Regisztráció Blogot indítok
Adatok
melee sc

0 bejegyzést írt és 155 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még mindig tombol a társasjáték-őrület, fiatalabbak és idősebbek, ismerősökkel és ismeretlenekkel játszanak otthon, kocsmákban vagy könyvtárakban. Talán Te is élvezettel csapsz le minden lehetőségre, amikor egy-egy újabb játék rejtelmeibe kaphatsz betekintést. Ezeket próbáltad már? Logisztori…..
Valószínűleg nincs olyan az olvasók között, aki ne látta volna a Star Wars: Az ébredő Erő című filmet. (Ha mégis, tedd meg mielőbb, mert ez a cikk eléggé spoileres.) Valószínűleg olyan se nagyon akad, aki ne látta volna a szembeötlő párhuzamokat az eredeti trilógia…..
melee sc 2016.05.30 15:08:02
@Macropus Rufus: Nem így van EP1-ben többször is elhangzik a lézerkard kifejezés.

Anakin: You're a Jedi Knight, aren't you?
Qui-Gon Jinn: What makes you think that?
Anakin: I saw your laser sword. Only Jedi carry that kind of weapon.
Qui-Gon Jinn: Perhaps I killed a Jedi and took it from him.
Anakin: I don't think so. No one can kill a Jedi.

de még az eredeti forgatókönyvben is így van

TC14 : Oh, excuse me, so sorry.

The PROTOCOL DROID passes the armed camp just as two flashing laser swords
fly out of the deadly fog, cutting down several BATTLE DROIDS before they
can fire.

És még a fegyverek is lézerágyuk:

The WHEEL DROIDS, led by P-59, rush the entry area from three hallways,
blasting away with their laser guns.
Soha, senki sem fogja azt mondani, hogy a Wayward Pines egy nagyszerű sorozat, amire majd 10 évvel később is hivatkozni fognak, amiről majd esszéket írnak, amit majd egyetemeken fognak tanítani. De pusztuljak meg, ha ez a tíz rész, ami a sorozat első és feltehetőleg egyetlen évada…..
Megérkezett a Playmation, ami újfajta élménnyel gazdagíthatja a gyerekeket: a Star Wars és a Bosszúállók karaktereit éleszthetik fel. Kilép az eddigi digitális világból a valóságba a Disney által június 2-án nyilvánosságra hozott új játékforma. Ez a játékevolúció egy…..
A Medical Daily folyóirat egész évben beszámol a zavarba ejtő, megmagyarázhatatlan orvosi rejtélyekről. Lássuk a legmegdöbbentőbb eseteket. Kisagy nélkül született nő Teljesen érthető volt, amikor az orvosok koponya CT vizsgálatot végeztek a 24 éves nőn, akit szédülés és…..
Holnaptól nem lesz kockagyár, az a helyzet. Rájöttem, hogy az elmúlt hetek félgőzön futását nem annyira tudom csinálni. Vagy teljesen, napi posztolással és nagy-nagy odafigyeléssel megy a cucc, vagy sehogy. Ehhez a normális ügymenethez viszont sajnos most sem erőm, sem kedvem, sem…..
melee sc 2012.09.03 13:21:24
@P.I.D.: Mert azóta változtatott. :D
melee sc 2012.09.20 10:51:05
@tutuka: Nincs néha ingered, hogy kitegyél egy postot? S csak azért nem teszed ki mert megfogadtad és akkor hülyén nézne ki, hogy nem a fuss el véle az utolsó post? :)
Stockphoto blog Istockphoto 2007.05.03 16:00:00
Royalty free stock photo agency - Jogdíjmentes fotóügynökség Az egyik legnívósabb micro stock ügynökség. Ezt az ügynökséget csak tapasztaltabb fotósoknak, grafikusoknak ajánlom! Nagyon megvállogatják a feltöltött anyagokat, de az eladásokat tekintve jónak mondható! Lehetőség…..
Az idei Star Wars-naptól nem voltam elájulva legózás szempontjából. Viszont hülyét kaptam a sok-sok "Az Erő veled van a rendelésnél" promóval, az összes jelentősebb SW fórum ezt nyomatta, hogy aztán jól hozzá vágják a T. rendelőkhöz az egész SW univerzumot krómból grátisz.…..
melee sc 2012.05.11 15:16:36
Firefly-t nem ismerni valóban furcsa. Van aki el is hagyja a kedvesét csak mert nem szereti a Firefly-t.

