Regisztráció Blogot indítok
Adatok
futrinkaalap

23 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ideiglenes befogadás. Sokszor, sokan mondják, kérik, de hogy valójában ez mit is jelent, ritkán írja le bárki. Pedig fontos, hogy az, aki segítene, pontosan tudja, hogy mit is takar ez a fogalom, mi az, ami rá várhat, s mi az, ami megkönnyíti a döntést, a választást.Az átmeneti…..
Talpas szerencsés volt, de gazdát keres. Továbbra is. Kereshet.Volt egyszer egy pékség, amit két kutyának kellett őriznie, egy magyar vizslának és egy nagy testű keveréknek. Ez utóbbi történetünk főhőse: Talpas. Ahogy az lenni szokott, a telep megszűnt, az őrkutyákat…..
Kupak a mai napon visszakerült a gondozásunkba, korábbi ideiglenes befogadója, Rita vette őt magához, hogy ne kelljen a családi körülmények után egy rideg kennelben találnia magát.Kupak visszajött, még mindig nem is tudom felfogni. De nem csak én, korábbi pártfogói sem. Idézet az…..
Betta és kölyke, Laan amolyan "mellékmentés". Egy bajban lévő német dog szukát vett át egy családtól a fajtamentés, de volt ott még két másik rászoruló kutya. Ilyenkor, ha tehetjük, nem hagyunk hátra senkit, hanem egyeztetve az egyes tevékenységi csoportok között az…..
A Futrinka Egyesület alap tevékenységi csoportja azokat menti, akiknek mi vagyunk a lehetőség, sokszor csak az egyetlen lehetőség. Nem rettenünk vissza költséges beavatkozásoktól, hosszan tartó rehabilitációs időktől, adott esetben végtelen gondozási kötelezettségtől sem. Ez az…..
Az alap tevékenységi csoport esélyteleneket ment. Ez tény. De az esélytelen fogalma is szubjektív, s mivel nagyon nagy az esélytelenek szubjektív halmaza, így objetív döntéseket kell hoznunk. Ki kell találnunk, hogy az öreg, a rettegős, a fekete, a három lábú, a bőrbeteg, a…..
Mint tudjátok szombat délben megérkezett hozzánk Bálványka, aki a "keresztségben" a Daddy nevet kapta (főleg gyerekeink hatására, akik szerint a honlapon talált leírás alapján pont olyan, mint Cezar Millan, a csodálatos kutyadoki szépemlékű pitbullja).A kiskrapek…..
Dobó Kocka az ajkai gyepmesteri telepről került a gondozásunkba október elején. Egy nem legálisan készült fotón pillantottuk meg, ahogy apatikusan kuporgott, fel sem nézve az őt fotózóra. Tudtuk, hogy számára ott nem terem babér, életének vége könnyen a kennelben érhet véget.…..
Sokan nem tudják a különbséget a gyepmesteri telep és a menhely között. Hozzáteszem, hogy sokszor nehéz is megkülönböztetni a kettőt, hiszen én magam is ismerek állatvédelmi szempontból és fizikai körülményeit tekintve kalapemelést érdemlő gyepmesteri telepet, de olyan…..
Nem szívesen mentünk kölyök kutyát, és nem azért, amit sokan gondolnak, hogy őket megmentik mások a telepekről, menhelyekről... Nem mentik meg, nem is sejtenénk, hogy mennyien pusztulnak el életük kezdetén. A babakutyák ugyanis rendkívül védtelenek, ahol pedig több kutya van, ott…..
Az Alap Tevékenységi Csoport esélytelen kutyáknak igyekszik segíteni, így tényleg mindenféle védencünk van, bárki megtalálhatja az ízlésének legmegfelelőbb társat. Mostanában viszont azzal kell szembesülnünk, hogy az esélytelenek közül a kicsit is vonzóbbakra sincs érdemben…..
