Regisztráció Blogot indítok
Adatok
*poszáta

32 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
nem kizárólag *jucsinak, de neki főleg Belégzés. Nos, felsejlenek még egyszer-sokszor azok az érzés- és érzelemfoszlányok, melyeket a Nyugi egyik asztalánál sikerült örökre bevésni a bevésendőbe, történetesen arra és azokra a megállapításokra célzom, melyek szerint a pasik…..
Sokáig nem értettem, miért van az, hogy az ember igazán akkor szembesül a tragédiákkal, mikor a személyes környezetében történnek..? Később megértettem, hogy e kérdésben a válasz is benne van. A történtek személyessé válnak. Nem  hír lesz, sokkal inkább életesemény. A…..
 A naplóírás nehéz műfaj. Ezért nem is napló ez itt. Túlpörögtem. Ami azt illeti, nagyon is. Nagyon merész érzés tapasztalni, hogy az ember megerőltetések hosszú sora után mennyire ki tud fulladni. És ez nem feltétlenül rossz, de meglévő, érdekes tapasztalat. Az…..
 Lassan két hónapja nem írtam egy sort sem. Igen szomorú ezzel kezdeni e bejegyzést, jóllehet sok hatás ért, és igen sokszor írhattam volna, sőt! Kellett volna írnom! Nehéz megfeledkezni arról, hogy nem szabad többé gyereknek lenni. Kötnek a teljesítések, az idő, a…..
 Őrület. Több mint egy hónapja nem írtam. De nem azért, mert nem akartam, hanem mert nem tudtam szavakba önteni gondolataimat. Nem egyszer kezdtem el írni; nem egyszer futottam neki, de minden egyes nekiveselkedésem vége törlés lett. Most talán nem lesz az. Eltelt 1 egész…..
 Ismételten fogalmi zavar: minden van. :) Peregnek és/vagy pörögnek a napok, egyre energikusabban, hiszen, ha nem csal az orrom- érzem a tavasz illatát. A madarak reggel már csiripelnek avégett, hogy süssön ki a nap és hogy elfújhassák a felhőket. Mi is számítana más? semmi.…..
 Csalódást okozni annyi, mint magunkat cserben hagyni úgy, hogy ezáltal másoknak is fájdalmat okozunk. Hiába köpöd magad szembe, leginkább azokat bántalmazzuk a saját szembeköpésünkkel, akiket szeretünk, jobban mondva: akik szeretnek. Nem mentegetőzöm, nem mondom, hogy nem az…..
*poszáta 2011.02.02 17:09:52
@livillus: Kedves Livillus!
Nagyon köszönöm a 'Barát' megszólítást, és köszönöm soraid is, de azt kell mondjam, hogy általánosítasz. Örülök, hogy van véleményed,tetszenek a gondolatok, amelyeket leírtál nekem, főleg az utolsó sorod...De úgy érzem, ez az egyetlen bejegyzés, amit elolvastál a blogomon. Nos, ha javasolhatom, olvass bele a többibe is, mert lehet, hogy pont azon gondolatokkal találod magad szembe, melyeket te is leírtál nekem, így a kommented is átértékelődik, és az utolsó kérdésedre (???) megkapod az általam gondolt választ. Köszönöm, hogy erre jártál!
 Mi a legjobb délutáni tevékenység?Szögezzük le: az utolsó vizsga is lezárult, nincs több, a 2010/2011-es első szemeszternek ezennel vége. Vizsgaidőszakkal együtt letudva. Nem is hiszem el. Mégis ez van! Így muszáj küldenem egy óriási mosolyt a világ(hálón kresztül)nak! J…..
 Még mielőtt késő lenne, vagy éppen pontosan korán: Drága Olvasó, Boldogat, kellemeset, nevetőset, sikereset, eltervezős-megvalósítós- jobb-szebb ÚjÉvet Kívánok!..
 Mézeskalács, fahéjillat, illóolaj, halászlé, pulyka, mézes zserbó, forró csoki, mogyorós kávé, Frank Sinatra, csillagszóró, mosoly, könny, szalmadíszek, színes fények. Itt az ÜNNEP-igen, csupa nagybetűvel.Mert megint itt van. A Jézuskaaaa!!!!!!!!!!! ;)  ..
 Reményekkel telve érkeztem a fővárosba. Fura,mert minden egyes alkalommal reménykedem, mikor fenn vagyok. Nagyszerű érzés, jóllehet nem tudom, hogy mégis miért vagy miben reménykedem olyankor, mikor leszállok a vonatról a Nyugatiban vagy épp fel a metróra az Örs felé. Minden…..
 Ha élhetek egy kis zavarral: most az van, hogy nincs semmi olyan, amit meg kéne osztanom. Illetve van is meg nincs is. Ha le tudnám (értsd: képes lennék) lejegyezni azokat a messze nem letisztult, sőt kifejezetten zavaros gondolatokat, amelyek a fejemben duruzsolnak, akkor…..
