4 tanárral. Az 1949 óta kétévente megrendezett nagyformátumú, százezres…..
Kovács Péter 2012. augusztus 15-ig kapta megbízatását az egyházkerület elnökségétől a nagy múltú, idén 481. tanévét megkezdő Pápai Református Kollégium Gimnáziuma vezetésére. A tanévnyitó istentiszteleten Kovács Péter azt mondta, ez egy megtisztelő, de nagyon nehéz…..
A hagyományok őrzése és a megújulás szükségszerűsége jegyében kezdte meg a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolája alapításának 481., újraindulásának 21. tanévét.A 2011. szeptember 1-jén délután a pápai református templomban tartott…..
Krasznahorkai László azt mesélte, hogy - egy barátja tanácsára - ezt írta abba a pályázatba, melyet Japánban való időzése érdekében adott be. A pályázat persze alapjában véve inkább csak ürügy volt, hogy oda mehessen, mert hiszen ő nem kutató, hanem - mint tudjuk - író; de…..
1531 és 1991.480 éve alapították meg őseink a Pápai Református Kollégiumot és 20 éve indult újra 39 év kényszer szünet után. A kettős jubileum emlékére 2011. szeptember 3-án, - a tanévkezdő napokon - iskolatörténeti vetélkedőt rendezünk. Az osztályok fognak versenyezni.…..