www.youtube.com/watch?v=x-yHSaP0Dyg

Sajnálom, hogy nem adnak ki firefly-t az első CUUSOO lenne amit megvennék, bár piszkosul nem tetszik ez a kivitelezés.

Ha mondani kellene 3 Sci-Fi filmet ami a legnagyobbak között van vagy hatásuk vagy minőségük végett hol van akkor kényszerből az ember nem tud mit mondani SW, ST, de a harmadik biztos Firefly lenne.
melee sc 2012.05.15 13:44:00
@Aloha,: :) BSG-n agyaltam én is mert top top top sorozat, de az SW-nek és ST-nek tagadhatatlan kultusza van és ezzel nem lehet versenyre kelni. Ezért is írtam, hogy "kényszerből" meg kell őket említeni.
Ezer éve az volt az (egyik) oka annak, hogy elkezdtem írni ezt a blogot, hogy nem találtam olyan tartalmat a nagy magyar internetben, ami a legóról a magamfajta egyszerű, a legóért távolról rajongó embereknek szól. Olyanoknak akiket igazából nem érdekel, hogy mi az a snot, mit jelent…..
Vicces, hogy még 2 hete sincs, hogy azon keseregtünk, nálunk miért nem nyílik egy "igazi" LEGO Store, mire az elmúlt napokban mit csicseregnek a jól értesült verebek: Budapesten is készülődőben egy üzletnyitás.  Hogy csak bulvárkacsa-e a hír, vagy sem, majd eldönti az idő. Ti…..
Bár szeretem, sok minden elmondható rólam, de az nem, hogy ismerem is a Star Wars univerzumot. Mivel a Classic Space készletek között legalább ugyanennyire nem vagyok magabiztos, bátran belekiáltom a blogba, hogy a ma Tibor által végigjátszott készlet a színeitől eltekintve engem a…..
melee sc 2012.04.08 19:29:54
@RÁJEN: Nem tudom mennyire értetted, de tavaly egy számítási hiba végett 15000Ft helyett 1500 volt a limit.

Idén valószínűleg nem rontják el (ha egyáltalán lesz magyar akció), mert most is van kint egy 22000-es akció, ingyen lego táskát kapsz meg egy mini TIE-t.
Sokat áradoztam már itt a blogon a LEGO Architecture sorozatról. Különösen a Landmark Series kisebb épületei esetében érzem, hogy már szinte néhány kocka és szín elegáns megválasztásával mennyire jól vissza lehet adni egy épület hangulatát. Amikor a 21011-es Brandenburgi…..
Satoshi Furukawa, régi olvasónk egy igazán nem mindennapi végigjátszással mutatja be nektek, milyen a súlytalanságban legózni. Saját állomáshelyét, a Nemzetközi Űrállomást építette meg legóból nagyjából két óra alatt, aminek eredeti változatán több mint 200-an, több mint…..
melee sc 2012.02.29 13:32:31
@Yooha: Szerintem nem, a cikkben még azt hittem, de a commentje komolynak tűnik. Valahogy tutuka ilyen szinten nem szokott viccelődni.

@tutuka: S milyen néven szokott commentelni? S akkor rákeresnék.
melee sc 2012.02.29 13:34:44
@tutuka: Ha tényleg szokott kommentelni kérhetnél tőle egy képet az űrből ahogy a számítógép monitorának hátat fordít és a kockagyár logó van a háttérben. Az mekkora lenne már. Hatalmas!!!!!!

