Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tozsdenaplo | tozsdenaplo.blog.hu

59 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt lehet mostanában hallani, hogy óriási optimizmus van a részvényekre, kezdik kitömni a kisbefektetőket, most egy kis korrekció vagy nagyobb esés jöhet. Egyetértek ezzel a meglátással, de azért nem zárom ki a további emelkedés lehetőségét sem. Szerintem fontos, hogyha van…..
Tőzsdei gondolatok Világkép 2013 2013.01.17 19:12:36
Tömör világképem 2013-ra, illetve az elkövetkező néhány évre: Beindulhat a "váratlan növekedés". A jegybanki pénzpumpálások csak elérik a hatásukat, legalábbis részben. A kötvényhozamok a világ minden táján egyenlőre tovább esnek. Az olcsó pénz pedig meghozza szép…..
Kitört az EURCHF! Nagyjából másfél éve határozta meg a jegybank az 1.20-as árfolyamlimitet. 2012-ben lényegében  végig ennél az árfolyamnál tartózkodtunk. Most aztán lehetne mondani, hogy a nagy beszűkülésből nagy mozgás jön. Kérdés meddig robbanhat az árfolyam. Én…..
Megvolt a DAX kitörés, most kicsit visszafelé csorog. Az elkövetkezendő hetekben lehet bármi, de középtávon én azt várom, hogy megostromoljuk a 2007-es csúcsot. Ez a DAX-nál 8250, S&P-nél 1580. Mindkét index még nagyjából 10%-ot kell emelkedjen ehhez. Szerintem 2013-ban…..
Mai napon a RICHTER 2012-es éves jelentését nézegettem, illetve gondolkodtam a cég lehetőségeiről, és úgy összességében a magyar részvényekben rejlő lehetőségekről. Egy korábbi bejegyzésemben írtam már, hogy a gyógyszerszektorban én látok fantáziát, a civilizáció…..
Nem torpant meg a DAX, nagyon erős. Szerintem átviheti a betonfalat. USDJPY kicsit várakozó állásponton volt, de most mintha megindulni látszana. A következő, amit figyelek az EURCHF. Ezen a héten röppent fel (újra) a hír, hogy negatív kamatok lesznek Svájcban. Rögtön megindultak…..
Tőzsdei gondolatok Betonfal (?) 2012.12.02 19:13:59
A jövő hét nagy kérdése, hogy folytatják-e az emelkedést a tőzsdeindexek, vagy lefordulás jön. A DAX előtt betonfalként magasodik a 7450 körüli ellenállás, ahonnan az utóbbi két hónapban már háromszor lefordult, most indul neki negyedjére. Az S&P ezzel szemben bőven…..
Az utóbbi napokban vetődött fel bennem ez a kérdés, amikor átböngészve a brókercégem programjában a lehetőségeket, láttam, hogy mennyiféle instrumentum van a világon több ezer nagyobb részvény az USA-ban, Európában Görögországtól kezdve Portugáliáig vagy fel…..
Úgy tűnik megjött a várt korrekció (bár napon belül szépen vissza is húzták az indexeket). Gyanús volt már, hogy másfél hete a DAX minden nap csak emelkedik. Mostanra picit gyengült, de szerintem ezt a kis korrekciót vételre (volt) érdemes kihasználni. De érdemes azért azt a…..
Gondolkodtam, hogy mit szűrtem le az elmúlt időszak mozgásaiból. Részvényfronton talán a legletisztultabb a véleményem: egyenlőre még mehetünk tovább felfelé. Az esés nem volt annyira erős, meggyőző, pedig most aztán az lehetett volna. Aki akart, a rossz hírek, és a november…..
Egyelőre bejött az e heti várakozásom, hogy felpattanás lesz. Próbálom összefoglalni, hogy milyen tapasztalatokat szereztem ezen az elmúlt héten. Jó érzés, amikor olyan mozgások történnek, amit vár az ember, főleg ha a megfelelő pozíciókat is sikerült megnyitni. Azonban ha…..
Ma olvastam a Portfolion, hogy a Merrill Lynch elemzői Magyarországot a világ egyik legkockázatosabb országának nevezték, illetve szerintük Magyarországot el kell kerülni.  A kormány nemzetközi tőke és bankszektorellenes intézkedései ilyen és ehhez hasonló további…..
