Regisztráció Blogot indítok
Adatok
órás-mester (törölt)

0 bejegyzést írt és 66 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nálunk forgatták az egyik Borgiákról szóló tévésorozatot, azt, amelyikben Jeremy Irons a főszereplő és a Showtime mutat majd be. A Tudorok pótlására érkező széria készítője Neil Jordan, a szereplők között Sir Derek Jacobi, Colm Feore, Francois Arnaud és Holly Grainiger is ott…..
A MAL Zrt. telepéről kiinduló vörösiszap-áradat, a falvakat elsöprő s emberéleteket követelő borzalmas katasztrófa következményei is jelentősek lettek. A kormány hétfői döntései sokakat bírálatra, másokat védekezésre késztetett. Ezek az apologetikus írások főként arra…..
órás-mester (törölt) 2010.10.17 13:20:19
@flippant: én most csak és kizárólag a "csílei cseresznye" dologról beszéltem az ő kapcsán, ami a mai napig végső érv egyes 'hozzáértőknél', ha be kell mutatni, hogy miért volt hülye, közben pedig a hazai agrárágazat egyik kiugróan jó lehetősége lett volna, amitől pár teljesen laikus idióta megfosztotta az országot. a kár száz és ezermilliárdokban mérhető. nézz utána, mi történt a chilei gyümi és zöldségexporttal 98 óta: ma már 2.5millió tonna friss gyümölcsöt exportál chile.

de hát ha valaki torgyánt akarja nevetségessé tenni, az a mai napig a "csílei cseresznyével" hozakodik elő. pedig az bizony jön torgyán nélkül is, csak a miénk nem megy...
nem baj, az EU ad támogatást ültetvény felszámolásra, és lehet fincsi energiafüvet termeszteni. az biztos jobb biznisz.
órás-mester (törölt) 2010.10.17 13:43:54
@Táskás Tóni: "HA PEDIG MŰKÖDIK AZ ACCELERÁTOR HATÁS MIRE KELLENEK A TEGNAP KIVETETT PLUSSZ ADÓK?"nem te mondtad, hogy válság van vazzeg?

magas a teher? elárulom neked, hogy a világon kínában a 2. legmagasabb. csak franciaországban magasabb. a forbes minden évben kiadja a TAX MISERY INDEX-ét. évek óta bérli az első 2 helyet ez a 2 ország.

a mostani adócsökkentésekkel 30ponttal fog csökkeni a tax misery, amivel texas, írország, ausztrália és a balti országok szintjén leszünk, csehország és szlovákia szintje alatt.
hála a 8 éves elkúrásnak, a TBjárulék korábban tervezett további csökkentése nem lehetséges, de ne legyünk telhetetlenek. nem lehet mindent azonnal ilyen eladósodottság mellett.

mondjuk én évek óta azt szorgalmazom, hogy mindenre egységes, 15-20% közötti kulcsot kéne alkalmazni, akkor tényleg elég lenne a söralátét.
órás-mester (törölt) 2010.10.17 13:46:25
@AnnaKarenina: és ennek mi köze a csílei cseresznyézéshez?
Illés Zoltán az MTI tudósítójának azt mondta: ilyen katasztrófa még sehol a világon nem történt. Néhány éve Korzikán egy alumíniumgyárból ömlött a tengerbe vörösiszap, de lakott területre még soha, sehol. Egészen tegnap kora délutánig, mikor a zagytározó gátszakadása…..
órás-mester (törölt) 2010.10.05 17:50:31
@AntiKorrupt: "Hatósági ellenőrzés = kedélyes megbeszélés az irodában, kis ebéd, nevetgélés"

hatósági ellenőr akarok lenni. mind1 mit, csak vmit hatóságilag ellenőrizhessek. a fenti elvárásoknak meg tudok felelni. sőt, ha a munkavállaló rérszéről önállóan történő rugalmas munkaidőkezelés előny, akkor én vagyok a megfelelő személy.

