Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dagiiron

0 bejegyzést írt és 183 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 2019-es nagy budapesti kampány idején két zöld megközelítés csapott össze (nem csak) a pesti alsó rakpart ügyében: az egyik azt mondta, „a pesti alsó rakpartot fokozatosan átadjuk a sétáló, kerékpározó, rollerező emberek számára”, a másik meg csak azt, hogy „a pesti rakpart viszont azonnal…..
Kis túlzással azt állíthatjuk, hogy az Indexet azért ejtette foglyul az Orbán-rezsim, mert a saját kommunikációs gépezete csődöt mondott. Ha ugyanis a KESMA (Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány) beváltotta volna a hozzá fűzött reményeket, nem kellett volna elfoglalnia a kormánynak azt az…..
Dagiiron 2020.07.27 21:40:30
@nincs1agy: Mert a Google és a Facebook egyre nagyobb szeletet hasít ki a netes marketing költésből, mint egyébként mindenhol a világban. Egyre nehezebb az ingyenes tartalomszolgáltatást fenntartani, ráadásul a 100 fős létszám nem kevés..
Az egész koronavírus-járvány gyakorlatilag rávilágított arra, hogy ez az ország bár működik, azért ez nem annak köszönhető, hogy minden szép és jó, hanem leginkább annak, hogy fantasztikus és elhivatott emberek dolgoznak a nem-vezető pozíciókban. Nekik köszönhetjük, hogy most nem állunk annál is…..
Dagiiron 2020.04.16 09:47:40
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Szabolcs utcai kórház, OPNI, BM kórház, Svábhegyi tüdőszanatórium, Schöpf-Mérei bezárása rémlik?
Dagiiron 2020.04.16 10:06:47
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Persze,..tudod mit, amíg nem vagy képes normális hangnemben kommunikálni, addig hanyagolj..
Dagiiron 2020.04.16 10:13:49
@sóhegy049: Ki a szart érdekel, politikus. A dk-s Varjú meg az általuk ellehetetlenített újpesti Árpád kórház újranyítását követeli..
  A Média1.hu-t Szalay Dániel működteti Gárdonyban, és a médiapiac fejleményeit gyűjti össze. Tegnap este 19.01-kor például közölte, hogy „a cenzúravád visszahullott Baranyi Krisztináról, Ferencváros új polgármesteréről”. Az újdonsült kerületvezető ugyanis kifejtette: nem az ő munkatársa kérte,…..
Bárkivel kész együttműködni az önkormányzati választásokon, de szerinte az Európai Parlamenti választásnak helyosztó szerepe lesz itthon az ellenzéki tárgyalásokon. Puzsér kampánymenedzsere okozott személyi konfliktusokat a választások előtt a pártjában, nem állna be Karácsony Gergely mögé a…..
Teljesen váratlanul, hat nappal a pozsonyi forgatások megkezdése előtt közölte Havas Henrikkel a TV2, hogy mégsem forgatnak vele a Pénzt vagy életet című műsorban - közölte a tévés személyiség a Facebookján. "Micsoda meglepetés! Levelet kaptam a TV2-től! Nem kellek nekik! Lelkileg teljesen…..
Dagiiron 2017.03.02 23:59:50
@Kard:
Csak azért, hogy ne beszélj marhaságokat:

