Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ironika

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Priscilla Chan, a Facebook alapító Mark Zuckerberg felesége egy 4,700 dolláros Claire Pettibone ruhában mondta ki az igent. A ruha ára amúgy elég visszafogott a húszmilliárdot érő családi vállalkozást tekintve. Sok sikert! ..
    Ma ez a képsor járja be a világhálót. A már néhány évesen divatdiktátornak kikiáltott Suri Cruise fura viselkedéséről beszélnek, amelyet Manhattan utcáin sétálva tanusított édesanyja társaságában. Mi nem ezt taglalnánk. Inkább Tom Cruise leányának ruhájára…..
Családom és ismerőseim körében eltérő a legnépszerűbb közösségi oldal megítélése. Azt kell mondjam azonban, hogy a legtöbb barátom és ismerősöm használja, sőt még olyanok is akadnak akik bevallják, hogy szeretik. Persze mindenkinek másra, másképp, máshogy kell. Amint én…..
Valószínűleg egy szubkulturális divathullám tövében ülünk a monitor előtt: a házilag fújható, aranyozott sült csirke, vagy a krómozott péksütemény van akkora ötlet, hogy arra sok unatkozó háziasszony, vagy kiábrándult séf felkapja a fejét. Innen a divathullám tövéből…..
A kérdés nyitott, de tény, hogy a Tesco-s ruhák árban igencsak versenyképesek. Ráadásul a csakis ott elérhető F&F márka mindent megtesz, hogy a fent említett előítéleten változtasson. Bevallom őszintén, mivel én nem vagyok egy "nagybevásárlós" típus, a márkával…..
Az igazság az, hogy várom már az őszt -meg a fizetést is. Tudjátok, van abban valami jó, hogy az ember igazolt okot talál a vásárlásra. De amíg nem fázik a lábam a szandálban, addig marad csak a nézegetés. (Utálok úgy vásárolni, hogy megy a cucc a gardróbba, várva az igazi…..
Váci utca Kerüld a tűt! 2011.08.11 08:49:00
Színesek, viccesek és még szexisek is a finoman áttetsző lufiruhák, csak bírja ki az ember, hogy nem ül le bennük, mert nyilván abban a pillanatban szétdurrannak. Rie Hosokai japán művész már évek óta foglalkozik lufikkal, de az igazi áttőrést ez a kollekció hozta meg a…..
Vizsgálódik a NAV (fideszes APEH), mivel a Hit Gyülekezete a személyi adók 30%-át gyűjtötte össze, annak ellenére, hogy csak 1%-ot lehetett felajánlani. „Nincs ebben semmi különös, hiszen a hit csodákra képes. Mi hittünk benne és megtörtént.” – nyilatkozta…..
ironika 2011.06.22 13:56:03
@Bathory:
Szeretném egy kicsit a kavarodásokat tisztázni.
Zsidók, keresztények Istene egy és ugyanaz, a muzulmánok, azon túl, hogy említik Ábrahámot és Jézust is elismerik mint prófétát, egyes tanaik éles ellentétben állnak a Bibliában szereplőkkel.
Az ószöv a zsidóknak íródott, ha jól olvaspd, kiderül, hogy róluk, Istenükről és a zsidó próféták írták. Az újszöv-ben szintén zömében zsidók írtak, hiszen az apostolok nagy része is az volt, csak -mivel sok zsidó nem tudta elfogadni Jézust Messiásnak, ezért Isten a megváltását kiterjesztette a nemzetekre is. Ezt tapasztalod most ,ami immáron kétezer éve zajlik, kereszténység címszó alatt.
Tehát a keresztények kötődése Izraelhe és azsidókhoz az, hogy ha olvasod az ószövetségi próféciákat és mondjuk a jelenések könyvét is, ami ugye az újszövetségben van, kiviláglik, hogy Isten nem mondott le a zsidóságról, mert amit Ő megígért, azt megtarja, nem vonja vissza. Viszont, mivel az ő népe nem volt hajlandó ezt elfogadni, Isten beemelte a népeket/ nemzeteket az Ő tervébe. Az utolsó időkre vonatkozó próféciákban pedig nagyon jól látszik, hogy Jézus visszajövetele Jeruzsálemben fog megtörténni, és a földi királyságát itt fogja kiépíteni.