persze csakis biankó csekkel, hogy katasztrófa esetén semmiért nem vonhatnak felelősségre.
órás-mester (törölt) 2010.10.05 17:53:59
@csernaja obca: én csak olyanra emlékszem, hogy a cégnél ahol dolgoztam azt mondták: holnap jönnek az XY tanúsítás megujítás miatti felülvizsgálatára, nehogy be gyertek! a környéken se járjatok!
órás-mester (törölt) 2010.10.05 18:00:09
@Kicsi Kacsa: számold ki. az első timföldgyár 34ben nyitott, 2002ben kultiválták az uccsó tározót a részletekről interpelláld a gyurcsányt, neki van ilyenje.

már látom, ahogy a távoli jövpben az ember majd a vörösiszap-lelőhelyeket fogja kutatni, bányászni.
Kicsit tanácstalan vagyok, hogy mi szükség volt erre Szigetváron, elvégre tavasszal 58,75%-ot kapott a Fidesz-KDNP jelöltje, 24,25-öt az MSZP-é, és csak 14,42-öt a Jobbiké. Persze nem pont a helyszín számít, mert végülis országos kampány van, valószínűleg a zösszes…..
Ekkora a balfaszokat ... A Magyar Televízió és a Magyar Rádió ugye nem adta le a Jobbik kampányfilmjét, a Magyar Rádió a személyhez fűződő jogok és egy államalkotó kisebbség méltóságának megsértésére miatt, a Magyar Televízió pedig a médiatörvényre hivatkozott. Ahogy…..
órás-mester (törölt) 2010.10.01 13:24:56
@derelyegrádi szellem: a francia himnusz is nyilas :D abban is van "szebb jövőt"

Nem ül a zsarnok kénye rajtunk,
pokolra mind, a hitszegőt!
Boldog országot vív a harcunk,
boldog országban a jövőt,
Boldog országban a szebb jövőt!!!!!!!!!
órás-mester (törölt) 2010.10.01 13:26:40
@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": jól beilleszkedtek :) ha amerikában is ennyire illeszkednének be az emberek, akkor a kutya nem szurkolna az amerikai csapatoknak.
órás-mester (törölt) 2010.10.01 13:38:00
@Várúr: nem kell futnod, az ilyenért hivatalból mennek ki a fehérköpenyesek.

"a jobbikot, mely amióta létezik, úgy uszítja a társadalmat, mint vadőr a kutyáját."
fröcsögésnek jó, de ez szimpla hazugság.
kit, mivel, mikor, hol, hogyan? egyikre sem tudsz érdemben válaszolni, te 'jobbos' :D
Az Apple elméletben akár egymaga padlóra tudná küldeni az egész tech részvénypiacot, legalábbis az indexeket, és ez az elmélet kedden egy pillanatig még akár véres valóságnak is tűnhetett. A hirtelen jött elmozdulás elég jelentős volt ahhoz, hogy sokan „flash…..
Néhány hete arra kértem az Urbanista olvasóit, hogy írják meg, mire kíváncsiak a főpolgármester-jelölteket indító pártok programjából – én pedig felteszem a kérdéseket nekik. Nem politikáról, nem ideológiáról és nem kritikákról szólnak az interjúk, hanem szigorúan…..
órás-mester (törölt) 2010.09.30 13:37:28
@exseven: nem megy a 3dimenzióban való gondolkodás? :) nem mehet a 6-os a kisföldalatti alatt? nem fér el? magmakamra van ott, vagy mi? :)