Apám elmondhatnád, hogy nem csak ezen a bolygón olvassák a blogodat és ez már bizonyítható. :)
melee sc 2012.02.29 17:11:13
@levy01: Ezt most hogy érted?
A héten jelentette be a LEGO, hogy - az amúgy tavaly lejárt szerződését - újabb 10 évvel hosszabbítja meg a Lucasfilm Ltd.-vel. Örömteli fejlemény ez az SW-fanoknak, hiszen az egyik legsikeresebb licensztéma folytatja fényes pályáját a LEGO játékuniverzumában. A sikeres…..
melee sc 2012.02.20 12:43:20
@Rékocs: Igen, igen naponta nézem a spoiler blogokat kiderül-e már róla valami. Nagyon félek, hogy nem minifig kompatibilis lesz a B-wing és akkor nem kell.
Valahogy ha nem tudom elképzelni, hogy a gyerekeimmel történetet játszunk vele akkor nem kell.

Mint ahogy obi-van hajója sem volt minifig kompatibilis (10215), de reményemben az éltet, hogy ettől a tervezőtől idén az R2-es jön ki és remélem nem volt ideje a B-wingel foglalkozni, mert az eddigi munkássága nekem nem jön be.

@rixman: Itt megint ismételném önmagam. Szerintem annyi jó űrhajó, lépegető jön ki, amit az emberek nem tudnak kifizetni egy űr kukásautóra kevés embernek telne. A gyerek az űrhajóra vágyik nem az űrbuszra.

Viszont egy igen jól kidolgozott űr szerelőműhelyt ahol épp egy ETA-t vagy egy A-winget szerelnek...azt el tudnám képzelni. És a hangsúlyt a szerelőműhelyre tenném nem a hajóra.
melee sc 2012.02.20 15:13:23
@Haynau: Hát azért vannak UCS-ek ami minifig kompatibilisek lásd UCS Imperial Shuttle. Vagy a Republic Dropship with AT-OT Walker.
Tehát van remény!!!

Amúgy én is ezzel voltam kiakadva, hogy a lépegetők nem elég nagyok ezért építettem magamnak egy méretarányosat. Képem sajnos nincs róla, max ez:

www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?i=5009072

Ez másfél akkora mint a bolti, ugyanúgy motoros. Itt a képen csupasz még a vázon alig van fedés. Építkezés miatt dobozban hever. De üt rendesen. A két gyerekem mint kutya a pórázon sétált vele... hatalmas poén.
melee sc 2012.02.20 16:44:45
@Darth Brick:
shuttle: ez igaz, de az olyan szép, hogy megbocsátom neki. Nincs még belőle..nem is biztos, hogy lesz, de kéne. Ahogy SevenBB mondta egyszer építeni se érdekes. Iparos munka. De akkor is szép. Az egyik kedvenc hajóm az SW univerzumban. S nem félek átalakítani gyári készleteket, hogy játszhatóbbak legyenek.

Executort is Kurt Kristensen csinálta aki obi van hajóját. Minifig sehogy nem megy bele...és igen ezért reménykedek, hogy a B-winget nem Ő fogja.
Szinte minden témában megérkezett már az idei készleteket népszerűsítő "hivatalos" tévészpot a LEGOtól. Bár a nyolcvanas évek más technikákkal, más gyerekeknek készült reklámfilmjeit következetesen jobbnak találom, azért alapvetően ezek is rendben vannak. (Na jó, egy…..
melee sc 2012.02.15 15:38:41
@Zeon: tisztán látszik, hogy ÉN vagyok a célcsoport.... kellene majdnem mind és persze egyik sem lesz meg a végén. :D