velvet.hu/celeb/vajna0307/
Hello kedves Olvasóm! Nyilván az egyre nagyobb súlyt képviselő kormányközeli médiából valószínűleg nem, vagy csak érintőlegesen értesülsz az eseményekről sőt, sokan -talán pont ezért- egyre kevesebb olyan tartalmat fogyasztanak, melyek a napi, belföldi aktualitásokról adnak hírt. Az embereket…..
Dagiiron 2017.02.10 07:30:23
@ebella: A tények azok, hogy egy sittest tartóztattak le, a kamu az, hogy az aláírásgyűjtést akadályozták..
Olvasom  a  PISA -felmérések csapnivaló eredménye kapcsán tett roppant elmés nyilatkozatát.  Nagy tapasztalattal rendelkezhet Ön Palkovics úr , mint  Felsőoktatásért Felelős Államtitkár szakirányú végzettséggel...vagy nem.  Igazán nem szeretném fikázni sem a Budapesti Műszaki Egyetem…..
Mit lehet mondani egy közpénzből eltartott cég kommunikációs osztályára, ha az abból űz sportot, hogy a nekik írt leveleket vagy minősíthetetlen hangnemben válaszolja meg, kioktatja a kérdező újságírót és/vagy bloggert, félvállról veszi a kérdéseket és tulajdonképpen…..
A társkeresős tévéműsorok szinte egyidősek a nagyüzemi tévézés beindulásával: az első ilyen jellegű műsort 1970-ben, The Dating Show címmel rakta össze egy Chuck Barris nevű producer, és tulajdonképpen azóta nagyjából ugyanarra a formulára épülnek, vagy egy pasi keres nőt…..
Mészáros Máté cikke  2014. szeptember 6-án megszűnt a józsefvárosi tűcsere program, bezárt a Kék Pont. Ez tragédia minden budapesti lakosnak, és gazdasági hátrány minden magyar adózónak. Nem utolsósorban pedig rontotta hazánk nemzetközi megítélését. A tűcsere program…..
Nemrég leírtam mindent arról, amit Vida Ildikó ügyéről gondolok. Azt hittem legalábbis. Az időközben bizonyossággá vált sejtéseimet - miszerint a kitiltásról hosszú napokig a pofánkba hazudott a magyar kormány apraja nagyja, és természetesen az érintett maga is - egyetlen…..
Egy tanéven keresztül zajló procedúra, pályáztatás, újrapályáztatás, újra-újrapályáztatás után megkapta végleges kinevezését az Újlak Utcai Általános Iskola élére az oktatási kormányzat által kiszemelt, és az iskolát az elmúlt tanévben megbízott igazgatóként…..
Dagiiron 2014.06.15 11:55:23
@M. Péter: Tök jó, akkor terjesszük ki ezt a rendszert mindenhová.. Az FCSM, BKV, FKF, a Tesco, LIDL vezérigazgatóját a dolgozók választhassák meg ezentúl, elvégre az ott dolgozók érdekeit kell figyelembe venni, mit is pofázik bele a tulajdonos, hogy milyen legyen az iskola, hogy ilyen követelményeket kell támasztani a tanárokkal szemben, elvégre csak az ott tanító tanárok,a kontraszelektált szülői munkaközösség (normális szülő ilyenben nem vesz részt)ért az iskolához, senki más. Már csak azaz egy kérdésem lenne, hogy miként is szerepeltek az ott tanuló gyerekek a PISA teszten az elmúlt 20 évben, mikor is a tanárok által preferált vezetés működött a suliban?
Dagiiron 2014.06.15 12:04:48
@nu pagagyí: A jó igazgató nem lehet népszerű a tanárok között, mivel megalkuvás nélkül a minőséget kell képviselnie, s ez bizony csak a tanárok szigorú számonkérésével lehetséges. Egyébként szerintem szólj a GE-nek, hogy mekkora balfaszok, hogy a vezérigazgatót, nem a munkavállalók, hanem a részvényesek választják. Pedig a melósok tutti, hogy más szempontok választanának, mint azok a pénzsóvár részvényesek..

Jó lenne, ha a közszolgálatban dolgozók tudomásul vennék, hogy a munkahely nem arra, való, hogy ők rohadt jól érezzék magukat s folyamatosan teljesíteni kell, különben szét rúgják a seggüket. addig, amíg a tanárok képtelenek megoldani hogy a hátrányos helyzetű gyerekek 16 óráig le legyenek kötve értelmes programokkal az iskolában, na addig olyan igazgató kell, aki szétrúgja a seggüket, hogy végezzék a dolgukat!!
Hogy miért kaptak ki a Kormányváltók?! Csak röviden: persze, volt a Fideszes médiatúlsúly, de ezt akkor firtathatnánk, ha 5-10 százalékkal kaptak volna ki a Kormányváltók. A kamupártok, különféle kis csalások szintén nem játszanak. A választási rendszer katasztrófa, 44…..
Mi a különbség a cseh és a magyar közszolgálati csatornák között?    Alaposan kiverte a biztosítékot a napokban a Kossuth rádió híradójának szóhasználata, Török Annamária műsorvezető kritikátlanul a Putyin által felvásárolt orosz média szókincsét használta. A…..
Dagiiron 2014.02.25 00:55:38
@Bogyó 2: Szerintem te nem látod a lényeget. Az egyik oldalon egy korrupt hatalom, amely mellékesen békén hagyta a kisebbségeket, a másik oldalon egy full nacionalista csapat, amelyik talán kevésbé korrupt, viszont ahogy várható is volt, első intézkedései között belerúgnak a kisebbségekbe. Tehát miért is kell kampányolni akármelyik mellett?Miért is jobbak a mostaniak? Mert már évekkel ezelőtt tüntettek a kisebbségi nyelvhasználat ellen?
A dizájner drogok jelentik jelenleg a legnagyobb kihívást az Európai Unió drogpolitikája számára. Miközben a tagállamok görcsösen próbálnak minél gyorsabban minél több szert tiltólistára helyezni, a szakemberek szerint a tartós megoldások a keresleti oldalon rejlenek - derül ki…..
Danka Miklós, a 2008-as Nemzetközi Informatikai Diákolimpián ezüstérmet nyert. Cambridge-ben diplomázott, Londonban dolgozik. A jelenlegi körülmények miatt nem akar Magyarországon élni, de felkészítő tanárként ott volt a diákolimpiai érmesek tegnapi parlamenti ünneplésén. Az ő…..
Dagiiron 2014.01.29 23:55:37
@emhem: egy-két szóban válaszolnék:

1,Egy-két belvárosi bölcsész gyerek kivételével a többieket max. olyan szinten érdekli a politika, hogy kell-e tandíjat fizetni, vagy sem. Így az, aki azzal magyarázza a diákok kinti egyetemekre való jelentkezését, hogy itt milyen a belpolitikai helyzet, az nem ismeri a való világot.