@Várúr: akkor nem sokat olvasol, igaz? :D

@Balance Of Power: t.képpen leszarom :) legyen díjmentes a BKV (persze nem úgy, nem olyan szarul, ahogy a maszopos Horvát ellopta tőlem. ha már lopott, elolvahatta volna az egészet, leírtam párszor az elmúlt években több fórumon is, de azzal, hogy ez a féreg bedobta a kampányba ilyen fasz módon, így már biztos nem lesz belőle soha semmi)
órás-mester (törölt) 2010.09.30 13:56:11
@Megszeppent kisgyerek: "@órás-mester: tömegközlekedési járulék? Nem elég, hogy a vidéki lakosság adójának a háromnegyedét elnyeli Budapest, ezt még legalizáltatni is akarod?"
milyen háromnegyedét? a demagógia nem kell. és vidéken is van tömegközlekedés. vagy a miskolvi KV, vagy a debreceni KV tisztán piaci alapon működik talán?

inkább a 13:33-ashoz szóljatok valamit :) pösti? legyen-e ott egy ilyen zöld sétány a belvárostól a városligetig? :)
azért nem gyenge a kilátás sem: halászbástya, parlament, vár, budai hegyek...

vagy inkább kormányzati negyed legyen, vagy westend2?
órás-mester (törölt) 2010.09.30 14:12:37
@kpetya: persze...
angliában olyan késések vannak, hogy beszarás. csak a fémtolvajok miatt 700 000 percnyi a késés.

a csöveseket le kell pofozni a járműről, ezt is írtam.
Az Egyenlő Bánásmód Hatóságot még nem legyintette meg a kormányváltás szele, ők folytatják tovább küzdelmüket. (Az Egyenlő Bánásmód Hatóság központi hivatal. A hatóságot a szociális és munkaügyi miniszter irányítja. Illetve most az a csúcsminisztérium, ahová ez a…..
órás-mester (törölt) 2010.09.18 22:08:40
@ColT: persze, hogy azok. azt sem tduták, hogy mi az a wifi. nekem kellett elmagyaráznom a kihallgatásomon bazmeg. utána meg olyanokat kérdeztek, hogy mekkora a hatótávolsága :D

rabosítottak (én voltam az egyetlen fehérember a rendőrökön kívül), házkutatás egyből utána, HDD lefoglalás. az eset után hónapokkal beköltözött lakótársam, és az öcsém tavaly decemberben vásárolt gépét is el akarták vinni, azt csak az exrendőr ügyvédem közbenjárására nem tették meg. azt mindenesetre elérték, hogy a srác egyből elköltözött, ami anyagilag érzékenyen érintett. az ügyvédemet nem tudom mi a lófaszból fogom kifizetni.

@abandi: az ominózus hozzászólás tényleg nem vmi finom stílusban íródott. a rendőr megmutatta a kinyomtatott weblapot. ami még vicces: ügyvédem kérdezi, meg lehet tekinteni ezt a hozzászólást. nem, már törölték az adott oldalról :)) tehát egy kimoderált hsz miatt indult az eljárás.

"A véleménynyilvánítás szabadsága minden közlés szabadságát magában foglalja, mégpedig függetlenül annak módjától, értékétől, erkölcsi minőségétől és legtöbbször valóságtartalmától is. A véleménynyilvánítási szabadság határainak megvonásánál indokolt különbséget tenni értékítélet és tényközlés között. Értékítéletre, egyén személyes véleményére a véleménynyilvánítás szabadsága minden esetben kiterjed függetlenül attól, hogy az értékes vagy értéktelen, igaz vagy hamis, érzelmen vagy észérveken alapul."
órás-mester (törölt) 2010.09.18 22:51:03
@ColT: @abandi:

szerintetek ebben az országban egy fideszes elismerné, hogy a maszopnyiknak is joga van a fenti alapján a véleményéhez?akár a gyalázkodáshoz is? és a maszopnyik, hogy a fideszesnek?
a svédek és a 'tudjukkik', hogy a mélymagyaroknak? a szélsőjobbantaknak, hogy a magyargyűlölőknek? (bár ez utóbbiaknak eddig is szabad volt mindenféle korlát nélkül)