Nagy a baj akkor, ha egy védencünknek már nem csak a külső hidegek, hanem a szívében dúló téllel is meg kell küzdenie: Skuló pedig fázik. Elvonul, s bár örül annak, ha minket láthat, de a lelkesedése a tél beálltával alábbhagyott. Számára ez csak az idő múlását, s közben…..
Időről időre egy-egy szerencsés védencünk nem Magyarországon, hanem Ausztriában vagy Németországban talál gazdára. Mivel rengeteg tévhit él a külföldi örökbeadásokkal kapcsolatban, igyekszem leírni a mi gyakorlatunkat. Természetesen az ilyen nemzetközi együttműködések…..
Amikor az ember még napok múltán sem akarja elhinni, ami történt, nehéz írni róla. Közben pedig annyira boldog, hogy mindenkinek elmesélné, mert ilyenek nem történnek minden nap! Tényszerűen elég lenne ennyi: Ulla néni gazdis kutya. Ebben a mondatban benne van a csoda. Ulla néni…..
Mostanra már mindenki tud valamilyen szinten az ajkai zagytározó gátjának átszakadása okozta tragédiáról, amely két települést gyakorlatilag megsemmisített és tönkretett egy környéket, valamint a környéken élők soha többé nem tudják úgy álomra hajtani a fejüket, hogy ne…..
2010. október 6-ára az egyik lelkes önkéntesünk csapatépítő futrinkás vacsorát tervezett, méghozzá nem is akármilyen helyre: az állatbarát és a kulináris kultúrát magas szinten művelő Árnyas Étterembe, ahol nem utolsó sorban Egyesületünk védencei számára kihelyezésre…..
Sokszor kérdezik tőlünk, hogy a kanokat is ivartalanítjuk-e. A válaszunk: igen, a kanokat is! Minden, az Egyesülettől örökbefogadóhoz kerülő kutyát, legyen az szuka vagy kan, ivartalanítunk.Sokakban él az tévhit, hogy az egész beavatkozás pusztán kényelmi okokból fontos, hiszen…..
Marnie fiatal és szép, mégsem kellett senkinek hosszú hónapokon át. De életben van és ezt az ajkai Vahur Állatvédő Egyesületnek köszönheti, akik kimentették őt a helyi gyepmesteri telepről és átmenetileg elhelyezték őt. De az ő lehetőségeik is végesek, s már így is…..
Nóza egy macska. Ő ezt nem valószínű, hogy így gondolja, mert semmi, a macskákra jellemző félelem, bizonytalanság vagy bizalmatlanság nincs benne. Egy benzinkúton vettük fel - nem akartuk megmenteni, de ő úgy döntött, hogy márpedig megmentjük és kész. Az autóban meglepően jól…..
Ulla nénit az ajkai állatvédőktől vettük át, hozzájuk a helyi gyepmesteri telepről, altatás elől került. A lehetőségeikhez mérten mindent megadtak az idős kutyahölgynek, de sajnos ott és általában vidéken a lehetőségeket egészen más mértékegységgel mérik, mint a…..
Hagridot évekkel ezelőtt a dunavecsei gyepmesteri telepről mentettük. Hatalmas termete és elsőre talán ijesztő megjelenése egy igazán kedves, ragaszkodó, jó idegrendszerű kutyát rejtett. Hagrid mindenkivel barátságos volt, soha nem élt vissza testi fölényével, mindent eltűrt a…..
Karin gazdához költözése nem volt az egyetlen ezen a hétvégén, mert két másik teljesen esélytelen védencünk is esélyt kapott.Dorkát a tárnoki Benta-körtől "örököltük". Azok, akik már akkor is a csapathoz tartoztak még emlékeznek azokra az időkre, amikor nem az…..
A Futrinka Egyesületet leginkább fajtamentő tevékenységéről ismerhetik az állatvédelemben valamelyest is járatosak, pedig létezik egy csoportja, amely esélytelen, viselkedési problémás, idős, fogyatékos vagy bármi más miatt hátrányos helyzetű kutyákat ment, leginkább altatás…..