2, Tandíj: Azok, akik a tandíjszerű hallgatói szerződés miatt kimennek mondjuk Angliába tanulni, mikor ott nagyságrendileg nagyobbak a tandíjak, hát igen érdekes matematikai képességekre utalna.. A jobb képességűek azért mennek ki Cambridge-be, mert a verseny eredményeik alapján a 9000 fontos tandíj nagy részét ösztöndíjból ki tudja fizetni, de még így is többe van nekik az ottani tanulás költsége, mint az itteni, de az a diploma a piacon sokkal többet ér majd fizetésben.

3, A pénz miatt maradnak kint, s nem a Vitya miatt. Kint sokkal többet keresnek, mint kis hazánkban, ez ilyen egyszerű..
Dagiiron 2014.01.31 23:08:59
@andras314: Mi köze van az SZJA rendszernek az oktatáshoz? De egyébként miért is jó az, ha az SZJA fizetők 10%-a fizeti az SZJA 90%-át? Azért jó, mert elkergeti a magasan képzett nyelveket beszélő embereket. Ezen felül segíti a fekete gazdaság fellendítését, mert természetesen aki csak tudja, az kivonja magát egészen/részlegesen az SZJA fizetés alól. Pontosan a drasztikus SZJA adóztatásnak köszönhetjük, hogy az elmúlt 20 évben ilyen szépen kifejlődött a zsebre fizetés kultúrája.
Dagiiron 2014.01.31 23:14:12
@andras314: Magyar felzárkóztatási koncepciója kb, annyit jelentett, hogy az átlagos iskolákban lehúzták a gyengébbek szintjére a többieket, de az elit sulikat ez nem érintette, ott akkor is az elit gyermekei voltak,s így sima útjuk volt az egyetemre. Múltkor hallgattam a Fazekas igazgatónőjét a Klubrádióban, ahol elismerte egy kérdésre, hogy oda egy hátrányos helyzetű gyerek nem nagyon tud bekerülni, mert egy ilyen suliba való bekerüléshez megfelelő családi háttár kell.
A Hírtelevízió politikát csinál. És élvezi.Múlt szombaton rendezték az MSZP nagygyűlését, amelyen a Mesterházy-beszéd közben elhangzott egy bekiabálás. (Sőt, nem is egy, de ugye csak egyet hallunk folyton.). A Hírtévé vasárnap déli híradójában leplezte le, hogy mi…..
Sexy Asian Girls Susie Fei 2014.01.02 08:14:39
..
Dagiiron 2014.01.03 00:12:26
Újabb parlamenti nap, újabb kormányzati lufira történő figyelemfelhívás az ülésteremben, azaz a PM politikusai megint nem tűrik csendben az igazságtalanságot. Szabó Tímeával és két Szilágyival (László, Péter) közösen táblákkal illusztráltuk azt, hogy a rendszerváltás…..
Dagiiron 2013.11.09 21:03:31
@krepler: Az MTA számításai szerint egy átlag adócsali minimálbéres 90ezer Ft-ot visz haza zsebben. Ja, s a minimálbéresek minimum a fele adócsaló. Most 1 millió ember jelentett be minimálbért, ezt szorozd be 90.000,-Ft-tal, s utána nézd meg ennek az adó és járulék hatását, ha leadóznák. S a 10.000,-Ft-ot kapó is adócsaló, s igenis fizessen adót minden egyes fillér után, s ha ezt megteszi, akkor nem kell halálra adóztatni a középosztályt. Ja, s a Bajnai féle off-shore lovagokat is meg kellene sarcolni egy egyszeri, de drasztikus adóval. Mondjuk ha egyszer képviseltél egy taggyűlésen egy off-shore céget, akkor az 50.000.000,-Ft adó, két alkalom esetén 100.000.000,-Ft stb. stb.
Végre megkaptuk azt a szerződést, amelyet a közmédia kötött Kovács Ákossal új rádiószignálok készítésére. Ezek alapján a zenész cége 12 millió forintot kapott, ami – bár a szolgáltatás speciális jellegére tekintettel nem nagyon lehet összevetni piaci árakkal,…..
Dagiiron 2013.10.31 22:39:02
@dr kíváncsivagyok: Mondja ezt egy olyan ember, aki névtelenül írogat a netre, s ez az egyetlen sikere az életben. Hány telt házas koncertet adtál a BS-ben? Hány aranylemezed van? szerintem max. aranyered van.. Egy senki voltál, amikor Ákos már sikeres zenész volt, s most is senki vagy, amikor Ö még mindig telt házas koncerteket ad.

Az egy dolog, hogy valakivel nem értesz egyet a politikában, de ezért a zenei pályafutását is fikázni, hát elég primitív jellemre vall...