ez a probléma ebben az országban: a jogegyenlőség és a jogbiztonság is aszerint jár másoknak, hogy egy oldalon áll-e velünk vagy sem. ezért lehet az, hogy a mi oligarchánk jócsávó, az ő oligarchájuk nemzetrontó offshore-lovag. budaházy rohadjon csak a sitten, mert megérdemli, az sem baj, ha nincs vád, bizonyíték, bűncselekmény, nem tetszik a pofája, tehát neki nem jár egyenlő bánásmód.
tátrai rohadjon a sitten, mert MSZP-s, de a petykó-lotyó igenis megérdemelten lett költségvetési főosztályvezető, meragyurcsány.
a drágalátos TASZ addig nyekergett, míg sickratmant harmadfokon felmentették, mert az orbánt,kövért,pokornit,lovast,bencsiket,csurkát, grespiket rúgni,szúrni,felakasztani,agyonverni, az szabadságjog, de u.ezt mondjuk a liberókra mondva már gyűlöletbeszéd, amit nagyon kár, hogy nem büntetnek.

ezért is nem írom le részletesebben: csak vita lenne belőle. egyik oldal köpködne, a másik meg egyetértene.
olyan nálunk nem fordulhat elő, hogy ha esetleg valakit sérelem érne a véleménye miatt, akkor midnenki egyemberként azt mondja, hogy ááááácsi!! elképzelhetetlen, hogy egy ellenoldali valaki úgy foglaljon állást, hogy bár kurvára nem értek egyet azzal, amit xy megfogalmazott, sőt amúgy fel is háborít, de hogy ennek kinyilvánításáért ezért őt büntetőjogi szankció érje, az számomra elfogadhatatlan.

és itt kezdődik a baj. még a közös ügyeinkért, a mindenkit megillető alapjogokért, sőt az egyenlőségért sem vagyunk képesek együtt kiállni. a sok maszopos-szadeszes geci ott örömködött az emberek szétverésén, és a válasz az volt, hogy nem kell odamenni. vicc. de amikor őket ütnék, akkor lenne jajongás meg diktatúrázás.

lehet itt NER-t kikiáltani, meg NENYI-t függeszteni a lónak a faszára is, soha a büdös életben nem lesz itt se nemzeti együttműködés, se rendszer.

ahogy 2-3 poszttal ezelőtt megfogalmaztam:. nekem ebből elegem van, lépek. bár most egyelőre csak innen mára :)
órás-mester (törölt) 2010.09.19 18:02:55
@abandi: nem figyelsz? pont az a lényeg, hogy én egyiken sem. lehetett családtag, lakótárs(vagy ismerőseik), nálam netező haverok (előfordul ilyen is) vagy wifit használó szomszéd.

nem, a blog anoním, és az iratok alapján semmi köze az állítólagos sértetthez. gondolom a blogger, mint hódolója, minden követ megmozgatott, hogy a tudomására hozza, ő meg egyből fenyegetve érezte magát a zaklatástól. olyan, mintha a piroslap blog odaszólna gyurcsánynak, hogy fletóapánk, xy rosszat írt rólad az egyik kommentben, intézkedni kéne. de gyurcsány akármekkora féreg, ennyire nem hülye.

oylan virágelvtársosan szánalmas az egész...
  Vitéz Kassai Farkas László magyar királyi altábornagy két cigarettaszippantás között megadja magát dandárjaival az amerikai hadseregnek Ausztriában. Eredeti hangosfilm 1945-ből, katt a képre! „A karácsonyt a századdal Győrben töltöttem. Családomhoz Sopronba nem…..
órás-mester (törölt) 2010.09.16 22:01:17
@plastik02: ez nem a mandiner hibája, hanem a tiéd a böngésződ beállításaié...tölts le egy operát!

