Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rita Örvényesi

171 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Közel egy év kellett ahhoz, hogy az LMP önkormányzati képviselőjelöltje, Mach Péter indítványozására végre a mi kerületünkben is elkezdjék bekeríteni a szelektív hulladékgyűjtő szigeteket. (Korábban Ferencvárosban és Kispesten is alkalmazták ezt a módszert.) A kerítés…..
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de mi imádjuk a lecsót. Minden formájában szeretjük: tojással, kenyérrel, virslivel, szalonnával vagy kolbásszal. A házi hagyományaink szerint a paprikát karikákra vágjuk, a hagymát meg csíkokra és nem kockára. A paradicsomot pedig cikkekre, és…..
Kedves Olvasóim, Ügyfeleim!Nagyon köszönöm, hogy több, mint egy éven át figyelemmel kísérték írásaimat. Coaching-pályafutásomban a coach-diploma megszerzése után új korszak kezdődött, bár a tanulás soha nem fog véget érni. Mostantól coachként dolgozom, s ezért…..
Verto Coaching Hírek 2012.01.03 14:44:00
 "Olyan világban, olyan korszak kezdetén élünk, ahol és amikor semmi másban nem lehetünk biztosak, csak abban, hogy hatalmas változások vannak készülőben."(Susan Greenfield)MédiapiacMarketinginfo..
Az új esztendő első napjaiban az új kezdetekről, új életről tett kijelentések szokványosak. Fogadalmak, hogy ezután többet alszom, olvasok, tornázom, hogy többet foglalkozom a barátaimmal és a családommal. "Új életet kezdek!" - mondják sokan, s szándékuk szerint…..
Verto Coaching Leszek. 2011.12.24 18:15:24
Igaz leszek, mert vannak, akik bíznak bennem;Tiszta leszek, mert vannak, akik törődnek velem;Erős leszek, mert olyan sok a szenvedés;Merész leszek, mert annak kell lennem;Barátja leszek mindenkinek - ellenségnek, társtalannak;Ajándékozom, s elfeledem az ajándékot;Alázatos leszek, mert…..
Verto Coaching Az út kezdete 2011.12.22 11:21:00
"Hányszor történt veled valami olyasmi, amit nem szerettél? És hányszor volt, hogy a kezdeti negatív tapasztalat gazdagabbá tett téged, új lehetőségeket kínált:- erősebbé tett- megismertetett új emberekkel- lehetővé tette, hogy tisztábban lásd az emberi természetet-…..
Verto Coaching Útravaló vers 2011.12.11 18:34:00
Lassan végére jár a coach-képzés. Készen van a szakdolgozat, egy röpke hónap és itt a záróvizsga is. Öröm, a sikerek ünneplése és a búcsúzás szomorú pillanatai keverednek.Tegnap, az utolsó szupervízió órán egy nagyon szép verset kaptunk útravalóként Madai Krisztától.…..
Ne aggódjanak, nem recept következik. Sem unalmas és szokványos adventi és karácsonyváró bejegyzés. A napokban Molnár-Bánffy Kata kezdeményezése, a nők által női olvasóknak írt rendhagyó adventi naptár ébresztett bennem egy gondolatot az összefogásról, az…..
Ma este próbára tettem magam, összeszedtem minden bátorságomat, nyitottságomat és belevágtam. Határozottan ki kellett lépnem a komfortzónámból, amikor a profi sminkesre bíztam magam. Nem nagy ügy, ugye? Mégis némi izgalmat, aggodalmat éreztem. Bíztam a szakértelmében, mégis…..
Verto Coaching Elengedés 2011.11.21 07:41:00
Görcsös világban élünk. A környezet elvárásai, a magunk akarata, a körülmények látszólag mind arra kényszerítenek minket, hogy akarjunk célokat kitűzni, elérni, akarjunk harcolni, hogy bármit bírjunk ki... Igen, fontosak a célok, fontosak az eredmények, fontos a jelen és a…..
Ha csak három szóval jellemezhetném az elmúlt három napot, akkor a következőket írnám: fókusz, figyelem, tudatosság.Fókusz, azaz középpont. A munka és a tanulás állt a középpontban. A tanulást pedig mire is összpontosíthattam volna jobban, mint a coaching-folyamat fókuszon…..
Verto Coaching Amihez kedvem van! 2011.11.08 20:25:00
"A sikeres ember az, aki reggel felkel, este lefekszik, és közben azt csinálja, amihez kedve van." (Bob Dylan)   A fenti meghatározás szerint a tegnapi napom a tökéletes siker volt! Reggeltől estig tettem a dolgom, s egy percig sem gondoltam, hogy felesleges vagy mások…..