Gyorsan megjött a várt felpattanás. Most a következő kérdés, hogy ez egy tartós emelkedés kezdete lesz, vagyis most kell/kellett korrekcióban vásárolni, vagy pedig visszaesés kezdődött, és ez csak egy shortzárós ijesztés volt, és akár már holnap mehetünk újra lefelé. Én az…..
A következő hét kérdése szerintem, hogy a múlt heti lecsorgás után lesz-e felpattanás, vagy inkább az esés folytatódik, esetleg zuhanásba kapcsol át. Szerintem ez utóbbi verzió sem kizárt, ám én a jövő hétre inkább egy felpattanást várok, nagyon megnőtt a pesszimisták…..
A nagy tőzsde indexek az utóbbi három napban (az USA elnökválasztás lezárulta óta) folyamatosan esnek. Nagy lendülettel. Jöhet előbb-utóbb egy felpattanás, de lehet, hogy nagy esés bontakozik ki a szemünk előtt. Az mindenesetre valószínűnek tűnik, hogy a volatilitás meg fog…..
Megtöröm majdnem egy éves hallgatásomat és újra jelentkezem. Korábban azért hagytam abba az írást, mert nem láttam értelmét, de ettől függetlenül a tőzsdével való foglalkozást nem hagytam abba, sőt. Mostanában pedig elkezdett érni bennem a gondolat, hogy újra leírjam a…..
Visszaolvasva legutóbbi bejegyzésemet sajnálom, hogy nem játszottam meg jobban a forint visszaerősödését. A hónap elején 320 Ft-os eurónál ebben voltam pedig a legbiztosabb, hogy ez már nem fog nagyon tovább menni, és hamarosan újra 300 alatt leszünk, de nem gondoltam volna, hogy ez…..
Továbbra is úgy gondolom, hogy a 2012-es évben a részvénypiacok nem fognak összességében jól teljesíteni. Lehet, hogy az év elején akár emelkednek majd, vagy lesznek jobb hónapok, de összességében csökkenni fognak. Legalábbis a jelenlegi helyzet alapján én erre vélek…..
Néha érdemesebb egy kis távlatból szemlélni az eseményeket, akkor jobban átláthatjuk az egész képet. A meglévő nagy államadósságok leépítése úgy tűnik megszorításokat fog hozni a jövő évre, amelyek én szerintem még nem tükröződnek vissza az árakban. Az adósságok…..
Ma megmutatkozott, hogy azért bőven tudna esni a piac, amennyiben elmaradna az ECB beavatkozás. Egy kis Draghi nyilatkozat, hogy nem lesz kötvényvásárlás és máris napon belül átlagosan 3-4% esés az európai tőzsdéken. Látszik, hogy a valójában stabil és jó helyzet, amelyet a…..
Az utóbbi időben megszaporodtak a bejegyzéseim, rájöttem, hogy jó dolog összefoglalni a gondolataimat ilyen blogos formában, és jó látni azt is, hogy az utóbbi időben megemelkedett az olvasók száma is. Remélem másoknak is tudok segíteni a gondolataimmal. Szerintem nagyon fontos,…..
Tőzsdei gondolatok Útelágazás 2011.11.28 23:21:00
A "pletykákra" szép nagy emelkedés indult. Hogy meddig tart ez a rally kérdéses, de eléggé medvepiaci rallynak tűnik, egy egészséges emelkedő piacon nem szokott ekkora nagy ugrás lenni.Egy korábbi miniszterelnökünket idézve mondhatnám, hogy "útelágazhozás ... e ...…..
Tőzsdei gondolatok "Pletykák" 2011.11.28 00:50:00
Nincs nagyon újdonság. Leszámítva, hogy "pletykák" szerint bejelentések készülnek. Olaszország IMF általi megmentéséről, illetve Merkel és Sarkozy is szövetkeznek egy szorosabb integráció kidolgozásában, amiben azok a tagállamok vehetnek majd részt, akik keményebb…..
Röviden összefoglalva az eurózóna helyzetét, úgy látom, hogy az a fő kérdés, hogy a németek, az eurózóna vezetői, hajlandóak-e megmenteni a bajban lévő többi államot az Európai Központi Bankon keresztül. Az eszköz a korlátlan államkötvény vásárlás volna - ezt már sokan…..
André Kostolany leegyszerűsített megközelítése szerint amikor alacsonyak a kamatok a világban, nagy a pénzbőség, olcsók a hitelek, akkor venni kell a részvényeket, amikor pedig ennek ellenkezője igaz, magasak a kamatok, illetve emelkedő a hozamkörnyezet, akkor adni kell a…..