@JoeHorseDick: Eisenhower kezei alatt 1 millió német hadifogoly halt meg 45 májusa után.
2002. augusztusában a 18 éves Loppert Dániel a Kapolcsra látogató Medgyessy Péter miniszterelnököt háromszor is lehazaárulózta. A tapolcai rendőrkapitány személyesen tett feljelentést ellene rendzavarás miatt. A tárgyalása igazi jobboldali show-műsor volt, a tapolcai városi…..
órás-mester (törölt) 2010.09.16 16:44:27
@blah: "De az, hogy van olyan aki ezt teljesen elfogadja és még megvédi na az meglep."

mit megvédi? tátraival, szilvásynéval meg ilyenekkel dobálózik, mi közben évekig fájlalta a 'deazorbánozást'. azért van rendjén,mert "most mi következünk", és közben véresre verik a tenyerüket, úgy tapsolnak: PIKTOR, PIKTOR, PIKTOR.
órás-mester (törölt) 2010.09.16 20:02:05
@torró: menj már te a picsába a házi orbánoltárod elé az esti imához bazmeg.

"Minden kormányzatnak szíve joga a saját embereit kinevezni. "
itt nem erről van szó. ha mondjuk xy fideszes közgazdászt, aki lehúzott 10 évet közigazgatásban , osztályvezetőként, vagy helyettesként, akkor senki nem ugat.

kit kellett volna kinevezni? senkit vazzeg, hisz az eddigi főosztályvezető ott marad helyettesként.
ez az illető a dr., és a corvinuson oktató, mellesleg számos szakmai (tan)könyv szerzője.

ennek fényében kell nézni az esetet. nem arról van szó, hogy fideszest akartak odatenni, anem arról, hogy a fideszmókus lányának kellett a hely meg a pénz, az eddigi vezetőt pedig porig alázva arra kényszerítik, hogy ezután is végezze el a munkát.

és ez a pofátlanság vazzeg. ilyenre még maszopnyikoktól sem emlékszem. még a polihisztor miniszterek (drazsé, ájemmónika) sem fogható ehhez az arcátlansághoz.
órás-mester (törölt) 2010.09.16 20:38:07
@torró: jah, de az a fülkerforradalom, a NER, a 2/3, a mindenmásképplesz előtt volt bazmeg.

középről? melyik középről? :D

@gyilkos fűegér: örülök, hogy ennyi mindenkinek tetszik, de nincsenek illúzióim. sztem csak azért van így, mert az index olvasói hagyományosan nem éppen fideszesek.
én egy végtelenül cinikus, mindent groteszk módon kifigurázó, öntörvényű, szókimondó valaki vagyok.
máskor azok akarnak máglyára vetni, akiknek most tetszik az írásom.
olykor nácifasisztajobbikos vagyok, ha éppen a zsidók kerülnek terítékre.(esetleg zsidó provokátor, ha magát okosnak gondoló gárdista is olvassa)
rasszista, ha a cigányok.
fidesznyik, ha a maszoposok.
gyurcsanyistageci, ha éppen a fidesz (csodálkozom, hogy itt még nem lettem legyurcsanyistázva)
magyargyűlölő zsidó, ha a primitívek
keresztényellenes, ha a pedók :)))

szal meglep ez a nagy egyetértés és támogatás :) megszoktam, hogy én mindig mindenki szemében ellenség vagyok, s így meg tudom élni azt a kozmikus magányt, amit ténylegesen érzek ebben a "kurva" magyar társadalomban. lehet, hogy vmi megváltozott? lehet, hogy tényleg forradalom volt a fülkékben? :DDD
     Már hosszabb ideje gondolkozom olyasmin, hogy a blog tematikusságának erősítése érdekében indítok egy sorozatot olyan elfelejtett politikusokról, akiket a világ szörnyűségességére vonatkozó egészséges feledés okán, méltatlanul és igaztalanul negligáltunk.…..
órás-mester (törölt) 2010.09.12 16:17:55
@.Pierre Bezuhov.: brüsszelben a büfében a gurbai vagy a tabajdi azt mondta informális beszélgetésen...

na eriggyé már innen
a valóságban nem is lehet elvenni, és ilyen odakünn - a maszopnyikokat kivéve - fel sem merül senkiben....

