Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DirtyHarry

0 bejegyzést írt és 461 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Milyen hatással volt és van a járvány, valamint az abból következő gazdasági válság a digitális nomádok életére, egyáltalán, magára az életformára? Vajon hátrányt vagy éppen előnyt jelent számukra ez a helyzet?..
Elveszíti népszerűségét Dánia a határátkelők körében – derült ki egy friss felmérésből, mely szerint a tavalyi év utolsó 9 hónapjában megállt az uniós állampolgárok bevándorlása az országba...
DirtyHarry 2020.06.20 23:21:41
Az előző két részben felsoroltam, hogy mit szeretek, illetve hogy mit nem szeretek Svédországban. A sorozat befejező részeként jöjjenek azok a svéd dolgok, amikre pusztán csak nap mint nap rácsodálkozom, olyannyira különlegesség számba mennek: 1) Långtradare - az extra hosszú kamionMindenki ismeri…..
DirtyHarry 2019.12.27 09:06:04
@Tetves Dög: Pedig létezik félpótkocsi után kötött verzió is: youtu.be/uK85BZUkruM
Dániában is sok ilyet látni, de inkább a másik verzió a gyakoribb, a hosszú pótkocsi.
DirtyHarry 2019.12.27 09:39:57
@Warlimont: Ez a feljelentgetés Dániában is népszerű sport, pl ha a szomszéd azt látja hogy hirtelen lett egy jobb autód mint az övé, akkor már megy is a levél a helyi NAV-nak ( SKAT).
en.wikipedia.org/wiki/Law_of_Jante
DirtyHarry 2019.12.28 01:29:34
@geeeteee: Mindegy, Dániában is mászkálnak hasonlók, gondolom akkor a svédeknél is, dánoknál a dolly-s verzió is megy, de mint írtam a D verzio a leggyakoribb.
da.wikipedia.org/wiki/Modulvogntog
A héber naptár szerinti Chesván hónap tizenhetedik napján1 (idén ez a nap a Gergely naptár szerint November 15-re fog esni) kezdett el esni az eső, tört fel a talajvíz és nyíltak meg az ég csatornái, melyek az emberiség pusztulását okozták Noé életének 600. évében2, a héber naptár szerinti (azaz a…..
DirtyHarry 2019.11.01 17:46:52
@Equalizer.: ezt ki súgta neked?:)
DirtyHarry 2019.11.01 17:49:43
@Bocimaster: hat akkor kurva nagy szarban vagyunk:D
Ahhoz képest, hogy Lengyelország milyen nagy és viszonylag közel is van Magyarországhoz, mégis kevés szó esik róla a blogon. Persze nem tartozik a magyarok célországai közé, de attól még nagyon érdekes lehet ott az élet. Most egy kicsit bepillanthatunk Vé posztján keresztül...
DirtyHarry 2019.10.17 00:03:29
@Girhes Joe: kokaint, heroint az szeretitek, csak a füvet nem? :)
Radics Gigi csak a napokban ünnepelte a huszonharmadik (!) születésnapját, mégis annyi mindent ért már el, amire másnak egy élet is kevés. A Fülebagoly blognak terveiről, lehetőségeiről, a magyar és az amerikai zenei piac különbségeiről mesélt. ..
Ma már nem lehet tudni, hányadik a magyar városok sorában London (pár éve ugye az volt a mondás, hogy az ott élő magyarok számát tekintve a harmadik lenne), az viszont biztos, hogy az elmúlt egy-két évben rengetegen költöztek el a brit fővárosból. A jelenség okai meglehetősen összetettek, ám mivel…..
DirtyHarry 2019.07.03 12:48:08
@acycloren: vagy lehet azert bérel a sok fiatal mert az egyetemrol kikerulve nem tud bele ugrani egy 20-30millios hitelbe? Szerinted olyan nagy móka 120-140ezret kifizetni lakbérre? Nyilvan nem az.
Amikor terveztem az utamat Malmöbe, hamar világossá vált, hogy a közeli dán fővárost, Koppenhágát sem hagyhatom ki. A busz kb 40 perc alatt vitt át Európa második leghosszabb hídján az Öresund-on. A városba érve feltűnt a rengeteg kerékpár. Tényleg szinte mindehol a letámasztott bringákat és a…..
DirtyHarry 2019.05.01 18:40:26
@tükörfúró: Nem kellene hülyeségeket beszélni, a hely még létezik, köszöni jól van :)

