Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Monsieur Lambada

15 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Magyarország napjainkban a világ talán egyik legbiztonságosabb országa. Kicsi az esélye annak, hogy terrorcselekmény áldozatai leszünk. Kicsi az esély, hogy felrobbanunk, elgázolnak, savval leöntenek vagy késsel leszúrnak. Ez nagy öröm. Talán éppen ezért (vagy nem) kell egy másik dimenziójú terrort…..
Reggelről reggelre, a híreket átolvasva, képtelen nem felötleni a kérdés: a jobboldali értelmiség miért nem fordít, egy emberként hátat a Fidesznek? Mi tartja meg őket egy olyan párt mellett, ami már nem az, ami volt. A Fidesszel együtt változnak a szavazói is? Mintha a Fradi b-közép zöldjei,…..
Ernőm!   Olyan furcsa és sokszor érthetetlen dolgok történnek itthon. Olyan érzésem van, mintha valamit, mit mindenki más igen, én nem tudok. Habár kérdéseimre választ nem kapok senkitől. A tények melyek általában ismerhetők, semmilyen ésszerű reakciót nem váltanak ki az emberekből. Egymást múlják…..
Nem tudom. [Az elején szeretném tisztázni, hogy álláspontom szerint, aki szerint az életnek nincs különösebb értelme, az nem automatikus depressziós, kedélybeteg. Az én véleményem szerint logikus gondolkodás útján is lehet arra a következtetésre jutni, hogy az életnek nincs konkrét értelme. Lehet…..
A gyermeknevelés éppoly bosszantóan érthetetlen mint a világ. És éppen olyan lendülettel próbáljuk magyarázni azt, amit nem értünk. Na most akkor én is… A nevelést talán úgy definiálnám, hogy az a módszertan, amin keresztül elérjük azt, hogy gyermekünk olyan legyen, amilyennek szeretnénk, amiről…..
Az ember élete korszakokból áll. A korszakokat jelentős események határolhatják el egymástól. Talán egyszerre társadalmi elvárás és valós, tevékenységek mentén kialakuló változás ez. Ezért lehet, hogy olyan általános és ezért hathat olyan furcsán, ha valaki nem az élethelyzetének megfelelőnek…..
„ Az Európai Unió azért hozta létre a strukturális és kohéziós alapokat, hogy segítsék a fejletlenebb gazda-sági régiók konvergenciáját. Az uniós támogatások az elmúlt években Magyarországon is jelentős szerepet töltöttek be a finanszírozásban. A 2007-2013-as ciklus keretében mintegy 28,7 milliárd…..
„A hit ismeretelméleti értelemben kijelentések, elméletek olyan elfogadását (vagy tagadását) jelenti, melyek közvetlen és azonnali igazolása semmilyen módon – sem érzékileg, ill. tágabb értelemben tapasztalatilag, sem logikailag – nem lehetséges. Az elfogadás tehát a…..
Habár úgy sokkal egyszerűbb lenne az életünk, mégsem biztos, hogy érdemes csupán legyintenünk az elmúlt napok eseményeire. "Ákos: A nőknek nem az a dolguk, hogy ugyanannyi pénzt keressenek, mint a férfiak – én így érzem. Riporter: Nem az a dolguk? Mi a dolguk a…..
„Te nem tudod magad jól érezni alkohol nélkül?” A fenti kérdés elégszer és elég módon elhangzott már. Egyenesen nekem szegezve is, belemondva a levegőbe, valakinek is. Bosszantó kérdés. Érezzük, hogy az állapot, amit így elérünk, az érzések, amiket így érzünk, nem…..
Lassan itt a karácsony, indulhat a szokásos hajsza az ajándékokért. Végiggondoljuk, hogy idén kik voltak érdemesek az ajándékozásunkra, kik azok, akiknek érdemes és kik azok, akiknek muszáj ajándékkal kedveskednünk. Habár az ajándékozható használhatatlan tárgyak száma és…..
Semmiképpen nem gondolom, hogy egy szülő rossz szülő lenne, vagy a szeretete rosszabb lenne attól, hogy tudatában van annak, hogy a gyermekvállalás milyen – anyagi és egyéb – kötelezettségekkel jár. Sőt nemcsak, hogy tudatában van ennek, hanem döntéseit is befolyásolja. Tehát…..
Amikor belevágunk a nagybetűs gyerekvállalásba, valószínű, hogy nem vagyunk tisztában azzal, hogy ez mit jelent. Még akkor sem, ha ennek az ellenkezőjét gondoljuk. Vannak ugyanis olyan dolgok, amiket átélve ért meg az ember igazán. És habár a gyermekvállalás mikéntje…..
Öt éven belül nem lesz fecske itthon   Az Égügyi Hatóság  közleményben tájékoztat, hogy a Fecskékkel kötött tartózkodási megállapodás, 2020-ban lejár. A Hatóság képviselői felvették a kapcsolatot a Fecskék megbízottjaival. A szerződéshosszabbítás azonban, a…..
Kérődző Drogteszt 2014.12.09 17:50:03
A kötelező drogteszttel kapcsolatban a következő dolgok jutottak az eszembe: Az egész gondolkodás azzal kezdődött, hogy megpróbáltam kitalálni, hogy Kocsis Úrnak hogy jutott eszébe ez a dolog. Milyen probléma megoldásának találta ezt? Még most sem tudom eldönteni, hogy egy…..