Verto Coaching Kétségek közt 2011.11.05 20:11:00
 "A tudással nő a kételkedés is."(Johann Wolfgang Goethe)Ma a teljes napot a tanulásnak szenteltem. A coach-képzés lassan véget ér, s a mai esetmegbeszélés és gyakorlat után szellemileg  is elfáradva azon gondolkodtam, hogy miért érzem magam most…..
Ma az Immochan meghívására részt veszek a virtuális oktatási és állásbörzén és élőben válaszolok a coachinggal kapcsolatos kérdésekre. Választ kaphatnak arra, hogy miként tudja segíteni a coaching eszköztára az álláskeresőket,s  milyen lehetőségek vannak a…..
Verto Coaching Találtam.... 2011.10.26 07:14:00
... még egy coachot, aki hallássérültek és siketek coaching-támogatását végzi. Azonnal írtam neki egy levelet, s másnap már itt volt a válasza. Kölcsönösen örültünk egymásnak, mert eddig nem tudott olyan kollégájáról, aki felvállalja a hallássérültek támogatását. …..
Verto Coaching Kreativitás 2011.10.24 06:59:00
Sokat foglalkoztat mostanában a kreativitás kérdése, mert marketingesként oly sokszor vártak tőlem és vártam én is másoktól kreativitást. Kreatív megoldásokat, ötleteket, munkatársakat szeretnénk nem csak a reklámok és marketing világában, hanem a munka bármely területén.…..
Verto Coaching Adok-kapok 2011.10.21 07:33:00
Különös élményem volt tegnap... Végre megtaláltam azt a mozgásformát, ahol a figyelmemet, a koncentrációmat és az agyamat használhatom. Sőt, használnom is kell, mert ellenkező esetben - engedelmeskedve a gravitáció törvényének -  simán leesik a labda a…..
Verto Coaching Bohócsipka? 2011.10.17 22:23:00
Ma délelőtt egyszerű bútorokat szereltem össze: polcot, cipőtartó állványt. Lassan ment a munka: értelmeztem a rajzokat, ábrákat, keresgéltem a szerszámok közt a ládában.  Bizonytalan voltam, kétszer is leellenőriztem mindent, nehogy hibázzak. A kisfiam adogatta a…..
Verto Coaching Türelem 2011.10.12 17:14:00
"A türelem nem azt jelenti, hogy "a békesség kedvéért" úgy teszünk, mintha egyetértenénk. A türelem párbeszédre ösztönöz, hogy jobban megértsük a másik fél gondolatait, érzéseit és magatartását." (Gary Chapman) Mennyire kell türelmesnek lennem? Meddig…..
Verto Coaching Kérdezni jó! 2011.10.07 07:26:00
Általános tévhit, hogy a kérdezés csak egy valamire jó: információ szerzésére. Nézzük csak, mi mindent lehet még jól irányzott kérdésekkel elérni! Egy megbeszélés, értekezlet vagy üzleti tárgyalás, munkahelyi beszélgetés során jól feltett kérdés megtöri a monológot.…..
Verto Coaching A mai nap tanulsága 2011.10.03 23:27:05
"Ne kívánj másnak látszani, mint amilyen vagy, mert minden tettetés akadálya az igazság tiszta fényének, melynek úgy kell átsugároznia rajtad, miként napfény ragyog át a tiszta üvegen."(Jiddu Krishnamurti)..
Verto Coaching Tartozásom ... 2011.09.27 14:54:00
Tartoztam egy beszámolóval, hiszen két hete a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége hívott meg előadóként az egészségnapra. Íme az élmények:Rég éreztem ennyire jól magam. A szövetség vezetői ismét tartalmas és színes programot állítottak össze az…..
A tegnapi napot "miértek-napjának" kereszteltem. Nagyon furcsa emberi reakciókkal találkoztam. A bántásnak szánt megjegyzésektől kezdve a különleges véleményekig, a bizonytalanság okán feltett kérdésekig... Estére már zakatolt az agyamban a sok kérdés. Mindegyik így…..
Verto Coaching A telefon 2011.09.19 07:42:00
A múlt héten egyik ügyfelem érdekes problémát hozott a coaching-ülésre. Az ő beleegyezésével írom most e bejegyzést. Arra panaszkodott, hogy telefonon nem tudja megértetni magát munkatársaival, beszállítóival, ugyanakkor a személyes kommunikációban nagyon sikeres.…..