Adatok
johnessss
102 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Főzési idő és hőmérséklet A főzési idő változó, lehet akár 20-30 perc (sovány halak, libamáj vagy rántotta esetében), vagy akár 72 óra is (kevés húsú csontos sertésborda vagy keményebb húsok esetében). Az, hogy egy adag étel milyen gyorsan éri el a kívánt…..
A sous vide eljárás azon alapul, hogy a víz hője az ételhez eljusson, ezért fontos, hogy az étel és a víz között semmi más ne legyen, csak a főzőtasak vékony műanyag felülete. Ha a tasakban levegő van, akkor a víz melegének először át kell hatolnia a levegőn, hogy…..
Napi konyhaművészet
Készíthetek olyan ragut, mint a lassú főzésre kifejlesztett készülékben?
2011.08.25 06:14:44
Igen, készíthet. Ha azt szeretné, hogy a hús jól átsült legyen, egyszerűen helyezze a hozzávalókat a főzőtasakba, vákuummal zárja le, vagy ha a tasak nem tartalmaz folyadékot, zárja le azt, vagy egyszerűen csak préselje ki a levegőt a tasakból, és zárja le azt, majd…..
Az, hogy mennyi ételt helyezhet el kényelmesen a készülékbe, az ételek fajtájától függ. Az általános szabály az, hogy a főzőtasak(ok) nem fedheti(k) el teljesen a tartály alján található fűtőrácsot. A vízfürdő állandó hőmérsékletének fenntartásához…..
Napi konyhaművészet
Ízesíthetem az ételeket úgy, mint a hagyományos főzési eljárásoknál?
2011.08.20 09:37:05
Mivel néhány fogás sous vide-álásához alacsony hőmérsékletre van szükség, ezért néhány nyers ízesítő nem tudja úgy kifejteni a hatását, mint a magasabb hőmérsékleten történő főzéskor. Jó példa erre a nyers fokhagyma, ami nyers maradhat, ha olyan alacsony…..
A sous vide-álás során az étel természetes ízei megmaradnak, hiszen az alapanyagokat lezárjuk, és az ízek nem vesznek el az edényben, illetve nem párolognak el, ezért a sous vide-álás során enyhébb fűszerezésre van szükség, mint más főzési eljárásoknál. Mindig enyhébb…..
Az ételt légmentesen zárja le az erre a célra gyártott főzőtasakokba! • Helyezze a tasakot a megfelelő hőmérsékletű vízfürdőbe! • Hagyja az ételt legalább addig főni, amíg a receptben elő van írva! A hosszabb főzési idő…..
A sous-vide technológia lényege: bármilyen húsfajtának a lehető legalacsonyabb hőmérsékleten, kíméletes módon történő főzése, elkészítése. Ennek során a legtöbb esetben a húsokat vákuumfóliába csomagoljuk (erős, átlátszó műanyag tasakok)…..
Times vary considerably. A thin cut of fish may cook in a few minutes. Some otherwise tough cuts of meat, for example beef brisket and short ribs, benefit greatly from very long (48 to 72 hours) sous vide cooking at medium-rare temperatures of around 131 °F (55 °C), but the enzymes…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz