Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kijafaxom

0 bejegyzést írt és 187 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
autózz! Megbízható szemtanú 2010.11.22 08:33:00
Korábban már többen is kérdeztétek, hogy mi az a kamera, amivel készítettem azokat a felvételeket, amik a blog youtube csatornájára vannak feltöltve sárga feliratokkal a sarkaiban, Most jutottam el odáig, hogy van egy kis időm írni nektek egy kis élménybeszámolót, meg úgy…..
kijafaxom 2010.11.23 22:06:21
@CApa:
Köszönöm a tippet de sajnos késve jött.
Én valóban a személyes tapasztalataimat osztom meg itt az arra ( akár kritikusan is ) fogékonyakkal.
Négy éve szabadultam,letöltöttem az érte járót.
Börtönben a többség "ártatlan" de én annak is éreztem magam melyet BIZONYÍTOTTAM az ominózus videofelvétellel.Hiába.
C'est la vie.
:p))
kijafaxom 2010.11.23 22:33:00
@Mityu:
A véleményemet már olvastad. Igyekszem kulturáltan fogalmazni ami távol áll a "fröcsögéstől".
Megoldást is tudok a "büntetőre" bár ez eddig csak egyszer fordult elő sok.sok év alatt.
Padlógázzal betolni a kioktató hátsó lökhárítóját a vezetőülés háttámlájába.
Aztán mosolyogva kitölteni a betétlapot és elismerem,hogy hibáztam.
Ezek után átülök egy másik autómba amit közben a traileresem odahozott és elmenőben felajánlom a delikvensnek,hogy olcsón rászabok egy "nagytetős hátulját" a verdájára.
Színház az egész világ és nem csak beszari színészek akadnak....
:p))
kijafaxom 2010.11.23 22:37:01
@MaCS_70:
Üdv!
Öröm profikkal megismerkedni akik értik is a dolgukat.
/a legutóbbi 2 ügyvédnek én mondtam el mit írjon a beadványba.../
Adandó alkalommal keresni foglak.
(bár inkább horgászni menjünk )
:p))
Régebben néhány alkalommal volt már szó a kéretlen szélvédőmosók pofátlan nyomulásáról, Tibi hosszú idő után először hozta fel ismét a témát. Azt gondoltam, hogy novemberben ez már nem igazán lesz aktuális téma, de mint kiderült, már az eső sem riasztja el ezeket a…..
A kürtöt legtöbbször akkor szokás használni, amikor egyébként valódi oka nincsen, amolyan anyázáspótlónak. Norbert csak egy koccanást akart megelőzni a dudálással, cserébe kapott hideget-meleget a sértődött sofőrtől és párjától.A mai napon (nov. 16.) történt meg velem,…..
Elég nagy jóindulat kell ahhoz, hogy elismerjem Kozi igazát abban, hogy a lenti képen látható tábla ki volt takarva, nagyon olyan szögből kell nézni, de még úgy is látszik. Lehet, hogy hülyén helyezték el, de nem vagyok benne biztos, hogy jól jár azzal, hogy a feljelentést…..
kijafaxom 2010.11.17 16:30:53
@KuKori:
Nem értem mire válaszoltál ezzel?
kijafaxom 2010.11.17 18:01:57
@KuKori:
szóval nekem,maradi öregúrnak a Hayabusa jön be régóta

motorozhatunk is de én autóra gondoltam alapból

bár érdekesen bealáználak egy szerpentinen úgy is ha én autózom te pedig bármilyen csodamotorral csapatod

nos Hangocska??

:p))
kijafaxom 2010.11.17 22:10:09
@KuKori:
A suzukis hivatkozás nem a veled hanem "jelentéktelen alak"-kal folytatott levelezésem volt ezért értetlenkedtem.
Nem pár ezer embert hívtam vetélkedésre hanem téged.
Annak okán,hogy a hejesírásomból bántó éllel levontad a vezetési tudásom határait.
Régen kesztyűvel való pofánbaszás után lőttem volna rád egy ködös hajnali párbajban.
Hangsúlyozván,hogy ha kitérsz előle akkor Hang leszel a szememben.
Ez történt tehát számomra Hangemberré váltál.
Most vajon hogyan bizonyítsam,hogy különbet szarok mint te vagy? Sebaj elképzelem.
A kor csak egy szám viszont az "én koromban" különlegesen nagy sikerélmény helyrerakni azt aki valóban csak szájkaratéban nagy,fülét-farkát behúzza ha bizonyítani kell és annak valós tétje is akad.
Repülőjegy,magyar autó vásárlása?? Mennyémááá!
Egy Ceglédbercel-Cserői tanyán való rejtőzködést takargatsz talán?
Lagosi(Nigéria),Londoni,Párizsi,Kijevi,Brassói sőt Los Angelesi érdekeltségeim és lakcímeim is vannak,Samuiról jövök és tegnap foglaltattam le 8 helyet a Düsseldorfi Sensation Partyra szilveszterre!
Ennek ellenére sőt pont ezért nem gond a távolság, nem arcoskodom a fenenagy külföldre szakadós identitás okán hanem csípőböl mondanék egy helyet és időpontot ahol lehetőséged lenne elkenni egy vénembert.
Vagy megadón tűrni,hogy szájbahugyozzalak.
De csak egy kifogásokat kereső másokat fikázó arctalan beszari,megjátszós kis pöcs vagy és az is maradsz míg a sarkadra nem állsz.
Nézz tükörbe,fojtsd vissza a hányingered rólam pedig akadj le egy életre hacsak nem érdekel mi az a móres - szívesen megtanítalak rá. csókol a te kis versenyződ - Pubikám
:p))
Amit Marty Mcfly dobott fel, annak két oka lehet szerintem alapvetően. Az egyik, hogy valaki így próbálja tudatni a többi közlekedővel, hogy ő bizony vagány csávó széles autóval. A másiknak meg kiégett legalább az egyik izzója a rendes lámpájában és pont leszarja, mert szerinte…..
kijafaxom 2010.11.13 13:54:29
@Riska:
A poszt címét adó kérdést 25 éve tette fel az engem megállító rendőr a Moszkva-térnél amikor az első "komoly" BMW-mel,egy 323i kupéval vadbaromkodtam."Mert a BMW így jobban néz ki."-volt rá a válaszom. Előre ment vagy 10 métert,visszafordult,megnézte és azt mondta: -"Tényleg. Ezért 500 helyett csak 200-ra büntetem".Így is lett.
Ennyit az "új" őrületről.
A mai drágább kategória alapból tudja az automata világítást Édesanyám Puntója pedig az első autóvillamossági szerelőnél hagyott kétezerért ugyanezt vagyis gyújtáson már világít.
Azért érdekelne milyen ködlámpa zavart a visszapillantóban amikor az köztudottan le és oldalra világit... Viszont ha "büntetsz" akkor pontosan olyan öntörvényű vagy mint akivel azt teszed ez logikus,ugye? Tehát egál.
A hátsó - az igen,ami a szemedet égeti ki! Azt "érdemes" reflektorral büntetni csak az a baj,hogy aki azt égve felejti vagy véletlenül felkapcsolja,qrvára nem érti miért a mögöttes refizés amikor egy ismerősnek sincs ilyen kocsija...
Az meg egyenesen jó ötlet,ha valaki a kiégett városi cseréjéig felkapcsolja ahhelyett,hogy motorosnak láttatná magát szemből.
Summa summárum: NEM lehet zavaró a ködlámpa helyzetjelzővel szemből és ha egy bringás prizmáját messziről látni akkor ezt is. Maximum irritáló miként a eddigi hozzászólások alátámasztják.
De hát szíve joga mindenkinek felháborodni is,feltűnősködni is.
:p))
A rosszmájúak akár happy enddel végződőnek is vehetik Dani levelét, ugyanis két nagyon sietős, figyelmetlen autós zúzta le egymást. Érdekes módon kivételesen nem a hátul jövő a hibás a konkrét balesetben, el is húzta a csíkot ennek megfelelően. Helyszín: Árpád fejedelem…..
A halottak napi hosszú hétvégén szokás szerint sok volt a baleset, de úgy tűnik, október 31. áll a dobogó felső fokán. Aznap sajnos akadt halálos kimenetelű is jó hosszú pályazárral, de kerestünk az M7-esen cserbenhagyót is. Ez utóbbiból duplázunk most, ugyanis Ági is azon a…..
kijafaxom 2010.11.07 18:12:32
@Deszkás:
2 millió kilométer mögöttem,400 lóerő alattam.
Továbbra is fenntartom,hogy teljesen életszerűtlen egy jobbra indexelő autó jobbról előzése autópályán egy hátulról nagy sebességgel érkező által! Az igazi öngyilkos manőver volna és a notórius gyorshajtók nem kamikázék hanem profi sofőrök egytől egyig.
A városi forgalom pedig nem összetévesztendő az autópályával a sebesség okán.
Igen jó ötletnek tartanám ha nálunk is eltörölnék a sebességkorlátozást autópályán mint a németeknél. Eltűnnének a belsőben tötymörgők meg a 128-at 132-vel előzők ha bármikor feltűnhet hátulról valaki 250-nel...
:p))
autózz! Autóval Azerbajdzsánban 2010.11.06 17:56:00
Van egy ország autóval is alig 3000 km-re tőlünk, amiről - tisztelet a kivételnek - valószínűleg az olvasók többsége azt sem tudja, hogy hol van. Az ilyen európai szemmel nézve alig-alig ismert országokból lehet a legérdekesebb élménybeszámolókat olvasni néha napján.…..
Azt hiszem, joggal mondhatom így Danuta levelét elolvasva, hogy a sztereotípiák igen nagy halmazába esik bele, éppen csak nem kalapos öreg bácsi, mert az nehezen összeegyeztethető a szőkenőséggel. Bár a kalap, a begipszelt láb lehet a halmazok közös metszete és egyszer meg is fog…..
kijafaxom 2010.11.05 20:26:02
Kedves (?) Hisztica /mint "poszter"/!
Szeretném a véleményem hozzáadni írásodhoz bár hozzáállásod -tartok tőle- ettől nem fog változni.
Mintha hivalkodómódon használnád az amúgy semmibe vett (és vetetett)matricákat és túljátszanád a szőkét.Ez jött le elsőre.
8000 kilométer nem jogosít fel "dinamikus" vezetésre,az a "T" betű jó helyen van le ne vedd!
Nem tudsz váltani azért vezetsz automatát és ez nem azonos a kényelmi szemponttal.
Azért dudálnak Rád mert versenyrajtnak érzed a lámpaváltást és egyéves alvó gyerekkel nem indulunk csikorgó gumikkal akkor sem ha még nem szédülős...Többek közt ezért a dudaszó.Máskor meg eltúlzod az óvatosságot.
Azért előznek kívülről mert tökölsz a belsőben ahol a "T" betűd még inkább irritáló,egy repülőrajt után elbizonytalanodva pláne.
Gyakran kérsz szívességet?Hogy más álljon be helyetted??Akiknek veszélyesen bonyolult az automata váltó???Na neee.Ilyet még nem hallottam de ne tedd soha többé mert gigamegaciki!!
Vegyél még pár (jó pár!) órát rutinozásból mert oltári gáz sőt fokozottan balesetveszélyes ha nem érzed az autód méreteit.
Keress eldugott parkolót és hadd szóljon! Majd ha ötvennel tudsz tolatni és "érintőre" venni a tükröt - no akkortól vezethetsz lendületesen de az még jóval odébb van.Ám ha megtanultál cigányul (a többször használt "péló" szó faszt jelent a nem napon barnultaknál) ez is menni fog majd.
Tartsd be a sebességkorlátozást,ne száguldozz és akkor nem kell nézned a traffipaxokat.
Fokozott éleslátásra vall amint felismerted,hogy parkolóba parkolni járnak az emberek de azon ne csodálkozz hogy ha percekig manőverezel miközben pár "kedves" állópélós kézzel-lábbal mutogatva navigál rád dudálnak.
Megszűnik ez a kellemetlen hangélmény amint egy mozdulattal állsz majd ki-be,hidd el.
Szerinted közlekedőtársaid majmok,kretének és köcsögök sőt kikiabálsz nekik és csak a veréstől való félelem tart vissza komolyabb attrocitástól? Ez már komolyabb volumenű probléma,ha nem voltál rest oktatót keresni akkor itt az ideje pszichológust vadászni de legalább olvasd el a Csernus-könyvet.
Azt kapod amit adsz,míg ilyen a stílusod,a kisugárzásod ne számíts előzékenységre pláne megértésre se itt se másutt.
Ha viszont változik a szemléleted és vele a hozzáállásod akkor minden megváltozik majd és nem háborús övezetként észleled a külvilágot.
Ne a baleseti hírekben akard lehozatni a törpét (??) /Kisfiam,-lányom,-babám,Csemetém,Porontyom,Utódom stb/ (ja,Pulyám)hanem neveld fel egészségben.
Kevésbé emancipuncisan.Szerintem.
:p))
kijafaxom 2010.11.05 22:07:52
@Scaramella va alla guerra:

Az eszkimóknak meg 32 különböző szavuk van a "szeretlek"-re.

:p))
kijafaxom 2010.11.05 22:18:32
@Reggie:
A hóra vagy 200... Utána olvastam.
A lényegen nem változtat,a saját portánk körül kell rendet tenni,a magyar vezetési kultúrát kell fejleszteni (pontosabban kialakítani) nem pedig sok száz vagy sok ezer kilométerre lévő szokásokat,berögződéseket irigyelni.
:p))
Nem egyszerű biztosítási kérdést vetett fel Gergely levelében, amit a MABISZ-nak és a blognak is elküldött. Mi van, ha neked megy egy diplomata rendszámos autó, akinek a sofőrje nem tud magyarul. A kék-sárga csak magyar nyelvű, nem lehet valakit rákényszeríteni, hogy aláírjon…..
Nem, nem a szarvasok meg a vaddisznók szöktek ki a rácsokon kívülre Budakeszin, másféle állatról lesz szó. Szerintem ebben a helyzetben Curt azt tette, amit ilyen esetben a legjobb tenni. Ha érvekkel és intelligens párbeszéddel esélytelen dűlőre jutni, hagyni kell az ilyen majmokat…..
kijafaxom 2010.11.03 16:02:38
@Blád_:Közel ugyanlyen sztorim volt.Mikor anyázva,üvöltve jött nekem én lecsaptam.Miután kiszállt a haverja is valami szerszámmal a kezében azt is.
1 év 4 hónap 4 (!) évre felfüggesztve.
Az önvédelem dumámat kiröhögte az ügyész viszont "fenyegető ráhatás"-ként értékelte a bírónő,hogy 5 centivel magasabb és 10 kilóval nehezebb voltam mint ők - hiába voltak ketten ellenem.
Szóval szájkarate oké de a fullkontakt megbosszulja magát mivel vert helyzetben az emberkedő nagypofájúak szaladnak a rendőrségre.
Hiába : hangembereké a világ!
:p))
kijafaxom 2010.11.03 22:42:37
@lordjim:
Nem.Állatorvosnak tanultam anno.
Csupán gazdasági-bűnöző múltam van és HA LEHET kerülöm az erőszakos konfliktust.
Ott nem lehetett és "ikunuku"vadbarmok csak ezen a nyelven értenek.
Gondolom magácska nyomorékra verette volna magát zsebre tett kézzel és az intenzív osztály után elballagott volna a rendőrségre.
Ki-ki származása szerint cselekszik.
:p))
Hogy egy igazi modorossággal kezdjem a poszt bevezetőjét, mr_x a ködös Albionból (na jó, valójában épp nem is volt köd az eset idején) küldött egy videóval is kiegészített levelet (már nem először), hogy megmutassa, ott sem mindenki teljesen normális. Persze lehet, hogy a…..
kijafaxom 2010.11.01 21:33:50
@"streetfighter":
Nem egy autóban ültünk és nem egy időben.
Hát itt "arcoskodtak" páran,nem velem hanem egymással mintha ingyen grillcsirke akció lett volna a Corában.Öreg M5-től kezdve feketefüstösre tuningolt kettes Golfon át RX 8-ig majd mindenki üldözősdit játszott.
Amit leírtam olyan 7-8 óra körül lehetett és a Pók utcától a Megyeri lehajtóig tartott,ott már szlalomoznom kellett mert a felüljáró balos ívén elfogy a tudás - mint az egyenes.
Egyébként minden hétvégi estén jócskán felgyorsul a tempó azon a környéken,kifelé,befelé egyaránt ám most a megszokottnál sokkal többen haladtak a Dunakanyarba. Talán valami jó bulit tudtak a titánok.
:p))
kijafaxom 2010.11.01 21:42:11
@mr_x:
A töketlenkedésedet az 5-6 indexből hoztam ki,a visszabosszulást meg abból,hogy "csakazértis" visszaelőzted a Vitót ezeket meg te írtad le.
Legközelebb menj végig a belsőben 150-nel akkor nem ér ilyen attrocitás és bírság sem valószínű.
A kamerás felvételt pedig maximum a haveroknak mutogathatod mert semelyik bíróság nem fogadja el bizonyítékként,két tanúval jobban jársz.
Ugye nem rágjuk tovább ezt a csontozt?
Kellemest!
:p))
kijafaxom 2010.11.02 17:20:12
@mr_x:
részvétem a nejednek
Most fejeztem be a munkát, nem kicsit vagyok hulla, úgyhogy ne várjatok most tőlem nagyon tartalmas bevezetőt. Íme Nabukodonozor levele: A történetem rövid lesz. Ma (okt. 27-én) reggel békésen haladtam első megbeszélésem helyszínére, amikor is elhagyva a Könyves Kálmán körutat…..
A tegnapi kifakadós posztomban szereplő vadbaromhoz hasonlóan veszélyes tud lenni az a fajta autóvezető, akiről Jin_Ke írt. Ez az a típus, aki nem száguldozik, néz maga elé mereven, de kizárja a körülötte folyó eseményeket, nem vesz róluk tudomást, mert akkor nem is léteznek a…..
A tegnapelőtti KRESZ posztnál sikerült olyan jó vitát generálni, hogy lassan közelítjük az ezer kommentet is, olyannyira nem egyértelmű a helyzet. Yooha most egy másik, elsőbbségi kérdést dobott fel. Mi van, ha valaki onnan jön, ahonnan elvileg nem szabadna neki, de a…..
kijafaxom 2010.10.21 21:46:58
Ez egy meglehetősen paradox helyzet és bár jobb érzésűeknek egyértelmű a szabálytalankodó felelőssége sajnos a jog és a logika nem rokon fogalmak.
A "bizalmi elv" a KRESZ alapja - papíron. Gyakorlatilag pedig valójában a bizalmatlanságon alapul a közlekedés mely arról szól,hogyan kontrollálhatjuk,védhetjük ki mások hibáit legyen az rutintalanságból,rosszindulatból vagy egyéb bődületes faxságból adódó és pechnek hívják ( no meg karambolnak ) ha mégsem sikerül.
Ebben a szituban 1 : 1 az állás !
A legrosszabb,hogy a bíró ( aki elvileg Isten után az első kis hazánkban ) sem az aminek gondoljuk. Mert naponta látjuk,halljuk a médiában , hogy komplett ítéleteket semmisítenek meg de egy mezei másodfok is enyhíthet,súlyosbíthat vagy hoz az eredetivel ellentétes döntést. Nem filozofálgatok,saját tapasztalataimat osztom meg Veletek.
A biztosító pedig minden szalmaszálba belekötő apparátust működtet csak ne kelljen fizetnie.
Egy jogvitánál kevés időt rabló és értelmetlen dolog létezik.
Volt olyan ügyem amit első fokon simán megnyertem annyira egyértelmű volt ( pontosabban annak látszott) a másodfokon viszont az ellenfél jogásza valami KÖZÉPKORI (!!!) angolszász törvényre hivatkozóan vitte el a pálmát és egy vasat sem kaptam.
A tény az tény és a törvény írott betűjét három bíró háromféleképp értelmezheti.
Ez van srácok.
Magyarország,XXI. század...
:p))
Budapesten a parkolási káosz ma már nem a fizetős területeken jellemző (sőt, több olyan hely is van, ahol a pénzbeszedésen kívül más nem indokolná a díjfizetési kötelezettséget), az ingyenes és fizetős területek határán viszont szinte mindenhol egymás hegyén-hátán…..
kijafaxom 2010.10.20 18:39:27
@...::: Flúgos Kamionos :::...:
Bölcs meglátás amolyan közhelyszerű alapigazság.
Ám "egy adott pillanatban" a behatárolás...
:p))
kijafaxom 2010.10.20 19:36:04
@SilentSound:
Az iméntit Neked szántam.
:p))
A magyar billentyűzeten igen könnyen gépelhető nevű qwertzu vetett fel egy KRESZ kérdést. Szerintem 100-ból 99 autóvezető simán felgyorsít 90-re a település végét jelző tábla mellett elhaladva. De lehet, hogy mégsem ennyire egyértelmű a helyzet? Rendszeresen olvasom,…..
kijafaxom 2010.10.19 21:09:44
@1kutya:
Nem az úgy baromság ha valaki felületes olvasgatás után fikázódik...
Lakott területen belül mindenütt 50 a megengedett kivéve ha azt sebességkorlátozó tábla másként rendeli és EZEN TÁBLÁK hatályát oldja a kereszteződés - de hát ez a KRESZ-ben fehéren feketén szerepel tehát nem velem civódsz igazából csak azt bizonyítod,hogy ezt nem (sem) tudod...
Nem szégyen ám pár évente ismételni a valamikor tanultakat (tanítottakat) és javaslom,hogy tölts ki egy KRESZ-tesztet,garantálom,hogy meg fogsz lepődni de nem pozitív irányban!
Ha tehát mondjuk a "berekböszörmény vége" tábla előtt 10 méterrel ott egy 40-es sebességkorlátozó tábla vagy esetleg utána egy 60-as akkor bizony ha nem is a terménytárolódig de az első (akár földutas ) kereszteződésig ez a SZABÁLYOS kvóta...100%
:p))
kijafaxom 2010.10.19 22:58:17
@1kutya:
Cseppet sem neheztelek Rád egyrészt nincs miért másfelől én is tanulni járok ide no meg néha észt osztani,tapasztalatokat cserélni...
Minden évben bekapok pár bírságot és rezeg a léc jogsi terén mert a büntetőpontok (és az autóim tudása) határán autózom mindig.
A tesztet sem rosszindulatúlag javasoltam hanem okulásul hiszen minap csúnyán beégtem a Drágám KRESZ-vizsga tételeivel a fenenagy rutinommal!
:p))
Nagyon úgy tűnik, hogy Panni egy olyan tipikus helyzet külső szemlélője volt, amikor két hülye megtalálja egymást, aztán beindul az adok-kapok, kölcsönös szivatás...Csináltam már néhány képet a közutakon, amiket aztán valahogy mégsem küldtem be, nem is írtam még Neked soha,…..