Azon túl, hogy a zsidóság és a nemzetek egy lesz, hiszen Isten őket én népemnek hívja, a zsidóságot azért is tisztelik a keresztények, mert ők lettek megbízva Isten igéjével.
A Talmudról és Tóráról is szeretnék néhány szót mondani.
A Tóra az az első öt könyv az ószövetségből, azaz Mózes öt könyve.
Ez ugyanaz, mint amit egy Bibliában találsz, Isten igéje.
A Talmud pedig egy olyan összefoglaló, amelyben nemcsak a fent említett törvények vannak benne, hanem rabbik illetve a "vének " által mondott rendeletek is, hiszen ezt a babiloni fogságból való visszatéréskor rakták össze. Azaz, olyan elemeket is tartalmaz, amelyeket a zsidó írástudók mondtak, de a zsidó hagyomány ezt érdemesnek tartotta beemelésre. Ehhez tartozik még a magyarázatok, amelyek rabbinikusak.
Mindenesetre ha Istent keresed, akkor a Bibliát ajánlom, mert arról mondja az írás, hogy Istentől ihletett.
Hali.
 A Fidesz-KDNP kormányzás szabadságot és demokráciát szűkítő lépései nem esetlegesek. Aki nem érti a logikát, ami az egyes lépések hátterében van, az káoszt, kapkodást, zűrzavart lát, és nem tudja, mi várható. Szó nincs semmiféle zűrzavarról, egy jól működő…..
ironika 2011.04.13 13:18:10
@Devil:
Igen, abban igazad van, hogy nem ő az egyetlen, aki egyszer így, másszor úgy gondolja. Csak, szerintem, itt nem egy "egyszerű" páli fordulatról van szó, hanem ez egyértelműen szélkakas attitűd, amit a paranoia forgat. Ami, amíg nem kerül ki nyilvánosság elé, csak az egyén problémája.
A gond igazán az, hogy ha valakinek (visszatérő) problémája van valakivel, valamivel, azt értelmes módon kellene elintézni,szemtől-szemben, ebben az esetben mondjuk egy riporttal, ha már újságíró az illető, nem pedig feltételezésekre épített "lejárató" cikkben, pláne nem több ezer kilométer és egy évtized távlatából.
Cyr kollegina a múltkor kis esti anyázást tartott a szuperanyáknak szóló kötények felett, nem is értem, miért bukott ki, mikor önmagát mindig csak szerényen megagiganyinak szokta titulálni. De ha már létezik szuperhős kötény - bár a tündéranyás mégiscsak idevágóbb lenne -,…..
ironika 2011.02.01 11:30:40
A napköziben a spenót szigorúan kemény tojással érkezett, bár az agárdi strand önkiszolgáló éttermében nyaranta gyakran láttam, hogy sokan tükörtojással eszik. (Hogy lehet az embernek önszántából spenótot választania egy önkiszolgáló étteremben? Én ilyen hibába…..
  Az hogy egymilliárdos ingatlanok vannak Budapesten (sőt Kecskeméten) az egyáltalán nem meglepő, foglalkoztunk már néhánnyal az Urbanistán is (elég csak ezt az 5,2 milliárdos budavári lakóházat vagy ezt az 1,6 milliárdos budafoki villát említeni, hogy a 4 milliárdos Várkert…..
Gyerekszoba Betűk a falon 2010.12.01 08:12:00
De nem ám csak elvétve, hanem keresztbe-kasul, fel és le. Mindenfelé. Hihetetlen mennyiségben. Na jó, talán a Harry Potter saga nem jönne ki belőle, de azért, ha betűrejtvény lenne, el lenne vele az ember hetekig. És persze, hogy az jutott eszembe, milyen remekül mutatna ez a betűs…..
Élelmiszer-kiskereskedelem Zombifalván: Gergő csirkemellet - az eredeti helyesírás sokkal jobb: csirkemellett - kért a szupermarketben. A szakember félrenyomta a gombot a mérlegen, így a mellizomból majonézes burgonyasaláta lett egy szempillantás alatt. Gergő ennek örül. Mi…..