Az előző 6212-es X-ből nekem van kettő, így kockáról kockára tudom mi a különbség. Van, sok. Egy nagy előnyét tudnám felhozni az újnak, hogy a szárnyitást egyszerűbbre gyorsabbra csinálták. Előzőnél sokáig kell "kurblizni".
Dávid rövid és szikár kritikát küldött nekünk egy kicsi, ám érdekes Castle készletről. I. Alapadatok Neve: Dwarves' Mine Defender (Törpék bányájának védője)Sorozatszám: 7040Témakör: CastleAltéma: Fantasy EraKiadás éve: 2008Kockaszám: 86Minifig:3Ára: 2290Ft bontatlan…..
Az elmúlt héten ahogy egyre több kép került fel a nürnbergi Toy Fair-en megjelent új, eddig nem látott készletekről, Ti is aktívvá váltatok. Hol kommentben, hol levélben kezdtétek küldeni az újdonságokról készített nagyrészt rosszminőségű, lopva kattintott fotókat. A…..
melee sc 2012.02.09 12:06:48
@tutuka: Mármint a rendelés szempontjából?
melee sc 2012.02.10 15:39:42
@tutuka: nem merném pofátlanul ezt a témát feszegetni, de mivel post lett belőle kibeszélővel így megteszem.

Most néztem meg egy filmet a toyfair legokról és teljesen publikus kézben tartott kamerát vittek be a sajtósok vagy magánemberek..mindegy is.

A lego embere a kamerának bemutatta a Jabba palotája működését.

Azt hiszem ez mindent elmond arról, hogy mennyire nem titkos valami ha már egyszer kiállításra viszik.

Legyen az bármennyire is zárt körű. Valószínű ha MO-on lenne ilyen kiállítás és Tutuka blog embere elmenne oda blog cikk videót csinálni..állnának a rendelkezésére.

Ettől függetlenül megértem ha valaki nem akar kézikamerás vagy mobiltelefon pixelhalmaz fotót nézni..postolni az oldalán.. mert nem érdekli.

Mint ahogy moziba néz meg az ember egy jobb filmet, nem kézikamerás változatban.

Én mivel nagy lego fan vagyok bizony nagyon várom, hogy mi lesz a jövő készlete. Pixel ide pixel oda. :)
Felnőttkori LEGO-korszakomban már több készletet is beszereztem, de most nagyravágyó lettem. Valami nagyra vágytam. Már a katalógusban kinéztem magamnak: hű de jó lesz! Aztán a Müllerben ott pöffeszkedett a doboza a polcon. Ejha, elég szép darab lesz ez, ha már a doboza ekkora!…..
Ha valaki azt állítja, hogy a LEGO jobb mint a szex, akkor egy hatalmas csúcsponton vagyok túl, a számból posztorgazmikus cigi lóg, és pihegve csak annyit tudok mondani: ez hatalmas volt! A folytatás (azaz a végigjátszás) hamarosan következik - csak itt, a Kockagyáron!..
Az egyik leggyakoribb, szinte minden régi legóval is foglalkozó játékost érintő probléma az elemek elsárgulása. Lassan 2 éve már, hogy ajánlottunk egy eljárást a probléma kezelésére, de nem hiszem, hogy bárkinek ártana a kérdés újbóli tárgyalása. Nfsman osztja meg veletek…..
melee sc 2012.02.02 17:13:15
@depi vol.2: másik cikket én írtam. idézném magam:

UV lámpa nem kötelező elem, mert az oxidáció anélkül is végbemegy, de jelentősen meggyorsítja a folyamatot és az UV fény is fehérít. A napból is érkezik UV fény, de az, semmi ahhoz képest amit egy UV fényforrás nyújt nekünk.
Hidrogén-peroxid UV fény alatti besugárzásával keletkeznek hidroxil gyökök. Ez a hidroxil gyök 2,05-ször erősebb oxidáló erejű a klórnál, 1,58-szor erősebb oxidálószer, mint a hidrogén-peroxid és 1,35-ször erősebb oxidálószer, mint az ózon önmagában. Az UV fény önmagában is közvetlenül bontja a szerves molekulák kötéseit, míg közvetve a hidroxil gyökök létrehozásán keresztül.