Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fantasy_boy

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ugyanazért, amiért 2002-ben. Gazdasági ügyek? Nem. Ahhoz ők túl jól kommunikálnak, bármit el tudnak adni. Komoly lépések helyett látszatmagyarkodás? Ugyan, imádná a nép. A sajtószabadság lábbal tiprása? Legyünk őszinték, egy szűk, de annál értelmesebb réteget leszámítva…..
fantasy_boy 2010.12.23 11:05:28
1848

Mit kíván a magyar nemzet.

Legyen béke, szabadság és egyetértés.

1. Sajtó szabadság a cenzúra eltörlésével. ;
2. Felelős minisztérium Budapesten. ;
3. Évenkénti országgyűlés Pesten. ;
4. Törvényelőtti egyenlőség polgári és vallási tekintetben. ;
5. Nemzeti őrsereg. ;
6. Közös teherviselés. ;
7. Úrbéri viszonyok megszüntetése. ;
8. Esküdtszék, képviselet alapján. ;
9. Nemzeti bank. ;
10. A katonaság esküdjék meg az alkotmányra, magyar katonáinkat ne vigyék külföldre, a külföldieket vigyék el tőlünk. ;
11. A politikai státusú foglyok szabadon bocsátása. ;
12. Únio"

Egyenlőség, szabadság, testvériség!

-----------------------------

2010

Mit kíván a magyar nemzet.

Legyen béke, szabadság és egyetértés.

1. Sajtó szabadság a cenzúra eltörlésével. A kormány törölje el az önkényuralmi hatalmat biztosító médiatörvényt. Szabad sajtót és internetet! ;
2. Felelős kormányzást Budapesten. Fejezzék be a gazdasági ámokfutást, a jövő felélését. Állítsák vissza a Költségvetési Tanács funkcióit. ;
3. Hetenkénti országgyűlés Pesten. ;
4. Törvényelőtti egyenlőség. Állítsák vissza az ügyészség függetlenségét. ;
5. A magánvagyonok államosításának azonnali megállítása, teljes kárpótlás mellett. A tulajdonhoz való jog alkotmányos védelmének azonnali visszaállítása ;
6. A szakszervezeti jogok visszaállítása. Szabad sztrájkjogot a munkavállalóknak! ;
7. A gazdagok terheit ne a szegények fizessék! A kormány adótörvényei a leggazdagabbakat támogatják a legszegényebbek terhére. ;
8. Az új alkotmány népszavazásra bocsátása. Az alkotmánybíróság hatalmának visszaállítása ;
9. Nemzeti bank. A kormány tartsa tiszteletben a Magyar Nemzeti Bank függetlenségét. ;
10. Az egészségügy védelme. Biztosítsák a tisztességes ellátást. Magyar orvosainkat ne kényszerítsék külföldre az áldatlan állapotok miatt. ;
11. Az önkormányzati és állami dolgozók politikai tisztogatásának azonnali leállítása. ;
12. Az Európai Únió alapvető értékeinek tiszteletben tartása. A diktatórikus, öntelt, minden együttmúködést félretevő és megfélemlítő kormányzati stílustól meg kell szabadulni.

Védjük meg a demokráciát, állítsuk vissza a jogállamiságot!
fantasy_boy 2010.12.23 14:20:58
Leminősített minket a Fitch is!
www.portfolio.hu/gazdasag/leminositett_minket_a_fitch_is_esik_a_forint_es_az_otp.143327.html

Mivel indolja a Fitch a leminősítést?

A leminősítés a közép távú költségvetési kilátások érzékelhető romlásával magyarázható, miközben az ország viszonylag magas államadóssága és magas banki deviza és belföldi adóssága továbbra is sérülékennyé teszi az országot a negatív sokkokra - fogalmazott Ed Parker, a Fitch feltörekvő európai országokért felelős szakértője.

A magyar gazdaság jelentős alkalmazkodáson ment keresztül az elmúlt években az IMF-hitelcsomag keretében és helyreállt a gazdaság egyensúlya - áll a közleményben. A hitelminősítő prognózisa szerint az idei évben 0,5%-os GDP-arányos többlet alakulhat ki a folyó fizetési mérleg többletben a 2006-os 7,6%-os hiány után. Eközben a költségvetés hiánya 3,8%-ra csökken a négy évvel ezelőtti 9,4%-os szintről - emeli ki az elmúlt év legfontosabb eredményeit a Fitch közleménye.