A bódékat lebontotta rendőrség, kamerákat szereltek fel és stb... mindez tartott kb egy hétig, a helyiek mindent visszaállítottak úgy ahogy volt, és továbbra is várják a turistákat.
Az ajánlóban említett "következtetés" szemléletesen mutatja be az Argumentum ad populum, azaz a közvélekedésre, többségre hivatkozás érvelési hibáját. Miszerint ha sokan elfogadnak valamit, akkor az úgy is van. Márpedig a közvélemény holtbiztos abban, hogy nemsokára elterjed az elektromos autó.…..
Kívül tágasabb Mi is a jelszó? 2019.04.16 06:30:00
E-mail fiókok, közösség oldalak, netbank, webshopok, állami és közüzemi szolgáltatók – tucatnyi helyen használunk jelszavakat, és nem tanácsos mindenhol ugyanazt...
DirtyHarry 2019.04.16 19:54:38
@ProsTata: Használj jelszókezelőt, ha ügyesen használod, két három jelszónál nem kell többre emlékezned.
DirtyHarry 2019.04.16 19:57:33
@élhetetlen: Nem tartom jó megoldásnak a biometrikus én sem, leginkább azért, mert az uj lenyomatod vagy a képmásod reprodukálható, a jelszó meg a fejedben van, azt csak akkor szedik ki ha a körmöd húzzák :)
DirtyHarry 2019.04.22 17:00:33
@DieNanny CH: Ez már nem rossz, de ez még csak két szó, 4 vagy 5 már oké lenne.
J.J. Abrams nem sok interjút adott mióta elvállalta a IX. Epizód rendezését. Most, hogy visszatért a film londoni forgatásáról, leült egy hosszú beszélgetésre a Fast Company két újságírójával, akiknek mesélt cége, a Bad Robot terveiről, az Apple streaming szolgáltatásáról, amelynek egyik kirakat…..
A közelmúltban több cikk is foglalkozott az azonnali fizetési rendszer bevezetésével, melyre - három éves előkészület után - július elsejével kerül sor. Ez a rendszer biztosítaná, hogy belföldön magánszemélyek tízmillió forint alatti utalásai legfeljebb öt másodpercen belül megérkezzenek a címzett…..
DirtyHarry 2019.04.13 14:19:51
@blöff: Persze, bármikor zárolhatják. A házadat is lefoglalhatja, meg a munkahelyed is bezárhatja az állam bármikor nem? Akkor a forintod se fog már sokat érni a kezedben. Te most egy olyan helyzettől tartasz, amitől jelenleg nem kell tartanod, mert nem Kínában élünk. Ha majd olyanra fordul a helyzet, akkor majd aranyra meg más értékekbe forgatod a pénzed és elhagyod az országot. Mert ha már attól kell tartanod hogy az állam bármikor elveheti, zárolhatja a bankban tárolt pénzed, akkor a készpénzt is elfogja venni tőled, ne legyenek kétségeid :)
DirtyHarry 2019.04.14 15:26:50
@rossolemans: a bankok működésére viszont az Állam vállal garanciát, khm...
A teljes jelenet, az első ajtó nyikorgó kinyílásától a tűzpárbajig kevés híján 15 perc. Beszéd alig-alig hangzik el benne, lassúak a mozdulatok, mégis alig várjuk, hogy kirobbanjon. Sergio Leone, az olasz western atyja, 1968-ban készítette el a Volt egyszer egy vadnyugat című…..
Nem szoktam olvasni a Piac és Profitot, viszont most a szemem elé került egy cikk a nevezett online médiából, amely azt állítja, hogy „az IT döntéshozók 20 százaléka úgy nyilatkozott, hogy a legutóbbi, szervezetüket ért támadás során a támadók nem hagytak semmilyen nyomot magukról”. Később Tóth…..
DirtyHarry 2019.03.25 13:26:54
@lenörd hofstadter: de ő meg pont arra kivancsi hogy te mit vittél el,hogyan és nem hagytál e bent egy idozitett bombat. A rendszámod nem érdekli:)

Mellesleg a hekkernek a nyomtalansag ugyanugy erdeke hiszen ha nyomtaln akkor tobb ideje van kirámolni a helyet.

Valamiert nagyon bunozoi oldalrol fogtad meg a kérdést:)
Az elmúlt napok hazai médiájában újra "előkerültek" a Star Wars filmek: cikkek, posztok jelentek meg on-line felületeken és az egyik TV csatorna is műsorára tűzte több rész újbóli levetítését. Az SW univerzum nagy rajongójaként én is elhatároztam, hogy újranézem és górcső alá veszem valamelyik…..
Nemrégiben olvashattatok itt egy posztot, melyben az Egyesült Királyságban élő külföldiek vallottak arról, milyen hatással volt rájuk a britek tervezett kilépése az Európai Unióból, illetve miért érzik magukat „Brexit-menekülteknek”. Most a kiegyensúlyozottság kedvéért…..
DirtyHarry 2019.03.21 10:18:20
@Ad Dio: tehat azt mondod egy házasságban ugy a legjobb rendezni a problémakat hogy elválunk aztan a birosagon beszeljuk meg mi is volt a bajunk?;)

Ha menni akarnak menjenek, de hogy 4 ev se volt nekik eleg ehhez az ne mond mar hogy rendben van. Feltuzelni az embereket a sok hazugsaggal arra volt eszuk, de osszehozni a normalis kilepest ahhoz mar nincs.
Január közepén derült ki, hogy az egyik ismert felhő alapú tárolóhely felületein kering egy 700 millió e-mail címet és 20 millió jelszót tartalmazó lista. Tekintsük most át, mi segíthet megtudni, hogy vajon illetéktelen kezekbe kerültek-e jelszavaink, illetve hogy miként tarthatjuk biztonságban…..
DirtyHarry 2019.03.15 12:15:15
@MAXVAL bircaman közíró: Mert ez a rendszer aztán kurva biztonságos.

