Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Boyzndahood

0 bejegyzést írt és 158 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A The Babadook című ausztrál horrorfilm simán beilleszthető lenne az Annabelle kapcsán tárgyalt, mostanság divatos "csajhorror" vonulatba, hiszen van benne egy démon (jó, nem kifejezetten démon, de nevezzük annak), amely egy (csonka) családot fenyeget, és megjelenik benne a gyermekét féltő anya…..
Boyzndahood 2014.11.06 23:18:10
@Ernoke: A Kör minden csak nem felszínes horror. :)

Ezt a filmet meg minél hamarabb be fogom pótolni, köszi a tippet!
A Fury érkezése kapcsán úgy gondolom, hogy aktuális kitárgyalni a címben említett témát. Brad Pitt a mai amerikai filmipar egyik meglehetősen érdekes szereplője, máris elmondom miért. Bevallom, hogy sokáig én magam sem kedveltem őt és hosszú ideig próbáltam elkerülni a…..
Mai posztom azoknak lehet tanulságos, akiknek két darab ingyenjegy akkora dolgot jelent az életében, hogy ezért nem átall órákon át fáradhatatlanul e-maileket küldözgetni. Továbbá mai posztom azoknak lehet tanulságos, akikbe annyi ész sem szorult, hogy mindezt megpróbálná nem…..
Boyzndahood 2014.10.14 21:45:33
Abban talán nincs semmi meglepő, hogy Eminem életének eseményei filmre kívánkoznak, abban talán már inkább, hogy ezt a lehetőséget villámgyorsan meglátták a producerek, és a fiatal rapper már pályafutásának elején a mozivásznon találta magát, sokkal előbb, mint az életrajzi…..
Boyzndahood 2014.08.18 16:29:01
@danialves: Amit nem ismersz arról inkább ne nyilatkozz...
Filmzene és filmzene között is van különbség. Tulajdonképpen két nagy csoportra lehet bontani: eredeti filmzenékre és betétdalokra. Ebben a listában kifejezetten az előbbire koncentrálok, azokra a zenékre, amelyeket a filmhez írtak a zeneszerzők. Az én szívemhez az eredeti zenék…..
Boyzndahood 2014.08.15 22:21:29
A tegnapi nap úgy, ahogy volt, ment a levesbe. Arra a rémes hírre ébredtünk, hogy elment a Kapitány, önkezével vetett véget életének ifjabb éveinknek nagy kedvence, aki olyan sok szép pillanatot szerzett nekünk a moziban. Döbbenten búcsúztunk tőle, egész nap a szerepeiből…..
Boyzndahood 2014.08.13 11:36:12
Színészekről szóló toplistát még nem igazán csináltam, de ennek is eljött az ideje. A szubjektivitás boncolgatásába most nem mennék bele, úgy gondolom, hogy a cím az árulkodó e szempontból. A listával kapcsolatban egyetlen kikötésem volt, az pedig a származás. Több olyan…..
Boyzndahood 2014.08.08 19:09:48
@napocskin9: Jogos! :'D
Ahogy a túlértékelt rendezőket taglaló listán már kedves kollégám leírta, Terrence Malick ritkán rendez filmet, de akkor, amikor nagy ritkán rászánja magát egy újabb alkotásra, egész Hollywood a kamerája előtt nyüzsög, egy cameoért egymást ölik a sztárok. Ő a filmgyártás…..
Boyzndahood 2014.08.06 06:39:24
@Nyílméregbéka: ezek szerint nekem szerencsém volt mert a dinós résznél elaludtam. ;D
Oldalakon keresztül sorolhatnám azokat a neveket, akik a filmrajongók körében nagyjából konszenzus övez, mint tehetségtelen színészt. Nem célom most kielemezni, ez kinél mennyire jogos, azonban sok esetben ezek az emberek maguk is rácáfoltak a velük kapcsolatos sztereotípiákra.…..
A filmgyártásnak megvannak azok a jellegzetes alakjai, akiknek kapcsán sokunk számára megmagyarázhatatlan, hogyan nem tűntek még el a süllyesztőben. Egyiknek a hatalmas blöffjeit méltatják, a másik csak saját maga halvány utánzatát adja elő, a harmadik pedig igazából semmit nem…..
Boyzndahood 2014.07.12 12:37:43
@Boyzndahood: Szerintem a listába még beférne James Cameron is, hasonló okok miatt mint Ridley Scott. Valamint még talán Christopher Nolan is, bár erről csak az Interstellar után döntenék. :D
Boyzndahood 2014.07.14 00:50:18
@REMY: Nolant Spielberggel és Tarantinoval egy lapon emlegetni, ugye viccelsz? :D

Ja mondtad, hogy nagy hódolója vagy..akkor nem szóltam.
Boyzndahood 2014.07.14 17:28:18
@Nyílméregbéka: Kíváncsi vagyok, hogy szerinted melyik Nolan legjobb filmeje(i)?
Sokáig minden idők egyik legtúlértékeltebb filmjének gondoltam a Harcosok klubját. Nem azért, mert filmes szempontból ne lenne akár egészen kiváló munka, hanem azért, mert kultstátuszát annak köszönheti, hogy egy rakás mesterkélt álbölcsességgel zsúfolták tele. Azonban…..
Boyzndahood 2014.07.14 17:13:48
@MEDVE1978: Pontosan ez a lényege, remekül összefoglaltad. ;) thumbs up
Most, hogy a Transformers széria negyedik darabja is megtalálta az utat a mozitermekbe, itt az ideje, hogy a sorozat első három tagjáról is megemlékezzünk. Mivel a negyedik rész eléggé eltérőre sikerült az őseitől és részben fordulópont a sorozat történetében, ezért ez a…..
Boyzndahood 2014.07.05 00:48:02
@Horváth Ádám Dida: MERT SZAR! :D röviden, de sajnos így van.

