Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zebalu

0 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
..
zebalu 2013.09.23 08:08:45
A legnagyobb hibája a feliratnak, hogy ott villog a kép alján, akarva-akaratlan magára vonja a néző figyelmét, és ezzel a kép más pontjára öszpontosítja, mint ahova a rendező szánta volna.

Tudok annyira angolul, hogy eredeti nyelven, felirat nélkül élvezzek egy filmet, és amíg nem jön a képbe valami hardcore getto hablaty, addig ritkán észlelek fennakadást, de ha a szemembe villog a felirat, azt akarva-akaratlan elolvasom, és egy kintfelejtett félmondatot akár ötször-hatszor átfutok a szememmel, és teljesen kiránt a filmből.

Azt, hogy mennyire zavaróak tudnak lenni a feliratok, ott veszem csak észre,amikor olyan nyelven nézek filmet, amit nem értek, és folyamatosan tudatosul bennem, hogy:
-- új felirat jött
-- van benne kötőjel, a második fele másik színészhez tarozik
-- nagy betűkkel írják, kiabálás LESZ (mert néha bizony a jövőbe látunk velük)
stb.

Ha nem tehetem meg, hogy kizárom a feliratot, borzasztóan zavaró dolgokra képes.

Távolkeleti filmeknél -- amit mindenki csak és kizárólag eredeti hanggal szeret nézni -- nem tudom eldönteni, hogy most amit hallottam, az egy rosszalló hangsúly volt-e, vagy így kell hangsúlyozni a levest?

No mindegy, feldolgozhatatlanul sok komment várható a témában, valószínűleg új műsor nem lesz ennek áldzva, de a hosszú nyáriszünet után kellőképpen felpezsdíti a Tecső csatornát. Azért egy "Volt akivel egyet tudtam érteni." / "Nektek filmet nézni fölösleges!", vagy alami hasonló azér elférne valahol valamikor.
 Sok a spekuláció arra vonatkozóan, hogy merre kell most továbblépnie a tömegfilm műfajának. Mert hogy tovább kell lépnie, az kétségtelen, ugyanis jelenleg nagy teljesítményű futóhomokban ácsorog. A konzolipar olyan bevételeket produkál az utóbbi években, nagyrészt…..
 Volt szerencsém eddig elkerülni a Való Világ című fergeteges médiacsodát, de most leült mellém a moziban, és nem volt irgalom. VV Christoffel és VV Veronika olyan pokoli mozinéző társaknak bizonyultak, hogy mai kritikánk enyhe agyvérzéssel és remegő kézzel íródott. Az…..
zebalu 2012.04.02 10:53:13
Végre itt a szombat, ünnepeljük ezt meg egy videóval, ami azt mutatja be, hogy mihez kezdene a Prince of Persia főhőse, ha hirtelen a való világban találná magát. Zseniális karakteranimáció!     ..
zebalu 2012.02.19 23:33:39
@hungarisztan:

Azt hiszem kimerítő választ adtál, és mindenben igazad van.
 Marad a hajsza, nem leszek szajha (még)...
zebalu 2011.06.11 12:51:07
Az alábbi bejegyzéssel sokáig bajban voltunk, mivel nem tudtuk eldönteni, hogy az Index-család melyik blogjában kellene leközölni. Kollégium-ügyi blogunk ugye még nincs. Végül azért esett a választás a Képviselő Funky-ra, mert végre egyértelmű bizonyíték van arra, amit Gusztos…..
Szenzáció! Vagy talán botrány? Mindenki erről beszél! Szükségállapotot hirdettek a könyvtárak. A Nyelvtudományi Intézet válságstábot hozott létre. A kiadó lázasan keresi az író hasonmásait, hogy  a Könyvhéten teljesíthessék a dedikálás iránti növekvő igényeket.…..
Egy karrierképes sorozat három, történelemelőadáson készült darabját küldte el nekünk Caff. A képzőművész jól láthatóan ügyel arra, hogy firkái ne tűnjenek firkának, sehol egy jegyzetfoszlány, vonalasfüzet-háttér - keretezhető művek ezek. Caff stílusát könnyen…..
1.) Szex Egy míting per definitionem unalmas, de ne tagadjuk, akadnak vad, sőt néha élvezetes pillanatok is. Az igazi firkáló ilyenkor ösztönösen kibiztosítja a rostiront. A korábban már emlegett kétnapos indexes megbeszélésen egy első hallásra szárazon elemző mondat csalta elő…..
zebalu 2008.01.18 11:56:23
Megáll, leül, olvas, gondol! Gyerekek, ez a hely azért lesz, ha te vagy én, vagy Mari néni le van ültetve a sejhajára, mert neki mondják az okosság, és kezébe van adva papír, toll, ceruza, kormos bot, és azzal menti meg értékes agysejtjeit, hogy passzív befogadás helyett aktív közlésbe kezd, kvázi firkál, majd a végén fölkapja a lapot és felkiált - Heuréka, ez de k*rv@jó lett! -, akkor azt megoszthassa a néppel. Az mindegy, hogy az eleje, közepe, vége mennyire mű, ez egy lehetőség, amit éppen próbálnak a köztudatunkba sujkolni bele, hogy minden mű/szar posztra juthasson fél, egy vagy több jó, eredeti, igazi, szépséges, jóságos, vicces, agresszív, erotikus, horroisztikus firka, mert az nekünk, érdeklődő olvasóknak örömet okoz.