Ha az előző héten valaki megszerezte a jelszavad, akkor gondolod ezen a héten nem fogja kipróbálni a !Password03-at? :) Ha már egyszer bejutott valószínűleg már ott figyel egy keylogger vagy bármi amivel már megvette a lábát, szóval hiába változtatsz jelszót, nem sok haszna lesz. Egy 2FA több értelme van, hardverkulcs esetleg.
DirtyHarry 2019.03.15 21:33:07
@szepipiktor: A megoldás is elhangzott: jelszó kezelő. Elég egy erős jelszót megjegyezned, vagy többet, ha még biztonságosabb rendszert akarsz, ugyanis a jelszavaid csoportosithatod, amiket szintén levédhetsz( melo, email-ek, magán stb)
DirtyHarry 2019.03.18 20:10:44
@Le a spammerekkel: A probléma inkább az a nagy betű kis betű, szám kombinációkkal, hogy a hackerek erre már régen fel vannak készülve, ugyanis ha egy user-nak egy ilyen jelszót kell kitalálnia akkor nagy valószínűséggel első betű nagy lesz, a végére meg tesz egy számot. Olyan nagy mennyiségű jelszó szivárgott már ki az évek során, hogy nagyon jól ki vannak már képezve az algoritmusok, ezért nem sok értelme van ennek. A hossz növelése sokkal hatékonyabb megoldás, ha erős jelszót akarunk.
Bár a nézőknek nagyon bejön ez a képregényes marvelesdi a moziban, láthatóan vannak színészek, akik korántsem lelkesednek érte ennyire. És a nagy vásznon kifejezetten kínos nézni a közömbös megjelenésüket. Nézzük azokat, akik a leglátványosabban unják az egészet...
DirtyHarry 2018.11.16 16:38:03
Gyerekkel és/vagy kisállattal mindent el lehet adni, mondja a marketinges alapvetés, és ugyan black tar heroinnal és AK-47-essel még nem tesztelték a dolgot, de van benne valami. De mi van akkor, amikor maga a gyerek az árucikk? És most nem arról beszélünk, amikor egy tehetségkutatóban produkálják…..
DirtyHarry 2018.10.16 19:56:14
Egy hete történt, hogy a legismertebb-ismeretlen street art művész, Banksy egy londoni aukción a Lufis lány című képét bedarálta a keretbe épített daráló segítségével a licit leütése után pár pillanattal és ezzel a performansszal felrobbantotta az internetet. A hírtornádóhoz természetesen…..
Egy fitnesz blogger előtte-utána képeket tett közzé, amelyeken azt mutatja meg, hogy nem fogyott, hanem éppen ellenkezőleg, súlyt szedett fel, s ezzel a „kisebb a jobb” tévhit ellen próbál küzdeni...
A múltheti alkotói szabadságomon arra jutottam, ezt a hetet nem a jóslásnak, hanem valami egész másnak szentelem. A közelmúlt egyik nagy bejelentése miatt úgy érzem, ideje beszélnünk az iOS kontra Android vitáról, mert már így is rengeteg embert hoz indokolatlanul nagy lázba. Én a blog témájából…..
DirtyHarry 2018.09.21 15:09:54
@midnightcoder2: Milyen banki adatokat tárol a telefonos app? :) Nem tárol többet mint a böngésződ. Mellesleg a telefonon is jelszó meg sms komboval lépsz be, de van ahol ezeket le tudod kapcsolni és elég neki egy pin vagy touchID. Rajtad áll hogy állitod be.
Nem találom a szavakat. Régen néztek már ennyire hülyének, mint ahogyan az Apple tette tegnap este és a Facebookos szavazás alapján úgy tűnik, hasonlóan érzünk. A tervem az volt, hogy kiszámolom, kb. hány százalékban volt igazam és mennyiben tévedtem, de ez most egyáltalán nem lényeges azok után,…..
DirtyHarry 2018.09.14 22:36:19
@kommentes nikk: mert te ismered az összes user telefon használói szokását :D
DirtyHarry 2018.09.14 22:37:35
@Szelid sunmalac: Az érv az az, hogy annyiért adják amennyiért megveszik. Nincs itt semmi más ideológia mint a kapitalizmus.
Az emberek bármit képesek elhinni. Ha elég sokáig és meggyőzően állítanak valamit, akkor még a legnagyobb bűnözők előtt is térdre borulnak és boldog mosollyal az arcukon újra választják őket. „Lopjatok még négy évet, csak a nemlétező ellenségtől védjetek meg minket!”…..
Mától elérhető a Tom Clancy-féle Jack Ryanről szóló sorozat teljes első évada az Amazon Prime-on, úgyhogy mi már tudjuk, mivel fog telni a kémfilmek rajongóinak hétvégéje. Arról, hogy sorozat lesz a már rengeteg nagy színész által eljátszott karakterről, már sokszor írtunk, például ezt: "Alec…..