Az első rész még értékelhető, egyébként meg teljesen egyetértek a kritikáddal...kivételesen. ;)
Őszintén szólva a Constantine koncepciója olyannyira nem érdekelt, hogy még a mozifilm-verziót sem láttam. A sorozat első epizódjára pedig kizárólag azért neveztem be, mert az a Neil Marshall rendezte, aki már letett egy-két tetszetős dolgot az asztalra. (Beleértve két pazarul…..
A Világok harca musicalváltozatát nézve az Urániában döbbentem rá újra, hogy Liam Neeson milyen kiváló színész. Az utóbbi időben főleg akciófilmekben fordult elő a filmvásznon, vagy az aktuális blockbuster-ben tanítgatta az ifjú főhőst, mielőtt szépen fényképezve,…..
Boyzndahood 2014.05.16 14:04:10
Boyzndahood 2014.05.16 18:31:59
@danialves: minden csak nem gyenge. :) de ugye ez megint ízlés kérdése...
Smoking Barrels Godzilla (2014) 2014.05.15 00:01:00
Hogy mik voltak az elvárásaim az óriásgyík idén esedékes újjászületésével kapcsolatosan? Bevallom, relatíve magasra tettem a lécet. Arra számítottam, hogy azok közé a szuperprodukciók közé fog csatlakozni, amelyek a hihetetlen profizmuson túl még kicsit komolyak is, ötletesek…..
A posztapokaliptikus filmekhez és témákhoz sok esetben egyfajta király életérzést társítanak. Persze egy atomháború utáni sugárfertőzött világban agonizálni talán annyi nem menő, mint változatos módokon irtani a zombikat, azonban a szóban forgó darabunk még ennél is inkább…..
Boyzndahood 2014.04.10 20:24:44
@danialves: mindkettő jó film a maga módján, bár a Sárkányszívből többre emlékszem. ;)
(Ha szeretnétek ezt az egész posztot értelmetlenné tenni, itt töltsétek ki a kérdőívet, amennyiben ez még nem történt meg.) Az elmúlt hét folyamán jó sok válasz érkezett a kérdőívre, ezen belül pedig rengeteg észrevétel, és rajongói levél. (Az például különösen is…..
(Tulajdonképpen spoilermentes, de úgyis csak az fogja érteni, aki naprakész a sorozattal) Talán a világ legfurább sorozata címre is méltán tarthatna igényt ez a darab, ugyanis ennyi anomáliát egyetlen mű sem tud produkálni. A brutális nézettségi rekord már önmagában is egy…..
A kritika eredetileg a FilmDROID.hu oldalon jelent meg, 2013. január 22-én. A Star Trek filmeket és sorozatokat mindenki ismeri, ugye? Na, képzeljük el közülük bármelyiket (akár a legújabb J. J. Abrams-félét is)! Előttünk van, ahogy Spock parancsnok és Kirk kapitány a jövőben…..
Boyzndahood 2014.04.02 18:40:33
@Nyílméregbéka: +1

Zseniális film, kellemes csalódás volt. ;)
Még csak  néhány hónap telt el 2014-ből, de máris túl vagyunk az év sorozatán: A törvény nevében hatalmas siker, de jellemző módon minden a friss Oscar díjas Matthew McConaughey -ről szól, pedig a sorozatnak két főszereplője van: Woody Harrleson is ugyanolyan erős alakítást…..
Boyzndahood 2014.03.30 12:25:14
@marisellanickmárlétezikválasszmásikat: +1

"Zsákolj, ha tudsz"
Egyik legjobb filmje szerintem, igazi klasszikus.
Telik az a mocsok idő. Kellett néhány másodperc, amíg a Noé előzetesében az ősz szakállas bácsiban felismertem Maximust. Egyszer minden bálvány ledől, és persze tudom, hogy a színész, mint mindenki más, megöregszik, de ez akkor is hatalmas sokk volt. Rémes, hogy lassan már…..
Boyzndahood 2014.03.22 01:15:22
(Filmbaráth kritikáját erre találjátok) Nem akartam előre ítélkezni, amikor mások már jó előre kongatták a vészharangokat, hogy a nem túl izmos történetből az eleve ambiciózus 2 helyett 3 rész fog készülni. Az első részt még ez a döntés nem érintette, azonban most…..
Boyzndahood 2014.03.21 12:53:38
@doggfather: arra jó volt hogy elaludjak rajta, pedig az első rész tetszett.
Kezdem azt gondolni, hogy a buddy cop filmek annak idején egy eléggé egyszer használatos poént lőttek el. Ugyan a Női szervek egy inkább hangulatos, mint vicces vígjátékként hozta a szintet, az általam nem látott 2 kaliber is hasonló "erős közepes" kritikákat kapott, valahogy…..
Boyzndahood 2014.03.19 13:08:31
@danialves: :D:D:D
Boyzndahood 2014.03.19 15:04:07
@doggfather: nem alapműveltség része, de ha írsz egy filmről nem ártana tudni ki szerepel benne. :D
Mi a közös benned és Brad Pittben? Mind a ketten ültetek már a Nyugatiban, és szidtátok a vonatközlekedést. Persze nem mostanában történt ez világhírű színésszel, nagyon fiatal volt még, és valószínűleg nem gondolta volna, hogy sok év múlva szupersztárként fog visszatérni…..
(Erről az egész klasszikus hétről, illetve a posztok összesítője.) A Gladiátort elemző poszt után most A rettenthetetlen kerül sorra. Őszintén megmondom, hogy én ezeket az alkotásokat „rokonoknak” tekintem, mert megnézve őket szembetűnően hasonlóan tálalják a tartalmukat,…..