messziről(bruxellesből) jött kócosasszony azt mond amit akart...
órás-mester (törölt) 2010.09.12 16:19:19
@Iustizmord: "hadd jegyezzem meg hogy nekem brüsszelbn, a Bizottságánál dolgozó magyar fejtette ki h álláspontja szerint finoman szólva sem lesz zökkenőmentes a magyar elnökség."

a kócosasszony alkalmazásában áll-e? :D
Vastagbőr 09/11 2010.09.11 16:16:00
Tisztán emlékszem, hogy mit csináltam 9 évvel ezelőtt, 2001. szeptember 11-én, new yorki idő szerint 09:03-kor. Magyar idő szerint 15:03 volt. Előtte pár nappal kezdődött az egyetem, rohangáltunk tanárok után, hogy bekerüljünk a szemináriumokra, és az esti sörözésen járt az…..
órás-mester (törölt) 2010.09.12 14:45:04
@MoxNox: légből kapott persze :D pilotsfor911truth.org fasszopókám :D nem én mondom, hanem többekközött a haditengerészetnél szolgált egykori topgun pilóta, aki később repült az AA-nál 767-esen. 25000-t repült, ebből 6000-t 767-essel...

aham autopilótát és csak beírták hogy new york és már ment is :D gondolom a cessnán megtanulták, hogy kell felprogramozni egy 767-est egy új irányra :D közben földi irányítás nélkül faszán tartották a légifolyosót, nem ütköztek másik géppel...bazmeg ilyen távolságból 1fok eltérés is azt jelenti, hogy száz mérfölddel elkerülik new yorkot.

de mondom, hozzányúl a kormányhoz a 0 utasszállító-vezetői tapasztalattal, és máris akkora bajt okoz, hogy a gép pikpak átesik...
ez kb olyan, mintha téged felraknálak egy konténerekkel tele levő hajóra, hogy akkor hajózz be rotterdam kikötőjébe :DDD

@belekotty: faszkalap: a leszállópályához földi irányítás és jeladók vezetik el őket, és nem 500csomóval szállnak le. sőt már a megközelítés sem ilyen sebességgel történik, mert 10000láb alatt nem is lehet ilyen sebességgel repülni egy utasszállítóval, különben darabokra törik. az egyptair 767-ese 0.99machnál széttört a levegőben. nem tengerszinten, hanem 22000lábon. vmax 0.86mach vagy 350Knots CAS.

de okoska autópályán 200nál húzzál egyszer akkorát a kormányon, amekkorát parkolóba beálláskor szoktál. mindenkinek nagy szívességet tennél vele :D
na kb u.ez a helyzet hogy 500csomóval eltalálod-e a WTC-t, vagy 150csomóval megközelíted a repteret és leszállsz...@Jenyei:

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?:
na akkor felraklak egy 767-esre egy IGO-val, oszt ohio-ból találd el manhattenben a WTC-t :D
oszt honnan a faszból tudta volna felprogramozni a fedélzeti számítógépet az új célra? a cessnán megtanulta?
A ruszkik által lelőtt KAL007-es is azért tért el a kijelölt iránytól, mert rosszul programozták be az autopilótát. tapasztalt pilóták..de a gonosz arabok, mindenféle előképzettség nélkül faszán belőtték, földi irányítás nélkül faszán elkerülték a többi gépet...blablabla
órás-mester (törölt) 2010.09.12 14:47:42
@Bloberf: jah annyira vigyáznak, hogy éles nukleáris teszteken saját katonáikat tették ki sugárzásnak :DDD
annyira szent, hogy hagyták, hogy a japánok szétbombázzák pearl harbort.
annyira szent, hogy hagytak meghalni 58ezer amerikait vietnamban...
órás-mester (törölt) 2010.09.12 14:50:23
@MoxNox: persze. kivéve, hogy a WTC egyik tervezője, aki a 600-zal a toronynak csapódó 707-es szkenáríót tervezte, mondta, hogy a toronynak állva kellett volna maradnia :)

ő a hülye, te meg tudod...