Ám az új, kétharmados parlamenti többséggel rendelkező Fidesz-kormány költségvetési terve rossz irányba mutat a fiskális konszolidációt illetően - emeli ki a Fitch. A kormány tervei a hitelminősítő értékelése szerint 2011-12-ben a GDP 4%-ával rontják a közép távú kilátásokat.

A hitelminősítő költségvetési kilátások kapcsán kiemeli, hogy a kormány adócsökkentése jövőre a GDP 2,5%-át éri el, és ez a "kiesés" 2013-ra 5%-ra kúszik fel. A kieső adóbevételeket viszont átmeneti jellegű intézkedésekkel pótolja a kormány - figyelmeztet a Fitch, amely szerint így jelentős lyuk marad a költségvetésben még akkor is, ha megvalósul néhány kiadáscsökkentés és strukturális reform, illetve ha javul a gazdasági növekedés. A Fitch ugyanakkor túlzottan optimistának tartja a kormány által remélt 5%-os GDP-növekedést.

A nyugdíjreform visszafordítása és a koherens közép távú fiskális stratégia hiánya aláássa a közpénzügyek hosszú távú fenntarthatóságával kapcsolatos hitelességet - fogalmaz lesújtóan a közlemény.

A finanszírozási pozíciója miatt az ország a piac bizalmára van utalva, igaz a meglévő betétei tartalékot jelentenek Magyarország számára - áll a közleményben.
Lélekmelengető Hát ennyi... 2010.08.20 18:40:00
Talán nem is baj, ha időnként gondolunk rá, milyen ünnep az életünk, és milyen tünékeny lehet… Minden félelem alapja a halálfélelem és a félelem ellen a legjobb orvosság: jól a szemébe nézni. És mekkora szabadság lehet, mikor rájövünk, hogy ez az egész…..
fantasy_boy 2010.09.09 15:19:15
Kedves Katica!

Jó olvasni a soraidat, együtt átélni veled azokat a pillanatokat amikor az élet peremén érezhetted magad és olyan jó hogy visszajöttél onnan.
Velem is történt már többször olyan amikor elég közel voltam, teljesen más helyzetekben, Brazíliában egy favellában ahol megtámadtak vagy Lillafüreden a vízesés peremén gyerekkoromban, ahol a vizes köveken megcsúsztam és egy barátom fogott meg az utolsó pillanatban, de mégis egy olyan esetről írok, ami nem volt igazából veszélyes, de hasonló érzés volt és egy izgalmas élmény számomra.

Egy műtét után történt hogy már 4. napja nem tudtam aludni, és mivel az orrom tele volt gézlapokkal és emiatt csak a számon keresztül, nehezen tudtam levegőt venni, ezért tilos volt bármilyen altatót bevennem. Ezek után történt az, miután a szervezetem már annyira ki volt éhezve az alvásra, hogy egyszercsak éber álomba zuhantam. Nappal volt, mindenre emlékszem, ahogy körülöttem az emberek beszéltek, és én végig a tudatomnál votam, de a szemem előtt peregtek az álomképek. Szó szerint képek voltak, nem összefüggő történet, és másodpercenként rengeteg ilyen kép lepergett a szemem előtt, amiből ha alszom akkor valószínűleg egy megélt esemény kerekedett volna ki. Közben valahol lent, nagyon nagy mélységben éreztem magam, a végtagjaim úgy tűntek mintha nem is hozzám tartoznának.
Ezután, amikor pár perc múlva vége lett az álomnak, és "felébredtem", sokkal kipihentebb voltam, mint azelőtt.

Aztán szerencsére aznap mindent kiszedtek az orromból, hazamehettem, és igazából is kialudhattam magamat.

Jó tudni hogy az emberi test, a testem ilyen dolgokra is képes, ha már nagyon muszáj :)
fantasy_boy 2010.09.17 18:10:17
@e-katica: Nekem ebből az szűrődött le, hogy az alvásnál is fontosabb az álom, és hogy extrém helyzetekben érdekes titkokkal tud meglepni minket még a saját testünk is. Az igazi magyarázatot nem tudom, de ez így jó, nem kell mindent tudni. És ahogy mondani szokták, amibe nem halunk bele attól csak megerősödünk. A mindennapok értékét egy ideig jobban megérezzük és könnyebben tudunk vágyakozni azután, ami a miénk.
Jó olvasni téged, benézegetek majd időnként. Hasonló kérdések mozgatnak meg, és tetszik ahogy gondolkodsz.