Mindeközben mélységes respect a
napirajz.hu -nak, ami egy remekmű, egy művészeti alkotás; és mint művészet egyedülálló és utánozhatatlan. A NapiRajz nem csak szórakoztat, annál sokkal elvontabb, absztarkatabb, mélyebb. Mint mondtam, művészi, ergó nem másolható, de következésképpen egy műfaj tagja, ha nem volt előtte ilyen műfaj, akkor egy műfajt definiált, szóval, készülhetnek azonos céllal, értékkel, stílussal, módszerrel stb. művek, de azok pusztán azért, mert azonos műfajba tartoznak nem lesznek a sátán művei! Ha úgy érzem, hogy Kosztolányi a magya költészet csúcsa, akkor Varró Danit lőjék le?

Akár akar ez a blog a Napirajz sikerén lovagolni, akár nem, akár utánzat, akár nem, van mögötte egy ötlet, ami nem rossz, amiért én szavzok neki létjogosultságot.

Mellesleg, akinek ennyire fáj, az kerülje el! Ez hihetetlenül egyszerű, nem szabad a kinkjére klikkelni, nem szabad a címsorba beírni az url-jét, és akkor nem szenved az aki nem akarja látni, és ez mindenkinek jó: Jó az államnak, mert kevesebb stressz éri a delikvens szervezetét, így később, kissebb valószínűséggel, kevesebb terhet ró majd az államkasszára a gyógykezelése; jó a társadalomnak, mert nem lesz belőle dühöngő ámokfutó; jó azoknak, akik szívesen jönnek ide, mert nem kell mások rosszallásával szembesülniük; legfőképpen persze annak jó, aki nem kell hogy szenvedjen valamiől, amitől nem akar.

Kiléptem, pápá!
Ül az ember a mitingen/misén/speckolon/eligazításon/telefonnál, és mi mást tenne, firkál. Tollal, filccel, cerkával, Rotringgal. Lapszélre, füzetbe, asztalra, monitorra. Van, aki komplett, képregényszerű jeleneteket, háttérrel, szövegbuborékkal. Van, aki csak egy könnyű kézzel…..
Subba Miért halnak ki a németek? 2007.11.01 06:04:00
Talán vannak köztetek olyanok, akiknek elsiklott a figyelme a Velvet remekbeszabott képes berlini tudósítása fölött. A bizonyító erejű képekkel alaposan megtámogatott szexipari jelentésben egyetlen dolog tűnt fel igazán: rég - vagy tán még sohasem - láttunk ennyi rusnya…..
Ez az ember egyszerűen nem normális. Becsülendő az energiabefektetés, amit ennek a szövegnek a megírásába fektetett, de elképesztő, hogy 3 bekezdésenként odaírja, hogy valami fontos, azt gondolva, hogy bárki végigolvassa. Én sem tettem, 4-5 perc beleolvasgatás is elég…..
zebalu 2007.10.04 01:10:26
Érdekes, vajon van-e összefüggés az oldal eltűnése és a Subbán való megjelenése között? :) ( subba.blog.hu/2007/10/01/megertesehez_magas_foku_magyar_nyelvtuda )

De itt még él: 209.85.135.104/search?q=cache:0LUjTkgE-NUJ:www.hudejolakas.com/+hudejolakas&hl=hu&ct=clnk&cd=1&client=opera

Amúgy ez a hely tényleg mindenkinek megfelel:
"CSALÁDOSOK FIGYELEM ! A HÁZ ELÖTT TALÁLHATÓ JÁTSZÓTÉR
GYEREKNÉKÜLIEK FIGYELEM ! A JÁTSZÓTÉRRÖL A ZAJ ALIG VAGY EGYÁLTALAN NEM HALLATSZIK FEL A LAKÁSBA !"
Mindenki hallott már a rémséges főbérlőkről, és háziurakról, de a www.hudejolakas.com hirdetője egészen biztos, hogy egyenesen a pokolból internetezik. Még azt is leírták, hogy a növényedet cserép alatti vízkifolyást gátló nagyméretű tálcával tartsd majd.…..
zebalu 2007.10.04 01:04:58
Archív bejegyzés! A Parnasszus honlapja (költészeti folyóirat) azóta többször átalakult, megújult, pár év múltán a cikkben szereplő linkek már nem létező webhelyekre mutattak, így eltávolítottam őket. Megújult, teljesen átalakult a Parnasszus költészeti folyóirat honlapja. A korábbi, ugyan…..
Kedves Olvasó!   Az ember sokszor azt nem veszi észre, ami kiszúrja a szemét. Így volt ezzel a hellyel is. www.pestilampas.hu   Esős őszi délutánon (tehát tegnapelőtt) kerestünk új kávézót Visitor barátommal, mert süteményt akartunk enni, mert…..
MZSK/Morzsi/ Móricz Zsgimond körtét, Zsiga bátyánk balkeze, itt a Wikinger,vagy körtér bisztró...nomen est omen. Ezena helyen bunkók az alkamazottak, ki a akarnak zsebelni éjszaka, de verhetetlenek marhapörköltben és hamburgerben.... A helyet könnyű észrevenni, már az…..
Első bejegyzésem a szívemnek oly kedves Baross sörözőt mutatja be. Ezt a helyet a Baross téren találod, kedves pönc olvasó, ha kilépsz a Keleti kapuján, balra fordulsz néhány másodperc alatt megpillantod a sarkon. Mellette van a 24? (14?)-es villamos végállomása.Miután…..
Új kortárs irodalmi havilap jelent meg megint nyugat címmel. Az első, összevont július-augusztusi számot Budapesten az Írók boltjában vágják ingyen az emberhez, ha könyvet vagy CD-t vásárol. A 30 ezer példányszámban megjelenő folyóirat igazán figyelemre méltó szerzőgárdával…..