 A döntésképtelenség nálam új értelmet nyer. Ami nálam annak számít, azt a legtöbben még nem is érezték. Tanácstalanság? Dehogy! Baromság! Fanyalgás, kényszer, büszkeség. És mégis, önellentmondás: valld be magadnak, mi kell! Szerezd meg, engedd el a többit! De a…..
 *szeretném, hogy mit is, azt még nem tudom. Mert most ez van...
 Mi az üresség? Mi lehet egyáltalán üres? Hol van legbelül az a pont bennünk, amely kiürülhet? És egyáltalán: mi fogy el? Ez őrület. Megválaszolhatatlan.Lehet, hogy elmegyek olyan emberek mellett, akik szívből értékelnek. Szerelmek, akikről nem tudok: csak szememre vetik,…..
 Minden rosszban van valami jó is. Na igen. Egy szörnyen rosszul indult nap után csak arra kell összpontosítani, hogy a vége legalább jó legyen. És ma sem volt ez másképp. Jiháá!reggel: késés, troli, bunkó-beképzelt-mindenkinélokosabb- középkorú nőszemély. Vegzál,…..
 Van, mikor nincs miről írni. De mindig lenne kinek. Minimum egy van. És ez, ha úgy vesszük, jó. Csak van egy bizonyos állapot, mikor csak a semmi érzékelhető. Totál nulla. A káosz? Nem, talán nem az, bár minden jobb a semminél, hiszen akkor van valami. És most semmi nincs-azaz…..
 Új társaságba kerülni annyi, mint kinőni egy régi ruhadarabot, és egy újat venni, amely most épp kényelmes, és jól érezzük benne magunkat. Szükséges a változás, frissítés. Nem hittem el, hogy mennyi értékes ember van a környezetemben,- noha nálam 8-9 évvel idősebbek -…..
*poszáta 2010.11.09 21:15:31
@pbella: Drága Pbella! Na igen, igyekszem.. Viszont épp te jutottál eszembe, ugyanis ebben a pillanatban értem haza a Nyugi nevű vendéglátóegységből, (???) és hogy-hogy nem, az EGÉSZ HATODIK SZINT ott sörözött... Nem hittem el. ÉS TÉNYLEG!!! LÁNGOSOK, az elsőtől az utolsóig. NOS, erre mondom, hogy telepátia!
Puszillak!
 Csütörtöktől újraélhettem pár felejthetetlen napot a két évvel ezelőtti életemből. Ebben segítségem volt az egyik legközelebbi lélek-örökmozgó-társam-barátnőm. Ő visszatért Olaszországból, nekem meg csak annyi volt a dolgom, hogy kimenjek elé a vonatállomásra. :)…..
 Ma már eljutottam odáig, hogy minden mindegy. A hiányt (értsd információhiányt) csak egyféleképp lehet leküzdeni: ismételt kapcsolatfelvétellel. Na igen. Épp ezért el is határoztam, hogy írok neki egy csevegőprogram segítségével, nem sokat, csupán köszönök , és…..
 Nem megy. Nem megy, olyannyira nem, hogy már fizikailag is érzem. Felejteni? Még mit nem. Ha kell, akkor kell. Kilátástalan? Visszasírod? Beleőrülsz? Vagy mindezek egyben? IGEEEN! Akkor együttérzek. Pedig el sem kezdődött-illetve el-el, csak bennem, benne nem. (micsoda szóvicc…..
Mindig elképeszt, milyen nagy jelentősége van egy pici változásnak. (=önös változtatásnak.) Annak meg főleg, ha kiondjuk, amit gondolunk, és tudomást veszünk a körülöttünk lévő emberekről- akár ismerőseinkkel, de mindinkább (most kifejezetten) az ismeretlenekkel (direkt nem az…..
 Igen, valószínűleg én is csak egy vagyok a kismillió tarisznyás, egy JATE-bulihoz ún. alulöltözött, kevés sminkkel és mellkason átkötött pulcsival táncoló ember közül. Mert mégis mi kell egy Bëlga koncert önfeledt átbulizásához? Kisestélyi? Híres emberek kevésbé…..
 Hogyan ülhetek tétlenül egész napokat, fulladozva az önsajnálatban? Nem tudom, és nem is érdekel. Talán erre is szüksége van a léleknek, úgy, mint egy jó bulira vagy egy óriási bögre kakaóra. A lélek kakaójára: mert igen, van ilyen... :) Szóval nem leszek rest, és…..
 " A pasik mindig tiszta gyümölcsbe harapnának, de aztán mindig beérik a rohadttal. "(L. Kata)Lehetséges, hogy a szerelem csak akkor létezik, ha elérhetetlen? Csakis abban a stádiumban, mikor a beteljesületlenség olyannyira rányomja bélyegét a kapcsolatra, hogy csakis…..