Regisztráció Blogot indítok
Adatok
johnessss

102 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Főzési idő és hőmérséklet A főzési idő változó, lehet akár 20-30 perc (sovány halak, libamáj vagy rántotta esetében), vagy akár 72 óra is (kevés húsú csontos sertésborda vagy keményebb húsok esetében). Az, hogy egy adag étel milyen gyorsan éri el a kívánt…..
A sous vide eljárás azon alapul, hogy a víz hője az ételhez eljusson, ezért fontos, hogy az étel és a víz között semmi más ne legyen, csak a főzőtasak vékony műanyag felülete.  Ha a tasakban levegő van, akkor a víz melegének először át kell hatolnia a levegőn, hogy…..
Igen, készíthet. Ha azt szeretné, hogy a hús jól átsült legyen, egyszerűen helyezze a hozzávalókat a főzőtasakba, vákuummal zárja le, vagy ha a tasak nem tartalmaz folyadékot, zárja le azt, vagy egyszerűen csak préselje ki a levegőt a tasakból, és zárja le azt, majd…..
Az, hogy mennyi ételt helyezhet el kényelmesen a készülékbe, az ételek fajtájától függ. Az általános szabály az, hogy a főzőtasak(ok) nem fedheti(k) el teljesen a tartály alján található fűtőrácsot. A vízfürdő állandó hőmérsékletének fenntartásához…..
Mivel néhány fogás sous vide-álásához alacsony hőmérsékletre van szükség, ezért néhány nyers ízesítő nem tudja úgy kifejteni a hatását, mint a magasabb hőmérsékleten történő főzéskor. Jó példa erre a nyers fokhagyma, ami nyers maradhat, ha olyan alacsony…..
A sous vide-álás során az étel természetes ízei megmaradnak, hiszen az alapanyagokat lezárjuk, és az ízek nem vesznek el az edényben, illetve nem párolognak el, ezért a sous vide-álás során enyhébb fűszerezésre van szükség, mint más főzési eljárásoknál. Mindig enyhébb…..
Az ételt légmentesen zárja le az erre a célra gyártott főzőtasakokba! •    Helyezze a tasakot a megfelelő hőmérsékletű vízfürdőbe! •    Hagyja az ételt legalább addig főni, amíg a receptben elő van írva! A hosszabb főzési idő…..
Napi konyhaművészet Food plate 7. 2011.08.20 09:34:29
Napi konyhaművészet Food plate 6. 2011.08.20 09:33:35
Napi konyhaművészet Food plate 5. 2011.08.20 09:32:53
     A sous-vide technológia lényege: bármilyen húsfajtának a lehető legalacsonyabb hőmérsékleten, kíméletes módon történő főzése, elkészítése. Ennek során a legtöbb esetben a húsokat vákuumfóliába csomagoljuk (erős, átlátszó műanyag tasakok)…..
Napi konyhaművészet Sous vide 2. 2011.08.19 07:16:03
Times vary considerably. A thin cut of fish may cook in a few minutes. Some otherwise tough cuts of meat, for example beef brisket and short ribs, benefit greatly from very long (48 to 72 hours) sous vide cooking at medium-rare temperatures of around 131 °F (55 °C), but the enzymes…..
Napi konyhaművészet Food plate 4. 2011.08.19 07:14:03
Napi konyhaművészet Food plate 3. 2011.08.19 07:12:11
Napi konyhaművészet Food plate 2. 2011.08.19 07:09:59
Napi konyhaművészet Food plate 1. 2011.08.19 07:07:16
Napi konyhaművészet Cooking :)) 2011.08.19 07:04:39
Napi konyhaművészet Sous vide 1. 2011.08.17 08:18:54